επιστροφή
Main_page
Newsletter No71 - Μάρτιος 2015
02/04/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σύσκεψη στον Δήμο για την αντιπυρική περίοδο
- Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Ηρακλείου
- Μεταφορά της ιχθυαγοράς και δημιουργία Ιχθυόσκαλας
- Επίσκεψη Δημάρχου στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ
- Ευρεία σύσκεψη με φορείς της πόλης ενόψει της τουριστικής περιόδου
- Ο Δήμος στηρίζει τα Άτομα με Κινητικά Προβλήματα
- Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των αδέσποτων
- Επίσκεψη Δημάρχου σε αθλητικές εγκαταστάσεις
- Με επιτυχία το TEDX Ηρακλείου
- Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας ο Δήμαρχος


Σύσκεψη στον Δήμο για την αντιπυρική περίοδο

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρία του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου, κ. Μαρίνου Παττακού. Πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Γιάννης Λεονταράκης, αξιωματικοί από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Στρατό, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

περισσότερα...


Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Ηρακλείου

Πέρασαν έξι μήνες από την εγκατάσταση της δημοτικής αρχής στην Λότζια. Στο διάστημα αυτό, εργαστήκαμε σκληρά για να βάλουμε τις πρώτες βάσεις που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το όραμά μας για το Ηράκλειο. Αναλάβαμε, όπως ξέρετε,  τη διακυβέρνηση του Δήμου σε μια περίοδο που η χώρα, αντιμετωπίζει μια εκτεταμένη οικονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Για την τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό σημαίνει: δραματικά περιορισμένα οικονομικά και αποδεκατισμένο προσωπικό. Αν μάλιστα, στο τελευταίο, συνυπολογίσει κανείς την τουλάχιστον ακατανόητη απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής αρχής να επιτρέψει περαιτέρω μείωση του προσωπικού του Δήμου, συναινώντας στη μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλους οργανισμούς, θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.

περισσότερα...


Μεταφορά της ιχθυαγοράς από την οδό Καρτερού και δημιουργία Ιχθυόσκαλας 

Η δημιουργία και ανάπτυξη ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο και η άμεση μεταφορά της δραστηριότητας του χονδρικού εμπορίου από την οδό Καρτερού  προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης είναι έλλειμμα για το Ηράκλειο να μην υπάρχει οργανωμένη ιχθυαγοράς και ο Δήμος θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για την δημιουργίας της .

περισσότερα...


Επίσκεψη Δημάρχου στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ

Το εργαστήριο διάχυτης νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη, Παιδείας κα. Μαρία Καναβάκη, Προγραμματισμού κ. Πέτρο Ινιωτάκη, Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και το δημοτικό σύμβουλο κ. Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.

περισσότερα...


Ευρεία σύσκεψη με φορείς της πόλης ενόψει της τουριστικής περιόδου

«Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα του Ηρακλείου αισθητικά και περιβαλλοντικά  αλλά και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία της πόλης προς όφελος των κατοίκων της και των ξένων επισκεπτών» τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης ,εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου ,του τουρισμού και των Επιμελητηρίων με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

περισσότερα...


Ο Δήμος στηρίζει τα Άτομα με Κινητικά Προβλήματα

Με τον Παραολυμπιονίκη κ. Γιώργο Καπελάκη μέλος του αθλητικού  συλλόγου «Μεγαλόνησος» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο γνωστός αθλητής εξέθεσε στο Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στο Ηράκλειο τα οποία  επικεντρώνονται κυρίως στην προσβασιμότητα – προσπελασιμότητα διαφόρων κοινόχρηστων χώρων και άλλων υποδομών.

περισσότερα...


Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των αδέσποτων

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Μαρία Καναβάκη και ο επικεφαλής της πενταμελούς επιτροπής για το κυνοκομείο και δημοτικός σύμβουλος, κ. Άρης Αθανασάκης.

περισσότερα...


Επίσκεψη Δημάρχου σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στις Πατέλες επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών και πρόεδρο της Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ, κ. Κώστα Βαρδαβά, και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ. Γιώργο Βουρεξάκη. Ο δήμαρχος περιηγήθηκε στους χώρους των δύο αθλητικών εγκαταστάσεων, είδε τα προγράμματα που υπάρχουν, ενώ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα.

περισσότερα...


 Με επιτυχία το TEDX Ηρακλείου 

Σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου φιλοξένησε με επιτυχία το TEDX Ηρακλείου με θέμα: «Beyond the walls» ή πέρα από τα τείχη, μια εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας. Οι ομιλητές, οι βιωματικές δράσεις, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και η παρουσία δεκάδων εθελοντών, χάρισαν σε εκατοντάδες Ηρακλειώτες που συμμετείχαν έμπνευση, νέες εμπειρίες και γνώση. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας με σύγχρονο τρόπο το Ηράκλειο του πνεύματος και του πολιτισμού.

περισσότερα...


Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας ο Δήμαρχος

Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος απ’ όλους τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Ο δήμαρχος άκουσε τα προβλήματα που κατέθεσαν οι κάτοικοι, συνομίλησε μαζί τους και ζήτησε να υπάρχει συνεργασία με τη δημοτική αρχή για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας, σημειώνοντας ότι αυτή η συνεργασία είναι το κλειδί για ν’ αλλάξει εικόνα η περιοχή.

περισσότερα...