επιστροφή
Main_page
Newsletter No62 - Μάϊος 2014
03/06/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Πρωτοποριακό Αυτοκίνητο από το Δήμο και την Εκπαιδευτική Κοινότητα
- Άρχισε η υποβολή αιτήσεων στους Παιδικούς Σταθμούς
- Νέα Μουσικά Όργανα για την «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Νέων»
- Σύγχρονος ποδηλατοδρόμος από το Παγκρήτιο μέχρι τον Προμαχώνα Αγ.Ανδρέα
- Εγκαινιάστηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Πυργού - Αγίου Μύρωνα
- Ολοκληρώθηκε το 3ο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ
- Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης
1ο Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας των ΚΔΑΠ
Νέος χώρος αναψυχής στην Ούλαφ Πάλμε
- «RUN GREECE»: Ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης

 


Πρωτοποριακό Αυτοκίνητο από το Δήμο Ηρακλείου και την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Το πρωτοποριακό υβριδικό αυτοκίνητο πόλης που δημιούργησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου παρουσιάστηκε στη Λότζια.

Πρόκειται για ένα υδρογονοκίνητο – ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με μηδενική εκπομπή ρύπων, που αποτελεί όχι μόνο ένα πρωτότυπο και φιλικό στο περιβάλλον όχημα, αλλά και το αποτέλεσμα της συνεργασίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

περισσότερα...


Άρχισε η υποβολή αιτήσεων στους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου , γνωστοποιεί στους Δημότες του Δήμου Ηρακλείου, ότι από την Τρίτη 20 Μαΐου 2014, θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων στα ΚΕ.Π.Α του Δήμου Ηρακλείου, για το επόμενο Σχολικό έτος 2014 - 2015. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα ΚΕ.Π.Α μέχρι και την Παρασκευή  20 Ιουνίου 2014. Για πληροφορίες και για την παραλαβή των εντύπων με τα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν καθώς και των αιτήσεων εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

περισσότερα...


Νέα Μουσικά Όργανα για την «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Νέων»

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός  της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου γίνεται πράξη από την Δημοτική Αρχή με τη δημιουργία της νέας μουσικής δομής την «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ» και την προμήθεια των μουσικών οργάνων της.  Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ήδη στο χώρο της φιλαρμονικής βρίσκονται τα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και κρουστά που θα δώσουν τη δυνατότητα της μουσικής έκφρασης της νεολαίας ενώ θα μπορούν να υποστηριχθούν μουσικά σύνολα, διαφόρων ειδών μουσικής όπως σύγχρονη μουσική, μουσική jazz, κλασσική ορχήστρα κ.α

περισσότερα...


Σύγχρονος ποδηλατοδρόμος από το Παγκρήτιο μέχρι τον Προμαχώνα του Αγ. Ανδρέα

Το δικό τους χώρο αποκτούν οι λάτρεις του ποδηλάτου στο Ηράκλειο καθώς είναι έτοιμος και παραδίδεται σε χρήση ένας ποδηλατοδρόμος – κόσμημα κατασκευασμένος στα ευρωπαϊκά πρότυπα, σε μια μαγευτική διαδρομή, που χθες φωταγωγήθηκε, προκαλώντας των θαυμασμό των περαστικών. Ο ποδηλατοδρόμος  ξεκινά από την πεζογέφυρα μπροστά από το Παγκρήτιο, και καταλήγει στον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα ενώ εκτείνεται σε μήκος 2.500 μέτρων δίπλα στη θάλασσα. Αποτελεί δε τμήμα των έργων που γίνονται στην περιοχή, σε ένα ευρύτατο ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο 40 στρεμμάτων, όπου κατασκευάζονται παιδικές χαρές, συντριβάνια, θεατράκια, κιόσκια, σημεία σκίασης και ανάπαυλας.

περισσότερα...


Εγκαινιάστηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Πυργού - Αγίου Μύρωνα

Εγκαινιάστηκε από το Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΥΑΗ ο Βιολογικός Καθαρισμός στην Πυργού του Αγίου Μύρωνα. Πρόκειται για ένα έργο κατασκευασμένο άρτια, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και θα καλύπτει ανάγκες άρδευσης με σεβασμό στο περιβάλλον. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη του προέδρου της ΔΕΥΑΗ κ.Γιώργου Στειακάκη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πυργού κ. Μιχάλη Χαιρέτη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αγίου Μυρώνα κ. Γιάννη Σηφάκη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής.

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκε το 3ο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Παιδικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ του Δήμου Ηρακλείου με τη συμμετοχή φέτος περισσότερων από 3.000 παιδιά. Την τελετή λήξης, που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, που στο χαιρετισμό του συνεχάρη τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτόν τη διοργάνωση.

περισσότερα...


Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης 

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκαν  από το Δήμο Ηρακλείου στο αίθριο της Λότζια οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Αεράκη συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς  και απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες τους για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν  σχολεία,σύλλογοι και φορείς (ENISA, 52ο Δημοτικό   Σχολείο Ηρακλείου, 5ο Δημοτικό Ν. Αλικαρνασσού, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού, 49ο , 25ο Δημοτικά Σχολεία κ.α 

περισσότερα...


1ο Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας των ΚΔΑΠ

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου, στις 7:30μ.μ.  το 1ο Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας με θεματικό άξονα «Αυτό είναι Ελλάδα». Το φεστιβάλ οργάνωσαν  και παρουσίασαν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δ. Ηρακλείου που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης. Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Απριλίου, στις 5:30 μ.μ. στο μικρό λιμάνι Ηρακλείου απέναντι από τα Νεώρια, με τη συμβολική δράση «Τα παιδιά ρίχνουν χάρτινα καραβάκια στη θάλασσα με στίχους, κείμενα, «κομμάτια πολιτισμού» της Ελλάδας για να ταξιδέψουν στον κόσμο…».

περισσότερα...


Νέος χώρος αναψυχής στην Ούλαφ Πάλμε

Το δικό τους χώρο αναψυχής θα αποκτήσουν σύντομα οι κάτοικοι της οδού Ούλαφ Πάλμε, όπου ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά άμεσα τις εργασίες για τη διαμόρφωση ιδιόκτητου οικοπέδου έκτασης περίπου ενός στρέμματος. Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση χώρου περιπάτου, αναψυχής και πρασίνου, ενός μικρού θεάτρου, καθώς, επίσης, φωτισμό, παγκάκια, απορριμματοδέκτες κ.α.. Είναι προϋπολογισμού 285.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη και Νήσοι Αγαίου 2007 – 2013 και έχει χρόνο ολοκλήρωσης τους έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

περισσότερα...


«RUN GREECE»: Ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης

Mε τη συμμετοχή  χιλιάδων Ηρακλειωτών μικρών και μεγάλων  ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης  «RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2014», που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης , του  Δήμου Ηρακλείου και της  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης  έδωσαν την εκκίνηση του αγώνα ενώ έκαναν και τις απονομές στους νικητές.

περισσότερα...