επιστροφή
Main_page
Newsletter No103 - Φεβρουάριος 2018
01/03/2018

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου 
- Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Οικονομικών
- Στις εργασίες του Πολιτιστικού Κέντρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου
- Υπεγράφη η σύμβαση για τα City Bus 
- Μεγάλη συμμετοχή και κέφι στο Καστρινό Καρναβάλι
- Ανακοίνωση για κοινόχρηστους χώρους


fb image tw image yt image gp image    


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου 

Με μεγάλη  επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου.

Στην κατάμεστη  αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου,  παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, οι διακεκριμένοι πιανίστες Δημήτρης Καρύδης και Πέτρος Μόσχος, συνέπραξαν επί σκηνής με μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και παρουσίασαν στο κοινό το «Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns. Στο φινάλε, ο κόσμος αποθέωσε ενθουσιασμένος όλους τους συντελεστές.

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της παράστασης, αφού ευχαρίστησε όσους μόχθησαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ, τόνισε: «Σας ευχαριστούμε που με τη συμμετοχή και τη στήριξή σας βοηθάτε ουσιαστικά ώστε το Φεστιβάλ Πιάνου να γίνει θεσμός και μας  δημιουργείτε την υποχρέωση η επόμενη διοργάνωση να είναι ακόμα καλύτερη.  

περισσότερα...


 Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Οικονομικών

Τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου,  στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για το αίτημα του Δήμου να του παραχωρηθούν τα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια στο κέντρο της πόλης και ζήτησε την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Επίσης, έγινε ενημέρωση στον κ. Τσακαλώτο και για το αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδος, από την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, η οποία έχει αναλάβει να διερευνήσει τις δυνατότητες αρωγής στους δημότες – δανειολήπτες μη εξυπηρετούμενων δανείων,  να της παρασχεθούν οδηγίες για τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού που θα προχωρήσει σε αυτή τη διερεύνηση.  Το αίτημα μέχρι στιγμής έχει μείνει αναπάντητο. Όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, όπως συμφώνησαν ο Δήμαρχος και ο Υπουργός, θα υπάρξει νέα επικοινωνία ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. 

περισσότερα...


Στις εργασίες του Πολιτιστικού Κέντρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αυτοψία στις εργασίες της δεύτερης φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΠΤΑΗ για την εξέλιξη των εργασιών, η οποία τους τελευταίους μήνες είναι σημαντική και μετά το πέρα της επίσκεψής του τόνισε:  «Ξεπεράσαμε ορισμένα προβλήματα που κωλυσιέργησαν το έργο και πλέον οδεύουμε με ταχείς ρυθμούς προς την ολοκλήρωσή του.  Ταυτόχρονα, χάρις στην πολύτιμη βοήθεια του κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη προγραμματίζουμε από τώρα την επόμενη μέρα με στόχο,  όταν ξεκινήσει η λειτουργία του, να είμαστε έτοιμοι για την καλύτερη δυνατή διαχείρισή του,  ώστε να το καταστήσουμε σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό ολόκληρης της Κρήτης».

περισσότερα...


Υπεγράφη η σύμβαση για τα City Bus 

Υπεγράφη τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στη Λότζια, η σύμβαση για την «Παροχή υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου» ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΚΤΕΛ  Αστικών Γραμμών Ηρακλείου ΑΕ. Η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει την λειτουργία των δύο αστικών λεωφορειακών γραμμών «city bus» με τέσσερα λεωφορεία. Το επιβατικό κοινό της πόλης του Ηρακλείου  έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα λεωφορεία αυτά δωρεάν για την μετακίνηση του μέσα στην πόλη.

περισσότερα...


Μεγάλη συμμετοχή και κέφι στο Καστρινό Καρναβάλι

Με την συμμετοχή χιλιάδων Ηρακλειωτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2018» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που ξεκίνησε από την Πλατεία 18 Άγγλων, πέρασε από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την Πλατεία των Λιονταριών, συνεχίστηκε στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης και ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας. Τις καρναβαλικές εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με αντιδημάρχους.

περισσότερα...


Ανακοίνωση για κοινόχρηστους χώρους

Με την έναρξη του 2018, όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης, έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στον Δήμο αίτηση έως 31-3-2018 για να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 1080/80.

Σύμφωνα με την 760/2017 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου μπορεί να καταβάλλεται μετρητοίς, είτε καταβάλλοντας το 30% του τέλους έως 31/3/2018 και το υπόλοιπο σε 3 ισόποσες δόσεις στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και είναι 30/6, 30/9 και 28/12 του έτους 2018.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο Νο. 8 του Δήμου Ηρακλείου και στα τηλέφωνα 2813- 409138 και 2813-409434.

περισσότερα...