επιστροφή
Main_page
Newsletter No78 - Οκτώβριος 2015
01/11/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ευρεία σύσκεψη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πλατεία 18 Άγγλων
- Εξαιρετική δουλειά στη σχολή της Φιλαρμονικής
- Στο Ηράκλειο το πρώτο φορτηγό με τα βιβλιοστάσια της Βικελαίας
Συνεχίζει κανονικά ο θεσμός του Αντιδημάρχου Υπηρεσίας
Στο Δήμο Ηρακλείου Γερμανοί επιστήμονες για κοινωνικά θέματα
- Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την ολισθηρότητα στην Πλ.Ελευθερίας
- Διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας
- Υπογραφή σύμβασης για τον εξοπλισμό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης


Ευρεία σύσκεψη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πλατεία 18 Άγγλων 

Με αφορμή το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στον κυκλικό κόμβο της πλατείας των 18 Άγγλων και την οδό Μητσοτάκη, καθώς και τη μεγάλη επισκεψιμότητα της περιοχής από σχεδόν το σύνολο των τουριστών της πόλης αλλά και από τους πολίτες που επισκέπτονται το φρούριο του Κούλε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου  κ. Χάρη Μαμουλάκη.

περισσότερα...


Εξαιρετική δουλειά στη σχολή της Φιλαρμονικής 

Εξαιρετική δουλειά γίνεται στη σχολή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου. Τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα, τα οποία γίνονται στους χώρους του δημοτικού κτηρίου της Πλατείας Δασκαλογιάννη με την καθοδήγηση του αρχιμουσικού κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη, αποτελούν σημαντικό φυτώριο για τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Έτσι προγραμματίζεται μία εκδήλωση στην οποία θα μπορέσει το «νέο αίμα» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου να δείξει όχι μόνο την πρόοδο που έχει κάνει στα πλαίσια των μαθημάτων αλλά παράλληλα να ενθαρρύνει και άλλα παιδιά προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτά.

περισσότερα...


Στο Ηράκλειο το πρώτο φορτηγό με τα βιβλιοστάσια της Βικελαίας

Το  σημαντικό  έργο της προμήθειας των βιβλιοστασίων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεκίνησε καθώς έφτασε  από την Ιταλία στο Ηράκλειο το πρώτο μεγάλο φορτηγό με τον εξοπλισμό. Εξειδικευμένο συνεργείο, της αναδόχου Εταιρείας «LA TECNICA»  βρίσκεται ήδη στην πόλη και εργάζεται για τη συναρμολόγηση των βιβλιοστασιών στο υπόγειο και στο ισόγειο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αφού αυτοί θα είναι και οι δύο πρώτοι όροφοι που θα παραδοθούν προς χρήση. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν δύο  ακόμα αποστολές από την Ιταλία.

περισσότερα...


Συνεχίζει κανονικά ο θεσμός του Αντιδημάρχου Υπηρεσίας 

Ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται κανονικά η εφαρμογή του θεσμού του Αντιδημάρχου Υπηρεσίας. Να υπενθυμίσουμε ότι κάθε Σαββατοκύριακο ένας Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει υπηρεσία από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το βράδυ της Κυριακής, και επιλαμβάνεται των προβλημάτων που προκύπτουν στην πόλη. Οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να καλούν από τις 09:00 μέχρι τις 23:00 κάθε Σάββατο, Κυριακή ή άλλη αργία  στον αριθμό 2813-409409 (με αστική χρέωση) και ενημερώνουν για το πρόβλημα που αφορά στο Δήμο Ηρακλείου.


Στο Δήμο Ηρακλείου Γερμανοί επιστήμονες για κοινωνικά θέματα 

Για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ηρακλείου, την προσφορά τους και τις υποστηρικτικές δράσεις που αναπτύσσουν για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων δημοτών, ενημερώθηκε η ομάδα των Γερμανών επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Θεολογίας κ.Hans Georg Babke που επισκέφθηκαν για το λόγο αυτό το Δημαρχείο.

περισσότερα...


Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την ολισθηρότητα στην Πλ.Ελευθερίας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες  για την αντιμετώπιση της ολισθηρότητας του δαπέδου της Πλατείας Ελευθερίας που πραγματοποιούνται από το συνεργείο της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου. Για την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, που επισκέφθηκε το χώρο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων.

περισσότερα...


Διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η προθεσμία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών, σύμφωνα με το Ν. 4178/13, λήγει στις 8 Φεβρουαρίου 2016. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, να επισπεύσουν τη διαδικασία τακτοποίησης σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο απευθυνόμενοι σε ιδιώτη μηχανικό, ο οποίος φέρει την ευθύνη για τη δήλωση υπαγωγής.

περισσότερα...


Υπογραφή σύμβασης για τον εξοπλισμό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

«Πνευματικό φάρο» που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά γεωγραφικά όρια του ιστορικού Χάνδακα και συνεχίζει το ταξίδι στη γνώση και τον πολιτισμό του σύγχρονου Ηρακλείου, χαρακτήρισε τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας μέρους του εξοπλισμού του νεόδμητου κτιρίου Αχτάρικα, στο οποίο θα επαναλειτουργήσει με όλες τις υπηρεσίες της.

περισσότερα...