επιστροφή
Main_page
Newsletter No82 - Μάρτιος 2016
31/03/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Δωρεάν ξεναγήσεις στα Χριστιανικά Μνημεία της πόλης
- 4οι Αγώνες πόλης για όλους «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ»
- Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου
- Τακτοποιήθηκαν 74 σχολικά συγκροτήματα που δεν διέθεταν οικοδομική άδεια
- Έξυπνες εφαρμογές για τους πολίτες από το Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ
- Μαθητές γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και τον ερχομό της Άνοιξης
- Σύσκεψη για εφαρμογή νέου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων
- Προχωρά η συγκρότηση νέου Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών
- Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Πολιτισμού για τα Ενετικά Τείχη



 Δωρεάν ξεναγήσεις στα Χριστιανικά Μνημεία της πόλης

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές   Πολιτισμού – Τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Δήμο αλλά και  το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών» της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα (όλη τη Μεγάλη Σαρακοστή) και μέχρι τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, πρόκειται να διοργανωθούν  6  ξεναγήσεις  στα Χριστιανικά  Μνημεία  του  κέντρου της πόλης. Πιο συγκεκριμένα ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στον ιερό ναό του παλαιού Αγίου Μηνά, στην  Αγία Αικατερίνη, στον  Άγιο Ματθαίο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στον προμαχώνα Μαρτινένγκο.  

περισσότερα...


4οι Αγώνες πόλης για όλους «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» την Κυριακή 17 Απριλίου

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται η προετοιμασία και οι εγγραφές για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά στο Ηράκλειο, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης,  ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND, την Κυριακή 17 Απριλίου και με το παρακάτω πρόγραμμα. Το μεγάλο αυτό κοινωνικό και αθλητικό γεγονός το έχουν κυριολεκτικά «αγκαλιάσει» όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου, αλλά και μεγάλος αριθμός ατόμων από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, που συνδυάζουν μια εκδρομή στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.

περισσότερα...


Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου

Ένα σπουδαίο έργο που ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πλέον Αστικές Οδικές Αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου, η Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα Πεταλοειδής που συνδέει το Μασταμπά (Οδός Μνησικλή, Ιερολοχιτών) με την Λεωφόρο Παπαναστασίου, παραδόθηκε στους δημότες της πόλης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανάσα για κατοίκους και οδηγούς που αναμένεται να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά μια τεράστια περιοχή των νοτίων προαστίων του Ηρακλείου.

περισσότερα...


Τακτοποιήθηκαν 74 σχολικά συγκροτήματα που δεν διέθεταν οικοδομική άδεια 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/03/2016 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η παράδοση των φακέλων νομιμοποίησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4178/13 για  74 σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης και ο συντονιστής της διαδικασίας πολιτικός μηχανικός της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κ. Αντώνης Μαυρογιάννης παρουσίασαν το ιστορικό των ενεργειών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Δημοτικής Περιουσίας, Παιδείας και την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και αρκετούς άλλους οι οποίοι βοήθησαν (κοινωφελής εργασία, πρακτική άσκηση φοιτητών).

περισσότερα...


 Έξυπνες εφαρμογές για τους πολίτες από το Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ 

Προγραμματική σύμβαση με στόχο την μετατροπή της πόλης του Ηράκλειου σε πόλη-πρότυπο στην Ελλάδα όσον αφορά στην αξιοποίηση τεχνολογιών του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things - IoT) για εφαρμογές «Έξυπνων Πόλεων» υπέγραψαν ο Δήμος Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Μέσω της νέας προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος θα μπορέσει να εμπλουτίσει περαιτέρω την υποδομή της πόλης του Ηρακλείου με ένα εκτεταμένο δίκτυο αισθητήρων που θα παρέχει την απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη και παροχή νέων, εξελιγμένων και καινοτόμων υπηρεσιών έξυπνων πόλεων.

περισσότερα...


 Μαθητές γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και τον ερχομό της Άνοιξης 

Δεκάδες μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους από Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου υποδέχτηκαν την Άνοιξη στη Λότζια στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ποίησης που εορτάζεται και στην πόλη μας. Η εκδήλωση που φέτος είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες, αποτελεί πρωτοβουλία των Εθελοντών Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου με την υποστήριξη των Αντιδημαρχιών Παιδείας και Πολιτισμού. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα  ενώ ζωγράφισαν διάφορα θέματα με επίκεντρο τους πρόσφυγες και το δράμα που ζουν.

περισσότερα...


Σύσκεψη για την εφαρμογή του νέου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων 

Επί τάπητος τέθηκαν κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στο Δήμο Ηρακλείου, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας, όλα τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή της νέας κανονιστικής πράξης παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για τη Δημ. Αστυνομία κ. Μαρίνος Παττακός κάλεσε για τελευταία φορά τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος να εφαρμόσουν τον κανονισμό οριοθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων και να περιορίσουν τη χρήση τους εντός των προβλεπόμενων ορίων.

περισσότερα...


Προχωρά η συγκρότηση νέου Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016,  στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου στη Λότζια, η τελευταία ολομέλεια της 2ης θητείας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου, που λειτουργεί από το 2012. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και μεταναστευτικών ομάδων. Παράλληλα, παραβρέθηκαν υποψήφιοι για την 3η θητεία του Συμβουλίου, καθώς είναι ανοιχτή η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι και την 18η Μαρτίου, για τη συγκρότηση νέου συμβουλίου.

περισσότερα...


 Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Πολιτισμού για τα Ενετικά Τείχη 

Για το σχέδιο χρήσεων των Ενετικών Τειχών που έχει υποβάλλει ήδη ο Δήμος Ηρακλείου στην  Εφορεία Αρχαιοτήτων ενημερώθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η  δυνατότητα στο Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο  να παρουσιάσουν τη φιλοσοφία και τις αρχές που διέπουν την πρόταση αξιοποίησης του συνόλου του οχυρωματικού περιβόλου προς όφελος του Μνημείου και των πολιτών.

περισσότερα...