inner image

Mουσικές εκδηλώσεις Ηράκλειας Πρωτοβουλίας


    Συνεχίζονται καθημερινά οι μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στο προεκλογικό κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας έναντι Αστόρια).  Με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου κάθε βράδυ η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη της πόλης μας κάνει πράξη το κεντρικό σύνθημα «με κέφι και όραμα», με το οποίο πορεύθηκε προεκλογικά και κατάφερε να εκπροσωπηθεί ξανά στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
    Κάθε βράδυ λοιπόν από τις 8:30 μέχρι τις 11:30, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και γνωστός δεξιοτέχνης του βιολιού Γιώργης Τσαντάκης, μας χαρίζει αξέχαστες βραδιές με έντεχνα και παραδοσιακά ακούσματα που μας ταξιδεύουν στα υπέροχα μουσικά μονοπάτια του Καλογερίδη, του Αβησυνού, του Σκορδαλού και άλλων αξέχαστων κρητικών καλλιτεχνών.  Τον Γιώργη Τσαντάκη συνοδεύουν οι ταλαντούχοι μαθητές του, Κλεάνθης και Κωστής Ατσαλάκης με λύρα, λαούτο και κιθάρα.

«Τολμήστε την αλλαγή» - Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γ. ΣισαμάκηΜε κεντρικό σύνθημα «Τολμήστε την αλλαγή» ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης σας προσκαλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στις 19.30 στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ, στο Ηράκλειο.

Σας περιμένουμε γιατί ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ μπορούμε να έχουμε την πόλη που θέλουμε!
«Τολμάμε για την αλλαγή - Τολμήστε με την επιλογή»!

Επίσκεψη του Γ. Σισαμάκη σε ΠΑΓΝΗ και ΕΚΑΒ


Το προνομιακό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πεδίο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και προγραμμάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Σισαμάκης με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Γιάννη Τασσόπουλο και τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, κ. Ανέστη Κιούλπαλη.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης, ο κ. Σισαμάκης βρέθηκε στα γραφεία του ΕΚΑΒ αλλά και στο ΠΑΓΝΗ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πολίτες, ειδικά για τα ζητήματα της υγείας, της εξυπηρέτησης των ασθενών, της πρόληψης.

Γ. Σισαμάκης: Είμαστε εδώ για τη νέα γενιά που διεκδικεί τα «θέλω» της


Η ενεργοποίηση της νέας γενιάς και η συμμετοχή της στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη ζωή και το μέλλον τους δεν μένει στα λόγια για την παράταξη «Ηράκλειο για όλους».

«Ακούμε ,σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τη νέα γενιά για τη νέα γενιά», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Σισαμάκης, μέσα από το νέο σποτ της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» που έχει πρωταγωνιστές τους νέους και τις νέες του Ηρακλείου.

Γ. Σισαμάκης: «Η τοπική αγορά μπορεί να βγει από τη “σκιά” των πολυεθνικών»

πίσκεψη στην πασχαλινή αγορά του Ηρακλείου, μια αγορά τα «πάθη» της οποίας περιμένουν χρόνια τώρα την «Ανάσταση», πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Επιχειρηματίες με καταστήματα σε κεντρικές οδούς, όπως η λεωφ. Καλοκαιρινού αλλά και η οδός 1821, εξέφρασαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου και την αντιπροσωπεία της παράταξης τα παράπονά τους για το «χάσμα» που διευρύνεται μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων και πολυεθνικών.
Ένα «χάσμα» που προκαλείται τόσο από την γενικότερη οικονομική αδυναμία των Ελληνικών νοικοκυριών, ελέω μνημονίων, όσο και από την απουσία δράσεων σε τοπικό επίπεδο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας!

Μήνυμα Ηλία Λυγερού για Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου

 

Με αφορμή τον εορτασμό σήμερα της Επετείου της 25ης Μαρτίου ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Διπλή γιορτή σήμερα για τον Ελληνισμό καθώς τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και το ξεκίνημα του αγώνα αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.

Ο αγώνας αυτός, παρά τις δυσκολίες του, οδήγησε στη σύσταση του νεώτερου ελληνικού κράτους και στην εθνική παλιγγενεσία.

Το παρελθόν πάντα μας δίδασκε και εξακολουθεί να μας διδάσκει. Μας αποδεικνύει περίτρανα πως μπορούμε ως Έθνος να βγούμε νικητές αρκεί να μην μείνουμε απαθείς, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας.

Ως Έλληνες έχουμε πια μάθει πως μόνο με αγώνες διασφαλίζεται η ανεξαρτησία, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία η ίδια η ύπαρξη μας κι αυτούς τους αγώνες πρέπει να τους δίνουμε ενωμένοι. Όπως είχε πει και ο αγωνιστής του 1821 στρατηγός Γιάννης Μακρυγιάννης «Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ».

Ανακοίνωση Ενεργών Πολιτών για την απόφαση σε βάρος του ΟΦΗ

 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, με αφορμή την εξοντωτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ μόνο κάθαρση στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα και του ποδοσφαίρου ειδικότερα δεν μπορεί να φέρει, από τη στιγμή που έχουν έλθει στο φως πολυάριθμες αντίστοιχες υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει αποφανθεί επιβάλλοντας ποινές.

Η ιστορία του ΟΦΗ είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του αθλητισμού στο Ηράκλειο και έτσι η Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία θα προσφύγει η Κρητική Ομάδα, είμαστε βέβαιοι πως θα την δικαιώσει.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» στέκονται στο πλευρό του ιστορικού σωματείου του ΟΦΗ και στην προσπάθεια του για αληθινή ισονομία»

Οι Ενεργοί Πολίτες για την απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ από τη ΔΕΠΑΝΑΛ

Με αφορμή την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης της απόφασης απορρόφησης της ΔΕΠΤΑΗ από τη ΔΕΠΑΝΑΛ ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες", Ηλίας Λυγερός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Γ. Σισαμάκης: «Δικαίωσή μας η ακύρωση της συγχώνευσης ΔΕΠΤΑΗ - ΔΕΠΑΝΑΛ»

Ηράκλειο 03/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              Γ. Σισαμάκης: «Δικαίωσή μας η ακύρωση της συγχώνευσης ΔΕΠΤΑΗ - ΔΕΠΑΝΑΛ»


     Η δημοτική αρχή Ηρακλείου έσπευσε στις αρχές Ιανουαρίου  να προχωρήσει τις διαδικασίες για συγχώνευση των δυο μεγαλύτερων ανωνύμων εταιριών του Δήμου με απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ από την ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ. 

Δεν επέδειξε ωστόσο την ίδια βιασύνη στο να ενημερώσει τους Δημότες ότι η πολυσυζητημένη και «επεισοδιακή» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ακυρώθηκε ως «ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ» από την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Σύμφωνα και με την απόφαση της κ. Κοζυράκη (που επισυνάπτεται και η οποία αναρτήθηκε και στη Διαύγεια με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2019) :
« Ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, αναφορικά με την απορρόφηση της «ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε.» από τη «ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.», καθώς η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε κατά παράβαση των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 110 του Ν. 3852/2010, οι οποίες ορίζουν: «1. Σε περίπτωση όπου σε ένα νέο δήμο λειτουργούν περισσότερες από μία ανώνυμες εταιρίες της ίδιας κατηγορίας που το σύνολο των μετοχών ανήκει στο νέο δήμο που προκύπτει από τη συνένωση και στα νομικά του πρόσωπα, συγχωνεύονται υποχρεωτικά σε μία ανώνυμη εταιρία. Το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει σχετική απόφαση με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του. .....»

Ειδικότερα, με την ως άνω απόφαση συγχωνεύονται εταιρείες διαφορετικών κατηγοριών, δεδομένου ότι η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ είναι πολυμετοχική εταιρεία ΟΤΑ υπαγόμενη στις διατάξεις του άρθρου 265 του Ν.3463/2006, ενώ η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ ΟΤΑ ως μονομετοχική υπάγεται στις διατάξεις του 266 του ίδιου νόμου .

Επίσης, η ως άνω απόφαση δεν λήφθηκε με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον σε σύνολο σαράντα εννέα (49) μελών συγκέντρωσε είκοσι μία (21) θετικές ψήφους
».

Τα ερωτήματα πλέον γίνονται αμείλικτα για τη Δημοτική αρχή και τη σπουδή της να προχωρήσει σε μια δομικού χαρακτήρα αλλαγή στο Δήμο, λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές. Μια σπουδή που πλέον κρίνεται παράνομη και με τη «βούλα» του κράτους!

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στις κινήσεις που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ένα περίεργο τοπίο στο Οργανόγραμμα του Δήμου, επισημαίνοντας ότι τίθεντο ευθέως ζητήματα σκοπιμότητας.
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έρχεται να μας δικαιώσει!
Έστω και αυτή τη στιγμή, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει το θέμα και να δώσει τη δυνατότητα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, να αποφασίσει σχετικά.

Δηλώνουμε τέλος ότι εφόσον οι δημότες μας επιλέξουν με την ψήφο τους, και επειδή θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη τέτοιων εταιριών ως αναπτυξιακά εργαλεία του Δήμου, άμεσα θα προχωρήσουμε με μια μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας που θα εξετάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν πέρα από τη συγχώνευση των δυο εταιριών. 

Ηράκλειο για όλους: Όλοι μέσα και ο Δήμος Ηρακλείου εκτός!

Στο μεγαλύτερο Δήμο της Κρήτης παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται ένα ακόμα «θέατρο» παραλόγου» με αρνητικές συνέπειες για χιλιάδες οικογένειες . Με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για τη διεύρυνση των δήμων που εντάσσονται από το σχολικό έτος 2019-2020 στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης βλέπουμε το Δήμο Ηρακλείου να βρίσκεται για μια ακόμα φορά «εκτός κάδρου» σε ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά σε μικρά παιδιά και τη φοίτησή τους σε δημόσια σχολεία με παροχή ποιοτικής παιδείας!

Ανοικτή Εκδήλωση νέας Δημοτικής Κίνησης

Σας καλούμε σε Ανοικτή Εκδήλωση για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, το Όραμα και τους Βασικούς Άξονες πολιτικής της νέας Δημοτικής Κίνησης, για το Ηράκλειο που όλοι αγαπάμε.

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για αξιοποίηση καταφυγίου του Β Παγκοσμίου Πολέμου στον Καρτερό

Πρόταση να καθαριστεί και να αξιοποιηθεί ως επισκέψιμος χώρος το παλιό καταφύγιο-αποθήκη υλικού του Β Παγκοσμίου Πολέμου στον Καρτερό, καταρχήν για τους μαθητές και κατά δεύτερον λόγο για όσους πολίτες επιθυμούν να το επισκεφθούν, καταθέτει η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες».

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Ανδρέα Σαββάκη

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΒΒΑΚΗ

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του γενναίου, σεμνού και ευγενικού συμπολίτη, Ανδρέα Σαββάκη, που πρόσφερε πολλά στον τόπο, τόσο με την αντιστασιακή δράση και φυλάκισή του στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών όσο και σε καιρούς δημοκρατικούς, ως στέλεχος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. Ο Ανδρέας συμμετείχε στην ομάδα, που με επικεφαλής τον Νίκο Γιανναδάκη, ανέδειξε τη Βικελαία σε πνευματικό ίδρυμα πανελλήνιας εμβέλειας και παρέμεινε υπεύθυνος των πολύτιμων αρχείων της Βιβλιοθήκης μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Απευθύνομε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα των Ενεργών Πολιτών για την απώλεια του Ανδρέα Σαββάκη

 

Η απώλεια του αγωνιστή της Δημοκρατίας Ανδρέα Σαββάκη είναι τεράστια για το Ηράκλειο.

Ο δράση του ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών έγινε αιτία να φυλακιστεί και να βασανιστεί δείχνοντας σε όλους εμάς πως τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας δεν κερδίζονται χωρίς αγώνες και θυσίες.

Παράλληλα ο Ανδρέας Σαββάκης λειτούργησε ως καταλύτης για την ανάπτυξη της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αρχικά στο πλάι του αείμνηστου Νίκου Γιανναδάκη, αλλά και στη συνέχεια, δίνοντας και εκεί έναν άλλο, διαφορετικό, αγώνα για το σπουδαίο αγαθό του πολιτισμού.

Οι Ενεργοί Πολίτες και ο Επικεφαλής τους Ηλίας Λυγερός εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του αξέχαστου Ανδρέα Σαββάκη

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τους Ενεργούς Πολίτες

Η γιορτή των Χριστουγέννων και η έλευση του νέου χρόνου φέρνουν μαζί τους το πανανθρώπινο μήνυμα της Ελπίδας και της Αγάπης.

Παρέμβαση της παράταξης 'Ηράκλειο για Όλους' για την πρόθεση συγχώνευσης των Δημοτικών εταιριών ΔΕΠΑΝΑΛ και ΔΕΠΤΑΗ

Με απορία και έντονη δυσαρέσκεια υποδεχτήκαμε την απόφαση της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ για συγχώνευση των δυο μεγαλύτερων ανωνύμων εταιριών του Δήμου με απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ από την ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους τόσο επί της ουσίας όσο και ως προς το χρόνο λήψης της απόφασης, στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής και 5 μήνες πριν τις εκλογές, δεσμεύοντας με μια δομικού χαρακτήρα αλλαγή την επομένη δημοτική αρχή.

Άρθρο του Ηλία Λυγερού για τον ΦΟΔΣΑ

Όπως είναι γνωστό τον Ιούλιο του 2018 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 4455 για την αυτοδιοίκηση, γνωστός ως «Κλεισθένης», όπου μεταξύ άλλων θεμάτων που ρυθμίζει είναι κι αυτό της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ).

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για Διεθνές Συνέδριο για το Μινωικό Πολιτισμό στο Ηράκλειο

Κεντρικό σημείο στο πρόγραμμα των Ενεργών Πολιτών, στον τομέα του πολιτισμού ήταν και παραμένει η οργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου για το Μινωικό Πολιτισμό στο Ηράκλειο.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών στη Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων

Τη Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΠΑ) στη θέση Μαύρος Σπήλιος , πλησίον του αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου, στη ΒΙΠΕΗ,  αλλά και την πιλοτική Μονάδα του Προγράμματος LIFE F4F-Τροφή από Τρόφιμα,  επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός,  συνοδευόμενος από τα μέλη της Παράταξης Γ. Μανδαλάκη, Χ. Κουτρούλη, Μ. Βασιλάκη, Σ. Δοκιανάκη και Ν. Κασαπάκη.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία - απόφαση συμμετοχής στις εκλογές

Η Συντονιστική Επιτροπή της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, συνήλθε χθες Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 σε τακτική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα τον τρόπο συμμετοχής στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι Ενεργοί Πολίτες οργανώνονται εν όψει εκλογών

Συνάντηση του βασικού πυρήνα των μελών της Παράταξης των Ενεργών Πολιτών πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Άτριον έχοντας στο επίκεντρο ζητήματα οργανωτικά, στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκλογή προέδρου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Μετά την καθιερωμένη τακτική Γενική της Συνέλευση που έγινε πριν λίγες μέρες, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση της νέας Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία επανεξέλεξε ομόφωνα ως Προέδρο την κ. Άννα Παπαχρονάκη. Η κυρία Παπαχρονάκη είναι ζωγράφος – αγιογράφος – ψηφιδογράφος και συμμετέχει στα όργανα της παράταξης από την ίδρυσής της το 1994, με σημαντική συμβολή κυρίως σε δράσεις πολιτισμού. Ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και είχε εκλεγεί για πρώτη φορά πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας τον Οκτώβριο του 2016.

Η εκλογή της αυτή σηματοδότησε την επαναδραστηριοποίηση της παράταξης μετά από ένα σύντομο διάστημα εσωστρέφειας, απόρροια της μη συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του 2014. Με την εκλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου της, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απέκτησε ξανά ομάδες εργασίας, που επεξεργάστηκαν προτάσεις για διάφορα θέματα της πόλης, όπως πολεοδομικά, κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά, ενώ ιδρύθηκε και ο Σύλλογος Φίλων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Επίσης διοργανώθηκαν 37 ομιλίες με τους δύο κύκλους «Μίτος της Αριάδνης», «Η Κρίση εντός μας», καθώς και με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Τέλος στην προσωπική προσπάθεια της προέδρου οφείλεται η αναβίωση της «κρητικής βεγγέρας» που καθιερώθηκε εδώ και 4 χρόνια στην οδό Κάσου, με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της γειτονιάς και από την ευρύτερη περιοχή της πρώην Ακαδημίας.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, με θέμα τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχει στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά»

Ο κύκλος 20 ομιλιών με τον γενικό τίτλο «Ο Μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έκλεισε το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου με την ομιλία της καθηγήτριας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίας Κωνσταντουδάκη – Κιτρομηλίδου. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Η βυζαντινή τέχνη της βενετικής Κρήτης: παράδοση και εξέλιξη, η κοινωνία και οι δημιουργοί».

Επίσκεψη των Ενεργών Πολιτών στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Ζητήματα που αφορούν στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό απευθείας αναθέσεων , στη νομιμότητα τους  και  γενικότερα στην λειτουργία των Δημοτικών  Επιχειρήσεων τέθηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Πέμπτη 29/11/2018,  ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός με τον επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Ηράκλειο Εμμανουήλ Μαυριτσάκη.

Ενεργοί Πολίτες: Η «Στείρα» αντιπολίτευση και ο «έξυπνος Δήμος»

Χρηματοδοτικά προγράμματα περνούν και χάνονται και ο Δήμος Ηρακλείου δεν τα αξιοποιεί προς όφελος της πόλης και των δημοτών της. Αυτό επισημαίνουν οι Ενεργοί Πολίτες και ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός καλώντας τη δημοτική αρχή να μην αφήσει να χαθεί και η πρόσκληση που τρέχει για τους δήμους, από τις 19 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I, για την υποβολή προτάσεων, στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανέγερση και αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων».

Παρέμβαση Ηλία Λυγερού και Ενεργών Πολιτών στη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019

Την ασυνέπεια λόγων και έργων της παρούσας δημοτικής αρχής ξεδιπλώνει σε όλο της το μεγαλείο η μελέτη των στοιχείων του νέου προϋπολογισμού για το 2019 και η σύγκριση τους με όσα σχεδιάστηκαν και εντέλει υλοποιήθηκαν από τους προϋπολογισμούς παρελθόντων ετών.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου: «Το πάθημα δεν έγινε μάθημα»

Με προχειρότητα,  χωρίς  κατηγοριοποίηση των έργων, ανάλογα με την ωρίμανση τους, απλά καταγράφοντας κωδικούς που ποτέ δεν θα πάρουν σάρκα και οστά προς όφελος των δημοτών, επιχειρεί η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, και το 2019, να προωθήσει το πρόγραμμα τεχνικών έργων του Δήμου.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Απολλόδωρου Σαατσάκη

Φτωχότερη από σήμερα η δημοσιογραφία στην Κρήτη καθώς έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Απολλόδωρος Σαατσάκης, ένας δημοσιογράφος που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφία επί δεκαετίες, πριν συνταξιοδοτηθεί.

Έχοντας διατελέσει δημοσιογράφος αλλά και διευθυντής σε Εφημερίδες του Ηρακλείου, και όχι μόνο, διακρίθηκε για την πιστή τήρηση των αρχών της δημοσιογραφίας τιμώντας το χώρο που επέλεξε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο είχε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο της Παράταξης Γιώργο Μανδαλάκη.

Δήλωση Ηλία Λυγερού με αφορμή την 45η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ημέρα μνήμης η σημερινή. Τιμούμε τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Το Πολυτεχνείο ήταν και παραμένει το σύμβολο της αντίστασης της νεολαίας μας στο στρατιωτικό - φασιστικό καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών.

Συνάντηση Ενεργών Πολιτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  συζήτησε ο επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της.

Aίτημα κατάθεσης εγγράφων από Ενεργούς Πολίτες

Την προσκόμιση συγκεκριμένων εγγράφων  που αποδεικνύουν πως έγινε με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες  η ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες  και  τις απαντήσεις που έδωσε η  Ειδική Επιτροπή  του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 σε σχετική προσφυγή του Δήμου κατά απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποια έκρινε πως η διαδικασία που τηρήθηκε, ως προς το ζήτημα αυτό, δεν ήταν η ενδεδειγμένη, ζητά από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός.

Πρόσκληση σε συνέλευση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στην 28η Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7:30 μ. μ.  στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέματα:

Ανακοίνωση συμμετοχής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» στις προσεχείς εκλογές

Την συμμετοχή της δημοτικής παράταξης  «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός. Ο κ Λυγερός περιέγραψε συνοπτικά τις πολιτικές που έχουν σχεδιάσει και σκοπεύουν να εφαρμόσουν στο Δήμο Ηρακλείου, εφόσον οι δημότες τους εμπιστευθούν την ψήφο τους, αλλά και το όραμα που έχουν για το Ηράκλειο, πάντα με συμμέτοχο και τελικό αξιολογητή τον ίδιο τον πολίτη.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία - Συνάντηση με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, που  η Ηράκλεια Πρωτοβουλία πραγματοποιεί εν όψει των δημοτικών εκλογών, έγινε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, συνάντηση, με τον κύριο Ευριπίδη Κουκιαδάκη και στελέχη της υπό ίδρυση δημοτικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθεί. Από πλευράς Ηράκλειας Πρωτοβουλίας συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ενημέρωση για τον «Κλεισθένη» και τις αστικές πυρκαγιές από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο ομιλίες που διοργάνωσε μέσα στο μήνα Οκτώβριο η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, πάνω σε δύο εντελώς διαφορετικά, αλλά επίκαιρα θέματα.

H Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη

Εδώ και πολλούς μήνες η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση για τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη, είχε καταθέσει αρκετές προτάσεις για τη σχεδιαζόμενη ανάπλασή του.  Σε σχετική συζήτηση που είχαμε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα κοπούν δένδρα και το πάρκο θα διατηρήσει τον σημερινό του χαρακτήρα ως αστικό πάρκο δασικού τύπου, όπως προτείνει και η αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή.

Ομιλία για τις Αστικές Πυρκαγιές από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

«Οι αστικές πυρκαγιές και οι κίνδυνοί τους» είναι το θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου κ. Μιχαήλ Γ. Σεληνιωτάκη.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Τώρα που  έρχεται η ώρα του απολογισμού, για ένα έργο που κάνεις και θέλεις να κριθείς ως Δημοτική Αρχή, πρέπει να παρουσιάζεις αντικειμενικά την πορεία των ενεργειών που ακολουθήθηκαν, ώστε να δίνεις τη δυνατότητα στου Δημότες να σε «κρίνουν». Όσον αφορά το πολύπαθο έργο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου του Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), η πορεία είναι δυστυχώς μεγάλη και τα γεγονότα δεν πρέπει να λησμονούνται.

Παρέμβαση στη συζήτηση των δημοτικών τελών για το 2019 από τη Δημοτική κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συζήτηση των τελών σήμερα για τον Δήμο Ηρακλείου για το 2019. Χρονιά των αυτοδιοικητικών  εκλογών και βλέποντας κανείς την εισήγηση της Δημοτική Αρχής, συνηθισμένος από τα παλαιότερα έτη, καταλαβαίνει ότι κάτι άλλαξε φέτος.  Βεντέμα που θα έλεγαν και οι αγρότες για την καλή παραγωγή μίας χρονιάς. Δυστυχώς  όμως  οι  Δημότες δεν  έχουν  μνήμη  χρυσόψαρου και θυμούνται όλη την προηγούμενη τετραετία τις αποφάσεις όσον αφορά τα Δημοτικά τέλη και φόρων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Ομιλία Ζαχαρία Δοξαστάκη με θέμα το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», είναι το θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον τέως Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Παρέμβαση του οικονομικού τμήματος της δημοτικής κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Υπάρχει μία αντίληψη στην πλειοψηφία του κόσμου ότι οι πόροι που προέρχονται από το κράτος και διαχειρίζονται οι φορείς του (Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμοι, Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας, κλπ), είναι κάτι «ξένο» και δεν εμπνέει το σεβασμό που θα έπρεπε στην κατανάλωση του. Ο ρόλος των δημόσιων φορέων και ιδιαίτερα των αυτοδιοικητικών, πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο ανταποδοτικός και κοινωνικός. Ο δημότης πρέπει να βλέπει ότι τα χρήματα τα οποία μέσω των φόρων και των ανταποδοτικών τελών δίδει, επιστρέφουν σε αυτόν μέσα από διάφορους τομείς. Πρωτίστως όμως, θέλει να αποκομίζει από τα διάφορα έργα, ότι αφενός υπάρχει ένας σχεδιασμός και ένα όραμα και αφετέρου μία συνέχεια.

Επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Αντιπροσωπία μελών και φίλων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε πρόσφατα το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Άννα Παπαχρονάκη, οι πρώην πρόεδροι  Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Γαλενιανός, Κώστας Βαρβεράκης, ο κ. Μιχάλης Αγριόγιαννος, ο πρόεδρος της ΔΙΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, ο πρόεδρος του Μουσείου «Ν. Καζαντζάκης» καθ. Μιχάλης Ταρουδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκος Ματζαπετάκης και ο πρώην πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής κ. Νίκος Ηλιάκης.

Η Δημοτική ομάδα ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για τους παιδικούς σταθμούς

H αδυναμία του υφισταμένου δικτύου δημόσιων παιδικών σταθμών να καλύψει τη συνολική ζήτηση των θέσεων είναι γνωστή και έχει καταγραφεί όλα τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημιουργία κριτηρίων επιλογής, τα οποία πολλές φορές δεν λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους του προβλήματος (εργαζόμενοι-άνεργοι), ενώ προσφέρονται και επιπλέον θέσεις με τη βοήθεια προγραμμάτων ΕΣΠΑ (voucher) σε ιδιωτικούς και Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς. Το πρόβλημα, όμως παραμένει και στα χρόνια της κρίσης, το θέμα πήρε και μια άλλη διάσταση, της προσφοράς δηλαδή του κοινωνικού κράτους (με όλες του τις εκφράσεις) στο κοινωνικό σύνολο. Η έλλειψη που υπάρχει στην προσφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί και έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για τη λειτουργία του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για τη λειτουργία του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου, και καταθέτει στο Δήμο Ηρακλείου τις προτάσεις της:

Η βεγγέρα της οδού Κάσου

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου από τις 7:30 το απόγευμα και μετά,  στην οδό Κάσου (περιοχή πρώην Ακαδημίας), οι γείτονες παλιοί και νέοι, θα γιορτάσουν μαζί με συγγενείς και φίλους σ' ένα δρόμο χωρίς αυτοκίνητα.

Η «Δύναμη Πολιτών» για το Πολιτιστικό Κέντρο

Αν υπάρχει ορισμός του πολιτικού θράσους, τότε είναι αυτός: Η παράταξη των «Ανοιχτών Οριζόντων» που επί της δικής της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου:

Η Δημοτική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών για το έργο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού»

Μετά  την αποφυγή ουσιαστικών απαντήσεων σε πολλές παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο για το έργο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού του Δήμου Ηρακλείου», όπως η κοπή των δέντρων στην Ίδης, ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός πίνακας όπου παρατηρήθηκε τροποποίηση των υλικών του έργου, αλλά και σε ερώτηση μας για τις καθυστερήσεις και τις ποιοτικές αποκλίσεις υλικών η Δημοτική Αρχή παρεχώρησε συνέντευξη τύπου για το έργο και τα προβλήματα του.

Με επιτυχία η ομιλία Γιγουρτσή για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στο κατάμεστο Πολύκεντρο Νεολαίας έγινε την Τετάρτη 18 Ιουλίου το βράδυ η ομιλία του συμπολίτη κ. Γιάννη Γιγουρτσή, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, με θέμα: «Ελλάδα – Τουρκία: τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά: άγνωστοι γείτονες, άσπονδοι φίλοι»

Ομιλία για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με ομιλητή τον κ. Γιάννη Γιγουρτσή από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι το επίκαιρο θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον συμπολίτη κ. Γιάννη Γιγουρτσή, καθηγητή στην Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 7:30 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Βαγγέλη Ατζολετάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

     Ηράκλειο, 8 Ιουλίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του Βαγγέλη Ατζολετάκη. Ο αγαπητός σ’ όλους μας Βαγγέλης ήταν διακεκριμένος αρχιτέκτων, ενεργός πολίτης, είχε ήθος και έμφυτη ευγένεια.

          Ο Βαγγέλης Ατζολετάκης ήταν ιδρυτικό μέλος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, διετέλεσε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και ενεργό μέλος της  Συντονιστικής της Επιτροπής με ιδέες και προτάσεις για θέματα της πόλης. Είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τη διασφάλιση προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους και είχε κατ’ επανάληψη ενεργοποιηθεί για τη σχολαστική τήρηση των κανόνων προσβασιμότητας στα δημοτικά έργα. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

          Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία, θα αναφερθούν στη ζωή και τη δράση του σε ειδική συνεδρίαση  και θα καταθέσουν ποσό στη μνήμη του σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης μας.

Παρέμβαση Ενεργών Πολιτών για την Αφισορύπανση

Έχει γίνει πλέον σε όλους κατανοητό ότι τα θέματα αισθητικής μίας πόλης, όπως το Ηράκλειο που παρουσιάζει εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και όπου είναι εφικτό να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση τους. Είναι εμφανές ότι το σοβαρό πρόβλημα της εκτεταμένης αφισορύπανσης, το οποίο γίνεται αισθητό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των πολιτιστικών εκδηλώσεων, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Μ.Φαρσάρη

Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Ηράκλειο, 2 Ιουλίου 2018

Συλλυπητήρια για τον Μιχάλη Φαρσάρη

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον  Μιχάλη Φαρσάρη, τον πολίτη υψηλού ήθους, που υπερασπίστηκε την ιδεολογία του με συνέπεια, θάρρος και αυταπάρνηση, τον ενεργό δημότη, που προσέφερε στα κοινά ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, τον καλλιεργημένο, ευγενικό και μετριοπαθή συμπολίτη. 

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του Κρήτη, τα παιδιά και όλους τους οικείους τους.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το έργο της Ίδης - Δικαιοσύνης και για την αξιοποίηση του επεξεργασμένου νερού του Βιολογικού για άρδευση

Οι Ενεργοί Πολίτες για το έργο της Ίδης - Δικαιοσύνης και για την αξιοποίηση του επεξεργασμένου νερού του Βιολογικού για άρδευση:

Συλλυπητήριο μήνυμα της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» για το θάνατο του Δημήτρη Ξυριτάκη

Η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», ο επικεφαλής, οι δημοτικοί και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι καθώς και τα μέλη της κίνησης εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του συμπολίτη, μαχόμενου δικηγόρου και αγωνιστή της δημοκρατίας Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τη μαρίνα στο Παγκρήτιο Στάδιο

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε ταχθεί στο παρελθόν με σειρά εκδηλώσεων και ανακοινώσεων κατά της δημιουργίας μαρίνας στον όρμο του Δερματά και είχε προτείνει να κατασκευασθεί δίπλα στις εκβολές του Γιόφυρου, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπως είχε ξεκινήσει να σχεδιάζεται από την προηγούμενη, υπό τον κ. Κουράκη, δημοτική αρχή και συνεχίζεται από τη σημερινή υπό τον κ. Λαμπρινό. Προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, αντιπροσωπία της δημοτικής παράταξης, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ. κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη και  Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τον  Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Πέτρο Ινιωτάκη.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Δ.Ξυριτάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ευπατρίδη Δημήτρη Ξυριτάκη, έγκριτου νομικού, λόγιου, ενεργού πολίτη, που διακρίθηκε για το ήθος, το θάρρος, την προσφορά του στα κοινά.

Ερώτηση της δημοτικής παράταξης των Ενεργών Πολιτών

Το έργο ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης του στις  30/10/2017 με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης τους 18 μήνες. Με την ουσιαστική έναρξη των εργασιών στο τμήμα Ίδης – Ψαρομηλίγκων, η Δημοτική αρχή δια του αρμόδιου αντιδημάρχου των Τεχνικών Έργων - Αυτεπιστασίας - Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, παρουσίασε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα των τμηματικών εργασιών, όπως αυτές είχαν προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το Δημοτικό Συμβούλιο 21-5-2018

Με κύρια θέματα τις προτάσεις της επιτροπής που κατέληξε μετά τη διαβούλευση για το πάρκο Γεωργιάδη, τη μη αξιοποίηση ενός ακόμη ακινήτου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου και αθλητικών εγκαταστάσεων, τις τεχνικές αλλαγές οι οποίες περιγράφονται στις εργασίες για το έργο που εκτελείται στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και το διασυνοριακό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου «ECORouTs» που αφορά την υλοποίηση δράσεων για τη δημιουργία περιβαλλοντικά φιλικά διαδρομών εντός τουριστικών περιοχών.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Θ.Βασιλάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη, που υπήρξε υπόδειγμα αυτοδημιούργητου και κοινωνικά ευαίσθητου επιχειρηματία. Οι επιχειρήσεις του ήταν σημαντικές όχι μόνο για τις οικογένειες των εργαζομένων σ’ αυτές αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι από μας, που μεγαλώσαμε μαζί στην ίδια πόλη.

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του, Εμμανουέλα, τους γιους του, τον αδελφό του και όλους τους οικείους τους.

Με επιτυχία η εκδήλωση για το Ηρώον του Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, η εκδήλωση, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, με θέμα: «Το Ηρώον του Ηρακλείου», το εγκαταλελειμμένο κτήριο με χαρακτηριστικά μινωικής αρχιτεκτονικής, απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Εκδήλωση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με θέμα «Το Ηρώον του Ηρακλείου»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία καλεί τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, που οργανώνει  με θέμα: «Το Ηρώον του Ηρακλείου», την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ώρα 20:00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Γιατί αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι επαναλαμβανόμενες πλέον τακτικές (όχι πρωτοφανείς), εκ μέρους της Δημοτικής αρχής σήμερα  7-5-18,  έφτασαν στο αποκορύφωμα.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Γ.Καραντινό

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την αιφνίδια και άδικη απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη Γιώργου Καραντινού, σπουδαίου γιατρού, ενεργού πολίτη, που διακρίθηκε για το ήθος, τη διάθεση προσφοράς και την ευγένειά του.

          Ο Γιώργος Καραντινός προσέφερε στους συμπολίτες ως γιατρός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, Δημοτικοί Σύμβουλοι της οποίας συνυπηρέτησαν στην ίδια δημοτική ομάδα με τον Γιώργο Καραντινό, χάνει έναν αγαπητό φίλο.    

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του, Ουρανία, τα παιδιά και όλους τους οικείους τους.                                                    

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στον Δήμαρχο για το πράσινο

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη και Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγενία Στυλιανού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πράσινο στον Δήμο Ηρακλείου και ειδικότερα το Πάρκο Γεωργιάδη και το θέμα των μουριών, που κόβονται λόγω της προσβολής τους από έντομο, που ήλθε από την Κίνα.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη συζήτηση του προβλήματος της υδροδότησης στην πόλη μας

Η αντιπαράθεση του τέως με τον νυν δήμαρχο, στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης μας, μόνο με την πραγματική ουσία του  θέματος δεν ασχολήθηκε.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με τη διάλεξη του καθηγητή κ. Στέφανου Τραχανά έκλεισε ο κύκλος δέκα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Τον κ. Τραχανά προλόγισε ο συνάδελφός του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, ο οποίος ανέδειξε το ήθος και την προσφορά του ομιλητή ως δασκάλου, συγγραφέα, Διευθυντή επί 30 έτη των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και Διευθυντή σήμερα του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων “Mathesis”.

Νομιμότητα αποφάσεων και ενεργειών της Δημοτικής Αρχής

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στις 12-7-2107 εγκρίθηκε η διενέργεια του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την υπηρεσία ασφάλισης των οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου. Ενώ εισήχθη ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης, με σκοπό προφανώς να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες και να έχει προκύψει ανάδοχος πριν την λήξη των ασφαλιστηρίων, εντούτοις ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 01-09-2017 (50 ημέρες μετά) με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών την 27-09-2019.

Με τον ψυχολόγο κ. Γιάννη Ανυφαντάκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η ένατη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με θέμα τη νόσο Alzheimer συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο 17 Μαρτίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Ζαγανάς, μιλήσει με θέμα: Νεότερα δεδομένα στη νόσο Alzheimer και τις σχετιζόμενες άνοιες.

Με θέμα τη νόσο Alzheimer συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας «η κρίση εντός μας»

Ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα συνεχιστεί, μετά από ανάπαυλα δύο εβδομάδων, το προσεχές Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 11.00 το πρωί, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β’ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέμα τη νόσο Alzheimer.

Νέος κύκλος εννέα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας» από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, συνεχίζοντας την  παράδοση στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων,  προτείνει στους συμπολίτες ένα νέο κύκλο  εννέα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας». Οι ομιλίες θα έχουν ως αντικείμενο προβλήματα, που ταλανίζουν τους πολίτες, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2018

Στην σημερινή μας συνεδρίαση συζητάμε τον τέταρτο προϋπολογισμό που συντάσσει και θα υλοποιήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή. Σε προηγούμενες περιόδους ο τέταρτος προϋπολογισμός  έκλεινε και τη Δημοτική θητεία. Αποτελούσε δηλαδή η τετραετία ικανή χρονική περίοδο για να  διαπιστωθεί αν μια Δημοτική Αρχή ήταν ικανή να διοικήσει και να προωθήσει τα προβλήματα Δημοτών  και Δήμου βάζοντας αποφασιστικά, το «στίγμα» της στην πόλη.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ. κ. Κώστα Βαρβεράκη, Μανόλη Βασιλάκη, Ρένα Βεργάκη και Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Μαρίνο Κριτσωτάκη και τα στελέχη κ.κ. Ιωάννα Μάρη και Άννα Τσίκη.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE