επιστροφή
Main_page
Newsletter No96 - Ιούνιος 2017
01/07/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν»
- Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017»
- Ξεκινά η λειτουργία του Δανειστικού Τμήματος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης
- Ένας απινιδωτής στο Info Point του Δήμου από τον Ροταριανό Όμιλο
- Ο Γρηγόρης Σηφάκης προτάθηκε ομόφωνα για το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως»
- Συνάντηση Δημάρχου με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων
- Τίμησαν τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς
- Παρουσιάστηκε η στρατηγική του Δήμου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη



2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν»

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από Δευτέρα 3  έως Παρασκευή 7 Ιουλίου για να μετατρέψει και πάλι ολόκληρο το Ηράκλειο σε μια μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή! Επί πέντε ημέρες , περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, σε περισσότερους από 20 δρόμους και πλατείες, καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν με την καρδιά τους σε αυτήν την γιορτή του πολιτισμού.

Το 2ο «Τέχνη καθ΄ οδόν» διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και την πολύτιμη βοήθεια πολλών ακόμα φορέων, όπως του Ινστιστούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε., του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, του Συλλόγου Κινηματογραφιστών Ηρακλείου, ωδείων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και των Εθελοντών του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017»

Στα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις του «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» που ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουλίου και  θα διαρκέσουν μέχρι και  την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Στο σύνολο τους οι εκδηλώσεις είναι 165. Οι προβολές ταινιών στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «ΒΗΘΛΕΕΜ» 55. Οι παραστάσεις με Ελεύθερη είσοδο 41. Το «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017»  φιλοξενεί 100 παραστάσεις ντόπιων καλλιτεχνικών σχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ξεκινά η λειτουργία του Παιδικού και του Δανειστικού Τμήματος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης 

Ξεκινά και πάλι την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 η λειτουργία του δανειστικού και του παιδικού τμήματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στην ξενάγηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής 30ης Ιουνίου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί θεμελιακό χώρο του Πολιτισμού για το Ηράκλειο και για την Κρήτη. Υπερβαίνοντας την τυπική λειτουργία μιας δημοτικής βιβλιοθήκης (που περιορίζεται, συνήθως, στην ανάγνωση και στον δανεισμό εντύπων), ειδικώς από τα χρόνια του αλησμόνητου εφόρου της Νίκου Γιανναδάκη, ανέπτυξε πολιτιστικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου (στο πεδίο των εκδόσεων, στην διοργάνωση μεγάλων επιστημονικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στην συστηματική συγκέντρωση αρχειακού υλικού).

περισσότερα...


Ένας απινιδωτής στο Info Point του Δήμου από τον Ροταριανό Όμιλο

Έναν αυτόματο απινιδωτή παρέδωσε ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου στο Δήμο Ηρακλείου. Το μηχάνημα παρέλαβε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Carancini παρουσία του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκου Αγγελάκη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Τσαπάκη.

Ο αυτόματος απινιδωτής πρόκειται να τοποθετηθεί στο Info Point του Δήμου Ηρακλείου αφού και το σημείο είναι κεντρικό και το προσωπικό εκπαιδευμένο στην χρήση του μηχανήματος. Παράλληλα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκπαιδευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι  του Δήμου Ηρακλείου στην χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος.


Ο Γρηγόρης Σηφάκης προτάθηκε ομόφωνα για το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως»

Τον Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρη Σηφάκη αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου να προτείνει για την φετινή απονομή.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αφού αναφέρθηκε στην απονομή του Βραβείου, για το 2016, στον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Θεοχάρη Δετοράκη,  παρουσίασε την πρότασή του για το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του 2017:

περισσότερα...


Συνάντηση Δημάρχου με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων 

Συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου είχε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουνίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και εκτός του Δημάρχου, από πλευράς Δήμου παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Καραντινός, Πέτρος Ινιωτάκης, Γιάννης Ρασούλης, η  Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Νίκος Φακουρέλης.

περισσότερα...


Τίμησαν τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς 

Αρχιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη των 62 μαρτύρων που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα τον Ιούνιο του 1942, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11ης Ιουνίου στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων  στο Γάζι.

Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ενώ στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας  Μαμουλάκης, οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μανώλης Συντιχάκης, Σπύρος Δανέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Γρηγόρης Μακαρόνας, εκπρόσωποι  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων, συλλόγων, οργανώσεων  κ.α.

περισσότερα...


Παρουσιάστηκε η στρατηγική του Δήμου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη 

Την στρατηγική του για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, μέσω της οποίας εξασφάλισε 14,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης, παρουσίασε την Παρασκευή 2 Ιουνίου ο Δήμος Ηρακλείου, στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών Πόλεων που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Αθηναΐς», στην Αθήνα και ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και ο Δήμος Καβάλας, επιλέχθηκαν για την συγκεκριμένη παρουσίαση εξαιτίας της ολιστικής προσέγγισης της στρατηγικής τους.

περισσότερα...