inner image

Αιτήσεις εγγραφής στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Σας γνωστοποιούμε ότι οι Αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικό Γυμνασίου Ηρακλείου για το σχολ. έτος 2023-2024, θα γίνονται δεκτές ως 31 Μαΐου 2023.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Προμήθεια Τροφίμων ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο ∆ήµος Ηρακλείου για την κάλυψη τρεχουσών λειτουργικών αναγκών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ , προτίθεται να προβεί στην Προμήθεια Τροφίμων  

Παράταση στην προθεσμία καταβολής του τέλους κοινοχρήστων χώρων

Με την έναρξη του έτους 2023 , όσοι δημότες επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης , είχαν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο αίτηση έως 31-3-2023 για να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν.1080/80.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 11/03/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/03/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην Θέρισο

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι  στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο από τον ανάδοχο, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου από την Κυριακή το μεσημέρι (19-2-23) έως και την Δευτέρα το μεσημέρι (20-2-23) .

Έως την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Ηρακλείου

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των δημοτών του Ηρακλείου στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία . Ήδη έχουν συγκεντρωθεί και αποστέλλονται μέσω της ΚΕΔΕ στις πληγείσες περιοχές, 14 παλέτες με ιατροφαρμακευτικό υλικό, πάνες κουβέρτες και είδη ρουχισμού.

Η συλλογή θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Δήλωση της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη ,με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης στις 24 Ιανουαρίου

«Η παιδεία είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο, που διαθέτει μια χώρα. Βασίζεται στο παρελθόν και στην ιστορία του λαού της και κάνει προτάσεις για το μέλλον.

Με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» η Λότζια

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα παιάνισε, όπως ορίζει το έθιμο, στον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, το πρωί της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 31 Δεκεμβρίου 2022 - 1η Ιανουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 31 Δεκεμβρίου 2022 - 1η Ιανουαρίου 2023  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κοπή της βασιλόπιτας στη Λότζια

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφερειακή  Ενότητα Ηρακλείου υποδέχονται το νέο έτος με την Φιλαρμονική του Δήμου και την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου:

Κυριακή 01-01-2023

(Λότζια – αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος»)

11:30 Κοπή Βασιλόπιτας

'Μελωδίες με άρωμα Γαλλίας, από το χθες στο σήμερα ...' με την Μαριέλλα Βιτώρου και τον Γιάννη Κιαγιαδάκη στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ

Γλυκές μελωδίες γαλλικού bistrot από την Μαριέλλα Βιτώρου στο τραγούδι και τον Γιάννη Κιαγιαδάκη στο πιάνο ζεσταίνουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και μας μεταφέρουν στην Γαλλία του χθες και του σήμερα.

Την χρηματοδότηση έργων πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την χρηματοδότηση έργων πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόσληψη προσωπικού μερικής απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για έως δύο μήνες

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) ύστερα από την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου υπ’ αριθμ. 210/2022 σε ορθή επανάληψη  (ΑΔΑ: 6ΛΨ9ΟΚ6Ξ-29Ο), με την οποία διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της πρόσληψης εποχικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των αυξημένων πρόσκαιρων και επειγουσών αναγκών της χειμερινής περιόδου 2022-2023 στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ηρακλείου της ΔΗΚΕΗ

Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Μια εξαιρετική συναυλία με την Παυλίνα Βουλγαράκη είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου  - Heraklion Arts and Culture και στον σύνδεσμο:  https://youtu.be/lvBjbFJT1fc

Θέατρο Σκιών από την Ομάδα «Εκτός των Τειχών» - «Ο Καραγκιόζης Προφήτης» στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 18:00

Με θέατρο σκιών και την ομάδα «Εκτός των Τειχών» και τον Χρήστο Συρμακέζη συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022. Έτσι στις 18:00 το απόγευμα θα παρουσιάσουν την  παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Προφήτης».

«Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα μέχρι και την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας έχει εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης για χιλιάδες Ηρακλειώτες κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών και το ίδιο φιλοδοξεί να αποτελέσει και για το διάστημα μέχρι την Πρωτοχρονιά, προσφέροντας πληθώρα εκδηλώσεων καθημερινά. 

Κλειστά τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι κατόπιν του σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα ΚΕΠ του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022) .

Εορταστικές Εθελοντικές Αιμοδοσίες στο αίθριο της Λότζια (Πέμπτη 29/12/2022 και Σάββατο 31/12/2022)

Συνεχίζονται οι εορταστικές εθελοντικές αιμοδοσίες  την Πέμπτη 29/12/2022 και το Σάββατο 31/12/2022  στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00  .

Παιχνίδια, μουσική, θεατρικά δρώμενα και πληθώρα εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα της Τετάρτης 28 και της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου

Με παιχνίδια, μουσική, θεατρικά και άλλα δρώμενα συνεχίζεται το πρόγραμμα του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις της Τετάρτης 28 και της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου:  

H Fide Köksal με την παράσταση «Σμύρνη – Κρήτη – Πειραιά» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture – Καλεσμένος ο Μάνος Πυροβολάκης

Η μουσική παράσταση  “Σμύρνη - Κρήτη - Πειραιά” που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture. στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε», στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/qqgNsDLV1aY.

«Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τρίτης 27 και της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου

Πληθώρα εκδηλώσεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 27 και 28 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο των Χριστουγέννων (24-25-26 Δεκεμβρίου)

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο των Χριστουγέννων (24-25-26 Δεκεμβρίου 2022) Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ.  Αντώνης Περισυνάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Απάντηση του «Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μ.Α.Ε.» στην ανοικτή επιστολή της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Αναφορικά με την ερώτηση της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» για την σύναψη δυο προγραμματικών συμβάσεων του Δήμου Ηρακλείου  με τον Αναπτυξιακό  Οργανισμό Τοπικής Ανάπτυξης «Ηράκλειο Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» και συγκεκριμένα σχετικά με το ερώτημα «Πως γίνεται  η τεχνική υποστήριξη για  επικαιροποίηση  2  υπαρχουσών μελετών  να κοστίζει  246 .493,53 Ευρώ και  η σύνταξη 10 νέων μελετών  300.000 Ευρώ» σας επισημαίνουμε τα εξής:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/12/2022

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και το Φ.Ε.Κ. 6445/16-12-2022 τεύχος Β΄, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Παρουσίαση του βιβλίου «Φωταγωγός» - Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

Το βιβλίο του «ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ», με βιωματικά στοιχεία του συγγραφέα από την Κρήτη, θα παρουσιάσει ο Κώστας Παππής, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00.

H 'Ηλιαχτίδα' βράβευσε τον Δήμο Ηρακλείου

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στον φιλόξενο χώρο Rotonda Private Hall, η εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων από τη ίδρυση της Ηλιαχτίδας, του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία.
Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή της ταινίας «30 Χρόνια Ηλιαχτίδα» που παρουσίασε μια αναδρομή στη δράση, το έργο και την προσφορά του Συλλόγου

 

 

«Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέχρι και την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

«Πολύχρωμες Γιορτές» στην Πλατεία Ελευθερίας προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου καθώς το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών για μικρούς και μεγάλους μέχρι και την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά:

Επισκέψεις σχολείων για κάλαντα και ευχές στην Λότζια

Με παιδικές φωνές και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισε το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου η Λότζια. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα με την συνοδεία ποντιακής λύρας, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

«Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πέμπτης 22 και της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χορό, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια και πολλές ακόμα εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στη Πλατεία Ελευθερίας για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, 22 και 23 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

H Παιδική Παράσταση Αφήγησης «Ανεράιδες και Στοιχειά» στο Heraklion Arts and Culture

Η Παιδική Παράσταση Αφήγησης "Ανεράιδες και Στοιχειά" παρουσιάζεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά την ιστορία των Ενετικών Τειχών - Η εργασία των μαθητών του 49ου Δημοτικού παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της ΣΒΑΑ στο Πολύκεντρο

Τα παιδιά συμμετέχουν στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Ηρακλείου μελετώντας με βιωματικό τρόπο την ιστορία του τόπου τους, ενώ παράλληλα μπορούν να δημιουργούν και να εκφράζονται.

Κλειστά τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι κατόπιν του σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσουν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή το Σάββατο 24 και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE