επιστροφή
Main_page
Newsletter No75 - Ιούλιος 2015
03/08/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων σε πλήρη λειτουργία
- Στο Δήμαρχο οι νέοι προϊστάμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας
- Ενεργοποιείται το σχέδιο δράσης ΑΝ-ΟΙΚΩ
Κοινωνικό Φροντιστήριο σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες
Επανέλεγχος - ταυτοποίηση επιδοματούχων για το 2015 
- Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
Κάλεσμα για ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου
- Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για τις Νότιες Περιοχές 
- Εξωραϊσμός και καλλωπισμός του πάρκου του Λάκκου
- Εργαστήριο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Παλαιογραφίας-Το ταξίδι συνεχίζεται
- Οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2015  


Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων σε πλήρη λειτουργία 

Τα … κλειδιά του  Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμα φορά ότι ο Δήμος Ηρακλείου αναλαμβάνει με δικούς του πόρους και προσωπικό να λειτουργήσει τη συγκεκριμένη δομή. Ήδη το τελευταίο 48ωρο προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου έχει αναλάβει τη φροντίδα των αστέγων στο Κέντρο. Σήμερα και επίσημα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ανέλαβε τη διαχείριση του χώρου που μέχρι τώρα είχαν άλλοι φορείς. Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων οι ωφελούμενοι που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση θα  έχουν τη δυνατότητα να βρουν ένα πιάτο φαγητό, χώρο ύπνου και προσωπικής φροντίδας και υγιεινής αλλά και στήριξη.

περισσότερα...


Στο Δήμαρχο οι νέοι προϊστάμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας

Με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκαν ο Πολιτικός Προϊστάμενος κ. Μαρίνος Παττακός και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της επανασυσταθείσας Δημοτικής Αστυνομίας. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συζήτησε τις αρμοδιότητες αλλά και τις προτεραιότητες της υπηρεσίας που επιστρέφει με μικρότερο ανθρώπινο δυναμικό αλλά με διάθεση προσφοράς και μεγάλα ψυχικά αποθέματα προκειμένου να συμβάλλουν ουσιαστικά στην εικόνα της πόλης και στην τήρηση της τάξης.

περισσότερα...


Ενεργοποιείται το σχέδιο δράσης ΑΝ-ΟΙΚΩ

Τα βήματα, ένα προς ένα, για την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης ΑΝ- ΟΙΚΩ του προγράμματος «Στέγαση – Επανένταξη» συζήτησε αναλυτικά η Ομάδα Έργου για την υλοποίηση του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, οι συζητήσεις γύρω από το οποίο ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβρη και τώρα έχει αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με μόνο στόχο του την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Ήδη έγινε η εκταμίευση της πρώτης δόσης για την εύρεση κατοικιών σε ανθρώπους χωρίς στέγη,  στην εργασιακή τους ένταξη και στην γενικότερη κοινωνική, ψυχολογική στήριξη και προώθηση της κοινωνικής τους επανένταξης.

περισσότερα...


Κοινωνικό Φροντιστήριο σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες

Συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο και στις τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης του Ηρακλείου και στις Βασιλειές, καταβάλλει η Αντιδήμαρχος  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη με τις προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Βασιλειών. Έτσι την Τετάρτη 22/7/2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λότζια και τέθηκε επί τάπητος το θέμα της οργάνωσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με τη νέα σχολική χρονιά προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικογένειες με παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

περισσότερα...


Επανέλεγχος - ταυτοποίηση επιδοματούχων για το 2015 

Το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής & Ελέγχου του Δήμου Ηρακλείου (πρώην ΠΡΟΝΟΙΑ), ήδη προχωρά σε επανέλεγχο των δικαιολογητικών και ταυτοποίηση όλων των επιδοματούχων του για το έτος 2015. Παρακαλούνται όσοι επιδοτούμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους (νομίμως εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι, δικαστικοί συμπαραστάτες, γονείς ανήλικων τέκνων), δεν έχουν ήδη ταυτοποιηθεί για το 2015 και λαμβάνουν τα προνοιακά  επιδόματα, να προσέλθουν στην Υπηρεσία (Λ. Βενιζέλου Σοφοκλή- Παραλιακή, Έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας).

περισσότερα...


Δήμος Ηρακλείου – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ : Συνεργασία με ουσιαστικά αποτελέσματα 

Συνάντηση με στόχο όχι μόνο τον απολογισμό των δράσεων της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Ηρακλείου και στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, αλλά και στον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών της συγκεκριμένης συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/7/2015 στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στη Λότζια. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν η ομάδα του ΚΕΘΕΑ με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Σκουλά, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.  Κώστας Βαρδαβάς και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, οι οποίοι θα συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της συνεργασίας με αθλητικά και περιβαλλοντικά δρώμενα

περισσότερα...


 Κάλεσμα για ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου 

Οικογένειες και άλλους δημότες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ανακουφίζει το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Ηρακλείου που βρίσκεται στην οδό Κόσμων 24 στο κέντρο της πόλης.  Όσοι από τους συμπολίτες μας επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια μας αυτή,  μπορούν να το πράξουν κατά τις ημέρες Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή από 10 π.μ έως 1μ.μ.μετά το μεσημέρι. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά –Σπανάκη Κοχιαδάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των Ηρακλειωτών που προσφέρουν ότι μπορούν στο Δημοτικό Παντοπωλείο, ευχαριστώντας όλους τους ευαισθητοποιημένους  δημότες της πόλης που είναι αρωγοί στο έργο του Δήμου και με αγάπη προς τον συνάνθρωπο συμβάλλουν με κάθε δυνατό μέσο.

περισσότερα...


Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για τις Νότιες Περιοχές 

Το σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου για την προώθηση και εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ώστε να αλλάξουν όψη οι νότιες περιοχές του με στόχο την ανάπτυξη παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης και στελέχη της Πολεοδομίας στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Κώστα Ζερβάκη, τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους, παρουσία εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων. Η στενή συνεργασία των τοπικών διαμερισμάτων με τους θεματικούς αντιδημάρχους αποτελεί επιθυμία του ίδιου του δημάρχου κ. Λαμπρινού ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι η ενεργοποίηση των συμμετοχικών διαδικασιών αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική διοίκηση του δήμου.

περισσότερα...


Εξωραϊσμός και καλλωπισμός του πάρκου του Λάκκου

To δικό τους μήνυμα για μια όμορφη πόλη περιβαλλοντικά αναβαθμισμένη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, έστειλαν οι πάνω από 50 δημότες που συμμετείχαν στην προσπάθεια εξωραϊσμού και αναζωογόνησης του πάρκου του Λάκκου που βρίσκεται δίπλα στο Υγειονομικό αλλάζοντας στην κυριολεξία την εικόνα του. Μάλιστα η ανταπόκριση των πολιτών ήταν τόσο μεγάλη που στο πάρκο για να βοηθήσουν βρέθηκε και μια ολόκληρη οικογένεια Ρομά που ενδιαφέρθηκε για το περιβάλλον και την αποκατάσταση του χώρου.

περισσότερα...


Εργαστήριο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Παλαιογραφίας-Το ταξίδι συνεχίζεται

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του Εργαστηρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας και οι πρώτοι μαθητές παρέλαβαν τις βεβαιώσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, στον πρόσφατα ανακαινισμένο υπαίθριο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού  κ. Αριστέα Πλεύρη και η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κατερίνα Κόπακα και 20 μαθητές παλαιογραφίας με το δάσκαλό τους, έδωσαν την υπόσχεση πως θα συναντηθούν ξανά στις αρχές Οκτωβρίου για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ιστορία της πόλης, με πλοηγό τα πλούσια αρχεία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

περισσότερα...


Όλες οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2015 

Κυκλοφόρησε το καλαίσθητο έντυπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2015». Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» όσο και στο κηποθέατρο  «Νίκος Καζαντζάκης» ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι  εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμα στην  νότια χαμηλή πλατεία της Πύλης Βηθλεέμ (θερινό σινεμά), στη βόρεια χαμηλή πλατεία της ίδιας Πύλης, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις πλατείες Δασκαλογιάννη και Αγίας Αικατερίνης, στους πεζοδρόμους της πόλης καθώς και στα δημοτικά διαμερίσματα.

περισσότερα...