επιστροφή
Main_page
Newsletter No95 - Μαΐος 2017
01/06/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Στους τελικούς του 4ου τουρνουά τένις του Δήμου Ηρακλείου ο Δήμαρχος
- Το Βραβείο «Smart City Award» απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου
- Αιτήσεις για τα δωρεάν προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης των ΚΔΑΠ
- Έναρξη διαδικασίας Εγγραφών / Επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς
- Με κέφι καθάρισαν την παραλία του Καρτερού
- Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην Έκθεση για την “Μάχη της Κρήτης”
- «Το Ηράκλειο θα γίνει τουριστικός προορισμός» – Ο στρατηγικός σχεδιασμός
- Μέχρι και 1.000 ωφελούμενοι τον μήνα στο νέο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο
- Ο Δήμος στην έκθεση «Greek Panorama» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης
- Σημαντικός αριθμός στειρώσεων αδέσποτων στο Κυνοκομείο του Δήμου
- Στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων CIVITAS o Δήμος
- Δράση του Δημοσκοπίου για τους μαθητές του Λυκείου της Νέας Αλικαρνασσού



Στους τελικούς του 4ου τουρνουά τένις του Δήμου Ηρακλείου ο Δήμαρχος

Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 28 Μαΐου το 4ο τουρνουά τένις του Δήμου Ηρακλείου. Οι τελικοί του τουρνουά, όπως και ολόκληρη η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του  Ο.Α.Α. Ηράκλειο και ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν τις απονομές στους νικητές, τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να συγχαρώ, όχι μόνο όσους νίκησαν αλλά και όσους αγωνίστηκαν στο τουρνουά.

περισσότερα...


Το Βραβείο «Smart City Award» απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου

Μία μεγάλη διάκριση έλαβε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ο Δήμος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα το βραβείο «Smart City Award» απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου «Sm@rt Cities–Digit@l Citizens» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου για τον σχεδιασμό ψηφιακής στρατηγικής «Έξυπνης Πόλης» και την υλοποίηση έργων στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ενεργειακής Κατανάλωσης, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξης.

περισσότερα...


Αιτήσεις για τα δωρεάν προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης των ΚΔΑΠ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου  καλεί τις μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) για την περίοδο 2017-2018, να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου.

Η αίτηση  υποβάλλεται αρχικά ηλεκτρονικά και εν συνεχεία σε έντυπη μορφή, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά  θα αποσταλεί από τις 24/05/17 έως 09/06/2017 στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. σε κλειστό φάκελο υποψηφιότητας.

περισσότερα...


Έναρξη διαδικασίας Εγγραφών / Επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς

Η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων Εγγραφής/Επανεγγραφής ξεκινάει απο σήμερα 22/05/2017 και ώρα 12:00 έως και 23/06/2017. Ατήσεις που θα κατατεθούν ή κατατέθηκαν πρίν την έναρξη (22/05/2017 και ώρα 12:00) δεν θα ληφθούν υπόψιν. 

Οι γονείς που είχαν καταθέσει το προηγούμενο σχολικό έτος χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα, θα πρέπει να κάνουν εκ νέου την διαδικασία εγγραφής στο σύστημα για την λήψη username και κωδικού (δέν ισχύουν οι κωδικοί απο την προηγούμενη χρονιά).

περισσότερα...


Με κέφι καθάρισαν την παραλία του Καρτερού

Με πολύ κέφι και όρεξη, ευαισθητοποιημένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και αρχών, καθάρισαν σήμερα Κυριακή 21 Μαΐου την δυτική πλευρά της παραλίας του Καρτερού. Η δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Ρ/Σ ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου διέθεσε στους συμμετέχοντες όλα όσα χρειαζόταν για τον καθαρισμό (γάντια, σακούλες, κ.λπ.), η εταιρεία Σαβοϊδάκης κέρασε διάφορα αρτοσκευάσματα και τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης δρόσισαν τους εθελοντές προσφέροντας νερό.

περισσότερα...


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην Έκθεση για την “Μάχη της Κρήτης”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου η ξενάγηση που οργάνωσαν  ο Δήμος  Ηρακλείου και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στα σημεία όπου έγιναν οδομαχίες στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της Μάχης της  Κρήτης (20 με 31 Μαΐου 1941).  Η ξενάγηση από τον Ιστορικό Ερευνητή και Σύμβουλο του Ι.Μ.Κ. Κωστή Μαμαλάκη,  ξεκίνησε από την πλατεία Αγίου Δημητρίου και ολοκληρώθηκε στα «Αχτάρικα», στο βιβλιοπωλείο της «Βικελαίας Βιβλιοθήκης».

περισσότερα...


«Το Ηράκλειο θα γίνει τουριστικός προορισμός» – Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής

Με αμείωτη ένταση ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις  συστηματικές και στοχευμένες  προσπάθειες για την τουριστική προβολή της πόλης, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός.

Στο πλαίσιο αυτό και υλοποιώντας τον στρατηγικό στόχο της Δημοτικής Αρχής στην επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου που συνεδρίασε  υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού κ.  Gian Andrea Garancini πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το σχεδιασμό του μάρκετινγκ και άλλες δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

περισσότερα...


Μέχρι και 1.000 ωφελούμενους τον μήνα θα μπορεί να εξυπηρετεί το νέο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

Τις εγκαταστάσεις του νέου Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.  Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιατρείου, το οποίο λειτουργεί με βάση την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το ΠΑΓΝΗ και με την στήριξη της 7ης ΥΠΕ,  βρίσκεται πλέον στις καινούργιες του εγκαταστάσεις στην οδό Υακίνθου 9 στα Καμίνια (απέναντι από το σχολικό συγκρότημα ΤΑΛΩΣ) και έχει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας πρωτοβάθμιας υγείας μέχρι και σε 1000 ωφελούμενους μηνιαίως , ενώ στην προηγούμενη εγκατάστασή του, ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τους 200..

περισσότερα...


Ο Δήμος Ηρακλείου στην έκθεση «Greek Panorama» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

Στην πρώτη τουριστική έκθεση αφιερωμένη στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στον σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central από τις 11 έως τις 13 Μαΐου, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Gian Andrea Paolo Garancini. Στο περιθώριο της έκθεσης ο κ. Garancini και η κυρία Ευαγγελία Μπάκιντα, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, είχαν σειρά χρήσιμων επαφών, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Πέτρο Γαλάτουλα καθώς και με άλλους εκπροσώπους σωματείων της ομογένειας, όπου συμφωνήθηκε στο άμεσο μέλλον να υπάρξει στενή συνεργασία με στόχο την προώθηση του Ηρακλείου ως πόλη  - προορισμό, με βασικά όπλα τον πολιτισμό και την ιστορία.

περισσότερα...


Σημαντικός αριθμός στειρώσεων αδέσποτων στο Κυνοκομείο του Δήμου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στειρώσει τα αδέσποτα σκυλιά. Έτσι εκτός από την καθημερινή προσπάθεια του αρμόδιου προσωπικού, σε δεκάδες στειρώσεις αδέσποτων ζώων αλλά και σε αρκετές και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου προχωρούν τα τελευταία 24ωρα και οι Εθελοντές Κτηνίατροι από το πρόγραμμα «Κιβωτός του Νώε- Κρήτη 2017». Πρόκειται για την δεύτερη –μέσα σε διάστημα λίγων μηνών – επίσκεψη των Εθελοντών Κτηνιάτρων στο Κυνοκομείο Ηρακλείου, που μαζί με το σύνολο των εργαζομένων στη δομή προχωρούν σε ένα ακόμα πρόγραμμα στειρώσεων στα αδέσποτα

περισσότερα...


Στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων CIVITAS o Δήμος

Με μία σειρά καθοριστικών κινήσεων η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου προωθεί όχι μόνο τις εναλλακτικές μεταφορές μέσα στην πόλη αλλά παράλληλα συμβάλλει στην απεξάρτηση από το αποτύπωμα του άνθρακα και στην βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος. 

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Ηρακλείου είναι πλέον επίσημα μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων CIVITAS, μετά και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Η πρωτοβουλία του Δικτύου Πόλεων- Φόρουμ CIVITAS οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου μετακίνησης των κατοίκων και επισκεπτών, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και στην προώθηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

περισσότερα...


Δράση του Δημοσκοπίου για τους μαθητές του Λυκείου της Νέας Αλικαρνασσού

Μια ξεχωριστή  δράση πραγματοποίησε την Πέμπτη 5 Μαΐου, το Δημοσκόπιο και το πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη» του Δήμου Ηρακλείου με τους μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου Νέας Αλικαρνασσού. Έτσι στο πλαίσιο της δράσης αυτής με τους μαθητές του Λυκείου συναντήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρος Ινιωτάκης,  ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης, οι πρόεδροι του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιάννης Χαρωνίτης και του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Σισαμάκης και  ο Διευθυντής Προγραμματισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Κώστας Μοχιανάκης

περισσότερα...