inner image

Δίκτυο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ηρακλείου

Στο Δίκτυο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ηρακλείου συμμετέχουν:

Αποστολάκης Μανόλης, Αριστόδημος, Αρκουλή Κυριακή, Αρχιμανδρίτη Μαρία, Βαθιανάκη Χρύσα, Βιδάκης Θανάσης, Γεωργιάδης Γιώργος, Γιαλιτάκη Ουρανία, Γρατσίας Βασίλης, Ιγνατίου Μαρία, Καλαποθαράκου Σταυρούλα, Καμένου Βικτορία, Κανναβού Θάλια, Κανναβού Ελένη, Κατσαβέλη Μαρία, Κουκουλάκη Στέλλα, Μαρίνος Νεκτάριος, Ματαλλιωτάκη Ρένα, Μιγάδης Γιάννης, Μόσχος Νίκος, Μουδάτσος Κωστής, Μπακαλούμα Τζένη, Ξημέρη Ιωάννα, Παγωμένος Κωνσταντίνος, Παπαδοπεράκη Ασπασία, Παπουτσάκης Μάριος, Περάκης Κωνσταντίνος, Περρή Αλεξάνδρα, Πυτικάκη Eλευθερία, Σταυριανουδάκης Καμπας Α, Στεφανάκις Γιάννης, Τζαγκαράκη Ελένη, Τζάνης Δημήτρης, Χανιωτάκη Μάλη, Χατζηντεβέ Χριστίνα.

http://www.facebook.com/event.php?eid=77729443244&ref=nf

http://diktioikastikonirakliou.blogspot.com/

 

Τσιριγωτάκη Μαρία

Τμήμα της δουλειάς της κας Τσιριγωτάκης Μαρίας που παρουσιάστηκε στην Ομαδική Έκθεση Ψηφιδωτών που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2009 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας):

Κουτσάκη Αναστασία

Τμήμα της δουλειάς της κας Κουτσάκης Αναστασίας που παρουσιάστηκε στην Ομαδική Έκθεση Ψηφιδωτών που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2009 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας):

Γιαλιτάκη Ελένη

Τμήμα της δουλειάς της κας Γιαλιτάκης - Μανουσάκης Ελένης που παρουσιάστηκε στην Ομαδική Έκθεση Ψηφιδωτών που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2009 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας):

Καμένου Βίκη

Γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου το 1972. Παρακολούθησε μαθήματα  σχεδίου στο εργαστήριο του Ν.Στέφου στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το εργαστήριο γλυπτικής του Θ. Παπαγιάννη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας

Μπακαλούμα Τζένη

Η Τζένη Μπακαλούμα γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.), από όπου το 2005 αποφοίτησε από το εργαστήριο του Γιάννη Βαλαβανίδη με βαθμό « ‘Αριστα » : 28/30. Επιπλέον περάτωσε τις σπουδές της στο ψηφιδωτό με καθηγήτρια την Αγγελίδου Δάφνη.

Τζαγκαράκη Ελένη

Η Τζαγκαράκη Ελένη του Γεωργίου σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας και στην ΑΣΚΤ Αθηνών. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Κανναβού Θάλεια

Γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Μαθήτευσε κοντά σε δασκάλους στην Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαθαίνοντας ελεύθερο & γραμμικό σχέδιο καθώς και χρώμα. Φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπολόνια με κατεύθυνση τη ζωγραφική.

Κουκουλάκη Στέλλα

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Σπούδασε στην ΣΚΤ Φλωρεντίας, παρακολούθησε μαθήματα συντήρησης έργων τέχνης, τεχνικών ζωγραφικής, φωτογραφίας και βιομηχανικό σχέδιο. Πτυχίο Γραφικών Τεχνών και Διαφήμισης Ακαδημίας Cappiello, δίπλωμα από την Ακαδημία ιταλικής μόδας μπατίκ και μεταξοτυπίας.

Στεφανάκις Γιάννης

Ο Γιάννης Δ. Στεφανάκις γεννήθηκε στη Γρηγοριά Ηρακλείου Κρήτης το 1951.Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Ζωγραφική, Χαρακτική, Αγιογραφία  καθώς και Τέχνη του βιβλίου και τυπογραφία.Tέλειωσε τις σπουδές του με άριστα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Ματαλλιωτάκη Ρένα

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας . Έργα της υπάρχουν στην  Πινακοθήκη Βιάννου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κριτσάς,  σε  ιδιωτικές συλλογές.

Περάκης Κώστας

Σπούδασε στην A.K.T.O.  Aρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, Zωγραφική και Γραφικές Tέχνες. Tο 1990 παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα χαρακτικής στη SCUOLA INTERNAZIONALE INCISORI της Pώμης.

Παντατοσάκη Ελένη

Η Ελένη Παντατοσάκη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1978. Σπούδασε σε Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας, με ειδικότητα στη Ζωγραφική, καθώς και στην Αθήνα-Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει ειδικότητα στην ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Πίκουλα Νίτσα

Η Νίτσα Πίκουλα γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.  Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Βακαλό. Έζησε στη Βραζιλία και στη Γερμανία για επτά  χρόνια ασχολούμενη με τη ζωγραφική και το σχέδιο πραγματοποιώντας στο Βερολίνο την πρώτη ατομική της έκθεση το 1986 (γκαλερί Stringeld). Eπιστρέφοντας στην Κρήτη από το 1987 και εξής, εκθέτει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Μόσχος Νίκος

Γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Από το 1997 μέχρι το 2003 σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 2003 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μουδάτσος Κωστής

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, D.E.A. στην Ιστορία του Δικαίου, Νανσύ Γαλλίας. Σχολή Καλών Τεχνών Νανσύ 1976-80. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Παπουτσάκης Μάριος

Γεννήθηκε το 1974 στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα πρώτα μαθήματα ελευθέρου σχεδίου τα πήρε κοντά σε Ηρακλειώτες καλλιτέχνες, ζωγράφους -Αγιογράφους. Τελείωσε την Α.Κ.Τ.Ο. και παρακολούθησε μαθήματα γραφίστικης, γραμμικού σχεδίου (αρχιτεκτονικού), διακόσμηση εσωτ. Χώρων, Design, και χρήση computer με εφαρμογές σε προγράμματα 2 και 3 διαστάσεων (2D και 3D).

Κατσαβέλη Μαρία

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Νάπολη (Ιταλία) με καθηγητή τον G. Pierno και της Μπολόνια με καθηγητή τον C. Pozzati όπου και αποφοίτησε το 2000.

Παγωμένος Κώστας

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο  όπου και διαμένει. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Charleroi Βελγίου.  Απο Το 1992 ασχολείται κυρίως με την Γλυπτική και Κατασκευές.

 

Σαρμά Κατερίνα

Απόφοιτος του τμήματος Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών<>στην Ιταλία. Καθηγήτρια εικαστικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μιγάδης Γιάννης

Ο Ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Κ. Παρθένη από το 1945 έως το 1951. Μετά έφυγε με υποτροφία στο Παρίσι όπου σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Ecole des Arts Decoratifs.

Κανναβού Ελένη

Γεννήθηκε στο Μαγαρικάρι, ένα χωριουδάκι στα νότια του Νομού Ηρακλείου, στη Κρήτη, το 1965. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Αριστόδημο Παπαδάκη. Σπoύδασε στην Accademia di Belle Arti στη Ρώμη, ακολουθώντας το τμήμα Ζωγραφικής.

Πυτικάκη Eλευθερία

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο-Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 2006 με καθηγητές τους :Τέτα Μακρή , Στέλιο Κουπέγκο , Γιώργο Διβάρη.

Φραγκιαδάκης Μανόλης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1939 όπου ζει και εργάζεται. Με την ζωγραφική ασχολείται από τα πρώτα σχολικά του χρόνια και ιδίως από τα γυμνασιακά. Κύριο επάγγελμά του ήταν το Εμπόριο. Εντατικότερα ζωγραφίζει από το 1970, όπου σταδιακά η ζωγραφική έγινε η κύρια εξωεπαγγελματική του δραστηριότητα. Στην ζωγραφική είναι εντελώς αυτοδίδακτος.

Tζάνης Δημήτρης

Συνεργάζεται  με άρθρα και εικονογραφήσεις σε  εφημερίδες-περιοδικά,  σχεδιάζει και επιμελείται εξώφυλλα βιβλίων σε εκδοτικούς οίκους. Κάνει εκπομπές  λόγου στο ραδιόφωνο. Συνεργάστηκε σαν γραφίστας στις Πανεπιστημιακές Eκδόσεις Kρήτης, το Εργαστήρίο Πολυμέσων του  Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ινστιτούτο Πληροφορικής-ITE  καθώς και το Ιατρικό  τμήμα του Πανεπιστημίου στην προβολή του για τα 25 χρόνια  από την ίδρυσή του και τη "Bικελαία Bιβλιοθήκη.

Χρηστάκη Κλειώ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Νάπολη με καθηγητή τον G. Pierno και της Μπολόνια με καθηγητή τον C. Pozzati, και αποφοίτησε το 2000.

Χατζηντεβέ Χριστίνα

Έχει την Ελληνική και Ολλανδική υπηκοότητα.Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και την Ολλανδία. Σπούδασε ζωγραφική στο Utrecht School of Arts στην Ολλανδία.

Χανιωτάκη Μάλη

Γεννήθηκε στον Πειραιά και κατάγεται από τα Σφακιά. Φοίτησε στη Σχολή Βακαλό με δασκάλους στη ζωγραφική τον Παναγιώτη Τέτση και τον Γιαννη Βαλαβανίδη. Την ίδια εποχή διδάσκεται σχέδιο από τον Θανάση Στεφόπουλο.

Ιγνατίου Μαρία

Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1975 και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του Δ. Μυταρά.

Γιαλιτάκη Ουρανία

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Ραβέννα στην Ιταλία με καθηγητή τον Graziano Spinosi  και αποφοίτησε το 2004. Παράλληλα με τις σπουδές της έλαβε μέρος στις ομαδικές εκθέσεις: Μάρτιος 2001 " Lʼeta psicologiche dellʼarte" Φότζια, Απρίλιος 2001 "Croazia Jet" Ραβέννα, Νοέμβριος 2002 "Lʼ Angelo nellʼ Arte" Ματσεράτα, Ιούνιος 2003 "Check Point Charly" Ραβέννα. Από το 2006 συμμετέχει στην καλλιτεχνική ομάδα 4ground με αφετηρία την έκθεση «Δωμάτια» στο Παγοποιείον

Γρατσίας Βασίλης

Ο Βασίλης Γρατσίας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και κατάγεται από το Φιλώτι της Νάξου. Τελείωσε τη Σχολή Βακαλό με δασκάλους τους Π. Τέτση - Σχέδιο, Δ. Γουναρίδη - Γραφιστική και Ελ. Βακαλό - Ιστορία Τέχνης. Ασχολήθηκε μέχρι το 1980 με τη γραφιστική, αλλά τελικά ακολούθησε τη ζωγραφική μετά τη δίχρονη παραμονή του (1980-1982) κοντά στη ζωγράφο και γλύπτρια Λυδία Σαρρή.

Βαθιανάκη Χρύσα

Η Χρύσα Βαθιανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής  Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών ΒΑΚΑΛΟ (1987-91). Δάσκαλοί της υπήρξαν η Ελένη Βακαλό, ο  Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Θανάσης Στεφόπουλος και οΤάσος Μαντζαβίνος.

Αρκουλή Κυριακή

Η Κυριακή Αρκουλή σπούδασε Καλές Τέχνες στην Σκωτία και στην Αθήνα και έχει μεταπτυχαικό από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Goldsmiths College). Έχει ζήσει στην Μεγάλη Βρετανία και στην Κολομβία και η δουλειά της συνδυάζει τα εικαστικά με την έρευνα καθώς και με παραδοσιακές τεχνικές. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει άρθρα και φωτογραφίες της σε free press. H δουλειά της σχετίζεται με την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώραςμας και διδάσκει εικαστικά επίσης οργανώνει workshop για παιδιά, έφηβους και ενήλικες.

Αριστόδημος

Γεννήθηκε στην Κρήτη όπου ζει και εργάζεται στους Βόρρους. Σπούδασε την τεχνική fresco στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1978 τιμήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου με το βραβείο Νίκου Καζαντζάκη. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τη ζωγραφική του σε 22 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Ε.Ε.ΤΕ.

Βλάσσης Αριστείδης

Ο Αριστείδης Βλάσσης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1947, όπου έζησε και δημιούργησε έως το 1994. Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου από το 1991. Το 1993 τιμήθηκε  με το «Βραβείο Καζαντζάκη», το οποίο απονέμεται από τον Δήμο Ηρακλείου.

Αποστολάκης Μανόλης

Ξεκινάει τις σπουδές του στο NORTHEASTERN UNIVERSITY (Βοστόνη) το 1980  και συνεχίζει  στο Ε.Μ.Π. το 1982. Έπειτα εγκαταλείπει τη ζωή στην Αθήνα και τις προηγούμενες επαγγελματικές ασχολίες του και το 1989 εγκαθίσταται στο Ηράκλειο και αφιερώνεται στη ζωγραφική και στη θάλασσα.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE