επιστροφή
Main_page
Newsletter No81 - Φεβρουάριος 2016
01/03/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις σε επιλεγμένους χώρους
Σημαντική εξέλιξη για το σχέδιο πόλης
- Καστρινή Αποκριά  2016 - Η πλατεία γέμισε παιδιά, χορό και τραγούδι
- Υποβολή υποψηφιοτήτων για το Συμβούλίο Ένταξης Μεταναστών
- Νυχτερινοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας
- Προχωρά η διάνοιξη στην οδό Κλεάνθη
- Masterplan χρήσεων της ζώνης της Ενετικής Οχύρωσης
- Συνεχίζεται η πρωτοβουλία με καφέ και τοστ σε αναμονή
Νερό και τροφή για τα αδέσποτα από το Δήμο Ηρακλείου 
- Εκδήλωση για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις


Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις σε επιλεγμένους χώρους 

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις που διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς στις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου. Οι  ξεναγήσεις  πραγματοποιούνται σε  επιλεγμένους χώρους της πόλης, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά του Μεγάλου Κάστρου.

περισσότερα...


Σημαντική εξέλιξη για το σχέδιο πόλης

Μετά από στοχευμένες ενέργειες και προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  ξεμπλοκάρει μια σημαντική φάση για την οριστική λύση της Πολεοδόμησης μεγάλης περιοχής του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό και για την  άμεση έναρξη των εργασιών για την εκπόνηση του Β Σταδίου της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης της περιοχής «Άη Γιάννης ο Χωστός» του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, με τους μελετητές της περιοχής κ. Ευάγγελο Καραμπλιά και κ. Γεώργιο Παραστατίδη.

περισσότερα...


Καστρινή Αποκριά  2016 - Η Πλατεία της Αγίας Αικατερίνης γέμισε παιδιά, χορό και τραγούδι

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στα αγόρια και τα κορίτσια  της πόλης, που έγινε στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης συνεχίστηκαν  οι εκδηλώσεις  της Καστρινής Αποκριάς 2016.  Τα παιδιά ήταν  οι  πρωταγωνιστές  στην δική τους μουσικοχορευτική βραδιά και μάγεψαν με το ταλέντο και την χάρη τους.  Το πρόγραμμα ξεκίνησε  με το παιδικό συγκρότημα έντεχνου rock "the unstoppable" που ενθουσίασε τον κόσμο που γέμισε την πλατεία.  Ακολούθησαν οι ιδιαίτερες   χορογραφίες από τα παιδικά τμήματα  των σχολών  σύγχρονου και παραδοσιακού χορού της πόλης.

περισσότερα...


Υποβολή υποψηφιοτήτων για την τρίτη θητεία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών 

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του  Άρθρου άρθρου 78 του Ν. 3852/2010 και βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις μεταναστευτικές κοινότητες να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την τρίτη διετή θητεία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, έως την Παρασκευή 18-3-2016.

περισσότερα...


Νυχτερινοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας 

Σε νυχτερινούς ελέγχους, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, προχωρά τώρα η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρά στη συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχου με το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας. Τα μικτά κλιμάκια κάνουν ελέγχους, βεβαιώνουν παραβάσεις στάθμευσης, και ελέγχουν καταγγελίες που γίνονται στην Υπηρεσία. Έτσι ένα τέτοιο μικτό κλιμάκιο προχώρησε σε ελέγχους το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου στους πεζόδρομους της πόλης του Ηρακλείου, μετά από καταγγελίες για παράνομες σταθμεύσεις, και βεβαίωσε συνολικά 81 παραβάσεις στις οδούς: 25ης Αυγούστου, Χάνδακος, Μεραμβέλλου, Αγίου Τίτου, Μιλάτου, Σαπουτιέ, Κοραή, 1866, Δαιδάλου,Αρετούσης κ.α.


Προχωρά η διάνοιξη στην οδό Κλεάνθη

Συνεχίζονται οι εργασίες εφαρμογής του σχεδίου πόλης στο Δήμο Ηρακλείου. Έτσι συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας εργάζονται στην περιοχή της Φιλοθέης, επί της οδού Κλεάνθη, οπού πραγματοποιούν τη διάνοιξη της οδικής αρτηρίας. Οι συγκεκριμένες εργασίες εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο ανάδειξης της πολεοδομικής ενότητας που αποτελεί την επέκταση της Αγίας Αικατερίνης και μετά και από αυτή τη διάνοιξη, αναμένεται να αναβαθμιστεί λειτουργικά αλλά και αισθητικά μια μεγάλη περιοχή, με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο.

 


Masterplan χρήσεων της ζώνης της Ενετικής Οχύρωσης 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη και τον Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη συναντήθηκαν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στην Αθήνα,  με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μ. Βλαζάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η  Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ.  Βάσω Συθιακάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  παρουσιάστηκαν οι απόψεις του Δήμου Ηρακλείου για την αξιοποίηση του μνημειακού οχυρωματικού περιβόλου των Ενετικών Τειχών σε επίπεδο χρήσεων.

περισσότερα...


Συνεχίζεται η πρωτοβουλία με καφέ και τοστ σε αναμονή … στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ 

Ο καφές που «περιμένει» (suspended coffee ή caffe sospesο) είναι ένας καφές ή ένα τόστ που προπληρώνεται από κάποιο συμπολίτη στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ, ανώνυμα, με σκοπό την  κατανάλωση από κάποιον συνάνθρωπο, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να απολαύσει μια τόσο ταπεινή και απλή συνήθεια. Για κάθε «καφέ ή τοστ σε αναμονή» στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ αναγράφεται η συναλλαγή σε πίνακα έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι για τον «καφέ που περιμένει». Ήδη, λοιπόν υπάρχουν καφέδες και τοστ σε αναμονή αφού ο κόσμος του Ηρακλείου για μία ακόμα φορά δείχνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του …

περισσότερα...


 Νερό και τροφή για τα αδέσποτα από το Δήμο Ηρακλείου

Νερό και τροφή τοποθέτησε σε ειδικές υποδοχές ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων. Πρόκειται για ένα πιλοτικό μέτρο που ξεκίνησε να εφαρμόζει ο Δήμος Ηρακλείου σε δύο σημεία της πόλης.  Η δημιουργία σημείων παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αναφέρεται στο Ν. 4039/2012. Μάλιστα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης επεσήμανε ότι «με την κίνηση αυτή ο Δήμος Ηρακλείου θέτει ως μόνιμη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος της σίτισης των αδέσποτων».

περισσότερα...


Εκδήλωση για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων  - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα της εκδήλωσης, το περασμένο Σάββατο, περί της “Υιοθεσίας κοινόχρηστων χώρων πρασίνου”, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου, στην αίθουσα «Καστελλάκη», του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η ομάδα εθελοντών “ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ”, η κοινωνική ομάδα “Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ”, το ΖΑΝΝΕΙΟ εκπαιδευτήριο, η ομάδα εθελοντών “ΖΩ ΔΡΩ” και το Πάρκο της Πύλης Βηθλεέμ, ήταν τα πέντε  παραδείγματα από τις μέχρι τώρα δράσεις, οι οποίοι τιμήθηκαν με αναμνηστικό έπαινο στα πλαίσια της εκδήλωσης, δίνοντας την υπόσχεση συνέχισης της δράσης αλλά συγχρόνως και το ερέθισμα σε άλλους πολίτες να λειτουργήσουν προς την ίδια κατεύθυνση. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις.

περισσότερα...