inner image

Ομιλία «Οι φιλοσοφικές ιδέες του Επίκουρου και η έννοια της Αντίστασης στον Ερωτόκριτο»

Το «Κιβώτιο Πολιτισμού» μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση με τον πολιτικό φιλόσοφο Κώστα Δουζίνα που παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες στο Πολύκεντρο Νεολαίας, συνεχίζει τις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις του στην παροχή στρατηγικής γνώσης και αυθεντικού συναισθήματος   , διοργανώνοντας  ομιλία της διάσημης γλύπτριας, σκηνογράφου και συγγραφέας, Ασπασίας Παπαδοπεράκη, με θέμα: «Οι φιλοσοφικές ιδέες του Επίκουρου και η έννοια της Αντίστασης στον Ερωτόκριτο». Η  ομιλία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 2 Μαΐου στις 8,30 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Εαρινή Συναυλία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου

Την Τρίτη 2 Μαΐου, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η Εαρινή Συναυλία της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Ιωάννη Ιδομενέως και με τη συνοδεία στο πιάνο του Νίκου Κοκκίνη.

Ετήσιο Κλασικό Κονσέρτο του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διοργανώνει το ετήσιο Κλασικό Κονσέρτο του με τη συμμετοχή καθηγητών, προχωρημένων σπουδαστών, οργανικών & φωνητικών συνόλων, την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, ώρα 8:00 μμ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Βογιατζάκη «Τα αισθητικά ρεύματα στην ευρωπαϊκή και τη νεοελληνική λογοτεχνία του 19ου και του 20ου αιώνα -από τον Νεοκλασικισμό έως και τον Μοντερνισμό»

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει το βιβλίο της Εύης Βογιατζάκη «Τα αισθητικά ρεύματα στην ευρωπαϊκή και τη νεοελληνική λογοτεχνία του 19ου και του 20ου αιώνα -από τον  Νεοκλασικισμό έως και τον Μοντερνισμό»  από την Κατερίνα Ζωγραφιστού και τον Ζαχαρία Καραταράκη με την παρουσία της ίδιας της συγγραφέως και τη μουσική συνοδεία του κιθαρίστα Νίκου Κατσαράκη, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα αυτής της περιόδου, την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 07:00 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) Σχολικού Έτους 2016-2017 Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου με τίτλο: MADE IN SCHOOL 2017

 

Εκδήλωση παρουσίασης του ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ

 Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κύριος Πέτρος Ινιωτάκης θα παρουσιάσει, τη Πέμπτη 04 Μαίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο κτίριο που έχει ως έδρα το ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ στο Πολιτιστικό της Αλικαρνασσού στην οδό Λεωφόρο Ικάρου 66, στους μαθητές της Β΄ Λυκείου της Νέας Αλικαρνασσού το ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ και γενικότερα τις δράσεις του Δήμου στα πλαίσια της πολιτικής του «Ηράκλειο Έξυπνη πόλη»

ΟΜΕΡΤΑ: Η σιωπή των Ανδρών

Η παράσταση ΟΜΕΡΤΑ: Η σιωπή των Ανδρών την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 Μαϊου στις 21:15 και την Κυριακή 7 Μαϊου στις 20:30:

Ομιλία με θέμα: Οι αόρατες πόλεις του Ηρακλείου κατά την Κρητική Πολιτεία

Η κ. Ελευθερία Ζέη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα μιλήσει την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, ώρα 20.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέμα: Οι αόρατες πόλεις του Ηρακλείου κατά την Κρητική Πολιτεία. Την  ομιλήτρια θα προλογίσει η κ. Λένα Τζεδάκη - Αποστολάκη, Φιλόλογος – Ιστορικός, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Φιλόλογος κ. Άρια Μαυρογιάννη.

