επιστροφή
Main_page
Newsletter No48 - Φεβρουάριος 2013
27/02/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Πρότυπος Δρόμος η Λεωφόρος Παπαναστασίου

Διαμόρφωση του Ενετικού Προμαχώνα Σαμπιονάρα

Διάνοιξη «Ανάσα» στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά

Ξαναβρίσκει την αίγλη της η Πύλη Ιησού

Στη τελική φάση ολοκλήρωσης τα Αχτάρικα

Σε Υψηλές Ταχύτητες ο Δήμος Ηρακλείου

Ανακατασκευή των Πάρκων Θεοτοκόπουλου και Γεωργιάδη

Γιάννης Κουράκης: Θα διεκδικήσουμε κι άλλες Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Εγκαίνια της Αίθουσας Σκοποβολής του Παγκρητίου Σταδίου

 


Πρότυπος Δρόμος η Λεωφόρος Παπαναστασίου

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν αυτές τις ημέρες από τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου στη Λεωφόρο Παπαναστασίου η οποία βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους πρότυπους, «Πράσινους» δρόμους της πόλης με συνολικό μήκος 1950 μέτρα. Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Σπυριδάκη περπάτησαν στη Λεωφόρο όπου  ξεκίνησαν και οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα προκειμένου η κίνηση των οχημάτων αλλά και των πεζών να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

περισσότερα...


Διαμόρφωση του Ενετικού Προμαχώνα Σαμπιονάρα

Την  ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που άλλη μια σημαντική παρέμβαση για το Ηράκλειο που αφορά την  Αποκατάσταση, Ανάδειξη και Χρήση του Ενετικού Προμαχώνα Σαμπιονάρα, υλοποιείται. Ο προϋπολογισμός του είναι 416.842,08 ευρώ, έχει χρόνο παράδοσης 8 μήνες και  χρηματοδοτείται από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 2007-2013.

περισσότερα...


Διάνοιξη «Ανάσα» στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά

Πολύ σημαντική για όλη τη περιοχή του Κορώνη Μαγαρά και των Δειλινών  χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  τη  μεγάλη διάνοιξη δρόμου που ξεκίνησε σήμερα ο Δήμος σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης και η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την κυκλοφορία στην περιοχή. Η διάνοιξη  αυτή είναι προέκταση της οδού Λυκείου και ξεκίνησε από την οδό Καπετάν Χρήστου Μπαντουβά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παπαγιάννη Σκουλά που είναι και ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στις Μαλάδες και τη Φοινικιά.

περισσότερα...


Ξαναβρίσκει την αίγλη της η Πύλη Ιησού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς αποκατάστασης ενός από τα ωραιότερα δείγματα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής της πόλης της Βενετσιάνικης Πύλης Ιησού μετά την εκτενή ενημέρωση που είχε επισκεπτόμενος το μνημείο από τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου και τον ανάδοχο του έργου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί μέρος των εργασιών τόσο στην όψη της Πύλης όσο και στο εσωτερικό της με τις δύο αίθουσες όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η μόνιμη έκθεση Νίκου Καζαντζάκη καθώς βρίσκεται και σε μικρή απόσταση από τον τάφο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, το Μαρτινέγκο.

περισσότερα...


Στη τελική φάση ολοκλήρωσης τα Αχτάρικα

Ένα πραγματικό κόσμημα  για το Ιστορικό Κέντρο του Ηρακλείου θα αποτελέσει το κτίριο Αχτάρικα που θα στεγάσει τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη  το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσή του. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά του βαρέως τύπου εξοπλισμού του κτιρίου (Ψυκτικές -Κλιματιστικές μονάδες, , Γεννήτριες κα) που με ειδικά γερανοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο δώμα του .Είναι χαρακτηριστικό ότι το βάρος πχ μιας κλιματιστικής μονάδας ήταν πάνω από 2 τόνους ενώ μιας γεννήτριας 3 τόνους.

περισσότερα...


Σε Υψηλές Ταχύτητες ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου μπαίνει πραγματικά στην εποχή της υπερ-ευρυζωνικότητας.  Στα πλαίσια του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ 1,5», ένα βήμα πριν από το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2», οι ταχύτητες με τις οποίες συνδέεται  το δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου έχουν Yπερδεκαπλασιαστεί.  Έτσι, όλος ο Δήμος μπορεί, με υπηρεσίες Φωνής, Δεδομένων και Πολυμέσων, να επικοινωνήσει πιο αποτελεσματικά με άλλους Δημόσιους Φορείς καθώς και με το Διαδίκτυο, και οι  απομακρυσμένες υπηρεσίες του Δήμου σε τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες.

περισσότερα...


Ανακατασκευή των Πάρκων Θεοτοκόπουλου και Γεωργιάδη

Μετά την τοποθέτηση νέου λειτουργικού φωτισμού  με καλαίσθητους ιστούς και λάμπες οικονομίας, φωτισμού ανάδειξης των Ιστορικών Μνημείων, των Προτομών και του Φυσικού Πλούτου τα δύο μεγάλα Πάρκα Γεωργιάδη και Θεοτοκόπουλου δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους περιπατητές και τις βραδυνές ώρες και γίνονται ποιο φιλικά και πιο ελκυστικά για τους Δημότες του Ηρακλείου αλλά και τους ξένους επισκέπτες. Επίσης έχει  αντικατασταθεί στο σύνολό του το πεπαλαιωμένο Δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού και με τις νέες υποδομές που δημιουργήθηκαν θα  μπορεί τώρα να υποστηρίξει πάσης φύσεως εκδηλώσεις .

περισσότερα...


Γιάννης Κουράκης: Θα διεκδικήσουμε κι άλλες Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Στις μεγάλες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου που έχουν γίνει για την αναβάθμιση του αθλητισμού στην πόλη  όπως την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για την άθληση δημοτών όλων των ηλικιών, την πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων  αλλά και τη στήριξη των αθλητικών σωματείων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο παρουσία του Προέδρου της κ. Γιάννη  Δροσίτη εκπροσώπων εκπροσώπων των αθλητικών φορέων, αθλητών, γονέων και το προσωπικό των Δημοτικών αθλητικών Κέντρων.

περισσότερα...


Εγκαίνια της Αίθουσας Σκοποβολής του Παγκρητίου Σταδίου

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Αίθουσας Σκοποβολής του Παγκρητίου Σταδίου από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη,τον Πρόεδρο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ κ. Γιάννη Δροσίτη και τον Αντιπρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(ΣΚΟΕ) κ. Αλέξανδρο Δημακάκο παρουσία αθλητών, εκπροσώπων Σωματείων και πλήθους κόσμου.

περισσότερα...