inner image

Ανοιξιάτικα σεμινάρια για όλες τις ηλικίες

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΝΟΤΟΣ», η μοναδική σχολή της περιφέρειας Κρήτης και των νησιών Νοτίου Αιγαίου ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΈΝΗ από το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια σωματικής έκφρασης, θεατρικής γνώσης και πνευματικής ευεξίας για όλες τις ηλικίες. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις παρά όρεξη για περιπέτεια και χιούμορ.

 

Έκθεση «“απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών”: Εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ»

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων / Παράρτημα Βόλου που είχε και την αρχική παραγωγή της, το Μουσείο Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, διοργανώνει τη θεματική έκθεση « “απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών”: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ», με τη συμμετοχή 80 και πλέον διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών, πλαισιωμένων από έναν πρωτότυπο μικρό πυρήνα έργων του Θεόφιλου.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ...ΚΑΚΟΦΩΝΙΞ!

Ένα πρωτότυπο σεμινάριο γύρω από τους μύθους της τραγουδιστικής φωνής

από Το Θέατρο των Φωνών | Φωνητική Παιδαγωγική . Σύνολα . Performance σε

συνεργασία με τον χώρο διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων

Olia Lydaki Feldenkrais Method & Movement Services

Αυτό το εργαστήριο το ενέπνευσαν οι απορίες, οι δυσκολίες και οι πολύ καλά οχυρωμένες πεποιθήσεις όσων από φόβο επέλεξαν έως τώρα να σιωπούν παρά την αγάπη τους για το τραγούδι.

 

Διήμερο εκδηλώσεων για την ανακύκλωση

Διήμερο εκδηλώσεων  διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, για τους μικρούς και μεγάλους «φίλους της ανακύκλωσης». Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης (18 Μαρτίου) και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 01/04 στη Λότζια και το Σάββατο 02/04 στο Πάρκο Γεωργιάδη, από τις 11:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.,  με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο να φέρει τους δημότες πιο κοντά στην ανακύκλωση, εκπαιδεύει μέσα από το παιχνίδι, σε ένα διήμερο street event, όσους θέλουν να μάθουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν με πρωτότυπες ανακυκλώσιμες ιδέες και παιχνίδια.

Συναυλία αφιερωμένη στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία με διάσημους σολίστ

Μία μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, έρχεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Διάσημοι σολίστ, όπως η  Ουκρανή βιολονίστα Ντιάνα Τιστσένκο, η Λετονή βιολίστα Σάντα Βιζάιν, ο Λευκορώσος τσελίστας Κιρίλ Ζλότνικοφ, ο Ουζμπεκιστανός-Γερμανός πιανίστας Μιχαήλ Λίφιτς και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΣΚΗ, έρχονται για μία μεγάλη συναυλία στο Ηράκλειο και παρουσιάζουν κορυφαία έργα που αντλούν την έμπνευσή τους από τα δεινά που επιφέρει ο πόλεμος, μεταφέροντας το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης για όλο τον κόσμο. Στη συναυλία περιλαμβάνονται έργα, όπως το Adagio του Μπάρμπερ, το θέμα από την κινηματογραφική παραγωγή «Η Λίστα του Σίντλερ», η Πρώτη Μπαλάντα του Σοπέν, η «Παθητική» Σονάτα του Μπετόβεν, καθώς και το «Ενθύμιο από τη Φλωρεντία» του Ρώσου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ.

Με αφιέρωμα στο Πάσχα συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Με αφιέρωμα στο Πάσχα συνεχίζονται το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου οι εκπαιδευτικές δράσεις στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, οι οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.  Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και στις οικογένειες τους.

Παρουσίαση του βιβλίου Το Σαρανταβότανο

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (που συμπίπτουν ημερολογιακά) γιορτάζονται μαζί, στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Το Σαρανταβότανο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Σάββατο 02.04.2022, ώρα έναρξης 11.00΄, στον Κήπο του νεοκλασικού κτιρίου.

Το Σαρανταβότανο είναι ένα παιδικό παραμύθι που προσεγγίζει το φάσμα του αυτισμού μέσα από τις αφιλτράριστες σκέψεις της μικρής Ρούσσας. Όμως, τι είναι ο γητευτής και το σαρανταβότανο; Πώς συνδέονται με την ηρωίδα; Η Ρούσσα ξετυλίγει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την περιπετειώδη ζωή της, την περιέργεια και τις «παραξενιές» της, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη της για τους άλλους και τη φύση (και, κυρίως, για τα βοτάνια της Κρήτης!). Εικονογραφημένο από μαθητές ειδικής αγωγής, και τυπικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού ως συλλογική ψηφίδα στο «όλο» φάσμα, αυτό της ενημέρωσης, της κατανόησης και συμπερίληψης των παιδιών με νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα.

Επιστρέφει το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού»

Tο «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» επιστρέφει στο Ηράκλειο την Κυριακή 3 Απριλίου.  Συγκεκριμένα, η νικήτρια ομάδα του έτους 2020 «Φτεροπόδαροι» , με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, της ΔΗΚΕΗ και της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει το 19ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου, το οποίο έχει τίτλο «ΤΟ ΤΖΙΒΑΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ».

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στο αίθριο της Λότζια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων συνεχίζονται, στο περίπτερο της ομάδας των «Φτεροπόδαρων», στην πλατεία Λιονταριών, έως και την 31η  Μαρτίου.

Τριπλή Γιορτή-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Δευτέρα 4 του Απρίλη και ώρα 11.30 το πρωί, στην φιλόξενη αυλή του ιστορικού μουσείου Κρήτης, ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑμεΝυ η Ροδαυγή και η κα Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, συγγραφέας εικαστικός, εθελόντρια συντονίστρια της ομάδας “Οι βιβλιοταξιδευτές, της Ροδαυγής” στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου και αυτισμού, θα ανταμώσουν να γιορτάσουν και να τιμήσουν τις ξεχωριστές ημέρες και το σημαντικό τους βραβείο εθελοντή Πάνος Αλέφαντος, για την προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας. Τους απενεμήθη το 2021 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης ΙΒΒΥ και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Helenik Foundation for culture, Ελληνικός Κόσμος, Κέντρο Πολιτισμού. Αθλοθέτης του βραβείου, ο εκδοτικός οίκος “Κόκκινη κλωστή δεμένη” με βιβλία αξίας 300 ευρώ!Τους ευχαριστούν όλους από καρδιάς!

Ημερίδα επικοινωνίας και ενημέρωσης επί ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας με Ουγγρικές εταιρείες και φορείς

H A.E. ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt, και ο επίτιμος πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κρήτη κ. Περίανδρος Επιτροπάκης, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis, Υγείας 2, Ηράκλειο, στην ημερίδα επικοινωνίας και ενημέρωσης επί ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας με Ουγγρικές εταιρείες και φορείς, που υποστηρίζονται από προγράμματα χρηματοδότησης.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν:

1. Τα χρηματοδοτικά προγράμματα υποστήριξης εμπορικών συνεργασιών Ουγγρικών επιχειρήσεων με την Ελλάδα και τρίτες χώρες από την ΕΧΙΜ Bank και τον Ουγγρικό Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (HEPA)

2. Οι εξελίξεις και τα επιτεύγματα Ουγγρικών επιχειρήσεων στους τομείς:

i. Περιβάλλον / Διαχείριση Υδάτων και Αποβλήτων
ii. Έξυπνες πόλεις / Κυκλοφοριακό / Ηλεκτροκίνηση / Internet of Things
iii. Έξυπνες Καλλιέργειες & Βελτιστοποίηση Παραγωγής
iv. Φωτισμός / Έξυπνη διαχείριση & εξοικονόμηση ενέργειας / Metering

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει κοκτέιλ, στην διάρκεια του οποίου θα μπορούν οι παρευρισκόμενοι να έχουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς και να προγραμματιστούν επιμέρους συναντήσεις με ενδιαφερόμενους.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η ΕΣΔΑΚ.

Μια ξεχωριστή ξενάγηση «στο Κελί» της ζωγράφου Μαρία Φιλοπούλου

Μια ξεχωριστή ξενάγηση «στο Κελί» της ζωγράφου Μαρία Φιλοπούλου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.

Η Μαρία Φιλοπούλου ανοίγει το εργαστήριο της και μας μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Heraklion Arts and Culture «Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες - Η τέχνη μέσα στην κοινωνία της πανδημίας».   

Η on line πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/doIV6Xl_Th0 ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή του θα παραμείνει διαθέσιμο, on demand, στη ζώνη θέασης «Το κελί του καλλιτέχνη».

'Τα Ρα Τα Τααα....μια παράσταση αρχίζει !!! '

Μια πρωτότυπη ιδέα εργαστηρίου με θέμα την προετοιμασία και την υλοποίηση μιας παράστασης για παιδιά, της μουσικοπαιδαγωγού Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου και της χορογράφου Όλιας Λυδάκη.

Πως παίρνει πνοή ένα παραμύθι;

Πώς συμμετέχει σε αυτό το μαγικό ταξίδι το σώμα, με τον ήχο και την κίνησή του;

Μαζί με τα παιδιά, μουσικοπαιδαγωγός και χορογράφος, θα αναζητήσουμε την ροή, το ύφος, τις εικόνες και τους ήχους ενός παραμυθιού από την Αφρική.

Με πασχαλινό origami ολοκληρώνονται οι εκπαιδευτικές δράσεις του Απριλίου στο πατάρι της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου οι εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.  Η τελευταία δράση του Απριλίου έχει και αυτή τα χρώματα της Πασχαλιάς με τη συμμετοχή παιδιών από 5 έως 8 ετών.

«Εξερεύνηση στο ποτάμι!» το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης και οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι σε νέες «υπαίθριες» περιπέτειες!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης εγκαινιάζει μία νέα σειρά υπαίθριων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων! Η Ελεάνα Καζίλα, βιολόγος-περιβαλλοντολόγος, σχεδίασε ένα πρωτότυπο υπαίθριο εκπαιδευτικό εργαστήρι, και μας καλεί να γίνουμε πραγματικοί επιστήμονες μελετώντας την Κυριακή 10 Απριλίου το ποτάμι στην Αγία Ειρήνη, κοντά στο Ηράκλειο!

Στην πρώτη αυτή εξερεύνηση μαθητές Γ' έως Στ Δημοτικού, με τη συνοδεία γονέα/κηδεμόνα, θα μάθουν για τα υδάτινα οικοσυστήματα και θα τα εξερευνήσουν κάνοντας τις δικές τους καταγραφές και συλλέγοντας δείγματα ασπόνδυλων οργανισμών τους οποίους έπειτα θα αφήσουν ξανά στο σπίτι τους ελεύθερους! Ο σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε τα μυστικά του ποταμού, να μάθουμε πόσο υγιής είναι και να περάσουμε καλά στη φύση!

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του φετινού RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 10 το πρωί, με αφετηρία και τερματισμό στο Παγκρήτιο Στάδιο.  Πρόκειται για την ένατη φορά που διοργανώνεται στο Ηράκλειο.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη τόνισαν την αγαστή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ Κρήτης και τους αρμόδιους φορείς, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτυχία του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχει διαχρονικά ο Δήμος Ηρακλείου με τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς για την συνδρομή τους στην διεξαγωγή του RUN GREECE, ενώ εξήρε την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών: «Είμαι βέβαιος ότι και ο φετινός αγώνας θα έχει μεγάλη επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ένα αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.  Η συναυλία περιλαμβάνει από  τα μνημειώδη θρησκευτικά έργα του «Κατά Ματθαίον» και «Κατά Ιωάννην Πάθη», που αναμφίβολα αποτελούν μια  από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες του παγκόσμιου πολιτισμού. Συμπράττουν, η χορωδία «Φωνωδία» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, η χορωδία του Παγκρήτιου Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Θάνιας Κυριακίδου και η χορωδία του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κιαγιαδάκη.
Σολίστ η υψίφωνος 
Μυρσίνη Μαργαρίτη και η μεσόφωνος Δώρα Μπάκα.  

Μουσικές στα ίχνη του Ελ Γκρέκο από το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» και το ensemble Constantinople

Με ένα μουσικό ταξίδι «στα ίχνη του  Ελ Γκρέκο, Κρήτη − Βενετία – Τολέδο»  από το  μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» και το ensemble Constantinople,  συνεχίζονται οι προβολές στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture 

Η πρεμιέρα της παράστασης, τα γυρίσματα της όποιας πραγματοποιήθηκαν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στις 21:15  και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/KcN7WDPQJ7Y.  

Αμέσως μετά την πρώτη προβολή θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

 

'Τα Ρα Τα Τααα....μια παράσταση αρχίζει !!! '

Μια πρωτότυπη ιδέα εργαστηρίου με θέμα την προετοιμασία και την υλοποίηση μιας παράστασης για παιδιά, της μουσικοπαιδαγωγού Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου και της χορογράφου Όλιας Λυδάκη.

Πως παίρνει πνοή ένα παραμύθι;

Πώς συμμετέχει σε αυτό το μαγικό ταξίδι το σώμα, με τον ήχο και την κίνησή του;

Μαζί με τα παιδιά, μουσικοπαιδαγωγός και χορογράφος, θα αναζητήσουμε την ροή, το ύφος, τις εικόνες και τους ήχους ενός παραμυθιού από την Αφρική.

«O Καραγκιόζης και o Θεόφιλος Μεγαλέξανδρος»

Θέατρο σκιών, εργαστήρια φιγούρας και ξεναγήσεις περιλαμβάνει το τριήμερο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του εικαστικού αφιερώματος για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, το οποίο παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού θα πραγματοποιήσει δύο ξεναγήσεις για το κοινό που θα βρεθεί στη Βασιλική, την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:00 και την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11:30 το πρωί.   Πριν τις ξεναγήσεις, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διευθυντής του Μουσείου Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, που θα βρεθεί στο Ηράκλειο από τη Μυτιλήνη ειδικά για αυτές τις εκδηλώσεις.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο αίθριο της Λότζια,.

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική. Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας ο κάθε αιμοδότης θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής ατομικής κάρτας αιμοδότη σε περίπτωση που δεν την έχει ακόμα προμηθευτεί.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από σχετική ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων

Παζάρι Οικονομικής Ενίσχυσης της Θάλασσας Αλληλεγγύης

 

Αυτό το Σάββατο 16 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε Πασχαλινό Παζάρι οικονομικής ενίσχυσης του κοινωνικού μας εργαστηρίου στη Θάλασσα Αλληλεγγύης και παράλληλα συλλογή τροφίμων και ειδών για τις οικογένειες που στηρίζουμε!
Θα βρισκόμαστε στο χώρο μας στην οδό 1770, νο34 (κάτω από το Mothercare), από τς 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα!

 

 

ΠΑΣΧΑ το τερπνόν… Προεκτάσεις και Προβληματισμοί

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη σε συνεργασία με την Πολιτιστική Δράση «Ευτοπία» διοργανώνουν

ανοικτή στο κοινό ημερίδα με θέμα:

ΠΑΣΧΑ το τερπνόν… Προεκτάσεις και Προβληματισμοί

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Εργαστήρια κατασκευής φιγούρας σκιών για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

Τέλος, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10:00 το πρωί και στις 12:15 το μεσημέρι, σε συνδιοργάνωση με την ΔΕ.ΠΑ.ΝΑ.Λ, θα πραγματοποιηθούν από τον Χρήστο Στανίση εργαστήρια κατασκευής φιγούρας σκιών για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στο Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

'Ρέκβιεμ' του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Ένα θρυλικό έργο, το Ρέκβιεμ, του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μαζί με την Συμφωνία αρ. 25, θα παρουσιαστούν στο ΠΣΚΗ σε μια μεγάλη Πασχαλινή συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (ΦΟΑ), υπό τη διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού, την Μ. Δευτέρα 18 και την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου στις 21:00.

Το Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα, KV 626,  ένα μουσικό αριστούργημα, είναι ένα από τα διασημότερα έργα του συνθέτη. Η αρχικά μυστική ταυτότητα του εντολέα που το παρήγγειλε, ο θάνατος του συνθέτη, όσο το έργο, ήταν ακόμα ημιτελές και οι προσπάθειες ταυτοποίησης των προσώπων που το ολοκλήρωσαν το καθιστούν μέχρι και σήμερα θρυλικό.

Πασχαλιές στο Φως Πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες και παιδιά

Μ. Τετάρτη 20.04.2022, 11.00-13.00 Μ. Πέμπτη 21.04.2022, 11.00-13.00

Πασχαλιές στο Φως Πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες και παιδιά

 

Από τη λειτουργία του φωτός στους πίνακες του Ελ Γκρέκο, στο Άγιο Φως που συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού και από το αρχιτεκτονικό φως που αναδεικνύει τις συλλογές ενός μουσείου, σ’ ένα βυζαντινό λυχναράκι που ίσως και να τρώγεται.

Μια εξερεύνηση στις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης γεμάτη φωτεινά παιχνίδια, μαγικά φίλτρα και πασχαλινές γεύσεις για όλες τις ηλικίες.

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του ΔΕΗ - Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

Η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια, φέρνει ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Είναι σημαντικό για το Ηράκλειο το γεγονός ότι η παρουσίαση των ομάδων καθώς και η εκκίνηση αυτής της διοργάνωσης διεθνούς ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, στις 26 Απριλίου.   

Στο πλαίσιο του ΔΕΗ – Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος και με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη του ποδηλάτου,  ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece έχει προγραμματίσει  μια σειρά  παράλληλων εκδηλώσεων.

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Το Ποδήλατο ως μέσο άθλησης και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την έναρξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδος σας προσκαλούν την Τρίτη 26/04/2022 στις 12.00 μ.μ. σε μία διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα "Το Ποδήλατο ως μέσο άθλησης και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας". 

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες. Νέο τμήμα Έναρξη 27/04/2022

Νέο κύκλο μαθημάτων Υπολογιστών για την απόκτηση πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο σε πέντε ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE