επιστροφή
Main_page
Newsletter No26 - Φεβρουάριος 2011
22/02/2011

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Κορυφώνονται οι Εκδηλώσεις για το Καστρινό Καρναβάλι 2011

Ο Δήμος Ηρακλείου στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Συνεργασία του Δημάρχου με τον Εισαγγελέα Ηρακλείου

Έκθεση Μελετών για την Ανάδειξη και Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων

 


Κορυφώνονται οι Εκδηλώσεις για το Καστρινό Καρναβάλι 2011 - Το Σάββατο η Μεγάλη Παρέλαση

Ξεκίνησε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου το Καστρινό Καρναβάλι 2011 με μουσική και τραγούδια στο κέντρο της πόλης και την Κυριακή με το παιδικό καρναβάλι και το 2ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.
Από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή η γιορτή συνεχίζεται με μουσικές παραστάσεις στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», χορό και τραγούδι με διάφορα δρώμενα που θα «πλημμυρίσουν» την πόλη με τη βοήθεια μουσικών συλλόγων προσκαλώντας τους Ηρακλειώτες να μπουν στους μουσικούς τους ρυθμούς.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, από τις 14:00, θα παρελάσουν στο κέντρο της πόλης μουσικοχορευτικές ομάδες που θα επισκεφτούν την Κρήτη, «κουβαλώντας» μαζί τους τα έθιμά τους από διάφορες περιοχές της χώρας  και στις 15:00 θα αρχίσει η μεγάλη παρέλαση των σύγχρονων μεταμφιεσμένων ομάδων.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 10:30 από το Δημαρχείο θα ξεκινήσει το 9ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Περισσότερα στο www.kastrino-karnavali.gr


 Ο Δήμος Ηρακλείου στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Με απόφαση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου συγκρότησε και όρισε τα μέλη Οµάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την ενίσχυση της διαφάνειας.

Έργο της Ο.Δ.Ε είναι η ρύθµιση των τεχνικών λεπτοµερειών της ανάρτησης στο δικτυακό τόπο της οικείας υπηρεσίας που κατά το Ν.3861/13.07.2010 είναι υπόχρεη σε ανάρτηση, η ίδρυση και λειτουργία του δικτυακού τόπου στον οποίο λαµβάνει χώρα η κεντρική ανάρτηση, η δηµιουργία και τήρηση κεντρικού αρχείου καθώς επίσης και η διαβίβαση στο Εθνικό Τυπογραφείο όλων των αναγκαίων στοιχείων για την ανάρτηση των σχετικών πράξεων στον κεντρικό δικτυακό του τόπο.

περισσότερα...


Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του  Προγράμματος  Καλλικράτης και βάσει των διατάξεων του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να δηλώσουν συμμετοχή για τη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

 Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες,  συγκροτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και η διάρκεια της θητείας της δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.

περισσότερα...


 Συνεργασία του Δημάρχου με τον Εισαγγελέα Ηρακλείου

Μακρά συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Μαρκάκη για θέματα παραβατικότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες και δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε εξονυχιστικά το θέμα της αντικοινωνικής στάθμευσης που έχει πάρει διαστάσεις με την κατάληψη από ορισμένους ασυνείδητους, Διαβάσεων Α.Μ.Ε.Α, πεζοδρόμων, πλατειών, στάσεων λεωφορείων και ταξί, διπλοπαρκαρίσματα κ. τ. λ.

περισσότερα...


Έκθεση  Μελετών για την Ανάδειξη  και Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – παρουσίαση  στο πλαίσιο  της προβολής των μελετών που κατατέθηκαν και διακρίθηκαν κατά τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων για την Ανάδειξη και Επανάχρηση Δυτικών  Νεωρίων και Ευρύτερου Περιβάλλοντος χώρου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και στη συνέχεια έγινε σύντομη παρουσίαση από το Τμήμα Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου των μελετών που διακρίθηκαν και των μελετών που βραβεύτηκαν.

Υποβλήθηκαν συνολικά 64 μελέτες, γεγονός που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς μελετητών για την αξιοποίηση, προβολή και επανάχρησης των ιστορικών μνημείων.