επιστροφή
Main_page
Newsletter No91 - Ιανουάριος 2017
01/02/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ο Δήμος στηρίζει το πρόγραμμα «Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης»
- Παράταση διαδικασίας για ανανέωση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών
- Συνάντηση Δημάρχου με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη
- Συνάντηση Δημάρχου με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού M. Βλαζάκη
- Δράσεις παρέμβασης για το Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO «Η πόλη που μαθαίνει»
- Καστρινή Αποκριά 2017 - Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου
Απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς
- Διαδρομές για mini bus εντός των τειχών δοκιμάστηκαν στο Ηράκλειο
- Παρουσιάστηκε η εφαρμογή για κινητά και tablets "Δημότης Ηρακλείου"
- Παροχή δωρεάν νερού από τον Δήμο Ηρακλείου
- «ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ 2017» - Ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες



Ο Δήμος στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο  της στρατηγικής δημοσιότητας και ενημέρωσης των πολιτών,  με ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες, πληροφορεί ότι:

Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το Κ.Ε.Α. είναι στην ουσία μία σύμβαση μεταξύ του Κράτους και του πολίτη, επομένως αντανακλά μια πιο ενεργή προσέγγιση της κοινωνικής πρόνοιας από τη μεριά του Κράτους, αλλά και των πολιτών.

περισσότερα...


Παράταση της διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

Από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης  με αριθμό 5312/16-1-2017 ( ΦΕΚ 121/24-1-2017,τ.Β), η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, καθώς και η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, η οποία προβλέπεται στην παρ. 2 του αρθρ. 39 του Ν. 4264/2014(Α΄118) ,όπως ισχύει, παρατείνεται έως τις 31-3-2017 ( ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί).

περισσότερα...


Συνάντηση Δημάρχου με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη 

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη είχε το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου , στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή  Γιάννη Μιχελογιαννάκη , ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνας  Φιλιππής και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

περισσότερα...


Συνάντηση Δημάρχου με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού M. Βλαζάκη 

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού  Μαρία Βλαζάκη είχε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια, συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αριστέα Πλεύρη, Γιάννης Αναστασάκης, Γιάννης Ρασούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη , η Τμηματάρχης Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου  Ελένη Κανάκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

περισσότερα...


Δράσεις παρέμβασης για το Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO «Η πόλη που μαθαίνει»

Με ουσιαστικές δράσεις ξεκινά δυναμικά η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν». Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στο  Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τις ημερομηνίες 3 έως 5 και 10 έως 12 Μαρτίου σε μη εργάσιμες ώρες. Οι δράσεις παρέμβασης θα περιλαμβάνουν εμπλουτισμένες εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια και τεχνικές συμμετοχικού σχεδιασμού, ώστε οι συμμετέχοντες να λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα  ως τα δομικά υλικά μιας κοινότητας που μαθαίνει, δημιουργεί και αναπτύσσεται Δια Βίου.

περισσότερα...


Καστρινή Αποκριά 2017 - Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει, σε συνεργασία με τις ομάδες κυνηγιού και ιδιαίτερα με την περυσινή νικήτρια «EUROGEKA», τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις. «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά», 8ο παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, πάρτι στο κέντρο της πόλης την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, καρναβαλική παρέλαση αλλά και το 15ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού θα συμβάλλουν στη δημιουργία εορταστικού κλίματος στην πόλη του Ηρακλείου, θα δώσουν την ευκαιρία  σε μικρούς και μεγάλους να ξεφύγουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της Αποκριάς.

Παράλληλα με τις πιο πάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στους στεγασμένους χώρους του Δήμου. Το πρόγραμμα αναλυτικά θα δημοσιευθεί σύντομα. Για πληροφορίες συμμέτοχης απευθυνθείτε στον κ. Γιώργο Τσαγκαράκη  (Προέδρο ΔΗ.ΚΕ.Η.) 2813 409 838, 827  ή κ. Γιώργο Αντωνάκη (Καλλιτεχνικό Διευθυντή Δ.Η.) 2813 409 211,12.

περισσότερα...


Απαλλαγή από τα τροφεία μέσω αύξησης των εισοδηματικών ορίων στους παιδικούς σταθμούς

Στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για επιπλέον 61 οικογένειες προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων σε 164.  Συγκεκριμένα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.) την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, το εισοδηματικά όρια για την απαλλαγή μιας οικογένειας από την μηνιαία εισφορά στους δημοτικούς σταθμούς αυξάνονται:

περισσότερα...


 Διαδρομές για mini bus εντός των τειχών δοκιμάστηκαν στο Ηράκλειο

«Δύο διαδρομές για μικρά λεωφορεία που επανασχεδιάστηκαν για να καλύπτουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου δοκίμασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης μαζί με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου κ. Καλλέργο Βουλγαράκη, καθώς και τον ειδικό σύμβουλο κ. Στέλιο Μικράκη.

περισσότερα...


 Παρουσιάστηκε η εφαρμογή για κινητά και tablets "Δημότης Ηρακλείου"

Μια έξυπνη εφαρμογή δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου που θα δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την πόλη οι δημότες αλλά και θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα, προβλήματα και ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο.

Η  εφαρμογή "Δημότης Ηρακλείου" για κινητές συσκευές παρουσιάστηκε σήμερα από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρο Ινιωτάκη με το σύνθημα «Ενημερώνομαι, συμμετέχω, βελτιώνω την πόλη μου,εύκολα,άμεσα,24 ώρες το 24ωρο».

περισσότερα...


 Παροχή δωρεάν νερού από τον Δήμο Ηρακλείου

Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επεκύρωσε αντίστοιχη Απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ καθιερώνεται για το έτος 2017, αναδρομικά από 1/1/2017, ειδικό μειωμένο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ύδρευσης για χίλιους (1.000) άπορους καταναλωτές – δημότες του Δήμου Ηρακλείου . Σύμφωνα με το ειδικό τιμολόγιο τα πρώτα 25 μ3 κατανάλωσης ανά τρίμηνο θα χρεώνονται με 4 λεπτά ανά μ3 χωρίς χρέωση συντήρησης .

περισσότερα...


 «ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ 2017» - Ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι Εθελοντές του, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της ΔΗ.Κ.Ε.Η, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ν. Ηρακλείου , του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας ετοιμάζουν το  2ο  Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου στο Ηράκλειο.

Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.heraklionculturalcity.gr) ή στο γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου κ. Αντωνάκη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, ώρες 11 με 1 π.μ. πλην Σαββάτου και Κυριακής.

περισσότερα...