 

Παρουσίαση του βιβλίου «ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» του Χρήστου Φλουρή

Παρουσίαση του Βιβλίου του Χρήστου Φλουρή  «ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» στο Πολύκεντρο  Νεολαίας Δ.Η. την

Παρασκεύη 5 Μαϊου στις 19:30                                                                                                                                                                      

Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνει με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, την Ομοσπονδία Γονέων των Μαθητών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και το Σύλλογο Γονέων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, τη Παρασκευή 5 Μαΐου 17:00 – 22:00 και το Σάββατο 6 Μαΐου 09:30 – 15:30, ανοικτή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει την παράσταση ΛΗΘΗ «στο σπίτι»

Μία ατελής, εργασία-παράσταση της ΛΗΘΗΣ του Δημήτρη Δημητριάδη. Ατελής γιατί παρουσιάζονται οι τρείς από τους μονολόγους και μικρά αποσπασματικά μέρη των άλλων δύο. Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει την παράσταση ΛΗΘΗ, «στο σπίτι», κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:30, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Παρουσίαση του Βιβλίου, «Τα Πουλιά της Ψυχής Μου» του Κωστή Μουδάτσου, στο cafe ΜΑΡΙΝΑ

Οι εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ σας προσκαλούν το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 20.00 , στο βενετσιάνικο λιμάνι του Ηρακλείου για την παρουσίαση του βιβλίου. Θα ακολουθήσει λαϊκή συναυλία με το μουσικό σχήμα, ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!

Ομιλία με θέμα: Σεισμοί και λοιμοί στον Χάνδακα κατά τη Βενετοκρατία και Τουρκοκρατία. Οι μαρτυρίες των πηγών

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, ώρα 11:00,  θα μιλήσει, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: Σεισμοί και λοιμοί στον Χάνδακα κατά τη Βενετοκρατία και Τουρκοκρατία. Οι μαρτυρίες των πηγών. Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος κ. Σοφία Κανάκη.

Φεστιβάλ πώλησης Vegan προϊόντων για εθελοντικό σκοπό

Τα Worldwide Vegan Bake Sale σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνουν στις 6 και 7 Μαΐου, ώρα 12.00-17.00, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, για πρώτη φορά στην Κρήτη και στην πόλη του Ηρακλείου ένα φεστιβάλ πώλησης Vegan προϊόντων για εθελοντικό σκοπό.

Ανοιξιάτικες Μαθητικές Εκδηλώσεις 2017 από τις Μουσικές σχολές Χάρης Σαρρής

Οι Μουσικές Σχολές “Χάρης Σαρρής διοργανώνουν Ανοιξιάτικες Μαθητικές εκδηλώσεις 6 με 14 Μαΐου,

Έκθεση με τίτλο «Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης και Ορμής»

Έκθεση με τίτλο "Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης και Ορμής", στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, της εικαστικής ομάδας χωρο - χρόνος, από 6 Μαίου έως 2 Ιουνίου.

Μουσική παράσταση: Μνήμες της καρδιάς μας «Εάλω η Πόλις»

Ηχοχρώματα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η συλλογική συμμετοχή και η εθνική συνείδηση αποτελούν βασικά στοιχεία για τη διατήρηση της ταυτότητάς μας ως έθνους. Οι μέρες μνήμης διατηρούν υψηλό το φρόνημα να ξαναδώσουμε στον τόπο μας τη θέση που του ταιριάζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Στις 7 Μαΐου 2017 θα λάβει σάρκα και οστά μια μουσική εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης το 1453 μ.Χ.!

Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ: Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο υποβρύχιος φωτογράφος Φίλιππος Μαράκης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο: "Η δική μου Ελλάδα".

Εθελοντική αιμοδοσία «Οδηγούμε με ασφάλεια: Δίνεις αίμα …δίνεις ζωή»

 «Οδηγούμε με ασφάλεια: Δίνεις αίμα …δίνεις ζωή»

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για συνεχή κάλυψη των αναγκών αίματος των συνανθρώπων μας, το φόρουμ «Οδηγούμε με Ασφάλεια» σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου» (Μεσογειακή Αναιμία) διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.

To πολυβραβευμένο «Every Brilliant Thing» στο Ηράκλειο

To πολυβραβευμένο «Every Brilliant Thing» του Duncan Macmillan (1984, Πνεύμονες) και του Johnny Donahoe που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έρχεται στην Κρήτη, την Τρίτη και την Τετάρτη 9-10 Μαίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι' αυτούς που αγαπάμε. Σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και ελεύθερη προσαρμογή από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη (Οικογένεια Τσέντσι, Young Lear).

Ενημερωτική εκδήλωση «Η Ευρώπη στο Ηράκλειο»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλούν στην εκδήλωση - παρουσιάση:

 «Πολιτισμός, το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ηρακλείου. Οι Παρεμβάσεις 2007-2013.Ο Σχεδιασμός για το Ηράκλειο του 2020»

Παράσταση «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» του Φ. Ντοστογιέφσκι

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι με τον Δημήτρη Βερύκιο σε σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου.Η παράσταση που συγκινεί κι ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς για 3η χρονιά, αποτελεί θεατρική προσαρμογή του πιο αισιόδοξου και φωτεινού έργου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: «Το όνειρο ενός γελοίου». Πρόκειται για έναν ονειρικό μονόλογο με τον Δημήτριο Βερύκιο επί σκηνής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τάκη Χρυσικάκου.

Ομιλία «Η Ευρωπαική Ενοποίηση, η Γερμανία και η Επιστροφή των εθνικισμών»

Το <<Κιβώτιο Πολιτισμού >>, διοργανώνει μία νέα σημαντική εκδήλωση για την κατάσταση στην Ευρώπη και την προοπτική της μετά τις αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, με θέμα << Η Ευρωπαική Ενοποίηση, η Γερμανία και η Επιστροφή των εθνικισμών >> και ομιλητή μία εξέχουσα μορφή της Ελληνικής επιστήμης, τον ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και ΄Ερευνας (Ι.Τ.Ε.), Χρήστο Χατζηιωσήφ.

Παρουσίαση του βιβλίου « Φιλοσοφία του Δικαίου και της Πολιτείας – Κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη» του καθηγητή κου Γ. Κουμάκη

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει το βιβλίο «Φιλοσοφία του Δικαίου και της Πολιτείας – Κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη» του  καθηγητή κου Γ. Κουμάκη, στην αίθουσα Ανδρόγεω (Μ. Καρέλλης) την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 07:00 μμ, σε συνδιοργάνωση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ομιλία «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΛΟΙΠΑ ΧΡΕΗ»

Τo Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση : « ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΛΟΙΠΑ ΧΡΕΗ » την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στις 12:00 π.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη Επιμελητηρίου Ηρακλείου. ΟΜΙΛΗΤΗΣ : κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας, Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ανοικτό Σεμινάριο «Οδηγώ Υπεύθυνα, Σέβομαι τη Ζωή»

Στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης και με στόχο την ανάπτυξη και μετάδοση του πνεύματος της σωστής οδικής συμοςριφοράς στους σπουδαστές, το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου διοργανώνει Ανοικτό Σεμινάριο με θέμα: «Οδηγώ Υπεύθυνα, Σέβομαι τη Ζωή».

Παρουσίαση συγγράμματος του κ. Γεωργίου Κουμάκη

Σας ενημερώνουμε ότι η Ε.Φ.Ν.Η.  συνδιοργανώνει με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου την παρουσίαση του συγγράμματος του συνταξιούχου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων, κ. Γεωργίου Κουμάκη  «Φιλοσοφία του Δικαίου και της Πολιτείας», την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα  Ανδρόγεω (Μ. Καρέλλης) του Δ. Ηρακλείου. Το έργο θα παρουσιάσει ο καθ.  Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Πέτρος Αναστασιάδης.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας- 12η παρουσίαση

Αφιέρωμα στο περιθωριακό στοιχείο.

Επανάληψη παραστάσεων «Βασιλιάδες και ζητιάνοι»

Επανάληψη παραστάσεων «Βασιλιάδες και ζητιάνοι» Λαογραφικά παραμύθια με ζωντανή μουσική

Εκδήλωση προσχολικής ηλικίας από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 11 με 12 το πρωί, σας περιμένουμε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για ένα ανοιξιάτικο ΙΜΚ Βaby. Η δράση απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε παιδάκια προσχολικής ηλικίας -από ενός μηνός και άνω- και θέλετε μαζί τους να ανακαλύψετε όλα αυτά τα φανταστικά πράγματα που βρίσκονται στο Μουσείο μας, μέσα από αφηγήσεις, παραμύθια, τραγούδια και παιχνίδι!

Ανοιξιάτικες Συναυλίες Δημοτικού Ωδείου 2017

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2017» πραγματοποιεί την πρώτη κατά σειρά συναυλία των σπουδαστών του το Σάββατο 13 Μαΐου στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Ώρα έναρξης 19:30.

Σεμινάριο «Κοσμήματα απο ανακυκλώσιμα υλικά»

Δημιουργικά Σάββατα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη. Σεμινάριο «Κοσμήματα απο ανακυκλώσιμα υλικά» το Σάββατο 13 Μαΐου από 16:00 έως 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 13ου Γυμνασίου (οδός Βορεάδη 36). Υπεύθυνη σεμιναρίου: Αεράκη Χριστίνα.

Ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η επόμενη ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης» θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο κ. Κλεάνθης Σιδηρόπουλος, Αρχαιολόγος – Νομισματολόγος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, θα μιλήσει με θέμα: Από τον Χάνδακα ως το Ηράκλειο: ένα ταξίδι στον κόσμο της Νομισματικής.

Θεατρικό Δρώμενο «ΤΙ ΦΑΣΗ ?» από την Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Από την Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), Σάββατο 13 και Κυριακή 14 στο Φοιτητικό Κέντρο στις Βούτες και Δευτέρα 15 έως Δευτέρα 22 Μαΐου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείο.

Mental Magic Show με τον Mano Savant

Το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 21:00 το Πολύκεντρο Νεολαίας Φιλοξενεί τον MANO SAVANT σ’ ένα Mental Magic Show με είσοδο 7€. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 16 ετών.

«Εκδηλώσεις και δράσεις για τον Εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, με τη συμμετοχή πολλών φορέων και σχολείων οργανώνουν το Σάββατο 13 Μαΐου στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης EUROPE DAY.

Παρουσίαση του έργου του Τηλέμαχου Μουδατσάκι «Ναὸς ἀπὸ φύλλο κανέλας»

Το βιβλιοπωλείο “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ”, σε συνεργασία με την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ του Δήμου Ηρακλείου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του έργου του Τηλέμαχου Μουδατσάκι “Ναὸς ἀπὸ φύλλο κανέλας”

Θεατρικό Δρώμενο «ΤΙ ΦΑΣΗ ?» από την Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Από την Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), Σάββατο 13 και Κυριακή 14 στο Φοιτητικό Κέντρο στις Βούτες και Δευτέρα 15 έως Δευτέρα 22 Μαΐου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείο.

Έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φ.Ο.Π.Κ.

Σας προσκαλούμε στην έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φ.Ο.Π.Κ. με θέμα «Επαφή». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 έως και 21 Μαΐου, στην πύλη Βιτούρι. Στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον φωτογράφο Σταύρο Σταματίου, το Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 20:30.

Εκδήλωση «Υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών οργανώνουν εκδήλωση με θέμα :

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Πρόταση Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 στις 7.00 μ.μ, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. ΟΜΙΛΗΤΗΣ : κ. Σήφης Βαλυράκης, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών ( Ι.Μ.Μ.) - πρώην Υπουργός.

Παρουσίαση βιβλίου «Το τελευταίο δαχτυλίδι» του Σπύρου Πετρουλάκη

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου 

«Το τελευταίο δαχτυλίδι» του Σπύρου Πετρουλάκη.

Απονομή βραβείου στη μνήμη του Μενελάου Παρλαμά

Ο σύλλογος "Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης" οργανώνει τη 19 ετήσια απονομή του βραβείου στη μνήμη Μενελάου Παρλαμά την Τετάρτη 17 /5 και ώρα 8 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ομιλία «Ο Βενετο-Κρητικός Γκρέκο και η Φασιστική Διανόηση»

«Ο ΒΕΝΕΤΟ-ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΚΡΕΚΟ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ» ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ.Η. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00

Εκδήλωση: «Θάνατος και ταφή στην Κρήτη από τη Μινωική εποχή μέχρι σήμερα υπο την προσδοκία της αναστάσεως»

Το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ο Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ηρακλείου σας προσκαλούν στην Εκδήλωση με θέμα: «ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΝΩΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (προσέγγιση μέσα από μύθους, έθιμα και παραδόσεις)» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017 στις 19:00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

4η Συναυλία του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2017» πραγματοποιεί την τέταρτη κατά σειρά συναυλία των σπουδαστών του, την Πέμπτη 18 Μαΐου στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Ώρα έναρξης 19:00.

Έντεχνη-παραδοσιακή βραδιά «Ζύγια του Νότου»

Έντεχνη-παραδοσιακή βραδιά «Ζύγια του Νότου» στο Μήλο της Έριδος την Παρασκεύη 19/05/2017, ώρα 22:00

24η Παγκρήτια Στοματολογική Σύνοδος

Η 24η Παγκρήτια Στοματολογική Σύνοδος, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου,από τις 19 Μαΐου ημέρα Παρασκευή έως 21 Μαΐου ημέρα Κυριακή

Πρόγραμμα Τακτικής Ολομέλειας του Δικτύου στο Ηράκλειο Κρήτης

Η τακτική ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ν. Ηρακλείου,

Μαθιουδάκης & Θεοδωρόπουλος on the road

Οι κορυφαίοι stand up κωμικοί της νέας γενιάς, με πάνω από 500 εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, παίρνουν τα καλύτερά τους κείμενα και σας παρουσιάζουν την ολοκαίνουριά τους stand up comedy παράσταση!

Ανοικτό Σεμινάριο «Μέτρα Αυτοπροστασίας Σεισμού»

Η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, κρίνεται απαραίτητη, για το λόγο αυτό το 1° ΔΙΕΚ Ηρακλείου διοργανώνει Ανοικτό Σεμινάριο με Θέμα: «Μέτρα Αυτοπροστασίας Σεισμού». Εισηγήτρια Θα είναι η κα 'Αννα Λίβα, καθηγήτρια, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων» του Ε.Κ.Π.Α.

Ημερίδα «Το scouting και οι ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, ΕΠΣΗ και τον Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το scouting και οι ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου».

Το Στρουμφάκι Σπιρτούλης στο Open Day της Χώρας των Παραμυθιών!

Το στρουμφάκι Σπιρτούλης Μαθαίνει - Παίζει - Δημιουργεί στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Νηπιαγωγείο 'Η Χώρα των Παραμυθιών'!

Η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο θέλουμε να είναι πάντα μία τρυφερή ανάμνηση, γεμάτη συναισθήματα χαράς. Γι’ αυτό σας προσκαλούμε σε μία όμορφη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «Η Χώρα των Παραμυθιών», η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της σε γονείς και παιδιά το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, από τις 18:00 έως τις 21:00, στην οδό Πηνειού 8, περιοχή Χανιώπορτα.

 

Εκδήλωση Μνήμης «Η Μάχη της Κρήτης φωτεινό ορόσημο της Αντίστασης στον φασισμό»

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία με Μαρτυρικές Κοινότητες, Ενώσεις Θυμάτων και Πολιτιστικούς Συλλόγους, σας προσκαλούν στην εκδήλωση Μνήμης και Διεκδίκησης «Η Μάχη της Κρήτης φωτεινό ορόσημο της Αντίστασης στον φασισμό».

Ομιλία του κ. Καρατζάνη με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης και η συμβολή του λαϊκού στοιχείου»

Η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης» συνεχίζεται το επόμενο Σάββατο 20 Μαΐου 2017, ώρα 11.00 με τον κ. Δημήτρη Καρατζάνη και θέμα: Η Μάχη της Κρήτης και η συμβολή του λαϊκού στοιχείου.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας- 14η παρουσίαση

«Η Γυναίκα στην Μινωική κοινωνία, θρησκεία και καθημερινότητα», με ομιλήτρια την ξεναγό-συγγραφέα Αθηνά Σφακάκη. Πολύκεντρο Νεολαίας, Ανδρόγεω 2, Δευτέρα 22.05, 7.30 μμ.

Συναυλία Ωδείου Δήμου Ηρακλείου «Λες και ήταν χθες»

Μία διαφορετική Συναυλία - Αφιέρωμα στην εποχή του παλιού «Ελαφρού Τραγουδιού» θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 22 Μαΐου το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά συναυλία που πραγματοποιεί το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2017» στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Ώρα έναρξης 20:30.

Παρουσίαση του βιβλίου «Ελούντας Γένη»

Παρουσιάζεται την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 7.30 μμ στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω το σημαντικό βιβλίο του Δρ Μανόλη Μακράκη «Ελούντας Γένη».

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Διαπροσωπικές σχέσεις - επικοινωνία και οικογενειακή συμπεριφορά”

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ (Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής  Φροντίδας Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου) αναγνωρίζοντας την ανάγκη, όχι μόνο για βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου  αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που τους απαρτίζει, διοργανώνει την Τρίτη 08:30 π.μ. στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού του Δήμου Ηρακλείου επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Διαπροσωπικές σχέσεις - επικοινωνία και  οικογενειακή συμπεριφορά”.

Εκδήλωση για την αγορά της μικρής και οργανωμένης λιανικής

Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό την ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής προϊόντων για τις κρητικές εταιρίες διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου αύριο Τρίτη, 23 Μαΐου, στις 11.00 πμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καρούζου).

23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το 23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από 24 έως 31 Μαΐου 2017 με ελεύθερη είσοδο στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Για το φεστιβάλ δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης

Παρουσίαση βιβλίων «Διήγησις των τετραπόδων ζώων» και «Πουλολόγος»

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και τη Θεατρική Ομάδα των Καθηγητών της ΕΛΜΕ Ηρακλείου σας προσκαλούν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω Ι) στην παρουσίαση της κριτικής έκδοσης των έργων Διήγησις των τετραπόδων ζώων και Πουλολόγος.

Μουσική βραδιά για την ενίσχυση δύο εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Ηρακλείου, διοργανώνει μουσική βραδιά, την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ 21:ΟΟ μ.μ. στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η έμπρακτη συμπαράσταση σε δύο συναδέλφους μας που δίνουν τον δικό τους αγώνα για την υγεία τους εδώ και λίγους μήνες.

Ημερίδα «Ασφαλείς & Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Στο πλαίσιο του 2ου έτους της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 2016-2017 σας προσκαλούμε στην ημερίδα με κεντρικό θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ»
που θα πραγματοποιηθεί στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, την Πέμπτη, 25η ΜΑΪΟΥ 2017 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Ατλαντίς, οδός Υγείας 2, Ηράκλειο (ώρα προσέλευσης 5.00 μ.μ., ώρα έναρξης 5.30 μ.μ.)

Παρουσίαση βιβλίου «Εξορίες γλώσσας»

Ένα σημαντικό και επίκαιρο βιβλίο με τίτλο Οι «Εξορίες γλώσσας» (εκδόσεις Γαβριηλίδη) θα παρουσιαστεί στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) την Πέμπτη 25 Μαΐου 2016 και ώρα 20.00. Συγγραφέας ο παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής ο Κώστας Νασίκας, με αξιοσημείωτο κλινικό και συγγραφικό έργο στην Γαλλία και στην Ελλάδα.

Επιστημονική Διημερίδα: «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας»

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου , το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας».

Παρουσίαση βιβλίου «Τρίτο Μνημόνιο-Η Ανατροπή μιας Ανατροπής» της Νάντιας Βαλαβάνη

Ο Εκδοτικός Οίκος Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ και το Βιβλιοπωλείο ΑΝΑΛΟΓΙΟ παρουσιάζουν το βιβλίο της Νάντιας Βαλαβάνη «ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ -Προσωπικά τεκμήρια μιας συλλογικής διάψευσης»

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στις 7:30 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Ηρακλείου, (Ανδρόγεω 4 - ισόγειο).

Βιωματικό Σεμινάριο «Αλκοόλ και οδήγηση = Φόνος εκ προμελέτης»

Με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας ασφαλούς οδήγησης και τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου διοργανώνει Ανοικτό Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: «Αλκοόλ και οδήγηση = Φόνος εκ προ μελέτης», με γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Το Σεμινάριο υποστηρίζεται από το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Ηρακλείου, Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαίου Ζ017 και ώρα 18:00 στο ΔΙΕΚ Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Π.Ε.Κ στον Εσταυρωμένο.

Θέατρο «Καραβάνι η συνέχεια… Το Καραβάνι για παιδιά»

"Καραβάνι η συνέχεια… Το Καραβάνι για παιδιά" ( Caravan Junior):Σάββατο 27/5/2017: Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου -Αίθριο

Ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου»

Η τελευταία ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου» θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον των Η.Π.Α. κ. Άγγελος Χανιώτης θα μιλήσει με θέμα: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Επιστημονική συνάντηση στο Ζαρό με θέμα «Το νερό»

Το νερό αποτελεί συστατικό κομμάτι της ανθρώπινης υγείας και της ίδιας της ζωής, αλλά και βασικό στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ζωτικότητα του νερού έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από μηχανικούς, αρχιτέκτονες, γεωλόγους, ωκεανολόγους, χημικούς, βιολόγους, αλλά και γιατρούς ή διαιτολόγους, ενώ η σύγχρονη οικολογική σκέψη, με το εύρος των διαφορετικών προσεγγίσεων, σχολών και ρευμάτων, μελετά τις ολοένα εντονότερες γεωλογικές, κλιματικές και άλλες προκλήσεις που προξενεί η έλλειψη, η αλλοίωση και εν γένει ο μετασχηματισμός του νερού σε όλες του τις μορφές.

1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ηρακλείου

Σας περιμένουμε όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και μη, εργαζόμενους και άνεργους, στις 27 και 28 Μαΐου στο Πάρκο Υγειονομικού και την πύλη Βηθλεέμ στο Λάκκο να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα, απαιτώντας τα εντελώς αυτονόητα για τον 21ο αιώνα: ισότητα, ελευθερία κίνησης, ελευθερία λόγου.

Ομιλία κ. Άγγελου Χανιώτη, του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η ομιλία του καθηγητή κ. Άγγελου Χανιώτη θα είναι η τελευταία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, 20 χρόνια μετά τον αντίστοιχο πρώτο κύκλο. Θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Θέμα της θα είναι: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Συναυλία της χορωδίας «Ιωνία Αηδών»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την πανηγυρική συναυλία της χορωδίας “Ιωνία Αηδών”, με την οποία θα κλείσει ο νέος κύκλος των ομιλιών, που διοργάνωσε, με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».

Ημερίδα «Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας»

Το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα: «Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας» με σκοπό να παρουσιαστούν και να συζητηθούν Στοχευμένες Δράσεις και Παρεμβάσεις Ερευνητικών Εργαστηρίων Οδικής Ασφάλειας, συνεργασίες φορέων Υπουργείων και Κυβερνητικών Οργανισμών, Καλές Πρακτικές Προαγωγής Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αρμοδίων φορέων και στελεχών εξειδικευμένων στην ασφάλεια των οχημάτων.

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και τη στήριξη του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου.

Ομιλία κ. Γιώργου Τζωράκη-Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Σας προσκαλούμε στην 15η παρουσίαση με τίτλο:"Εν μέσω της μαινομένης καταιγίδος....." Η τύχη των κρητικών αρχαιοτήτων τα χρόνια της γερμανοϊταλικής Κατοχής (1941-1944)και με ομιλητή τον Γιώργο Τζωράκη, Αρχαιολόγο.

Ημερίδα με θέμα «Η γυναίκα του 21ου αιώνα στην Ελλάδα της κρίσης»

Ημερίδα με θέμα "Η γυναίκα του 21ου αιώνα στην Ελλάδα της κρίσης", την Τρίτη 30 Μαίου 2017, στην αίθουσα "Καστελλάκη", Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Ώρα: 9:00- 14:30

Εκδήλωση με θέμα «Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης»

Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης» με ομιλητή τον κ. Λυγερό Νίκο, την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 10).

Εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία και Νέες Τεχνολογίες»

Εκδήλωση με θέμα "Δημοκρατία και Νέες Τεχνολογίες" διοργανώνει το "Κιβώτιο Πολιτισμού", την Τρίτη 30 Μαΐου, στις 20.30 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας. Ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Σταυρούλα Τσινόρεμα.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE