inner image

Έκθεση μουσικών οργάνων από τη συλλογή του Ross Daly

Ογδόντα αυθεντικά μουσικά όργανα, υψηλής ποιότητας και αντίστοιχης αξίας, από τη σημαντική συλλογή του Ross Daly, εκτίθενται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Βαλκάνια, Αφρική, Κεντρική Ασία, Καύκασος, Ινδία, Μέση Ανατολή, θα μας συστηθούν δια των μουσικών τους οργάνων.

Έκθεση «Metamorphosen» Deborah Jeromin

Εκείνη, τη σιδερένια Άνοιξη του 1941, η επιχείρηση Ερμής έκρυβε μιαν ακόμη οδυνηρή έκπληξη για την άοπλη Κρήτη. Οι Κρητικοί εξεπλάγησαν, όχι μόνον από την εξ ουρανού επίθεση, αλλά και από εκείνες τις φονικές μέδουσες που ξερνούσαν τα αεροπλάνα. Σαν τους ανθούς που πέφτουν από τα δένδρα, τα περίεργα εκείνα αντικείμενα γέμισαν τον ουρανό της Κρήτης το πρωί της 20ης Μαΐου του 1941.

Κινηματογραφική Ταινία «Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου»

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Aνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Συναυλία «Παρά θιν’ αλός» - Χειμερινοί Κολυμβητές

Το ιστορικό συγκρότημα, με τις πολλές δισκογραφικές επιτυχίες, συνεχίζει να συχνάζει στα μικρά καφέ όλης της Ελλάδας και να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Παιδικό Θέατρο «Ο Ζητιάνος και η Χρυσή Κλειδαρότρυπα» στο Θέατρο Τεχνόπολις

Σε μια παράξενη πολιτεία, μέσα από μια χρυσή κλειδαρότρυπα, οι άνθρωποι έβλεπαν για λίγα μόνο λεπτά τα όνειρά τους. Σε αυτή την κλειδαρότρυπα είδε κι ένας ζητιάνος τα όνειρα και τις επιθυμίες του. Έτσι αποφάσισε να βρει το κλειδί που θα την άνοιγε. Πήγε στον άρχοντα της πολιτείας και του ζήτησε το κλειδί. Ο άρχοντας, όμως, του απάντησε, πως για να πάρει το κλειδί, πρέπει πρώτα να περάσει από τρεις δοκιμασίες...

θεατρικό αναλόγιο «Καπετάν Μιχάλης»

Αγκουσεμένος, με τα κορακάτα κατσαρωτά γένια του, με τα τσόχινα σαλβάρια του, με τα μαύρα στιβάνια του, αργός, αλαφροπάτης, ο Καπετάν Μιχάλης του Καζαντζάκη ζωντανεύει σκηνές και πρόσωπα από το Μεγάλο Κάστρο της εποχής της Τουρκοκρατίας. Στη θρυλική μορφή του ήρωα, ο μεγάλος κρητικός συγγραφέας περιγράφει το ήθος και την περίπλοκη ιδιοσυγκρασία του Κρητικού που ζει σε συνθήκες σκλαβιάς και που μόνον μια σκέψη έχει στο μυαλό του.

Μουσική παράσταση «Ala Turka Ala Greka»

Από τις μουσικές και θεατρικές σκηνές της Πόλης έρχεται στο Ηράκλειο μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση. Τραγούδια με κοινή αφετηρία τη μακροχρόνια συνύπαρξη Τούρκων, Ελλήνων, Βαλκάνιων, θα μας τραγουδήσει με την υπέροχη φωνή της η Zekiye Yrekli.

Κινηματογραφική Ταινία «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑ ΠΑΖ»

Ο Σεμπαστιάν είναι ένας 35χρονος άνεργος σύζυγος στο χτυπημένο από την κρίση σύγχρονο Μπουένος Αϊρες. Αστείος, γοητευτικός κι ανώριμος σαν αιώνιο παιδί βρίσκει μία εύκολη λύση για να βοηθήσει την κατάσταση στο σπίτι, όταν η γυναίκα του χάνει την υπομονή της μαζί του. Καθώς το τηλεφωνικό τους νούμερο μπερδεύεται συχνά με μία εταιρία μίσθωσης οδηγών, ο Σεμπαστιάν αποφασίζει να προσποιηθεί ότι εργάζεται κι ο ίδιος εκεί και να αποδέχεται τις κλήσεις πελατών για τη μεταφορά τους μέσα στην πόλη.

Μουσική παράσταση «Sole Voyage»

Η Μαρία Μανουσάκη βιολίστρια με διεθνή παρουσία στον χώρο της τζαζ και world μουσικής θα μας παρουσιάσει κομμάτια από το τελευταίο της άλμπουμ, με τίτλο "Sole voyage" –ένα αμάλγαμα Κρητικών ακουσμάτων και στοιχείων της αμερικάνικης τζαζ–, που ηχογραφήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη.

Παρουσίαση βιβλίου «ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ»

Οι «μικρές εκδόσεις» σας ενημερώνουν με μεγάλη χαρά ότι κυκλοφορεί το βιβλίο της Μέρης Λιόντη «ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ». Μετά τις πρώτες παρουσιάσεις του στην Πάτρα και στην Αθήνα, βρίσκουμε με χαρά την ευκαιρία να έρθουμε στην Κρήτη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. στις 19:00.

Συναυλία Ελληνοτουρκικής Oρχήστρας Νέων

Δύο δωρεάν συναυλίες δίδει στην Κρήτη και φημισμένη Ελληνοτουρκική Oρχήστρα Νέων (Greek-Turkish Youth Orchestral CTYO) που αποτελείται από 60 και πλέον χαρισματικούς Έλληνες και Τούρκους μουσικούς. Η Ελληνοτουρκική ορχήστρα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου, του Δήμου Ρεθύμνου και την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δίδει συναυλίες με ελεύθερη είσοδο την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 9μμ στο Τεχνόπολις Ηρακλείου και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 9μμ στο φρούριο Φορτέτζα στο Ρέθυμνο.

Συναυλία Τροπικής Μουσικής με τον Ross Daly

Αυτή την ανοίκεια στο δυτικό αυτί μουσική με τα πολλά ονόματα, τη μουσική που ο κόσμος της εκτείνεται από τη δυτική Αφρική έως την Δυτική Κίνα, τη μουσική με τις διαφορετικές παραδόσεις που μοιάζουν μεταξύ τους αλληλένδετες, θα απολαύσουμε απόψε. Στην Αραβική και Τουρκική παράδοση την αποκαλούν Μακάμ, στην Ινδία Ράγκα, οι Αρχαίοι Έλληνες την έλεγαν Τρόπους και οι Βυζαντινοί Ήχους. Αλλιώτικα ακούσματα, που μας εκπλήσσουν γιατί μέσα από υπόγειες και αόρατες διαδρομές μοιάζουν να επιστρέφουν σε μας, σαν να ήταν πάντοτε δικά μας.

Παράσταση «Ο ΘΗΣΕΑΣ» από το Κουκλο-Θέατρο Κρήτης

Ο παιδικός ήρωας θα ξεκινήσει την πορεία του από την Τροιζήνα. Στην πορεία του, για να στεφθεί τελικά βασιλιάς των Αθηνών, περνάει από πολλές δοκιμασίες ταξιδεύοντας ως την Κρήτη. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο!

Συναυλία με την Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ύστερα από μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες αλλά και σπουδαίες συνεργασίες, η Γιώτα Νέγκα ετοιμάζει την καλοκαιρινή περιοδεία της, με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει!Με αφετηρία την πρόσφατη, κορυφαία συναυλία της στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η Γιώτα Νέγκα θα μεταφέρει και στην υπόλοιπη Ελλάδα μία δυνατή, προσωπική συναυλία.

Μουσική Παράσταση «Ελληνική μουσική, από την αρχαιότητα έως σήμερα»

Ο Σείκιλος από τις Τράλλεις, έγραψε περί το 200 π.Χ. ένα επίγραμμα και έναν επιτάφιο θρήνο, για τον θάνατο της αγαπημένης του. Το 1883 ανακαλύφθηκαν οι στήλες με το επίγραμμα και τους στίχους, και ω! του θαύματος, με την αρχαιοελληνική μουσική σημειογραφία. Σήμερα, ο επιτάφιος θρήνος του Σείκιλου θεωρείται η αρχαιότερη καταγεγραμμένη μουσική παγκοσμίως. Ο Θανάσης Κλεώπας και ο Παναγιώτης Αλεπίδης, με τραγούδι, αρχαιοελληνική λύρα, μπουζούκι, κιθάρα και κρουστά, θα μας ξεναγήσουν στους μουσικούς τόπους, από την εποχή του Σείκιλου, έως σήμερα.

Κινηματογραφική Ταινία «S.O.S Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα»

Ήταν το έτος 1964, ο Ψυχρός Πόλεμος κι η αντικομουνιστική υστερία στην Αμερική βρίσκονταν στο αποκορύφωμά τους, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Δυτικού κόσμου και Σοβιετικού μπλοκ ακροβατούσαν σε τεντωμένο σκοινί, καθώς αμφότερες οι πλευρές προχωρούσαν ανένδοτες στον πυρηνικό εξοπλισμό, κι η απειλή ενός Τρίτου και ολοκληρωτικά καταστροφικού Παγκοσμίου Πολέμου.

Μουσική παράσταση “Lyrae Cantus”

Το μουσικό σχήμα Lyrae Cantus θα μας παρουσιάσει θρησκευτικά και κοσμικά τραγούδια, καθώς και χορούς του Μεσαίωνα και της πρώιμης Αναγέννησης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πιστά αντίγραφα οργάνων της εποχής.

Rap Festival Dynasty Sound Stage με τους ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ – ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ – IRATUS στο Τεχνόπολις

Συναυλία Rap Festival Dynasty Sound Stage με τους ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ – ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ – IRATUS στο Τεχνόπολις

Faflágos στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.30΄, ο μουσικός Γιώργος Περβολαράκης, ιδρυτικό μέλος των μουσικών σχημάτων Μiscelanea Guitar Quartet και Dr.Opin (φωνή, στίχοι, σύνθεση), παρουσιάζει στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, το πιο πρόσφατο project του με τίτλο Faflágos. Ένα πειραματικό σόλο κονσέρτο με φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα κι ένα παλιό ραδιόφωνο· με επιρροές από το γαλλικό Chanson, το αγγλικό New Wave, το αμερικάνικο Post-Punk, το ελληνικό Νέο Κύμα, τη Ska και Calypso της Καραϊβικής, την Bossa Nova της Βραζιλίας, τα Valses της Βενεζουέλας και το Flamenco της Ισπανίας.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Tην Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 μμ, στον προαύλειο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηράκλειου, πρόκειται να ερμηνεύσει έργα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Θέατρο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» στο Θέατρο Τεχνόπολις

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, για 9η σεζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Παιδική Παράσταση «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ» από το Θέατρο Μορφές

Τρεις πιγκουίνοι που μυρίζουν ψαρίλα και μια “αφράτη περιστέρα” που έρχεται να αναγγείλει ένα δεύτερο κατακλυσμό είναι οι πρωταγωνιστές μιας ιδιαίτερης και ανατρεπτικής παράστασης. Το “Ραντεβού στην κιβωτό” είναι ένα παιδικό μιούζικαλ με πολύ γέλιο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Μουσικοθεατρική παράσταση «O Tζουάνες του Μεγάλου Κάστρου»

Ο Τζουάνες Παπαδόπουλος, πρόσφυγας αρχικά στα Εφτάνησα και κατόπιν στην Ιταλία, μετά την παράδοση του Χάνδακα στους Τούρκους το 1669, κατέγραψε στα Ιταλικά τις αναμνήσεις του από την πόλη, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Έζησε τις ειρηνικές στιγμές της, τα γλέντια και τις διασκεδάσεις της, την καθημερινή της ζωή, μα και τη φρίκη της πολιορκίας και της συνθηκολόγησης.Όλα αυτά περιγράφονται στις αναμνήσεις του με έναν τρόπο άμεσο και γλαφυρό, που συνθέτει ένα μωσαϊκό αναμνήσεων, περιγραφών, πολύτιμων πληροφοριών, οι οποίες καταλήγουν εν τέλει στον αναγνώστη ως ένα συναρπαστικό κείμενο.

Μουσικό θέαμα με φωνή, σαξόφωνο, βιολί και πιάνο

Ένα σαξόφωνο, ένα πιάνο, ένα βιολί και η φωνή ενός δυστυχισμένου κλόουν που διηγείται τη θλιβερή ιστορία του. Η μπαλάντα για σαξόφωνο και ορχήστρα, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την 19η Μαΐου, από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.Ηχογραφημένη με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου, βραβεύτηκε από το Fono Forum, ως ο δίσκος της χρονιάς για σαξόφωνο.

Παιδικές εκδηλώσεις: «Καλοκαιράκι… αντίο»

«Καλοκαιράκι… αντίο» στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Λίντο

Ρεσιτάλ Κιθάρας από το Γιώργο Μαστοράκη

Ο δεξιοτέχνης της κιθάρας και διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Γιώργος Μαστοράκης, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη Μπαρόκ και τη μουσική της Αναγέννησης, ιδιαίτερα μάλιστα με την κατασκευή των μουσικών οργάνων της εποχής.

Κινηματογραφική Ταινία «ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Αργεντινή, 1983. Η Αλίσια, μητέρα ενός υιοθετημένου 5χρονου κοριτσιού, διδάσκει ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Άιρες. Τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή είχε πάντοτε αποδεχτεί την «επίσημη εκδοχή», μέχρι που μια μέρα το προσωπείο του καθεστώτος αρχίζει να καταρρέει γύρω της. Στις ρωγμές αυτού του τεράστιου ψέματος, η Αλίσια υποψιάζεται ότι η Γκάμπι, το κορίτσι που έχει υιοθετήσει, είναι ίσως η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση Πινοσέτ με την κατηγορία της τρομοκρατίας τη δεκαετία του ’70. Και τότε ξεκινά ένα επώδυνο και πεισματικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας – ένα ταξίδι στο οποίο κινδυνεύει να χάσει τα πάντα.

Συναυλία «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η μουσική»

Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει τόσο απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα, ώστε να γνωρίζουμε πλέον περίπου τα πάντα για τη ζωή και την προσωπικότητα του. Πανεπιστημιακές έδρες σε όλον τον κόσμο, διδακτορικές διατριβές, άρθρα και μελέτες, βιβλία από ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, που αναφέρονται στη ζωή του, έχουν σχεδόν εξαντλήσει τον βίο του ανεξάντλητου, μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Και όμως ! Κάτι που δεν είναι γνωστό, στο ευρύ κοινό τουλάχιστον, είναι η σχέση του με τη μουσική. Πόσο την αγαπούσε; Τι του άρεσε να ακούει;

Παρουσίαση βιβλίων του Νίκου Χρυσοχόου

Με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της 11ης Σεπτέμβρη και με τίτλο «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζονται τα έξι τελευταία βιβλία του Νίκου Χρυσοχόου -υποψήφιου για καταχώρηση στο βιβλίο Γκίννες- από τους Σωτήρη Κόνδη-ιστορικό και Γιάννη Χρονάκη-φιλόλογο

Μουσική παράσταση «Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη: Tι σε μέλλει εσένανε…»

Μια βόλτα στο Κουμ Καπί στα Χανιά, στη Νέα Αλικαρνασσό και στην Κ. Φορτέτσα του Ηρακλείου, στον Φάρο, στην Παναγίτσα... Μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς! Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ... Μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα... Τα πάντα; Όχι!

Reggae JAM με τους Τζαμαϊκανούς KOOL JOHNY KOOL & KAMAU στο Θέατρο Τεχνόπολις

Αυθεντική Reggae από τους Τζαμαϊκανούς Καλλιτέχνες Kool Johny Kool και Kamau. Από το Kingston της Τζαμάικα στην Κρήτη μας παρουσιάζουν το καινούριο τους CD στο Θέατρο του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Σεπτεμβρίου !! Μαζί τους ο Thierry M και ο Alex Raymann.

Αφιέρωμα στο Ιταλικό και στο Κρητικό ρεπερτόριο «Mediterranean Meetings»

Και πάλι η Μεσόγειος, που εύστοχα έλαβε αυτήν την ονομασία, αφού περίκλειστη από τρείς ηπείρους αποτελεί επί αιώνες έναν θαλάσσιο πολυταξιδεμένο δρόμο. Κλίμα και μορφολογία εδάφους περίπου ίδια, από τις ακτές της Προβηγκίας, έως τα βόρεια της Αφρικανικής ηπείρου και από το Γιβραλτάρ, έως τις ακτές της Μικρασίας. Ελιά και αμπέλι, απέραντο γαλάζιο, δίχτυα ψαράδων και κρασί, λαοί με διαφορετικό ταμπεραμέντο –Μεσογειακό το αποκαλούν οι βόρειοι.

Μουσικό έργο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΑΗΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» παρουσιάζει το έργο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΑΗΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης.

Ημερίδα, με τίτλο: Ηράκλειο, η πόλη των 5+1 πολιτισμών.

Ημερίδα, με τίτλο: Ηράκλειο, η πόλη των 5+1 πολιτισμών, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου

Μουσικό πρόγραμμα με σκοπούς και τραγούδια «Σχήμα ΔίςΤροπον»

Τι να κρύβει, άραγε, ένα λιμάνι που κουβαλά 7.000 χρόνια ιστορίας; Τι έχει να διηγηθεί μια πόλη που την ξεκίνησαν στους Νεολιθικούς χρόνους ταπεινοί γεωργοί, την έφτασαν στα πέρατα της Μεσογείου Μινωίτες ταξιδευτές, τη δήωσαν πειρατές και κουρσάροι, την εποίκησαν δόγηδες ευγενείς και για την κατάληψή της στοιχημάτισαν υπερφίαλοι κατακτητές από την Ανατολή;

Μουσικό Θέαμα «ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

Το μουσικό σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» παρουσιάζει το μουσικό ακρόαμα - θέαμα «ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» την Πέμπτη 14 ιουλίου στο Κηποθέατρο Μ. Χατζηδάκις.

Συναυλία «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ»

Είναι ώρες, είναι στιγμές που η ψυχή ξαναπηγαίνει στα μονοπάτια και τα μέρη που έζησε, ταξίδεψε, βίωσε, περπάτησε.. Νοερά ξανά-ανασταίνει το γνωσιακό ταξίδι του καθρέπτη μας. Ακουμπήστε πάνω της! Προορισμός ο Σταύρος Κουγιουμτζής.Ξεκινάμε!

Παράσταση με το Διονύση Σαββόπουλο «Το Φορτηγό» στο Θέατρο Τεχνόπολις

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «ΦΟΡΤΗΓΟ» και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβρη το παρουσίασε ζωντανά στην Αθήνα και το Καλοκαίρι σε λίγους επιλεγμένους χώρους. Την Παρασκευή στις 15 Σεπτεμβρίου το ΦΟΡΤΗΓΟ θα ακουστεί για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Θέατρο Τεχνόπολις

«Όλα αρχίζουν ξανά» με τη Μαρία Φαραντούρη και τους αδελφούς Καλογεράκη

Η Μαρία Φαραντούρη η δική μας, η Φαραντούρη του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι, η Φαραντούρη των τόσων διεθνών επιτυχιών και του πλούσιου ρεπερτορίου και πάλι κοντά μας. Ποιήματα του Καβάφη, του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου, του Γκάτσου, του Αναγνωστάκη, έτσι όπως εκείνη μόνον ξέρει να τα τραγουδά με τη μαγική φωνή της, σε μουσική καταξιωμένων συνθετών, προσφέρουν στον ακροατή την πλήρη ικανοποίηση, την κάθαρση που αναζητούσαν οι θεατές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Μαρίνα Σάττι & Fones στο Θέατρο Τεχνόπολις

Η δημοφιλέστερη «Μάντισσα» του φετινού καλοκαιριού, η Μαρίνα Σάττι, «μαντεύει» τις πιο γοητευτικές μελωδίες των πέντε ηπείρων και τις παρουσιάζει μαζί με τις «Fonέs».

Κρητική βραδιά στο Πάρκο Κνωσού

Σας περιμένουμε το Σάββατο 16.09.2017, την παραμονή της γιορτής του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας, 9.00 μμ. στο όμορφο Πάρκο Κνωσού για μια παραδοσιακή κρητική βραδιά.

1η Γιορτή Εθελοντισμού στο πάρκο Γεωργιάδη

Αύριο, Σάββατο, στο πάρκο Γεωργιάδη διοργανώνεται από τις 11 το πρωί και ως αργά το βράδυ, η 1η Γιορτή Εθελοντισμού, Προσφοράς & Συλλογικότητας που διοργανώνει το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. με συνδιοργανωτή τον σύλλογο «ΑΛΕΑ – η ρίζα του καλού».

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα παλιά αυτοκίνητα.

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα παλιά αυτοκίνητα στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου. Εγκαίνια Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 19:30

Συναυλία «...ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ»

Μια μουσική συνάντηση της Άννας Γρυπάρη, βιολί και της Λίλυς Δάκα, πιάνο, σε έργα Mozart, Schumann, De Falla, Rachmaninov

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με το συγκρότημα του Γιώργη Βρέντζου

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων και βράβευση εισακτέων μελών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θεατρική Παράσταση «ΛΑΜΠΙΚΟ!» από την Ομάδα Τραμπάλα

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης ζωντανεύουν στα χέρια τεσσάρων γυναικών που αποφασίζουν να αντικαταστήσουν την ρουτίνα των δουλειών του σπιτιού με το παιχνίδι, το χιούμορ, την ποίηση και το τραγούδι. Μια ξεκαρδιστική παράσταση θεάτρου αντικειμένων για όλες τις ηλικίες!

Θεατρική Παράσταση «O ΠΑΤΟΥΧΑΣ» του Ιωάννη Κονδυλάκη

Η Θεατρική Ομάδα της Ενορίας Κάτω Ασιτών παρουσιάζει το κρητικό ηθογραφικό διήγημα «O ΠΑΤΟΥΧΑΣ» του Ιωάννη Κονδυλάκη.

40 Χρόνια Βασίλης Καρράς στο Θέατρο Τεχνόπολις

Μια μεγάλη γιορτή σε μια επετειακή συναυλία με τον σπουδαίο καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά να γιορτάζει τα 40 Χρόνια μουσικής πορείας του με το αγαπημένο του κοινό θα πραγματοποιηθεί για όλη την Κρήτη στο Θέατρο Τεχνόπολις την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με κεντρικό εισηγητή τον κ. Αλέξη Κόκκο

Πρόσκληση σε εκδήλωση - εκπαιδευτικό σεμινάριο με κεντρικό εισηγητή τον Αλέξη Κόκκο, καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Παράσταση «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ...» από τον πολιτιστικό σύλλογο Ν. Αλικαρνασσό

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα στις πόλεις, στα νησιά της. Συμπυκνώσαμε την μαγεία ενός ταξιδιού με εικόνες και αναμνήσεις μέσα στον χρόνο. Μια παράσταση με πολλά τραγούδια, χορούς και θεατρικά δρώμενα.

Παιδικό Μιούζικαλ «Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΝΤΟΡΕ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Η κυρία Σιντορέ χαρίζει μια νότα διασκέδασης στη μάθηση και υπόσχεται να εντυπωσιάσει για ακόμα μια φορά μικρούς και μεγάλους θεατές. Η γραμματική ζωντανεύει μέσα από ευφάνταστες ιστορίες και υπέροχες μελωδίες για να τρυπώσει μια για πάντα στο μυαλό των παιδιών κάθε ηλικίας!

Συναυλία Κλασικής Μουσικής για φωνή και κιθάρα

Συναυλία Κλασικής Μουσικής για φωνή και κιθάρα με έργα των συνθετών Manuel de Falla, bellini, schubert κ. ά.

Το αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης,ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου

Στην Κρήτη, τον τραγουδούν ακόμα και σήμερα στις παρέες και στα γλέντια. Νέα παιδιά, της γενιάς της rock και της techno μουσικής, γνωρίζουν ολόκληρα αποσπάσματα του ποιήματος απ’ έξω. Γέροι και νέοι χρησιμοποιούν στίχους από τον υπέροχο δεκαπεντασύλλαβό του, ως ρητά και παροιμίες.

Μουσική Παράσταση «ΠΟΥ’ ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…» της Άννας Μπιθικώτση

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Άννας Μπιθικώτση «ΠΟΥ’ ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…» με τα τραγούδια των θρύλων: Β.ΤΣΙΤΣΑΝΗ - Γ. ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ - Γ. ΖΑΜΠΕΤΑ - Β. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ

Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας προσκαλεί να διαβείτε μαζί του τα μονοπάτια της έντεχνης ελληνικής μουσικής την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στο κηποθέατρο Μάνος Χατζηδακις. Ώρα έναρξης 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Ψυχαγωγική εκδήλωση για τα παιδιά στο Πάρκο Γεωργιάδη

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει ψυχαγωγική εκδήλωση για τα παιδιά της πόλης μας, καλωσορίζοντας ταυτόχρονα τα παιδιά των φιλοξενούμενων οικογενειών του προγράμματος «Προσωρινή Στέγαση προσφύγων στην Κρήτη» της Ύπατης Αρμοστείας.

Θεατρική Παράσταση «Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟΦΟΡΙΝΑΣ» του Φίλωνος Κτενίδη

Η Θεατρική Ομάδα της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει το Ποντιακό Θεατρικό έργο «Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟΦΟΡΙΝΑΣ» του Φίλωνος Κτενίδη.

Η θεατρική παράσταση «ΣΤΟ ΜΥΛΟ» από τη Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. Αγίας Βαρβάρας

Η θεατρική παράσταση «ΣΤΟ ΜΥΛΟ» από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας, θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:00 με Είσοδο 5€.

Συναυλία με τους ΜΠΛΕ και τον ΛΑΚΗ Παπαδόπουλο στο Θέατρο Τεχνόπολις

Πρόσφατα οι ΜΠΛΕ κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο .20 (έχοντας πλέον στο ενεργητικό τους 7 albums και ένα διπλό best off ) συνδιάζοντάς το με τα εικοσάχρονα μουσικά τους γενέθλια, δημιουργώντας για μια ακόμα φορά ήχους και λέξεις με ανανεωμένο το χαρακτηριστικό τους ύφος το οποίο έχει ήδη αφήσει ανεξύτιλο το στίγμα του, με το συγκρότημα να γράφει πλέον την δική του ιστορία στα Ελληνικά μουσικά πράγματα…

Τα πιο ωραία λαϊκά με είσοδο ελευθέρα στο πιο ωραίο πάρκο της πόλης!

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 22.09.2017, 8.30 μμ. στο Πάρκο Κνωσού για μια όμορφη λαϊκή βραδιά με νόστιμο καπρικό, από τις νοικοκυρές της Κνωσού! Θα είναι κοντά μας το συγκρότημα του Λ. Δημάρη και οι γνωστοί για τις εξαιρετικές λαϊκές τους παρουσιάσεις χορευτές από τη σχολή χορού DANCE SPIRIT STUDIO.

Θεατρική Παράσταση «Η ΣΗΚΩΜΑΤΑΡΙΑ ΕΛΙΑ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» του Kωστή Τριανταφυλλάκη

Η θεατρική παράσταση «Η ΣΗΚΩΜΑΤΑΡΙΑ ΕΛΙΑ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» του Κωστή Τριανταφυλλάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:00 με Είσοδο 7€.

Συναυλία Παύλος Παυλίδης & οι B Movies στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού.

Παζάρι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Και Φέτος…πάμε  Πλατεία !!!! Από το Σάββατο 23 έως την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 θα σας περιμένουμε στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

Συναυλία «LAB HERAKLION AND GROUPS IN CONCERT»

Οι μαθητές και τα groups του Lab heraklion Music Education ανεβαίνουν στην σκηνή σ' ένα ξεχωριστό live γεμάτο rock, funk και pop ρυθμούς.

Aφιέρωμα στο Στάθη Μάστορα για το έτος Ν. Καζαντζάκη

Το αφιέρωμα στον Στάθη Μάστορα, θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:00 με Ελεύθερη Είσοδο.

Συναυλία «ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ»

Ο Γιώργης Τσαντάκης με τους συνεργάτες του μας ταξιδεύει σε τραγούδια “σταθμούς“ από όλη τη Κρήτη

Συναυλία με το μουσικό σχήμα «ALMA»

Με χάρα σας προσκαλούμε στην μεγάλη συναυλία που διοργανώνει το φιλοζωικό σωματίο μας 《Ζωόφιλη Δράση》την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 και ωρα 9.00 μμ, με προσκεκλημένους το μουσικό σχήμα 《ALMA》 που θα μας διασκεδάσουν παίζοντας μουσικές από όλους τους χώρους της ελληνικής μουσικής, παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών με σύγχρονες μουσικές φόρμες, καθώς πιστεύουν ότι στην μουσική δεν χωρούν διαχωρισμοί.

Θεατρική παράσταση ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙ και ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΚΕΨΕΔΑΚΙΑ με τον Δημήτρη Γραμμένο

Σας περιμένουμε σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00-21.00 στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, να δοκιμάσετε νόστιμα Μουσικά Σκεψεδάκια παρέα με τον Δημήτρη Γραμμένο, Ερευνητή του ΙΤΕ και τη Μουσικό Ελίνα Σκαρπαθιώτη! Ένα πρωτότυπο αμάλγαμα βιωματικού εργαστηρίου και μουσικής παράστασης που εισάγει την έννοια, την πρακτική και την αξία της Δημιουργικής Σκέψης, μέσα από την ενεργό συμμετοχή του κοινού. Μια σειρά από διασκεδαστικές ασκήσεις που συνδυάζονται με μουσικά θέματα, εξασκούν βασικές «μυϊκές ομάδες» της Δημιουργικής Σκέψης (όπως περιέργεια, φαντασία, επινοητικότητα, μετασυμβατικότητα, άγνοια, ανοησία, κ.α.) χρησιμοποιώντας πολύ απλά υλικά. Για παιδιά από 6 έως 106 ετών!

Smart and Blue City - 2nd Euro-Mediterranean conference and exhibition

The Euro-Mediterranean conference and exhibition “smart and blue city” is organized with the help of many partners and supporters, to bring together city and regional authorities with industry, SME’s, academics and professionals to present information and ideas for smartness and growth.

Ημερίδα με θέμα: Κοινωνική Πολιτική & Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού. Εργαστήριο διαλόγου και προβληματισμού

Ημερίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με θέμα:  "Κοινωνική Πολιτική & Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού. Εργαστήριο διαλόγου και προβληματισμού", θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/09/2017, στις 9.30 το πρωί, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα "Πειραματικό Θέατρο".

Mουσική βραδιά αφιερωμένη στα αδέσποτα από τη «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος»

Η μεγάλη μουσική συνάντηση αφιερωμένη στα αδέσποτα από τη «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος», θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 21:00 με Είσοδο 7€ και Προπώληση 5€.

Σεμινάριο τραγουδιού με την Μαρίνα Σάττι

Το ΕΝΤΕΧΝΟ ΩΔΕΙΟ, διοργανώνει VOCAL WORKSHOP με τη ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομίας 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22-24 Σεπτεμβρίου) με την ευρύτερη θεματική "ΠΟΛ(ε)ΙΣ", το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει από 21 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου ένα σύνολο δράσεων με τίτλο «Κνωσός, Ηράκλειον, Χάνδακας: με το βλέμμα στη θάλασσα», που περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο, βιωματικό εργαστήριο συντήρησης, διαλέξεις και αναγνώσεις φιλολογικών κειμένων. Σκοπός των εορταστικών εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος ρόλος της θάλασσας στη διαμόρφωση της εξωστρέφειας και του κοσμοπολιτισμού στους οικισμούς που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στην παράκτια περιοχή του Ηρακλείου.

Ομιλία που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης «Γνώση & Σοφία»

Είσαι απόφοιτος/η λυκείου και βρίσκεσαι σε αναζήτηση σπουδών ευεξίας και αθλητισμού; Είστε γονέας και διερευνάτε το επόμενο βήμα προόδου του παιδιού σας; Είσαι μαθητής και αναζητάς τη μέγιστη απόδοση για το σχολείο και τις εξετάσεις σου; Αναζητάς το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία σου; Ελάτε όλοι στο event, το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης «Γνώση & Σοφία» με το Μαθηματικό Εργαστήρι σε συνεργασία με τον Αθλητικό - Πολιτιστικό - Μουσικό Σύλλογο «Άσκηση».

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE