επιστροφή
Main_page
Newsletter No89 - Οκτώβριος 2016
01/11/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Το Ηράκλειο στο Δίκτυο Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO
- Βραβείο Gold στον Δήμο για το ασύρματο δίκτυο
- Δήμαρχος Ηρακλείου: Μια ράμπα ΑμεΑ σημαντικότερη από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση
- Άνοιξε τις πύλες του το 3ο Ειδικό Σχολείο και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο
- Μεγάλη ανταπόκριση στην δράση του Δήμου "Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου"
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Μετά από διαβούλευση οι αποφάσεις για τις λαϊκές αγορές»
- Γίνε υπεύθυνος ιδιοκτήτης, μην εγκαταλείπεις τον σκύλο σου στον δρόμο
- Με επιτυχία η δράση «Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη!»



Η πόλη του Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO

Mε την υιοθέτηση της «Διακήρυξης του Ναντζίνγκ» ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ των Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων που πραγματοποιήθηκε στην παλιά πρωτεύουσα της Κίνας 23-25 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της UNESCO.

H προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των πόλεων σύμφωνα με το κείμενο της Διακήρυξης αποτελεί πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο για την επίτευξη των 17 στόχων που προβλέπει η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο της σύσκεψης Habitat III του ΟΗΕ.

περισσότερα...


Βραβείο Gold στον Δήμο για το ασύρματο δίκτυο

Με  Gold βραβείο στην ενότητα Liveable City, στην κατηγορία Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Διακυβέρνηση βραβεύθηκε την Δευτέρα 24/10/2016 ο Δήμος Ηρακλείου για το ασύρματο δίκτυο της πόλης. Η βράβευση έγινε στα πλαίσια των Best City Awards 2016 τα οποία ανακοινώθηκαν στο χώρο « Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων. Τα Best City Awards επιβραβεύουν πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις «ευφυείς» και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

περισσότερα...


Δήμαρχος Ηρακλείου: Μια ράμπα ΑμεΑ σημαντικότερη από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση

«Μια καινούργια ράμπα ΑμεΑ ή η βελτίωση των ήδη υφιστάμενων είναι σαφώς σημαντικότερη για αυτούς τους ανθρώπους από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση». 

Με αυτή την δήλωση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασιλής Λαμπρινός,  ο οποίος υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας που διακρίθηκαν  στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε την σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στην βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα.

περισσότερα...


Άνοιξε τις πύλες του το 3ο Ειδικό Σχολείο και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 ο αγιασμός στο νεόδμητο 3ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο στην περιοχή του Άη Γιάννη Χωστού.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργος Τερζάκης, ο Προϊστάμενος τη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Αποστολάκης, ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Κώστας Τριπολιτάκης καθώς και το σύνολο του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και τα παιδιά της σχολικής μονάδας συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

περισσότερα...


 Μεγάλη ανταπόκριση στην δράση του Δήμου "Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου"

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν για μια ακόμη φορά οι δημότες του Ηρακλείου που εξέφρασαν και εμπράκτως την αλληλεγγύη τους σε μαθητές  που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Η προσφορά των συνανθρώπων μας που μετείχαν  στη  δράση με τίτλο "Νοιάζομαι για το συμμαθητή μου" η οποία πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με σκοπό τη συλλογή σχολικών ειδών και τη διάθεσή τους σε 170 μαθητές από 90 οικογένειες του Ηρακλείου, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική.

περισσότερα...


 Δήμαρχος Ηρακλείου: «Μετά από διαβούλευση οι αποφάσεις για τις λαϊκές αγορές»

Την λαϊκή αγορά στις Πατέλες επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Γιάννη Ρασούλη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τους εμπόρους και τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και  εξέφρασε τη διάθεση να βοηθήσει στην επίλυσή τους, στο μέτρο  του δυνατού. Παράλληλα τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της του γενικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, με τους εμπόρους να συμφωνούν ότι έχουν γίνει βήματα προόδου τα τελευταία δυο χρόνια αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Παρασκευής στην οδό Λεβήνου.

περισσότερα...


 Γίνε υπεύθυνος ιδιοκτήτης, μην εγκαταλείπεις τον σκύλο σου στον δρόμο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου 2016), ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων θέλει για μια ακόμα φορά να τονίσει ότι η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων ξεκινάει από την υπεύθυνη ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε τον Φεβρουάριο 2015 σε 11 Βαλκανικές χώρες (Πλατφόρμα Παγκόσμιου Οργανισμού Ζώων για την Ευημερία των Ζώων στην Ευρώπη), ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών έχει αυξηθεί στο 70% από αυτές.

 

περισσότερα...


  Με απόλυτη επιτυχία η δράση «Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη!»

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου η δράση καθαριότητας «Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη» του Δήμου Ηρακλείου. Δεκάδες φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις, εκατοντάδες εθελοντές, καθώς και το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου, βγήκαν στους δρόμους από τις 11 το πρωί, έως τις 12 το μεσημέρι, καθάρισαν πλατείες, πάρκα και δρόμους και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα αντίδρασης προς όσους δεν σέβονται το περιβάλλον και τον κοινό μας χώρο.

περισσότερα...