επιστροφή
Main_page
Newsletter No25 - Ιανουάριος 2011
25/01/2011

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Καστρινό Καρναβάλι 2011

Στατιστικά Χρήσης του www.heraklion.gr για το 2010

Οι Νέοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Ανάπλαση - Ανακατασκευή Ούλαφ Πάλμε

Κυκλοφόρησε το νέο περιοδικό του Δήμου Ηρακλείου για την Ανακύκλωση

Λειτουργία Πολεοδομικών Υπηρεσιών

 


Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Καστρινό Καρναβάλι 2011

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τις εκδηλώσεις του «Καστρινού Καρναβαλιού 2011»
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκινάει από τις 19 έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2011 και αναμένεται να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους.
Ξέφρενα πάρτυ ,συναυλίες, κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού αλλά και η μεγάλη παρέλαση την τελευταία μέρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης είναι μερικά από όσα έχει σχεδιάσει ο Δήμος προκειμένου να δημιουργήσει το εορταστικό κλίμα που απαιτούν οι μέρες της Αποκριάς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

• Αποκριάτικα παραδοσιακά δρώμενα από όλη την Ελλάδα
• Μουσικές Αποκριάτικες παραστάσεις
• Το Καρναβάλι των παιδιών (Κυριακή 20/2)
• Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού (Κυριακή 20/2)
• Την γιορτή της Τσικνοπέμπτης
• Αποκριάτικη καντάδα
• Μουσική παρέλαση από Φιλαρμονικές Δήμων της Κρήτης
• Το 9ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (Κυριακή 27/2)
• Και την μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλιστών (Σάββατο 26/2)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1) Για την μεγάλη παρέλαση των μεταμφιεσμένων Ομάδων (Σάββατο 26/2) και προμήθεια Αποκριάτικων στολών τηλ: 2810-399211 – 399212
2) Για το κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού (Μικρών και μεγάλων)
τηλ: 6973096429 – 6937328686
3) Γενικές πληροφορίες www.kastrino-karnavali.gr / www.kastrino-karnavali.com


  Στατιστικά Χρήσης του www.heraklion.gr για το 2010 

Μεγάλη αύξηση των επισκέψεων στο portal του Δήμου Ηρακλείου το 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία από το google analytics. Πραγματοποιήθηκαν 516.205 επισκέψεις (390.094 το 2009) από 241.844 απόλυτα μοναδικούς επισκέπτες (208.192 το 2009).Ο μέσος όρος επισκέψιμων σελίδων ήταν 2,99 ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής στο site ήταν 2:19 λεπτά.
Παρακάτω κάνουμε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2009 που δείχνουν αύξηση των επισκέψεων κατά 32,33% από έτος σε έτος.

περισσότερα...


    Οι Νέοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης , όρισε τους νέους Αντιδημάρχους, τους Πρόεδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων και τους Πολιτικούς Προϊσταμένους.

περισσότερα...


   Ανάπλαση - Ανακατασκευή Ούλαφ Πάλμε

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για το έργο:« ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΟΥΛΑΦ ΠΑΛΜΕ ». Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που θα διαμορφώσει συνολικά μια από τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης Νοτίως της Εθνικής Οδού, συνολικού μήκους περίπου 2.000 μέτρων που ξεκινά από την Γέφυρα της Πλατείας Σινάνη,  συνεχίζει μέχρι την Οδό Νίκης και καταλήγει στα όρια του Σχεδίου Πόλης στους Οικισμούς Φορτέτσα – Βασιλειές.

περισσότερα...


Κυκλοφόρησε το νέο περιοδικό του Δήμου Ηρακλείου για την Ανακύκλωση

Κυκλοφόρησε το νέο περιοδικό του Δήμου Ηρακλείου για την Ανακύκλωση στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου με το ΤΕΙ Κρήτης «Δράσεις Διαλογής στην Πηγή, Ανακύκλωσης και βελτιστοποίησης του Συστήματος Αποκομιδής των Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου». Διαβάστε το πρώτο τεύχος στο συνημμένο αρχείο.

Με το Πρόγραμμα «Βελτιστοποίηση της Ανακύκλωσης και της Αποκομιδής των Απορριμμάτων» γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα της Ανακύκλωσης και να καταστήσουμε την πόλη μας περισσότερο καθαρή, με την ελάττωση του όγκου των απορριμμάτων και τη βελτίωση της αποκομιδής τους.

περισσότερα...


  Λειτουργία Πολεοδομικών Υπηρεσιών

Για την επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων - εκδόσεις οικοδομικών αδειών για τις Δημοτικές Ενότητες:

-        Νέας Αλικαρνασσού (Νέα Αλικαρνασσός, Καλλιθέα)

-        Γοργολαϊνίου (Αγ.Μύρωνας, Άνω Ασίτες, Κάτω Ασίτες, Πενταμόδι, Πετροκέφαλο, Πυργού)

-        Τεμένους (Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Αγ.Σύλλας)

-        Παλιανής (Βενεράτο, Αυγενική, Σίβα, Κεράσια)

του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου, θα απευθύνονται  στην Δ/νση Πολεοδομικών Λειτουργιών Δήμου Ηρακλείου (Ιδομενέως & Μεραμβάλλου γωνία).

Οι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Αρχανών από το Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων, ολόκληρου του Δήμου Μαλεβυζίου και του Δήμου Χερσονήσου (πλήν της Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής), θα απευθύνονται στην υπηρεσία μας για έκδοση οικοδομικών αδειών μέχρι να συγκροτηθεί η Δ/νση Πολεοδομίας στους εν λόγω Δήμους. Επίσης θα απευθύνονται στην υπηρεσία μας για την επίλυση πολεοδομικών θεμάτων στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι προαναφερόμενοι όμοροι, του Δήμου Ηρακλείου, Δήμοι.