επιστροφή
Main_page
Newsletter No18 - Ιούνιος 2010
21/06/2010

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ολοκληρώθηκε η Επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στο Δήμο Ηρακλείου

Εγκαινιάσθηκε το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο, Κλειστό Κολυμβητήριο και Κωπηλατήριο

Επέκταση εφαρμογής δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων στον Καράβολα

Παρουσίαση του Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση

Δήμος Ηρακλείου – Πρωταθλήτρια Πόλη στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Ανακοίνωση Νέων Αντιδημάρχων και Πολιτικών Προϊσταμένων

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η οδός Λευκωσίας στη Γιόφυρο

Εγκαινιάσθηκε η «ΚΥΨΕΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ»Ολοκληρώθηκε η Επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στο Δήμο Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ετήσια Επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στο Δήμο Ηρακλείου, από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων και Πιστοποιήσεων.

Κατά τον έλεγχο των υπηρεσιών και, όπως καταγράφεται στην αναφορά της Επιθεώρησης, έχουν επιτευχθεί σημαντικές βελτιώσεις που αφορούν τόσο στην καλύτερη διαχείριση παραπόνων αιτημάτων των δημοτών, όσο και σε πολλές άλλες επιμέρους αλλαγές ανά Δ/νση και Τμήμα.

περισσότερα...


 Εγκαινιάσθηκε το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο, Κλειστό Κολυμβητήριο και Κωπηλατήριο 

Από τα εγκαίνιαΕγκαινιάσθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο, Κλειστό Κολυμβητήριο και Κωπηλατήριο στο Παγκρήτιο Στάδιο, σηματοδοτώντας την αξιοποίηση και απόδοση των αθλητικών εγκαταστάσεων του στους πολίτες και στον σωματειακό αθλητισμό.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό και ευλόγησε τα νερά του κολυμβητηρίου, βουλευτές καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αθλητικών φορέων και  πλήθους κόσμου.

περισσότερα...


Επέκταση εφαρμογής δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων στον Καράβολα

Η διάθεση ποδηλάτων για δωρεάν χρήση στους πολίτες από το Δήμο Ηρακλείου στην περιοχή του Καράβολα θα λειτουργεί στο εξής για το κοινό  εκτός από Σάββατο και Κυριακή από 10.00΄π.μ. έως 20.00΄μ.μ. και τις καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή από 17.00΄- 21.00΄μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δυνατότητα χρήσης ποδηλάτου απαιτείται επίσημο έγγραφο (ταυτότητα ή δίπλωμα ή διαβατήριο) και η συμπλήρωση μιας αίτησης με τα προσωπικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, η οποία θα διατίθεται από το προσωπικό του Δήμου στο δημοτικό κιόσκι στην περιοχή του Καράβολα. 


Παρουσίαση του Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση

Από την παρουσίαση

Παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, το Πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση που λειτουργεί στο Δήμο Ηρακλείου και Πανελλαδικά

Το συγκεκριμένο γραφείο έχει την δυνατότητα παρέμβασης σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, αυτόν της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας με  στόχο τη συμβολή του Δήμου στο μείζον ζήτημα της εργασίας.

Το γραφείο που είναι στελεχωμένο από κοινωνικούς επιστήμονες και διοικητικό προσωπικό παρέχει προσωποποιημένες υπηρεσίες σε ανέργους αλλά και επιχειρηματίες.

περισσότερα...


Δήμος Ηρακλείου – Πρωταθλήτρια Πόλη στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Την Παρασκευή 04/06 σε μια όμορφη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία μελών της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στη Δράση Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα.

Πρωταθλητής Δήμος αναδείχθηκε το Ηράκλειο, μεταξύ όλων εκείνων που συμμετείχαν απ’ όλη την Επικράτεια, με το Τμήμα ΣΤ1 του 53ο Δημοτικού του Σχολείου.


 Ανακοίνωση Νέων Αντιδημάρχων και Πολιτικών Προϊσταμένων

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, προχώρησε σε μικρής κλίμακας αλλαγές με βάση την ολοκλήρωση του Δημοτικού έργου, τις νέες προτεραιότητες  για την προετοιμασία και εφαρμογής του Νόμου για την Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «Πρόγραμμα Καλλικράτης» έχουν ως εξής :

περισσότερα...


Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η οδός Λευκωσίας στη Γιόφυρο

Παραδόθηκε την Τετάρτη 02 Ιουνίου 2010, παρουσία του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Κώστα Μαμουλάκη, σε κυκλοφορία η οδός Λευκωσίας στη Νότια πλευρά του Πολυκαταστήματος Παιχνιδιών που βρίσκεται στη περιοχή του Γιοφύρου. Πρόκειται για έναν απ’ τους σημαντικότερους δρόμους της πόλης ( 1ος παράλληλος της Λεωφ.62 Μαρτύρων) που αναπτύσσει περαιτέρω την οικιστική ανάπτυξη στη περιοχή και δίνει τέλος σε μια υπόθεση που βρισκόταν σε εκκρεμότητα όσον αφορά την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

περισσότερα...


Εγκαινιάσθηκε η «ΚΥΨΕΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ»

Την «ΚΥΨΕΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ», μια δομή στήριξης του εθελοντισμού εγκαινίασε ο Δήμος Ηρακλείου στο κτίριο της Παλιάς Λαχαναγοράς, με τη συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Ηρακλείου.

Τα μέλη των οργανώσεων ανταποκρίθηκαν στο ανοικτό κάλεσμα του Δήμου με τη μεγάλη συμμετοχή τους, επιβραβεύoντας παράλληλα την προσπάθεια ανάδειξης της δυναμικής του εθελοντισμού, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας της κυψέλης εθελοντισμού ως βάση συνεργασίας.

περισσότερα...