επιστροφή
Main_page
Newsletter No76 - Αύγουστος 2015
01/09/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Μία διαδικτυακή γεωπληροφορική πλατφόρμα για την Υπηρεσία Πρασίνου
- «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» - Κοινωνικό Φροντιστήριο
- Με λαμπρότητα το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο
- Ανέλαβε δράση η Δημοτική Αστυνομία
- Διανομή τροφίμων σε Δημοτικές Κοινότητες
- Φωτιστικά LED για εξοικονόμηση ενέργειας-πόρων
- Προχωρά ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου


Μία διαδικτυακή γεωπληροφορική πλατφόρμα για την Υπηρεσία Πρασίνου 

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα γεωπληροφορικής, για την καταχώρηση και ψηφιοποίηση των χώρων πρασίνου και των απαιτούμενων εργασιών συντήρησής τους, που μόνο στόχο έχει να καλύψει τις ειδικές ανάγκες της υπηρεσίας Πρασίνου φαίνεται ότι θα αποκτήσει σύντομα η υπηρεσία. Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  κ. Πέτρος Ινιωτάκης υπέγραψε την σχετική σύμβαση με την εταιρεία πληροφορικής Multix – Τ. Κοκολάκης -Χ. Πατρικαλάκης.

περισσότερα...


«Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» - Κοινωνικό Φροντιστήριο

«Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» είναι το σύνθημα της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου που προχωρά, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Διαμερίσματα, την οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με στόχο η έναρξη των μαθημάτων να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.  Έτσι, σύσκεψη με τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων για την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα Διαμερίσματα τους πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη.

περισσότερα...


Με λαμπρότητα το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο

Με τη λαμπρότητα και την επισημότητα που αρμόζει τίμησε το Ηράκλειο τη μνήμη  του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης. Ο φερώνυμος  και ιστορικός, Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τίτου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου γέμισε από πιστούς που θέλησαν να ανάψουν ένα κερί, ενώ το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού καθώς και του  Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιου Βερνιδάκη.

περισσότερα...


Ανέλαβε δράση η Δημοτική Αστυνομία

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου η επίσημη παρουσίαση της νέας Δημοτικής Αστυνομίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Παλιάς Λαχαναγοράς. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τέλεσε τον αγιασμό ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες, στις δυσκολίες της καθημερινότητας αλλά και της εποχής και καλωσόρισε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς στο Δήμο Ηρακλείου. Η σύντομη τελετή έγινε ενώπιον των Περιφερειακών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών υπηρεσιών του Ηρακλείου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

περισσότερα...


Διανομή τροφίμων σε Δημοτικές Κοινότητες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από τη Δημοτική Αρχή οι προσπάθειες για την άμβλυνση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες και δημότες του Δήμου Ηρακλείου λόγω της οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση της  Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη με τους εκπρόσωπους των 6 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου(Κοινοτήτων (1ης, 2ης, 3ης, 4ης Δ.Κ., Δημ. Κοιν. Αλικ/σού και Βασιλειών) για μια νέα δράση διανομής τροφίμων.

περισσότερα...


Φωτιστικά LED για εξοικονόμηση ενέργειας-πόρων

Σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και εξίσου σημαντική  εξοικονόμηση πόρων θα πετύχει ο Δήμος Ηρακλείου με την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου led και κέντρου διαχείρισης οδοφωτισμού. Τη σύμβαση για την προμήθεια υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης με τον ανάδοχο του έργου Ι. Βαμβάτσικο Τεχνική Εμπορική Ξενοδοχειακή Βιομηχανική Εταιρία που προέκυψε μετά από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό.

περισσότερα...


Προχωρά ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η 2η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέματα προς γνωμοδότηση το προσχέδιο του Π/Υ και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου για το 2016, καθώς και η Β΄ έκδοση της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2015-2019. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μέλη της ΔΕΔ, δημότες, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου, οι πρόεδροι των έξι Δημοτικών Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

περισσότερα...