επιστροφή
Main_page
Newsletter No41 - Ιούνιος 2012
27/06/2012

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Η πρόταση των Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2012»

Δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ. Ηρακλείου(Κ.Δ.Α.Π.)

Εκδηλώσεις με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη» από τη Βικελαία

Με επιτυχία ξεκίνησε ο 2ος Κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Πολιτική Προστασία – ΠΡΟΤΕΚΤΑ

Διανομή τροφίμων σε 1500 οικογένειες - Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου και Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Ο Δήμος Ηρακλείου στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, για το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο του διακρατικού προγράμματος “I am Roma, Changing Mindsets”

Ψηφιοποίηση σπάνιου αρχειακού υλικού για τα σπήλαια της Ελλάδος

Στο Ηράκλειο, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας


Η πρόταση των Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2012»

Η πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δ.Η. για τις εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2012» προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 180 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Κηποθέατρα «Ν.Καζαντζάκης», «Μ.Χατζιδάκις», Πύλη Βηθλεέμ, Πύλη Βιτούρι και στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ.

Χαρακτηριστικό του φετινού Προγράμματος είναι η κυριαρχία των θεατρικών παραστάσεων και των ντόπιων Καλλιτεχνικών Σχημάτων καθώς και η μειωμένες τιμές των εισιτηρίων.

περισσότερα...


Δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ. Ηρακλείου(Κ.Δ.Α.Π.)

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Ηρακλείου  καλεί τις μητέρες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα τέκνα τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ. Ηρακλείου(Κ.Δ.Α.Π.) να υποβάλλουν αίτηση στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης κι Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Η αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλεί από τις 13-20/07/2012 στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. σε κλειστό φάκελο υποψηφιότητας. Οι μητέρες μπορούν να προμηθεύονται αίτηση και να λαμβάνουν πληροφορίες για τη συμπλήρωσή της από τις 13/07/2012, ημέρα Παρασκευή α) στα Κ.Δ.Α.Π. Δ. Ηρακλείου, από τις 13:00-15:00 και στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Ηρακλείου  στην Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο, από τις 10:00-13:00. Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr

περισσότερα...


Εκδηλώσεις με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη» από τη Βικελαία

Η Βικελαία Δημοτική βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Future Library (www.futurelibrary.gr)  στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη» του μήνα Ιουλίου διοργανώνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε συνεργασία με 68 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα.

Ελάτε μαζί μας, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής και να γνωρίσουμε καινούργιους φίλους.


Με επιτυχία ξεκίνησε ο 2ος Κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Πολιτική Προστασία – ΠΡΟΤΕΚΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Τρίτη 5 Ιουνίου, το 2ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Εθελοντισμό στην Πολιτική Προστασία « Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους » που διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Μετά τον πρώτο κύκλο που ολοκληρώθηκε, πιστοποιώντας πάνω από 100 συμπολίτες μας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, το Πρόγραμμα αυτό επαναλαμβάνεται στο Δήμο Ηρακλείου ως αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας με το Ίδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.

περισσότερα...


Διανομή τροφίμων σε 1500 οικογένειες - Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου και Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου, με αποτέλεσμα η υπέροχη παράσταση του θεατρικού έργου «Η αυλή των θαυμάτων» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη, να δώσει χαρά, όχι μόνο σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, αλλά και σε χίλιες πεντακόσιες οικογένειες της περιοχής μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Χάρη στη συνεργασία της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής διατέθηκαν τρόφιμα σε χίλιες πεντακόσιες οικογένειες του Δήμου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.


  Ο Δήμος Ηρακλείου στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, για το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο του διακρατικού προγράμματος “I am Roma, Changing Mindsets”.

Ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια για το συνολικό πρόγραμμα των δράσεων του, απέσπασε από τους Ευρωπαίους Εταίρους η αντιπροσωπεία του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ανταλλαγή καλών πρακτικών που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος “I am Roma, Changing Mindsets” από τις  22 έως τις 25 Μαΐου στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.


Ψηφιοποίηση σπάνιου αρχειακού υλικού για τα σπήλαια της Ελλάδος.

Εγκρίθηκε πρωτοποριακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για την ψηφιοποίηση σπάνιου αρχειακού υλικού για τα σπήλαια της Ελλάδος. Για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα  το μοναδικό σε σπουδαιότητα αρχείο που αφορά τα σπήλαια όλης της Ελλάδας ψηφιοποιείται και γίνεται προσβάσιμο σε όλους τους μελετητές του κόσμου, μέσω του νέου πόρταλ που δημιουργείται από τον Δήμο Ηρακλείου μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

περισσότερα...


 Στο Ηράκλειο, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας

Στο Δημαρχείο Ηρακλείου, βρέθηκε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. George Frowick και συνεργάτες του, στο πλαίσιο της επίσημης προγραμματισμένης επίσκεψης του στην Κρήτη. Τον Αμερικανό ακόλουθο, υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης και ο Προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρης Σάββας, με τους οποίους είχε συνάντηση συνεργασίας για περίπου δύο ώρες.

περισσότερα...