επιστροφή
Main_page
Newsletter No31 - Αύγουστος 2011
22/08/2011

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον θάνατο του Μανώλη Παγωμένου

Εργασίες για την πρόληψη & αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Ενημέρωση δικαιούχων για την είσπραξη προνοιακών επιδομάτων

Ενστάσεις 2ης ανάρτησης κτηματολογίου πολεοδομικών μελετών

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης

Έκθεση Κρητικού Βιβλίου από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Αστικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Νέας ΑλικαρνασσούΨήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον θάνατο του Μανώλη Παγωμένου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στην έκτακτη συνεδρίαση του το Σάββατο 20/08/2011, και μετά από σχετική αναφορά του Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη και του προέδρου του Σώματος κ. Δημήτρη Καρατζάνη, στον αποβιώσαντα πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και επι σειρά ετών Αντιδήμαρχο στο Δήμο Ηρακλείου Μανόλη Παγωμένο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

περισσότερα...


Εργασίες για την πρόληψη & αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Μέτρα για την αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων, λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου, δεδομένου ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών είναι αρκετά. Για τον λόγο αυτό, η ανάγκη δρομολόγησης συντονισμένων έργων, και η ανάληψη δράσεων για την πρόληψη των πλυμμηρικών φαινομένων είναι επιβεβλημένη, και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Δήμος Ηρακλείου.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών.


Ενημέρωση δικαιούχων για την είσπραξη προνοιακών επιδομάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου, ασκώντας τη σχετική αρμοδιότητα βάσει του αρ. 94 παρ.Β του  Ν.3852/2010  και για λογαριασμό όλων των δήμων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, ότι κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου τα επιδόματα θα εισπράττονται  μέσω της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.


 Ενστάσεις 2ης ανάρτησης κτηματολογίου πολεοδομικών μελετών

Η 2η ανάρτηση του κτηματολογίου των πολεοδομικών μελετών των παραπάνω περιοχών είχε ορισθεί για το χρονικό διάστημα ενός μηνός από 20 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου 2011. Όσοι συνδημότες δεν πρόλαβαν θα εξυπηρετούνται μέχρι τέλος Αυγούστου στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου.

Υποβλήθηκαν συνολικά 370 ενστάσεις, 404 δηλώσεις ιδιοκτησίας και 33 αιτήσεις συμπλήρωσης στοιχείων, γενικό σύνολο 807 αιτήσεις έναντι 5500 της πρώτης ανάρτησης.

περισσότερα...


Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης

Στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες όπου διαβιούμε ως κοινωνία, η εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση τους, είναι πρωταρχικό μέλημα του Δήμου Ηρακλείου. Στα πλαίσια λοιπόν των δυνατοτήτων της κοινωνίας της Πληροφορίας, επετεύχθη η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης».

Το όλο έργο χρηματοδοτείται από το Ε. Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ, το συντονισμό και την διαχείριση θα έχει ο Δήμος Ηρακλείου για λογαριασμό και των υπόλοιπων μεγάλων Δήμων της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου). Η επιτυχία της ανάληψης του εν λόγω προγράμματος οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη πολύμηνη συλλογική προετοιμασία και άριστη συνεργασία του τμήματος της Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου με τις αντίστοιχες υπηρεσίες Πληροφορικής των αντίστοιχων μεγάλων Καλλικρατικών Δήμων του νησιού.

περισσότερα...


 Έκθεση Κρητικού Βιβλίου από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Συνεργασία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καρατζάνη, τον Πρόεδρο των βιβλιοπωλών κ. Μανόλη Κυριάκη και τον προϊστάμενο της Βικελαίας βιβλιοθήκης κ. Δημήτρη Σάββα. Σκοπός της συνεργασίας ήταν η ανάδειξη και προώθηση του κρητικού βιβλίου με την οργάνωση σχετικής έκθεσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ν. Ηρακλείου, το Σύνδεσμο Λογοτεχνών και το Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από  25 Αυγούστου μέχρι 11 Σεπτέμβρη από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ μπροστά (Δυτικά ) από τη Λότζια, όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις. (Πληροφορίες για συμμετοχή στην έκθεση στον πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, βιβλιοπωλείο Κυριάκης, Έβανς 87 - πεζόδρομος).


 Αστικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Νέας Αλικαρνασσού

Ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Δήμου στην Νέα Αλικαρνασσό στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Καμπανός και Βαγγέλης Σισαμάκης, ο Πολιτικός Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Σπυριδάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλικαρνασσού κ. Αντώνης Σεκέρης, Δημοτικοί Σύμβουλοί και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και του Δήμου Ηρακλείου.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η ωρίμανση και πορεία των Αστικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων της Νέας Αλικαρνασσού.

περισσότερα...