inner image

Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια

Καλοκαίρι χωρίς συναυλία Μαραβέγια δεν γίνεται. Και το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο για όλη την Ελλάδα. Ο Κωστής Μαραβέγιας ετοίμασε μια ακόμα σειρά συναυλιών στο πλαίσιο της φετινής καλοκαιρινής του περιοδείας. Και είναι συναυλίες ρεφενέ…

Παρουσίαση Μαθητικής Μπαντιναστών Μουσικών Σχολών «ΧΑΡΗΣ ΣΑΡΡΗΣ»

5ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΠΑΝΤΙΝΑΣΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ «ΧΑΡΗΣ ΣΑΡΡΗΣ» «WΟΟd & bRAss ENsEMbLE»

Συμμετέχουν οι καθηγητές: Αλεξάκη Μαρία: ΦλάουτοΛασηθιωτάκη Εύα:ΣαξόφωνοΠαπουτσάκη Σοφία:ΚλαρινέτοΠαστός Χαράλαμπος: ΕυφώνιοΣφακιανάκης Μανώλης: ΤρομπόνιΤζωρτζακάκη Κατερίνα:Ντραμς-Κρουστά Διεύθυνση: Μανώλης Σφακιανάκης

Συναυλία Monsieur Minimal, Δάκη και Ανδριάνα Μπάμπαλη

Μετά τις πολυάριθμες, sold out ,εμφανίσεις τους στην Αθηνα μεσα στο 2018 και το 2019 o Monsieur Minimal, ο Δάκης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη ανανεώνουν τις Εrotica παραστάσεις τους και ετοιμάζουν της μουσικές τους βαλίτσες για το πιο υπέροχο και ρομαντικό μουσικό καλοκαίρι, συνεχίζοντας έτσι τις ρομαντικές παραστάσεις τους που παντρεύουν την παλιά με την νέα Pop και θα κάνουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες αξέχαστες και άκρως ερωτικές.

Συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές


Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του έρχονται στο Θέατρο Τεχνόπολις την Πέμπτη 04 Ιουλίου για μια ξεχωριστή συναυλία όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια και μουσικές από το ρεπερτόριο των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής!

Γύρω από ένα βασικό μουσικό κορμό θα καλύψουν το συναυλιακό πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία τους, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών που δεν έχουν τραγουδηθεί ποτέ έως τώρα στις συναυλίες τους. Η μουσική τους πρόταση συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας, όπως πάντα, τη γνωστή ζεστή και εύθυμη ατμόσφαιρα των συναυλιών τους.

Ένα μουσικό-θεατρικό τοπίο ιδιαίτερων αισθήσεων είναι αυτό που έχουν στήσει εδώ και δεκαετίες οι Χειμερινοί Κολυμβητές εκφράζοντας με έναν καθαρά αβάν γκαρντ τρόπο την λαϊκή μας ποιητική φύση: τραγούδια από τους δίσκους τους, ανέκδοτα τραγούδια τους, μελοποιήσεις ποιημάτων, ρεμπέτικα και άσματα του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα τους ανάλογα με το ακροατήριο και την διάθεσή τους.

Η Ερευνητική ομάδα TΗEATRA II παρουσιάζει τις «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» του Ευριπίδη

 

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ TΗEATRA II παρουσιάζει τις«ΙΚΕΤΙΔΕΣ»του Ευριπίδη

Με την ευγενική υποστήριξη αποφοίτων του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας.Παράσταση – Παρουσίαση της έρευνας της ομάδαςΥπεύθυνη της εκδήλωσης: Μιράντα Σκουλάτου

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 19:00 | Είσοδος: Ελεύθερη

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης «Ταξιδεύοντας… Κίνα»

«Φτάνετε πια στο Ουράνιο, καθώς λένε, Βασίλειο, που είναι καμωμένο από τη λάσπη που κατεβάζουν οι ποταμοί κι από τη στάχτη  τις τρίχες, τα μυαλά, τα κρέατα  των προγόνων.
Τί άραγε θα καταλάβετε;»

Ν. Καζαντζάκης, Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα

 

Το Μουσείο Καζαντζάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το China Cultural Center in Athens και τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, για άλλη μία χρονιά παίρνει τον δρόμο των ταξιδιωτικών αράδων του Νίκου Καζαντζάκη κι ετοιμάζεται για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης, βάζοντας πλώρη για τη χελώνα των εθνών, όπως αποκαλούσε την Κίνα ο Νίκος Καζαντζάκης.

Αφετηρία της φετινής διοργάνωσης είναι το βιβλίο «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα» � �πό τα δύο ταξίδια του συγγραφέα στην Άπω Ανατολή: Το πρώτο το 1935 και το στερνό του ταξίδι το 1957, κρατώντας από τις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις, γι’ αυτό το φεστιβάλ, εκείνες που αφορούν την εκρηκτική χώρα του δράκου, την Κίνα.

Παιδικό Θέατρο “Το Παιδί που Τόλμησε”

Το Εργοστάσιο Ονείρου και το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης παρουσιάζουν την Παιδική Παράσταση “ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ” την Δευτέρα 08 και Τρίτη 09 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις.

Ο τίτλος της παράστασης γεννήθηκε από τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά και δεν είναι απλοί θεατές σε αυτήν τη μαγική παράσταση. 

Το υπέροχο κοινό της που αγκάλιασε με πολλή αγάπη τα δύο προηγούμενα  έργα μας «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» και το «ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ», θα παρακολουθήσουν «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ» που δεν είναι απλά μια ακόμα παιδική παράσταση… είναι ένα υπέροχο ταξίδι στην φαντασία, στην γνώση, στον πολιτισμό μας, στα όνειρα των παιδιών, στην αυτοπεποίθηση και στην τόλμη

«Χορέυουμε για καλό σκοπό» με τη συμετοχή των σχολών «ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ»


Μικροί και μεγάλοι χορευτές των σχολών «ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ» φοράνε τις στολές τους και χορεύουν για φιλανθρωπικό σκοπό για τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»Τη βραδιά πλαισιώνουν μουσικά γνωστοί καλλιτέχνες της Kρητικής μουσικής.

Συναυλία του Γιώργη Μανωλακή «ΝΕΦΑΛΟ PROjECT»

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ του ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΝΩΛΑΚΗ «ΝΕΦΑΛΟ PROjECT»

Το Θεατροδρόμιο παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά και μεγάλους «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»

Ο «Ερωτόκριτος» συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, ένας έρωτας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται και άλλα θέματα, όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και η δύναμη της ψυχής.Σκηνοθεσία: Σαπουντζάκης ΧρόνηςΚουστούμια – σκηνικά: Μαριλένα ΔημητράκηΠαίζουν οι ηθοποιοί:Σαπουντζάκης Χρόνης, Μενέλαος ΓαλανάκηςΖάχος Προγαμβράκης, Γιάννης ΜπαριτάκηςΜαρία Μανωλακάκη, Ελένη Στυλιανακάκη Έλλη Αντωνάκη

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης

Μουσική βραδιά εμπνευσμένη από τη συνεργασίατριών σπουδαίων μουσικών σχημάτων, τα οποία θα παρουσιάσουν αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφοράστο Κρητικό τοπίο1. Κυριάκος Σταυριανουδάκης Φωνή και λαούτο 2. Μaria Manousaki quintet (Kristjan Randalu Piano EstoniaPanagiotis Andreou bass, Engin Gunaydin drums TurkeyTigran Sargsyan Duduk Armenia) 3. Gonzalo Grau Piano voice Venezuela. Silvio Rodriguezpercussion Cuba Panagiotis Andreou bass New York

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Βραδιά Αφιερωμένη στην Κρήτη»

ΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»από την ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ

 

Τρίτη 09 Ιουλίου 2019 - Ώρα έναρξης: 21:30 στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019»

 

Το θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το έργο «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» του Αντουάν Ντε- Σαιν

Το Θέατρο του Βορρά, με περηφάνεια φέτος παρουσιάζει την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, μιας από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών! Με οδηγό τον Μικρό Πρίγκιπα, θυμόμαστε ξανά τις παιδικές μας ζωγραφιές, φτιάχνουμε έναν πλανήτη όπως εμείς ονειρευόμαστε και απλώνουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε!

Συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης σε μουσική σύμπραξη με νέους μουσικούς από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης

Ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΗΚΕΗ, ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης φιλοξενούν στο νησί το μουσικό έργο «Young Masters Program» που εκπονήθηκε από κοινού με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού» που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Αυστριακή Πρεσβεία υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το «Young Masters Program» έχει ως στόχο τη στήριξη νέων μουσικών μέσα από την υλοποίηση εργασιών, σεμιναρίων και συναυλιών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καριέρα ως καλλιτέχνες. Οι Young Masters είναι οι επίλεκτοι του Precollege του Πανεπιστημίου. Είναι 15 άτομα, κυρίως έγχορδα χωρίς μαέστρο, με 5 συνοδούς καθηγητές.

Οι Οπερα Chaotique στο Θέατρο Τεχνόπολις

ετά από τις sold out εμφανίσεις τους σε Λυρική Σκηνή Αθηνών και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, εμφανίζονται για πρώτη φορά και με Ελληνόφωνα τραγούδια στη νέα τους παράσταση:

Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ – Όσα δε σας έχουν πει ποτέ για τους διάσημους ποιητές.

Από τη διαστροφή του Εμπειρίκου ως τις σκοτεινές πτυχές του Πόε, τις εξαρτήσεις του Όσκαρ Ουάιλντ και τις αδυναμίες της Γώγου.

Το ΕΝΤΕΧΝΟ ΩΔΕΙΟ παρουσιάζει Ρεσιτάλ Κιθάρας Σπουδαίων Ελλήνων Κιθαριστών

Το ΕΝΤΕΧΝΟ ΩΔΕΙΟπαρουσιάζει ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ Σπουδαίων Ελλήνων Κιθαριστών

Στο πλαίσιο του μουσικού τριημέρου «Μέρες μουσικής - Μέρες κιθάρας» θα φιλοξενηθούν μερικοί, από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές και μουσικούς.Συμμετέχουν: Βαγγέλης Μπουντούνης, Μάρω ΡαζήΜιχάλης Σουρβίνος, Σπύρος Κονιδάρης.

Ο Βασίλης Ξημέρης τραγουδά για το «Σπίτι των Αγγέλων»

Ο Βασίλης Ξημέρης τραγουδά για το«Σπίτι των Αγγέλων» αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.Μαζί του στην κιθάραο Δημήτρης Καρβέλης

Οι Θεατρικές επιχειρήσεις ΤΑΓΑΡΗ παρουσιάζουν την «ΛΩΞΑΝΤΡΑ» της Μαρίας Ιορδανίδου

Ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.Θεατρική μεταφορά: Άκης Δήμου Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης Χορογράφος: Δήμητρα Γρατσιούνη Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού Πρωταγωνιστούν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης ΜητρούσηςΕυαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά Συμμετέχουν αλφαβητικά: Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος ΖαχαριάδηςΑλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος ΚυριακούΓιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία ΤσόγκαΣόλων Τσούνης Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη«Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Σοφία Παπάζογλου Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης Η θρυλική κοκόνα από την ΠόληΤέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου.

Συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, έπειτα από ένα δυνατό χειµώνα συνεχών παρατάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται αυτό το καλοκαίρι να µας συνεπάρει για ακόµη µια φορά, την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις , φωνάζοντας το σύνθηµα, «κάπου σε έχω ξαναδεί»

Γυρεύοντας αισθήματα, συγκινήσεις και όπως πάντα τον πιο αληθινό τρόπο επικοινωνίας του καλλιτέχνη µε το κοινό του.

Αυτός είναι ο τίτλος της καλοκαιρινής παράστασης αλλά και του νέου single της Ελεωνόρας σε στίχους και µουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.

Νεκτάρια 2019 - Σμυρνέϊκα Ταμπαχανιώτικα Παραδοσιακά Τραγούδια

Σμυρνέϊκα Ταμπαχανιώτικα Παραδοσιακά Τραγούδια στο Ανοιχτό Πολιτιστικό Κέντρο Συλλάμου την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 21:00

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗ & ΟΡΑΜΑ Παιδική σκηνή Δελφινάκι παρουσιάζει το παραδοσιακό Ρωσικό παραμύθι «Η ΜΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ»

«Η Μάσα και ο αρκούδος» είναι ένα κλασσικό παραμύθι για παιδιά, όπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις, τη μουσική, τα τραγούδια και με όλο το σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων που γεννά ένα παραμύθι.Συντελεστές του έργου:Σκηνικά- Σκηνογραφία: ΓεώργιοςΛαμπριανίδηςΚοστούμια: ΤζένηΑρκούδηΜουσική επιλογή: ΕιρήνηΚοτζάσοβαΧορογραφίες: ΒαλερήΠαπαδημητρίουΘεατρική Διασκευή: ΕιρήνηΚοτζάσοβαΣκηνοθεσία: ΓεώργιοςΓρηγοριάδηςΠαίζουν οι ηθοποιοί:Σοφιάννα Γρηγοριάδη, Γιάννης Κωστάρας, Πάτρικ Τοχουμίδης Ιωάννα Προσμίτη, Ειρήνη Κοτζάσοβα και ο Θανάσης Λιούνης

Συναυλία με τον Δημήτρη Ζαχαριουδάκη

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΑ» διοργανώνει ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ Παρουσιάζονται κομμάτια από όλη την πορεία του, από τον πρώτο δίσκο των Χαΐνηδων, των οποίων αποτελεί πάντοτε ενεργό μέλος, μέχρι τον πρόσφατα κυκλοφορημένο πρώτο του προσωπικό δίσκο «Χαρτάκι». Μαζί του θα είναι οι Μιχάλης Σταυρακάκης: μαντολίνο, τραγούδι Μαρία Φασουλάκη: τραγούδι Γιώργος Ζαχαριουδάκης: πνευστά, πιάνο Στέφανος Κουρουπάκης: κοντραμπάσο

PRE – EVENT 9ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Παραλίας

RE – EVENT9ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Διοργανώτρια ομάδα: ΜΩΡΟΤΖΙΝΙΟΥΣ Συνδιοργανωτές: ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΔΗΚΕΗ,ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ALLEGRIΜουσική από DJSΠαιχνίδια - Διαγωνισμοί Μουσική από τον ΠΑΝΤΕΡΗ ΓΙΩΡΓΟκαι το συγκρότημα «ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ»

Η διεθνής ομάδα hIppO παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ και όχι μόνο Η διεθνής ομάδα hIppO παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι.

Κεντρικό θέμα του προγράμματος είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική. Τα παιδιά συμμετέχουν σ' αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλοεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.Κείμενο: Φώτης Δούσος & Αλέξανδρος ΡάπτηςΣκηνοθεσία - Μουσική:

Μιχάλης Σταυρακάκης-ΜιχάληςΚονταξάκης «ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ...»

ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ - ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ«ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ...»Μιχάλης Σταυρακάκης: Μαντολίνο - τραγούδι ΜιχάληςΚονταξάκης: Μαντολίνο - τραγούδι Στέφανος Κουρουπάκης: Κόντρα- μπάσο Οργάνωση: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ «ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ»

Συναυλία Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Νίκος Πορτοκάλογλου «ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠ’ΤΗ ΦΩΤΙΑ» ΛΟΙΠΟΝ;

Δυο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών συναντιούνται επί σκηνής. Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους «Φατμέ» και τους «Τερμίτες».

«Οριακά ανθρώπινος» ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Μόσχου

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής, με αναδρομικό χαρακτήρα, του Ηρακλειώτη ζωγράφου Νίκου Μόσχου με τίτλο «Οριακά ανθρώπινος/Marginally human» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου/Βασιλική Αγίου Μάρκου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:00.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 12 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα που δημιουργήθηκαν από το 2012 μέχρι και το 2019 και βρίσκονται σε ελληνικές και ξένες συλλογές, ενώ παράλληλα θα παρουσιασθούν και έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει κατάλογος των έργων με κείμενα του ιστορικού τέχνης Χριστόφορου Μαρίνου και του ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας James Wright.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-21:00. Το Σάββατο 09:00-14:00 και την Κυριακή κλειστά

Φωνητικό Σύνολο ΘΥΡΑΘΕΝ «ΗΡΘΕΝ Η ΩΡΑ ΚΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ»

Το φωνητικό σύνολο τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Παραδοσιακών Οργάνων Έρευνας και Τεκμηρίωσης Θύραθεν. Στόχος του είναι να αναδείξει τα παραδοσιακά τραγούδια μέσα από την πολυφωνική τους εξέλιξη. Η παράσταση με τίτλο «Ήρθεν η ώρα κι ο καιρός» εντάσσεται στο έτος Ερωτόκριτου, περιλαμβάνει τραγούδια του κύκλου της ζωής από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, κατάλληλα προσαρμοσμένα για πολυφωνικό a capella σύνολο και είναι διανθισμένη με απαγγελία αποσπασμάτων από το εμβληματικό έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Ο σύλλογος Φίλων θεάτρου Ιεράπετρας παρουσιάζει το έργο «ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» του Νίκου Καζαντζάκη

Μια Θεατρική παράσταση βασισμένη στo βιωματικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Tο εμβληματικό έργο του μεγάλου μας στοχαστή που γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση και συγκαταλέγεται στα 100 Καλύτερα Βιβλία όλων των Εποχών, θα ζωντανέψουμε φέτος το καλοκαίρι.Στην παράσταση μας, σκύβουμε με σεβασμό στο σπουδαίο αυτό κείμενο για να αναδείξουμε με πάθος τα διαχρονικά και οικουμενικά μηνύματα του για την αξία της Ελευθερίας, το δικαίωμα στο όνειρο, την αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο.Μια παράσταση με την αυθεντική μουσική του ΜίκηΘεοδωράκη.Το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζακη σκηνοθετεί ο Νίκος Βερλέκης ο οποίος και ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο.Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας

Το Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»του Βιτσέντζου Κορνάρου

Το θέατρο Όμμα Στούντιο συμμετέχοντας στο «Έτος Ερωτόκριτου» παρουσιάζει το κλασικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου «κοιτώντας» την ιστορία μέσα από το ερώτημα: «Είναι παγκόσμιος ο Ερωτόκριτος; Μπορεί δηλαδή η ιδιαιτερότητα της γλώσσας του κειμένου αλλά και της κουλτούρας που μεταφέρει να αφορά και άλλους διαφορετικούς πολιτισμούς εκτός της Κρήτης;»Η απάντηση δίνετε επί σκηνής μιας και τους ρόλους ενσαρκώνουν μετανάστες, όπως γίνεται και ο Ερωτόκριτος στην ιστορία. Το ποίημα γίνετε το μέσον για να κοινωνήσουν σε μας το ξεριζωμό τους, η νέα τους «γλώσσα» αλλά και μάθημα αντίστασης και αγώνα μέσα από τον έρωτα για την ίδια τη ζωή. Δραματουργία -Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής Διασκευή κειμένου: Γιώργος ΚαλογεράκηςΧωρο-γραφία/Κουστούμια/Φωτισμοί:ΑντώνηςΔιαμαντής Σκηνικά: Νίκος Καλαθάκης Ζωντανή Μουσική: Κώστας ΜακάκηςΓιώργος Σταυράκης Φωτογραφίες:

Η «ΘΕ.Σ.Η και οι STRAVAGANTI NUOVI» παρουσιάζουν τη τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

Η «ΘΕ.Σ.Η και οι STRAVAGANTI NUOVI» παρουσιάζουν τη τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» Μετάφραση: Νίκος ΠαναγιωτόπουλοςΣκηνοθεσία: Σοφία ΔερμιτζάκηΣκηνικός χώρος- κοστούμια:Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα ΚουφάκηΠρωτότυπη μουσική: Γιάννης ΒάρδαςΣύμβουλος κινησιολογίας χορικών: Όλια ΛυδάκηΒ. σκηνοθέτης: Στέλλα ΚουφάκηΦωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης Αντιγόνη/Ευρυδίκη/Εξάγγελος: Ελένη ΣτρατάκηΚρέων: Κώστας ΜεταξάκηςΙσμήνη/Τειρεσίας: Καλιάννα ΓιγουρτσήΦύλακας/ Αίμονας/ Άγγελος: Ζαχαρίας Περογαμβράκης xορός: όλοι

Η Ορχήστρα «YOUNG MASTERS» του johann sebastian θα συμπράξει με την Συμφώνικη Ορχήστρα νέων ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Η Ορχήστρα «YOUNG MASTERS» του johann sebastian bach «MUSIC SCHOOL»του Μουσικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, θα συμπράξει με την ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την κωμωδία«Η ΚΛΕΨΑ»

Πρόκειται για την ηθογραφική κωμωδία της Σητειακής συγγραφέως ΡούλαςΟρφανουδάκη, σε σκηνοθεσία του ΜιχάληΜπαλαμούτσου. Το έργο διαδραματίζεται φυσικά στην Κρήτη και η υπόθεση, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του έργου, αφορά στην κλεψά ενός ιδιόρρυθμου ζευγαριού που αποφάσισε, ερήμην των γονιών του, να πάρει την τύχη στα χέρια του... «μηδέ και κρίμα στον γαμπρό, μηδ’ αδικιά στη νύφη...»λέει κάποια στιγμή ο πατέρας της νύφης σκιαγραφώντας πλήρως το χαρακτήρα του ζευγαριού. Οι συμπέθεροι μαθαίνουν τα νέα από την κουτσομπόλα του χωριού και οι συγκρούσεις αρχίζουν.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΑΝΙΩΝ και η ChORus ' 87 (Ρεθύμνου)παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΑΝΙΩΝ και η ChORus " 87 (Ρεθύμνου)παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου.Μέσα από τα τραγούδια καταξιωμένων συνθετών.Τις χορωδίες διευθύνει ο ΓιάννηςΜεντζελόπουλοςκείμενα και παρουσίαση από τη φιλόλογο Βίκυ Κόλλια Τις χορωδίες συνοδεύει λαϊκή ορχήστρα.

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση«ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ...»

Μια μουσικοχορευτική βραδιά γεμάτη μνήμες και θύμησες, μέσα από παλιά παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Χορωδία του Συλλόγου Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και η Τζωρτζίνα Αλεξάκη. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ορχηστρικά: Μιχάλης Σπυριδάκης - Bιολί πατήρ Γεώργιος Τζάβλας-Κανονάκι, Γιάννης Ατσαλής - Ούτι Αντώνης Μποτονάκης- Κιθάρα, Νίκος Μοσχονάς - Κρουστά Διεύθυνση χορωδίας – ορχήστρας: Νίκος Αντωνακάκης. Επιμέλεια Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων: Τάσος ΚουρεπίνηςΕπιμέλεια Παραδοσιακών Χορών Παιδιών: Χάρης Μαστρακούλης

Ομιλία της ψυχολόγου κ. Ιωάννας Νιακάκη

Ομιλία της ψυχολόγου κ. Ιωάννας Νιακάκη με θέμα: «Επιτυχία για την εξέλιξη της ζωής των εφήβων, η βελτίωση της αυτοαντίληψης και αυτοεκτίμησής τους», οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Η ομιλία θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, ώρα 19:30, στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Την ομιλήτρια θα προλογίσει ο κ. Αντώνης Μεταξάκης, δικηγόρος.

«Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ» του Γιώργου Λάνθιμου

 Ξεκινάει τις προβολές των ταινιών  το Θερινό Δημοτικό Σινεμά «ΒΗΘΛΕΕΜ», τη Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 21:30 με την βραβευμένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου,  «Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ».

Θέατρο Σκιών Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής “Ο Καραγκιόζης και ο Κουρσάρος”

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ

Από τη μία, ο Τρομερός Κουρσάρος Πασαδόρος, ο φόβος και ο τρόμος όλων των θαλασσών έχει βάλει στόχο να κλέψει την Ωραία Ελένη με κάθε τρόπο. Από την άλλη, ο Καραγκιόζης Σωματοφύλακας πρέπει να προστατέψει την κοπέλα και να την κρατήσει – με κάθε τρόπο – μακριά από τον Κουρσάρο και τα πολύ γενναία παλληκάρια του…τα παλληκάρια της Φακής!!! Και κάπου εκεί, ως από μηχανής θεός, ο Αντίοχος Ιάριστος,ο  αρραβωνιαστικός της Ελένης καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι της ιστορίας μας και δώσει λύση. Ένα παραμύθι θεάτρου σκιών που συνδυάζει την αγάπη με την περιπέτεια και μπλέκει το γέλιο με τη συνεχή δράση!!!

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με τους ΧΑΪΝΗΔΕΣ

Οι Χαΐνηδες υπόσχονται μια μουσική παράσταση όπου «πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ' αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης».ΥΓ. «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύονται από τα παιδιά που κρύβουν μέσα τους»Δημήτρη Αποστολάκη: Λύρα, τραγούδιΔημήτρη Ζαχαριουδάκη: Κιθάρα, τραγούδι peterjacques: Τρομπέτα, φλικόρνο, κλαρίνο, νέιΤάκη Κανέλλο: ΤύμπαναΣπυριδούλαΜπάκα: Τραγούδι Δημήτρη Μπρέντα: Γκάιντα, κλαρίνο, καβάλι, φλογέραΜιχάληΝικόπουλο: Λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι Γιάννη Νόνη: Μπάσο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην Διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ

Ένα ταξίδι στους ήχους του μπουλγαριού καιτου μπουζουκιού σε τραγούδιαΑστικά Κρητικά και Ρεμπέτικα.Μαζί του οι: Μάρία Φασουλάκη, ΝίκοςΚάπλατζηςΣτέφανοςΚουρουπάκης και Νίκος Σταματάκης

Μεγάλη συναυλία με τους «Χαΐνηδες», οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηράκλειου

 

Με τους «ΧΑΪΝΗΔΕΣ», οργανώνει ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

με την Συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

στο πλαίσιο των εκδηλώσεων

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» με είσοδο 12€ και προπώληση 10€

ΜΟΥΣΙΚΟΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με τίτλο «ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στην ανατολή. Η πονηρή παραμυθού ΧριστίναΒράκα και η αέρινη τροβαδούρος Στέλλα Παππά θα μοιραστούν μαζί σας λαϊκά παραμύθια και τραγούδια από τις χώρες τις ανατολής.

Έκθεση ζωγραφικής “RED ZOO”, Βασίλης - Ζώης Βλάσσης με τίτλο «ΥΠΕΡΒΑΣΗ»

Νέα εικαστική πρόταση παρουσιάζει ο ζωγράφος “RED ZOO”, ΒΑΣΙΛΗΣ – ΖΩΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ, εκθέτοντας έργα του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ατελιέ του καφέ «Ουτοπία», (Χάνδακος 51, Ηράκλειο) με τίτλο «Υπέρβαση».

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει το έργο:«ΤΖΑΚΥ Ο»της Ελφρίντε Γέλινεκ

Μία εκ βαθέων εξομολόγηση της πρώτης Κυρίας των Η.Π.Α Ζακλίν Κένεντυ-Ωνάση, η οποία, οδηγούμενη από την ίδια της τη μητέρα, καλείται, κρυμμένη πίσω από τη μόδα και τα συνολάκια της εποχής της, αμπαρωμένη μέσα στο «ρούχο», να παίξει το ρόλο της ανύπαρκτης στην ουσία εκείνης οντότητας που καταφέρνει ωστόσο να αποτελέσει το απόλυτο πρότυπο για το γυναικείο πληθυσμό της εποχής της και για όλες της μετέπειτα γενιές φτάνοντας ως και την εποχή μας. Ποιο θα είναι όμως το τίμημα της εθελούσιας εκτέλεσης του κερδοφόρου ρόλου που της αποδόθηκε; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στην ακριβώς επί σκηνής εκ βαθέων εξομολόγησή της.Σκηνοθεσία: Μαρίνα Σπανάκη Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας Σκηνογραφία - Μακιγιάζ: Εμμανουήλ ΣπανάκηςΣκηνικές κατασκευές - Βοηθός σκηνογράφου: Γιώργος Αντωνακάκης Χορογραφία-Κινησιολογία: Βικτώρια Στρατάκη Ενδυματολογική επιμέλεια: Ντεσισλάβα Τοπάλοβα Μουσική Επιμέλεια: Σωτήρης Αλεξάκης Φως-Ήχος: Αλέξανδρος Γερογιαννάκης Βίντεο: Αριστέα Καρατάσου Ερμηνεία: Μαρίνα Σπανάκη

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ και η«ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ» του σας προσκαλούν σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο:«ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ...»

Μια σειρά από νέα τραγούδια, μαζί με κάποια που αγαπήσαμε ...Σε ποίηση – στίχους: Γιώργου ΑγγελάκηΓεωργίου Αντωνακάκη, Χρήστου ΚαραγιάννηΚώστα Κουδουμά, Κώστα ΜαθιουδάκηΕλένης Μωυσιάδου, Μανώλη ΠολυχρονάκηΒαγγέλη Σαμαράκη, Γιάννη ΤσερεβελάκηΜάξιμου Φούμη Μελοποίηση Ποιημάτων και Στίχων: ΒαγγέληςΣαμαράκηςΤραγουδούν: Γιάννης ΤΖΙΝΑΣ, Μανώλης ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣΜαρία Φανουράκη, Πελαγία ΜουρούζηGabriel Roskos & kristina Eisenlöffel, Δημήτρης ΤσιχλάκηςΜουσική Συντροφιά ΝίκοςΜατζαπετάκης μαντολίνο, ΕλένηΔελιούση βιολί ΓιάννηςΓκόγκολος μπουζούκι, ΝίκοςΜοσχονάς ντραμςΜανώληςΠολυχρονάκης κιθάρα, Βαγγέλης Σαμαράκης πιάνο Συντονισμός προβολής: Μιχάλης Κλεισαρχάκης

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ με τους Babel Trio

 

Στη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Διεθνούς Δικαιοσύνης, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, το ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ υποδέχεται –σταθερά στις 21:00΄ στον Κήπο του Μουσείου- ένα εκρηκτικό σχήμα, τους Babel Trio.

Η μουσική των Babel Trio «μπολιάζει» παραδοσιακά στοιχεία από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου μέσα από ένα progressive rock ήχο που ενίοτε ξεδιπλώνεται ψυχεδελικά. Με δυναμικά τύμπανα και μεταμορφωμένες παραδοσιακές μελωδίες που παίζονται από το ηλεκτρικό λαούτο και το ηλεκτρικό μπάσο, οι Babel Trio κραυγάζουν έντονα συναισθήματα, έννοιες και ανησυχίες όπως ο ρομαντισμός, η αποξένωση, ο θυμός, η απελπισία και η επανάσταση. Παρόλο που η μουσική τους εμπνέεται από τις κλίμακες του Αιγαίου και της Κρήτης, έχει έναν διεθνή χαρακτήρα που αντηχεί μηνύματα πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

«ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη παρουσιάστηκαν στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και μας αφηγούνται την περιπέτεια ενός ”καθημερινού ανθρώπου” του Στρεψιάδη, που προσπαθεί ν’ απαλλαγεί από τα χρέη του.

Βραδία Εντεχνοπαραδοσιακής Μουσικής

Από την Κρήτη μέχρι τα βάθη της Ανατολής και τα παράλια της Μεσογείου η μουσική απλά θα αποτελεί συνοδοιπόρο στην νύχτα του καλοκαιριού. Ένα σύμπλεγμα ήχων από πολλούς τόπους από τρείς μουσικούς που απλά τους αρέσει να τραγουδούν και να παίζουν με τις νότες.Νίκος Ταβερναράκης: Μπεντίρ &Τραγούδι Χρήστος Ζηδιανάκης: Λαούτο, Μαντολίνο & Τραγούδι Δημήτρης Μακράκης: Νέυ

Το «Παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Ο Γιώργος Κιμούλης παίζει και σκηνοθετεί το «Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν, σε μετάφραση Νίκου Καμτσή,  το οποίο έρχεται για μια μόνο παράσταση στο Θέατρο Τεχνόπολις την Πέμπτη 18 Ιουλίου.

 

Stand Up Comedy Δημήτρης Χριστοφορίδης

Μια ξεχωριστή παράσταση
Stand Up Comedy με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη
Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις

‘Ένας από τους καλύτερους stand up comedians της χώρας, διηγείται με το χαρακτηριστικό χιούμορ του-πασπαλισμένο με δόσεις αυτοσαρκασμού αλλά και τρυφερότητας, καταστάσεις της δική του ζωής που κάτι θυμίζουν από τη δική μας.
Μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες δύο πρώτες δουλειές του, «Στα Βούτυρα» και «Lower με C» παρουσιάζει μια παράσταση με αποκλειστικά καινούργιο νέο υλικό και σας περιμένει, για να μοιραστεί τις σκέψεις του πάνω στα camping, στον θυμό του, στους οδοντίατρους, στην αλλεργία στη γλουτένη και σε πολλά άλλντα.

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο του hugh Leonard «ΝΤΑ»

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, που παρουσιάζει το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία μέσα στο οποίο μεγάλωσε ένα παιδί (ο Τσάρλι), που τώρα ως ενήλικας το ζει σχεδόν ψυχαναλυτικά και λυτρωτικά από την αρχή. Το πολυβραβευμένο έργο του hughLeonard που έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ́80 από τη συγκλονιστική ερμηνεία του ΜάνουΚατράκη.Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννα Κεφάλα, Μανόλης ΚουκιαδάκηςΠαναγιώτης Κουτσούκος, Βίκυ ΜπουρτσουκίδουΜανόλης Σηφάκης, Ιάσωνας Χριστοδούλου, Σίμος ΧριστοδούλουΜετάφραση: ΕρρίκοςΜπελιές, Σκηνοθεσία: ΓιάνναΚεφάλαΕπιμέλεια σκηνικών: ΆνναΧιλετζάκη, Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Παραουλάκης, Φώτα / Ήχος: Νίκος Αρετάκης

Οι καλοκαιρινές περιπέτειες του Καραγκιόζη

 

Άλλη μια καινούρια παράσταση, δημιουργία του καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Θεοδωρόπουλου.Μια ξεκαρδιστική κωμωδία διαδραματίζεται όταν ο Καραγκιόζης ξεκινά να πάει τις καλοκαιρινές του διακοπές με τα Κολλητήρια του σε ένα παραθαλάσσιο κάμπινγκ. Εκεί θα συναντήσει έναν ψαρά, ο οποίος, με την ιστορία που θα του διηγηθεί, θα φέρει τα πάνω κάτω..Η συνέχεια επί σκηνής...

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»  Ώρα έναρξης: 21:30  Είσοδος: 6€

Κώστας Χατζής - Μιχάλης Χατζηγιαννης μια συνεργασία έκπληξη

 

Με ένα «άγγιγμα Ψυχής» η «αγάπη όλα τα υπομένει και όλα τα ελπίζει» και ο σημαντικότερος ίσως δημιουργός και ερμηνευτής της σύγχρονης μουσικής σκηνής Μιχάλης Χατζηγιάννης, βρίσκεται για πρώτη φορά, ζωντανά σε επιλεγμένες συναυλίες μαζί με τον μοναδικό και διαχρονικό ΚώσταΧατζή.Με έξι εξαίρετους μουσικούς, την μοναδική μπάντα του Μιχάλη Χατζηγιάννη, οι δύο καλλιτέχνες φτιάχνουν ένα νοσταλγικό αλλά και αισιόδοξο σημερινό πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει και που έχουν συνδεθεί με μερικές από τις πιο αγαπημένες στιγμές της ζωής μας.Στο πρώτο μέρος, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με την μπάντα του παρουσιάζει μία επιλογή από τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από την αρχή μέχρι σήμερα. Στο δεύτερο μέρος ένα ιδιότυπο ρεσιτάλ με τον Κώστα Χατζή, το οποίο ολοκληρώνετε με υπέροχα ντουέτα των δυο καλλιτεχνών, σε μια απολαυστική παράσταση 2,5 ωρών.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» Ώρα έναρξης: 21:30 Είσοδος: 15€ Προπώληση: 13€

Έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με τίτλο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Εικαστικών τεχνών Ηρακλείου, με τίτλο "ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ V". Εγκαίνεια της έκθεσης, Παρασκευή 19/7/2019, στις 19:30

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει το έργο για παιδιά «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ»

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει το έργο «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ» σε κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου & του Θωμά Μοσχόπουλου Η κοιμωμένη πριγκίπισσα μαγεύεται κατά λάθος από τη «διαφορετική» νεράιδα Βιόλα... και ξυπνάει... μετά από 500 χρόνια!!!Σ’ ένα κόσμο σύγχρονο, τελείως διαφορετικό απ’ τον δικό της, τον παραμυθένιο...Ένα κόσμο με τρένα, αυτοκίνητα, κινητά, τεχνολογία...Πως θα τα βγάλει πέρα μόνη της; Θα τα καταφέρει; Αυτή; Ένα κείμενο με χιούμορ και συγκίνηση που μας μιλάει για τον έρωτα, τη φιλία, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, τη σχέση γονιών- παιδιών, την επικοινωνία.

«ΤΡ3ΙΣ ΦΟΝΟΙ...ΚΑΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ» Μια απρόβλεπτη κωμωδία

Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επισκέπτονται μέσα σε έναν χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών – Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά – το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους. Μια κωμωδία γεμάτη σασπένς, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή Κώστα Αποστολάκη, τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο ΣπύροΠούλη, και τη μοιραία γυναίκα του ΚατερίναΜπιλάλη.

Ο μάγος Vitalio θα μαγέψει το κοινό σε μία βραδιά γεμάτη μαγικά ζογκλερικά

Ο ταλαντούχος ταχυδακτυλουργός Vitalio θα μαγέψει το κοινό σε μία βραδιά γεμάτη μαγικά ζογκλερικά, χορό και πολλές εκπλήξεις που θα καθηλώσουν το κοινό κάθε ηλικίας βιώνοντας μία μαγική βραδιά γεμάτη εικόνες και ψευδαισθήσεις

9ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

9ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Διοργανώτρια ομάδα: ΜΩΡΟΤΖΙΝΙΟΥΣ Συνδιοργανωτές: ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΔΗΚΕΗ,ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ALLEGRI Δημοτική Ακτή Καρτερού - Ώρα έναρξης: 13:00Eίσοδος: Ελεύθερη

«Νίκος Ξυλούρης. Ήτανε μια φορά και έμεινε για πάντα»

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ»σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό συγκρότημα «ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» παρουσιάζουν «Νίκος Ξυλούρης.Ήτανε μια φορά και έμεινε για πάντα» Υπό την προεδρία της μουσικού Αραμπατζόγλου Αντιγόνης «ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»

Η Θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει το έργο «ΟΥΤΟΠΙΕΣ»

«Ο έρωτας, όπως ο καθρέφτης και ο θάνατος, κατευνάζει την ουτοπία του σώματός μας, το κάνει να σιωπά, το ησυχάζει, το φυλακίζει λες σε ένα κουτί, το κλείνει και το σφραγίζει. Είναι γι' αυτό που η αγάπη συγγενεύει τόσο άμεσα με την ψευδαίσθηση του καθρέπτη και την απειλή του θανάτου· και αν, παρά αυτές τις δύο επικίνδυνες μορφές που το περιβάλλουν, μας αρέσει τόσο πολύ να κάνουμε έρωτα, είναι γιατί στον έρωτα το σώμα βρίσκεται εδώ»

Το μουσικό σχήμα ΔΟΞΑΡΙΕΣ τιμά το μεγάλο δάσκαλο της Κρητικής Μουσικής ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΟΡΔΑΛΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Το μουσικό σχήμα ΔΟΞΑΡΙΕΣ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ τιμά το μεγάλο δάσκαλο της Κρητικής Μουσικής ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΟΡΔΑΛΟ

Καλοκαιρινό εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΜΦΙΚ

 

 

*Φένεκ _ένα ταξίδι με την απόχη του Μικρού Πρίγκιπα στην έρημο, στα είδη της άμμου, στα ζώα της, στους βεδουίνους!

**μαζί μας πάντα και ο Ραβέλ _πολύ αγαπητός μουσειοπαιδαγωγός!
*** Όπως και η Μυρτώ _labrador μοναδικό!

 

Θεατρική Παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου

 

Μια χαριτωμένη «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» και μια άχαρη σύγχυση, μας παρουσιάζει στο έργο του αυτό, ο Κώστας Σωτηρίου. Η Σταματία είναι ένα κωμικοτραγικό σύμπλεγμα συντεθειμένο από αναγνωρίσιμα στερεότυπα της όχι και τόσο «παλιάς» Ελλάδας: μια συντηρητική, εθνικόφρων, παρθένα γεροντοκόρη που «έχει τζαζέψει απ’ το λιβάνι και την αγαμία». Ξεθάβει ένα ένα τα κομμάτια του παρελθόντος της, ξετυλίγοντας έτσι και την ιστορία της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελλάδας.Κείμενο: Κώστας Σωτηρίου Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη Σταματία: Νικολέτα Δάφνου Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Καλαθάκης Επιμέλεια ήχου-μουσικής: Στέλλα Κουφάκη, Σοφία Δερμιτζάκη Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης Σχεδίαση αφίσας: Λίλα Δάφνου- Metrographics Φώτα-ήχος: Αντώνης Αλεξάκης

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»  Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 12€ Μειωμένο: 10€

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο Άγιος Δημήτριος»

 

Η Συναυλία θα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος η Μικτή Χορωδία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο Άγιος Δημήτριος», θα ερμηνεύσει συνοδεία σολίστ και ορχήστρας το περίφημο έργο MIssA CRIOLLA του Αργεντινού συνθέτη Ariel Ramirez.Πρόκειται για μια λειτουργία των Κρεολών (Criolla) γραμμένη σε ισπανική γλώσσα και εμπνευσμένη και βασισμένη σε μελωδίες και ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν λαϊκά και έντεχνα τραγούδια Ελλήνων συνθετών και δημιουργών. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Αντωνακάκης

Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθουν σε άπορους συμπολίτες μας

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)  Ώρα έναρξης: 21:30  Είσοδος: Ελεύθερη

Η Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ»

Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα. Δρακοκύκλωπες, Λωτοφάγοι, Πειρατές, Σειρήνες, Γοργόνες, η Μάγισσα Κιρκίλα, η Πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια. Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάτ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια... κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα

«ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» της ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

«ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» σε καλοκαιρινή περιοδεία στις γειτονιές της Ελλάδας

Απόψε Δευτέρα 22 και αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Κείμενο - Σκηνοθεσία ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

«Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου

Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή Ο Μολιέρος μέσα από τη συγκεκριμένη κωμωδία ασκεί με οξυδέρκεια κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι. Τέλος, κριτικάρει έντονα την τσαρλατάνικη ιατρική της εποχής του. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Μολιέρος ερμήνευσε το ρόλο του Αργκάν και στην τέταρτη παράσταση του έργου, στις 17 Φεβρουαρίου 1673, κατέρρευσε με το κλείσιμο της αυλαίας, για να πεθάνει λίγο αργότερα σπίτι του. Μετάφραση-Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης ΦιλιππίδηςΣκηνοθεσία: Πέτρος ΦιλιππίδηςΣκηνικά-Κοστούμια: ΓιάννηςΜετζικώφΜουσική: Θέμης Καραμουρατίδης Χορογραφίες-Κινησιολογία: ΕλπίδαΝίνουΦωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος Μουσική διδασκαλία: ΠαναγιώτηςΤσεβάςΒοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης Αργκάν Μυρτώ Αλικάκη Μπελίν Τάκης Παπαματθαίου Μπεράλντ Τάσος Γιαννόπουλος κος Ντιαφουαρύς Αντίνοος Αλμπάνης Τομά ΝτιαφουαρύςΛαέρτης Μαλκότσης ΜπονφουάΙωάννα Ασημακοπούλου Τουανέτ, Νεφέλη Κουρή ΑνζελίκΡένος Ρώτας Κλεάντ, Θάλεια Σταματέλου ΛουιζόνΧάρης Χιώτης κος Φλεράν, Βαγγέλης Κυπαρίσσης κος Πυργκόν 15€ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»  Ώρα έναρξης: 21:30 Είσοδος: 20€ Μειωμένο: 15€


Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη «ΓΛΥΚΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΜΟΥ»

Ένα ταξίδι μουσικό... με κεφαλίδα το πιο ωραίο από το γλυκό ανθισμένο λουλούδι... Γεμάτος φρεσκάδα... με την χαρακτηριστική δωρική μπάσα του φωνή ο Ηλίας Παλιουδάκης έρχεται να μας δώσει όλα αυτά τα όμορφα ανάμεικτα συναισθήματα του καλοκαιριού και να μας ταξιδέψει τόσο μέσα απ' τα τραγούδια του που έχουν αγαπηθεί... όσο και από ένα επιλεγμένο πρόγραμμα σημαντικών δημιουργών όπως: ΜίκηςΘεοδωράκης, ΜίμηςΠλέσσας, ΓιάννηςΜαρκόπουλος, αλλά και μια επιλογή από τραγούδια της παράδοσης μας που όλοι έχουμε αγαπήσει... Την βραδιά θα τιμήσει και με την δική του φωνή σε μια guest εμφάνιση ο εκλεκτός και αγαπημένος της πόλης του Ηρακλείου Γιώργος Χιντιράκης.

Συναυλία «ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ»

 

Η αθλητική ακαδημία Ωρίωνας Ηρακλείου διοργανώνει συναυλία με τον Γιώργο Παντερή και τους Νότιους Άνεμους Παίζουν: Λύρα: Γιάννης Καλομοίρης, Μπάσο: Θανάσης ΓαβριδάκηςΤύμπανα: Γιάννης Τζωρτζάκης Επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Χαντζάρας

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»  Ώρα έναρξης: 21:30  Είσοδος: 7€

FREEDOM DAY JAZZ FESTIVAL 2019

Το Freedom Day Jazz Festival είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας Free The Soprano Player και πραγματοποιείται για 2η χρονιά στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της σύγχρονης jazz στην Κρήτη μέσα από τη σύμπραξη μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τη φετινή χρονιά, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μικρού Kηποθεάτρου "Μάνος Χατζηδάκις", στις 24 και 25 Ιουλίου.

Θεατρική Παράσταση “Αρης”

Η παράσταση «Άρης», το θεατρικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη, στον ομώνυμο ρόλο, που παρουσιάστηκε στον Τεχνοχώρο Cartel για δύο θεατρικές σεζόν, με μεγάλη επιτυχία, που ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στην Κύπρο, η παράσταση που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από θεατές και κριτικούς, «ετοιμάζεται» για έναν μεγάλο κύκλο νέων παραστάσεων σε φεστιβάλ εντός και εκτός Αττικής.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού παρουσιάζει την κωμωδία «ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΙΖΑ» του Έρικ Αϊντλ

Ένα «εκλογικό» έργο, τόσο κοντά στην Ελληνική πραγματικότητα, επίκαιρο όσο ποτέ. ́Άλλωστε οι πρίζες, αποτελούν ένα διαχρονικό φαινόμενο στις πολιτικοποιημένες κοινωνίες, από την εποχή του Αριστοφάνη, έως και σήμερα, στην εποχή της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, των συγκαλυμμένων οικονομικών, ταξικών, φυλετικών και ιδεολογικών διαφορών.ΠΑΙΖΟΥΝ: Ειρήνη Ανδρουλάκη, Γιώργος Πετράκης, Παύλος ΛεμονάκηςΣτέλλα Αναστασάκη, Ελένη Αναστασάκη, Φραγκιός Ανωγειαννάκης Νίκος Λεμονάκης, Γιάννης Μακρυδάκης

Διεθνές Φεστιβάλ JAZZ Μουσικής Freedom Day jazz festival ’19

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ jAzz ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: FREE ThE SOPRANO PLAYER

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)  Ώρα έναρξης: 21:30  Είσοδος: 10€

Το «Παραδοσιακό εργαστήρι χορού»παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση«Η ΓΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ»

 

Με σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας παρουσιάζουμε μια βραδιά αφιερωμένη στην Μακεδονία, με 40 αντιπροσωπευτικούς παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα από την Μακεδονία. Παίζουν οι μουσικοί:Βαγγέλης Δημούδης: Ούτι τραγούδι Κων/νος Κίκιλης: Bιολί Ευάγγελος Ψαθάς: Κλαρίνο-ζουρνάς ΕυάγγελοςΨαθάς: Ακορντεόν Γιάννης Γευγελής: Κρουστά Αργυρώ Ρέππα: Τραγούδι Συμμετέχουν: Η χορωδία του Συλλόγου υπό την διεύθυνση της χοράρχη: Αργυρώ Ρέππα Μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου υπό την σκηνοθεσία τουΔομίνικουΤαβερναράκηΣκηνικά: Μέλη του Συλλόγου & Χατζηκωνσταντίνου Βαγγέλης Χαλκιαδάκης Χάρης Φορεσιές: Άκης Καλλιάδης Χοροδιδάσκαλοι: Γιώργος, Ειρήνη & Λευτέρης Κουγιουμουτζή Επιμέλεια: Μαρία Τριτσάρη, Ειρήνη & Λευτέρης Κουγιουμουτζής.

«Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης»

 

Πιστό στο κοινό του Ηρακλείου παρουσιάζει την νέα του παράσταση με την συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών του νησιού μας. Το Παραδοσιακό το Κρητικό το Λαϊκό το Ιστορικό το Επαναστατικό το Σμυρναίικο το Ερωτικό το Ελαφρό. Σκοπός μας η ψυχαγωγία και η ανάδειξη του εθνικού μουσικού μας πλούτου στο κοινό της πόλης μας.Καλλιτεχνική επιμέλεια-Διεύθυνση Συνόλου: Μιχαήλ Ε. Μαρακομιχελάκης

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 7€

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «ΜΕΘΕΞΙΣ» παρουσιάζει «ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ»

Στη «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες... Πρωταγωνιστούν:Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος ΓαλίτηςΜάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη,Πέτρος Μπουσουλόπουλος Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣΘεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ Το Κουκλο - θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το έργο«Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ»

 

Συναγερμός στην Ψαροχώρα!

Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» |Ώρα έναρξης: 21:00  Είσοδος: 6€

Συναυλία της χορωδίας του Ι.ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ «ΑΝΑΠΝΟΗ»

Η χορωδία των Αγίων Κων/νου και Ελένης υπό την διεύθυνση της μαέστρου Εύας Θανάση παρουσιάζει

«Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Μάνο Ελευθερίου» Διεύθυνση χορωδίας και επιμέλεια προγράμματος: Εύα Θανάση

Συμμετέχει εξαμελής ορχήστρα Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθουν σε άπορους συμπολίτες μας.

«ΡΕΝΑ»του Αυγούστου Κορτώ

«ΡΕΝΑ»του Αυγούστου Κορτώ σκηνοθεσία Νικαίτη Κοντούρη Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς Στον ρόλο της Ρένας ΥΡΩ ΜΑΝΕ

«Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους, κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής.

Μουσική παράσταση «ΚΑΡΑΒΙ – ΚΑΡΑΒΑΚΙ»

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΟΡΙΟΥ «ΕΡΩΔΙΟΣ» του ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΩΝ «ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ»
παρουσιάζουν την μουσική παράσταση «ΚΑΡΑΒΙ – ΚΑΡΑΒΑΚΙ»

Η εναλλακτική Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας παρουσιάζουν «Ερωτόκριτος »

Με σεβασμό στην ανεκτίμητη πνευματική παρακαταθήκη και αμέριστη περηφάνια για την Σητεία
και τον πολιτισμό της, παρουσιάζουμε το ποιητικό έργο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Στην παράσταση συμμετέχουν περίπου σαράντα μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ελεύθερη σκέψη λύνει τα δεσμά. Στο ταξίδι αυτό συλλέγουμε αγαπημένα βιβλία που θα προσφέρουμε σε φυλακισμένους.

Μουσική παράσταση «ΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»

Η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»
παρουσιάζει την μουσική παράσταση «ΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»

Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό με τον ΧΑΡΗ ΦΑΣΟΥΛΑ «TO XΤΥΠΟΚΑΡΔΙ

Μαντολίνο, τραγούδι: Χάρης Φασουλάς
Κιθάρα, κρουστά, τραγούδι: Ιωάννα Ψαράκη
Λύρα: Μιχάλης Μπελιβάνης
Λαούτο: Βασίλης Χαιρέτης
Κιθάρα: Θωμάς Μπολάκης
Κρουστά, πνευστά: Δημήτρης Μανουσάκης

«ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» του ΜΠΟΣΤ

Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο. Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά
τραγούδια. Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους
Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν
συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες.
Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.
Με μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών παρουσιάζουμε μια παράσταση που με άφθονο γέλιο, μουσική που βασίζεται στην παράδοση και σκηνικά και κοστούμια που ανατρέχουν στον Τσαρούχη και στον Μόραλη θα χαρίσει στο κοινό «ψυχαγωγία» με την πραγματική έννοια του όρου!
Ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, σκιτσογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος - δημιούργησε ένα μοναδικό έργο που τα έχει όλα: χιούμορ, πολιτικό στοχασμό και αγάπη για τους ανθρώπους.

Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός στα πλαίσια της καλοκαιρινής του περιοδείας, επισκέπτεται στις 30 Ιουλίου το Θέατρο Τεχνόπολις, έχοντας την ‘’αλήθεια’’ ως βασικό μέσο γεφύρωσης με το κοινό του.

Παλιά αλλά και νέα στοιχεία στον ήχο διαδέχονται την γνησιότητα της καλλιτεχνικής πορείας του Δημήτρη Ζερβουδάκη, προσφέροντας την αμεσότητα της ζωντανής επαφής μέσα από τα τραγούδια του.

Την αισθαντική φωνή του και την χαρακτηριστική ερμηνεία του συνοδεύουν τέσσερις εκλεκτοί μουσικοί, διαμορφώνοντας μια παράσταση γεμάτη συναίσθημα, δυναμισμό και ανατρεπτική διάθεση.

ΘΕΑΤΡΟ ΙΥΤΤΟΣ «ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» του Ευγένιου Ιονέσκο

Στο μάθημα του Ιονέσκο ένας καθηγητής «βαμπίρ» παραδίδει μαθήματα σε νεαρές κοπέλες, οδηγώντας τις σταδιακά στην πλήρη υποταγή, ως μαριονέτες στα χέρια του. Υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο, η υπηρέτρια που ενώ τον κρίνει, ταυτόχρονα τον βοηθάει στους φόνους
που διαπράττει. Ένα κωμικό δράμα που εκφράζει την αίσθηση της αποξένωσης και της αδυναμίας επικοινωνίας μεταξύ των
ανθρώπων και των γενεών.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης Σκηνικά: Κατερίνα Βασιλειάδη Μουσική: Έρη Ζερβάκη
Παίζουν: Κατερίνα Βασιλειάδη, Γεωργία Μαλαξιανάκη Αντώνης Ντουράκης

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει τον «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ του Βιτσέντζου Κορνάρου

Διασκευή, σκηνοθεσία: Μιχάλης Πιερής
Μουσική: Αντώνης Ξυλούρης-Ψαραντώνης
Χορικά, τραγούδια: Χρήστος Πήττας
Σκηνικός διάκοσμος, φροντιστήριο: Χρίστος Λυσιώτης
Κοστούμια: Μαρίνα Κλεάνθους, Χρίστος Λυσιώτης
Φωτισμοί: Καρολίνα Σπύρου
Διεύθυνση παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτη:
Σταματία Λαουμτζή

Το καλλιτεχνικό σχήμα ΩΔΗπόρος παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά…»

Από την μια άκρη του κόσμου στην άλλη, «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις» θα βρεις Έλληνες. Μετανάστες και πρόσφυγες, απόγονοι του Οδυσσέα και του Ιάσωνα, άνδρες και γυναίκες συνέβαλαν αποφασιστικά με τη δουλειά τους στο οικονομικό θαύμα πολλών χωρών, μαζί και δίπλα σε άλλους λαούς, του Νότου κυρίως. Ειδικά, τους τελευταίους δυο αιώνες, που η φτώχεια και οι πόλεμοι τους έφεραν στα πέρατα της Γης, αλλά και στις θάλασσες, των Ελλήνων οι κοινότητες έγραψαν την δική τους Ιστορία. Αυτήν την ιστορία η παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά…»

θέλει να αφηγηθεί με όπλα το τραγούδι και το κείμενο. Τα κείμενα είναι κατά κανόνα πρωτότυπα, γραμμένα για την παράσταση αντλώντας υλικό από τις ιστορίες των συμπατριωτών μας.

Ερμηνεία: Ανδριανή Κυλάφη

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ με την Άννα Ψυχογιού

Την Άννα Ψυχογιού καλωσορίζουμε στο τρίτο live του φετινού ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, σταθερά στις 21:00΄, στον κήπο του Μουσείου.

Η ερμηνεύτρια σκοπεύει να μας σαγηνεύσει με τη «Ρέντα», το ντεμπούτο προσωπικό της άλμπουμ (2018), αλλά και με το single «Έτσι μ’ αρέσει να ζω», με το οποίο πρωτοσυστήθηκε στο κοινό. Με την αισθητική που εκείνη αγαπά θα ακουστούν, επίσης, αγαπημένα τραγούδια καλλιτεχνών, όπως του Διονύση Σαββόπουλου και του Μανώλη Λιδάκη, με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Εκδήλωση συναυλιακού χαρακτήρα της Ένωσης Κρητών Φοιτητών ΘΕΣ/ΚΗΣ

κδήλωση συναυλιακού χαρακτήρα , με την συνοδεία κρητικών
συγκροτημάτων αλλά και χορευτικού σχήματος

«ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου

Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά. Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει!! Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει
την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας. Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος
Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής. Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE