επιστροφή
Main_page
Newsletter No72 - Απρίλιος 2015
04/05/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Χρώματα και αρώματα από τους εθελοντές
- Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη
- Εκδόσεις της Βικελαίας σε Σχολεία
- Νέο συμβόλαιο με φορείς & πολίτες
- Εργασίες καθαρισμού της έκτασης του νέου Δικαστικού Μεγάρου
- Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 
- Με επιτυχία η λειτουργία του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας 


Χρώματα και αρώματα από τους εθελοντές 

Με χρώματα και αρώματα υποδέχτηκαν την Άνοιξη στο κέντρο της πόλης τα μέλη της εθελοντικής Ομάδας Πρασίνου, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Αθλητισμού και Εξωραϊσμού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. 

Η πολυμελής ομάδα φύτεψε στην καρδιά της πόλης όμορφα λουλούδια στις ζαρντινιέρες στην αυλή του Πολύκεντρου αλλά και απέναντι από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

περισσότερα...


Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη

Στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του έργου: «Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου».  Το έργο περιλαμβάνει Σύγχρονο ηλεκτρονικό οδηγό πόλης, για έξυπνες φορητές συσκευές, Πρότυπη εφαρμογή όπου μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις παρουσιάζεται η Κάντια, η πόλη της Ενετοκρατίας στα μέσα του 16ου αιώνα και Εκπαιδευτικό παιχνίδι. Την εφαρμογή δοκίμασαν παιδιά σχολείων της πόλης, περπατώντας στις συγκεκριμένες περιοχές.

περισσότερα...


Εκδόσεις της Βικελαίας σε Σχολεία

Στο χώρο της Λότζιας, εορτάζοντας την «Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου», με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Καναβάκη, προσφέρθηκαν σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, εκλεκτές εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία, που συγκροτούν μια πολυθεματική ενότητα: Φιλολογίας, Λογοτεχνίας, Ιστορίας, Τέχνης, Γλωσσικών Ερευνών, Παιδικού Βιβλίου, θα εμπλουτίσουν τις Σχολικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Ηρακλείου, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές έναν ευρύ ορίζοντα γνώσεων.

περισσότερα...


Νέο συμβόλαιο με φορείς & πολίτες

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της ενεργούς συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού - Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέλη της οποίας αποτελούν τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα, φορείς, συλλογικότητες καθώς και ενεργοί πολίτες του Δήμου.

περισσότερα...


Εργασίες καθαρισμού της έκτασης του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Αλλάζει όψη η έκταση όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου καθώς Δήμος Ηρακλείου, Εισαγγελία και Ο.Λ.Η συνεργάζονται ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά ο χώρος που βρίσκεται πολύ κοντά σε μια από τις κύριες πύλες εισόδου της πόλης το λιμάνι. Ήδη έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού της έκτασης με μηχανήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου ενώ ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου θα αναλάβει να σφραγίσει τις εισόδους της ώστε κανείς να μην μπορεί να εισέλθει σε αυτή.

περισσότερα...


Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε το Σάββατο 4 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Η αίθουσα γέμισε όχι μόνο από παιδιά αλλά και γονείς που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα Βασιλική Νευροκοπλή και να την ακούσουν να ζωντανεύει θεατρικά το παραμύθι της, Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών.

περισσότερα...


Με επιτυχία η λειτουργία του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας 

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργεί εδώ και επτά μήνες το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που δημιουργήθηκε με στόχο τη διάδοση του βιβλίου ως αξίας πολιτισμού, καθώς και την ανάδειξη του πρωτεύοντα ρόλου της Βικελαίας και των εκδόσεών της στη διάδοση της γνώσης. Το βιβλιοπωλείο ,το οποίο  στεγάζεται σε καλαίσθητο και σύγχρονο χώρο στο κτίριο Αχτάρικα ,στη Πλατεία Λιονταριών λειτουργεί με ευθύνη της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε και προσελκύει καθημερινά μικρούς και μεγάλους κάνοντας τις εκδόσεις αυτές προσιτές στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

περισσότερα...