επιστροφή
Main_page
Newsletter No101 - Δεκέμβριος 2017
29/12/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Δωρεάν διανομή χιλίων οικιακών κάδων ανακύκλωσης
- Σύσκεψη για το Δικαστικό Μέγαρο και «κόκκινα» δάνεια στη Λότζια
- Δωρεάν χρήση στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης κατά την εορταστική περίοδο 
- Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στη Λότζια
- Έρχονται οι hi- tech κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία
- Με επιτυχία η προβολή της φιλοζωικής ταινίας «Re – Action»
- Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τους μαθητές στον Δήμαρχο Ηρακλείου 
- Ανάρτηση Β1 φάσης Πολεοδομικού Ρυμοτομικού Σχεδίου & Γ' φάσης Κτηματογράφησης Αμφιθέας
- Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
- Ο Δήμος Ηρακλείου σε πιλοτικό πρόγραμμα απογραφής αστέγων
- Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησαν οι Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου 
- Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων Δήμου Ηρακλείου


fb image tw image yt image gp image    


Δωρεάν διανομή χιλίων οικιακών κάδων ανακύκλωσης 

Χίλιους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης θα διανείμει δωρεάν ο Δήμος Ηρακλείου το επόμενο διάστημα, σε πολίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν το πρόγραμμα της διαλογής των απορριμμάτων στο σπίτι τους.

Πρόκειται για καλαίσθητούς, μικρούς κάδους χωρητικότητας 80 λίτρων, οι οποίοι τοποθετούνται σε οικίες με σκοπό να εξυπηρετούν τις ανάγκες ανακύκλωσης του κάθε νοικοκυριού. Με τον τρόπο αυτό, η ανακύκλωση γίνεται εύκολα και αποτελεσματικά, αυξάνοντας τα ποσοστά του ανακυκλώσιμου υλικού και καθιστώντας την διαλογή του ευκολότερη και πιο αποδοτική.

περισσότερα...


Σύσκεψη για το Δικαστικό Μέγαρο και «κόκκινα» δάνεια στη Λότζια 

Σύσκεψη για την ενημέρωση και την λήψη αποφάσεων για τα σημαντικά θέματα των αναγκαίων εργασιών συντήρησης του υπάρχοντος και της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, καθώς και για τα «κόκκινα» δάνεια, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Λότζια.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και συμμετείχαν οι βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Σπύρος Δανέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης,  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρης Ροζάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός και Πέτρος Ινιωτάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός και «Άμεση Δημοκρατία» Μόνα Αμανατίδου και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Γρηγόρης Μακαρόνας.

περισσότερα...


 Δωρεάν χρήση στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης κατά την εορταστική περίοδο 

Από τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι, λόγω της αυξημένης κίνησης επισκεπτών και οχημάτων στο κέντρο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και με γνώμονα την εύρυθμη, ομαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση των πολιτών, επιτρέπεται έως τις 7 Ιανουαρίου 2018, η Δίωρη Δωρεάν Στάθμευση (χωρίς χρήση κάρτας) οχημάτων.

Οι  θέσεις Ελεγχόμενης στάθμευσης αφορούν τις οδούς Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού, Αγίου Μηνά, Γιαμαλάκη, Κυρίλλου Λουκάρεως, Μαυρολένης , Χατζημιχάλη Γιάνναρη καθώς και στη λεωφόρο  Δημοκρατίας.

Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου μετά από πρόταση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.


Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στη Λότζια

Τα κάλαντα και άλλες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες παιάνισε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό  και τους Αντιδημάρχους που την υποδέχτηκαν στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον Αρχιμουσικό της  Φιλαρμονικής Λεωνίδα Τζωρτζάκη και τα μέλη της, καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.


Έρχονται οι hi- tech κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία 

Ένα καινούργιο τρόπο, αξιοποιώντας την τεχνολογία για τη βεβαίωση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ, θα αρχίσει να εφαρμόζει από το νέο έτος η Δημοτική  Αστυνομία του Ηρακλείου, πρωτοπορώντας πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα, ένα κινητό τηλέφωνο που θα διαθέτει ειδική εφαρμογή και θα συνδέεται ασύρματα με εκτυπωτή μέσω Bluetooth,  θα βεβαιώνει την παράβαση μαζί με φωτογραφία.

Για λόγους οικονομίας η φωτογραφία δεν θα εκτυπώνεται, η παράβαση όμως θα εκτυπώνεται κανονικά.

περισσότερα...


Με επιτυχία η προβολή της φιλοζωικής ταινίας «Re – Action»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, η διπλή προβολή της φιλοζωικής ταινίας  «RE – ACTION», στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στην Ανδρόγεω.  Η είσοδος ήταν ελεύθερη, ενώ οι θεατές που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ταινία, προσέφεραν και κονσέρβες ή άλλα είδη για τα αδέσποτα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός χαιρέτισε την πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε χάρις στη  συνεργασία του Δήμου, της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής  Ομοσπονδίας και του φιλοζωικού σωματείου «Ζωοφόρος Κρήτη» και   καλωσόρισε στην πόλη μας τους βασικούς συντελεστές της ταινίας, τον σκηνοθέτη Αρτέμη Σαμοθράκη και τον συν – σεναριογράφο Αρτέμη Κατσαρή.

περισσότερα...


Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τους μαθητές στον Δήμαρχο Ηρακλείου 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες γέμισε σήμερα η Λότζια.

Με τα παραδοσιακά τρίγωνα στα χέρια τα παιδιά από το 34ο Δημοτικό Σχολείο, το 6ο Νηπιαγωγείο και τη «Χώρα των παραμυθιών», έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους.

Ο Δήμαρχος, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή πρόοδο.

περισσότερα...


Ανάρτηση Β1 φάσης Πολεοδομικού Ρυμοτομικού Σχεδίου & Γ' φάσης Κτηματογράφησης Αμφιθέας 

Σας ενημερώνουμε ότι στα γραφεία της Δ/νσης Πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου, στο β΄ όροφο του Δημοτικού Κτιρίου της Πλατείας Δασκαλογιάννη λαμβάνει χώρα η ανάρτηση:

1. Β1 φάσης πολεοδομικού – ρυμοτομικού σχεδίου της Π.Ε. Αμφιθέας
2. Γ΄ φάσης κτηματογράφησης της Π.Ε. Αμφιθέας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να ενημερώνονται στο β΄ όροφο της Δ/νσης Πολεοδομίας, γραφεία 213, 214 και 201 και ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ., από τη Δευτέρα 20/11/2017 και για 30 εργάσιμες ημέρες και μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας, προτάσεις ή ενστάσεις.

περισσότερα...


Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η  ισχυρή βούληση της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου να στηρίξει με κάθε τρόπο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την καθιέρωση του Ηρακλείου ως προορισμού για τους ξένους επισκέπτες ώστε να στηριχθεί η τοπική οικονομία και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στη χθεσινή εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό συνεδριακό Κέντρο παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.

περισσότερα...


Ο Δήμος Ηρακλείου σε πιλοτικό πρόγραμμα απογραφής αστέγων

Στην πιλοτική απογραφή των αστέγων σε 6 μεγάλους Δήμους της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Ηρακλείου,  προχωρά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα (ΕΠΜΔΤ).

Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4/12/2017 στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Αθήνα, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Θεανώ Φωτίου. Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης Μαρία Καναβάκη.  Οι υπόλοιποι Δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ιωαννίνων και Νέας Ιωνίας.

περισσότερα...


Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησαν οι Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πυροτεχνήματα και πολύ κέφι από τους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν κατακλύσει το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο  στην Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου,  η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Χριστούγεννα 2017 – Πρωτοχρονιά 2018». Το σύνθημα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΗ, τους εθελοντές και όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία των εκδηλώσεων, τόνισε

περισσότερα...


Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων Δήμου Ηρακλείου

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ανοίγει και αυτές τις γιορτές τις πύλες του, έτοιμο να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου, στολισμένο και φωτεινό. Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2018, το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» υπόσχεται μαγικές γιορτινές μέρες στο Ηράκλειο. Την διοργάνωση και το στήσιμο του έχει αναλάβει για μία ακόμα χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ). Παράλληλα τις πλούσιες και ενδιαφέρουσες  εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Θεατρικό Σταθμό, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και στο Πειραματικό Θέατρο, έχει αναλάβει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

περισσότερα...