επιστροφή
Main_page
Newsletter No16 - Απρίλιος 2010
21/04/2010

Πρόγραμμα Δωρεάν Διάθεσης Ποδηλάτων σε Πολίτες

Παρουσίαση του Πλυντηρίου Kάδων του Δήμου Ηρακλείου

Εγκαινιάστηκε το Καταφύγιο-Νοσηλευτήριο Μικρών Ζώων

Ένταξη στο Σχέδιο Πόλης 2.300 στρεμμάτων στη Φοινικιά

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - TΕΙ Κρήτης για Απόβλητα & Ανακύκλωση

Ανοικτό Πανεπιστήμιο για Άτομα 3ης Ηλικίας

Αποτελέσματα Διερεύνησης Ενεργών Σεισμικών Ρηγμάτων στα Καμίνια

Αναπροσαρμογή στο χρόνο και τις τιμές ελεγχόμενης στάθμευσης


Πρόγραμμα Δωρεάν Διάθεσης Ποδηλάτων σε Πολίτες

Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ Γιάννη Κουράκη, στην περιοχή του πρώην Καράβολα, η δωρεάν διάθεση ποδηλάτων για χρήση σε πολίτες. Περισσότερα από εβδομήντα ποδήλατα διανεμήθηκαν στους δημότες σε μια πρώτη πιλοτική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει τη χρήση ποδηλάτου και στόχος είναι να φθάσουν τα διακόσια σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η διάθεση ποδηλάτων για δωρεάν χρήση στους πολίτες από το Δήμο Ηρακλείου στην περιοχή του Καράβολα θα λειτουργεί για το κοινό Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00΄π.μ. έως τις 18.00΄μ.μ.

περισσότερα...


Παρουσίαση του Πλυντηρίου Kάδων του Δήμου Ηρακλείου

Την Πέμπτη 8 Απριλίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Ν. Σαρρή, του Προέδρου και των μελών του  3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, καθώς και αρκετών δημοτών, παρουσιάστηκε στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων,  το Πλυντήριο Κάδων της  Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


 Εγκαινιάστηκε το Καταφύγιο-Νοσηλευτήριο Μικρών Ζώων

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Φοινικιάς,(περιοχή Σπαρτιάς) από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. Το συγκρότημα που σχεδιάστηκε και πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την περίθαλψη (αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, στείρωση) και την ολοκληρωμένη φροντίδα των ζώων, αποτελείται από δυο μονάδες φιλοξενίας με δυνατότητα εξυπηρέτησης 80 ζώων, καθώς και ένα σύγχρονο, εξοπλισμένο ιατρείο, αποθηκευτικούς χώρους και γραφεία.

περισσότερα...


 Ένταξη στο Σχέδιο Πόλης 2.300 στρεμμάτων στη Φοινικιά

Εγκρίθηκαν από την Δημαρχιακή Επιτροπή οι όροι της προκήρυξης του Δημόσιου Διαγωνισμού και τα συμβατικά τεύχη με σκοπό την εκπόνηση της Πολεοδομικής Μελέτης στην Φοινικιά του Δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο η περιοχή της Φοινικιάς έχει χαρακτηριστεί ως «ζώνη ειδικών χρήσεων» (ως ΒΙΟΠΑ) η οποία βρίσκεται Νότια της Ε.Ο. Ηρακλείου – Ρεθύμνου, συνορεύει  Βορειοανατολικά της Αμφιθέας και Βορειοδυτικά  με τον Άη Γιάννη Χωστό. Πρόκειται για μια περιοχή περίπου 2.300 στρεμμάτων που βρίσκεται πολύ κοντά στον Αστικό Ιστό του Ηρακλείου.

περισσότερα...


Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - TΕΙ Κρήτης για Στερεά Απόβλητα & Ανακύκλωση

Υπεγράφη τη Δευτέρα 29 Μαρτίου μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης, Σύμβαση Συνεργασίας και Ανάθεσης Ερευνητικού και Αναπτυξιακού έργου με τίτλο : «Βελτιστοποίηση των Δράσεων Ανακύκλωσης και Αποκομιδής των Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου ».


Ανοικτό Πανεπιστήμιο για Άτομα 3ης Ηλικίας - «Εργαστήρι Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε Υπερήλικες και μέλη των ΚΑΠΗ»

Τη δημιουργία ενός Ανοικτού Πανεπιστημίου για άτομα 3ης ηλικίας» αποφάσισε στη συνάντηση του  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Αλεξάκη και τον Πρόεδρο των ΚΑΠΗ κ. Γιώργο Σκουλατάκη.

Η πρωτότυπη αυτή πρόταση στοχεύει να μυήσει τους υπερήλικες στις νέες τεχνολογίες και να καταρρίψει την επικρατούσα αντίληψη ότι μόνο τα νεαρά άτομα μπορούν να εξοικειωθούν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που οι Η/Υ προσφέρουν στο σύγχρονο άνθρωπο.

περισσότερα...


Αποτελέσματα Διερεύνησης Ενεργών Σεισμικών Ρηγμάτων στην περιοχή των Καμινίων

Παραδόθηκαν στο Δήμο Ηρακλείου τα αποτελέσματα της μελέτης διερεύνησης των ενεργών σεισμικών ρηγμάτων που είχε αναθέσει στο  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και αφορούν την περιοχή των ΚΑΜΙΝΙΩΝ.

Σύμφωνα με τον επιβλέποντα των μελετών Καθηγητή κ. Μακρόπουλο Κωνσταντίνο και τους συνεργάτες τους κ.κ. Γκανά και Δρακάτο τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά για την περιοχή των  Καμινίων.

περισσότερα...


Αναπροσαρμογή στο χρόνο και τις τιμές ελεγχόμενης στάθμευσης

Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται στους Δημότες  μας ότι από την Δευτέρα 22 Μαρτίου αναπροσαρμόζονται ο χρόνος και η τιμή  σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

περισσότερα...