επιστροφή
Main_page
Newsletter No69 - Ιανουάριος 2015
02/02/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Το Δυτικό Πολεοδομικό Κέντρο
- Συνάντηση Δημάρχου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου
- Αναβάθμιση, ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών
- Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας
- Συνεργασία του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη
- Χορήγηση πρωινού γεύματος σε μαθητές
- Στη ΔΕΥΑΗ και στον κάμπο Αγίου Σύλλα ο Δήμαρχος
- Σύσκεψη για την ηχορύπανση
- Ικανοποίηση για τη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων
- Με γρήγορους ρυθμούς τα έργα στη Πλαστήρα


Το Δυτικό Πολεοδομικό Κέντρο

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ηρακλείου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, εντάχθηκε στον Ν. 4315/2014 η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου και του ΥΠΕΚΑ για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης του Δυτικού Περιφερειακού Κέντρου Ηρακλείου. Η συγκεκριμένη μελέτη είχε ανατεθεί το 1995 από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τα τελευταία χρόνια παρέμενε ουσιαστικά ανενεργή. Αφορά σε περιοχή προτεραιότητας τόσο για τον Δήμο Ηρακλείου όσο και τον Δήμο Μαλεβιζίου, με αυξημένες οικιστικές πιέσεις, ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων και δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

περισσότερα...


Συνάντηση Δημάρχου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ευριπίδη Στεφάνου. Ο κ. Λαμπρινός στις δηλώσεις του τόνισε: «Είχαμε μια μια πολύ καλή συνεργασία στο πλαίσιο των καλών σχέσεων με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συζητήσαμε την ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην περαιτέρω αξιοποίησή του, κάτι που εντάσσεται στην προτεραιότητα που δίνουμε για την πολιτισμική αναβάθμιση του Δήμου».

περισσότερα...


Αναβάθμιση, ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών

Τα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου με την μακραίωνη ιστορία τους που περιβάλλουν την παλιά πόλη  συμπεριλαμβάνονται σ' ένα ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί ακόμη περισσότερο το καλύτερα σωζόμενο οχυρωματικό έργο στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη Λότζια παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ Πέτρου Ινιωτάκη, Γιάννη Αναστασάκη, Αριστέας Πλεύρη, Στέλλας Αρχοντάκη, Χάρη Μαμουλάκη ,του υπεύθυνου του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου κ.Andrea Garancini και υπηρεσιακών παραγόντων.

περισσότερα...


Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας

Εγκρίθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) στην Αθήνα, παρουσία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη και του προϊσταμένου του Τμήματος Παλιάς Πόλης, κ. Γιώργου Φουρναράκη, η  Πολεοδομική Μελέτη Ανάπλασης της συνοικίας της Αγίας Τριάδας, που εκπονήθηκε στο πλαίσια της Πολεοδομικής Μελέτης Παλιάς Πόλης Ηρακλείου.

περισσότερα...


Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά και επίσημα τη συνεργασία του με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, προσδοκώντας στη βελτίωση της εικόνας του Ηρακλείου, την ενίσχυση του θεσμού του εθελοντισμού, τη συνεργασία πολιτών με διαφορετικά ενδιαφέροντα και αναφορές, αλλά  κυρίως  στο να μάθουν οι πολίτες ν΄αγαπούν και να νοιάζονται την πόλη τους όπως φροντίζουν το σπίτι τους. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη:

περισσότερα...


Χορήγηση πρωινού γεύματος σε μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται να παρέχει πρωινό γεύμα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής αρμοδιότητάς του, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά πολιτών. Η χορήγηση του γεύματος θα γίνεται σε καθημερινή βάση, για τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων (εξαιρούνται εορτές, αργίες και διακοπές) και θα αφορά οικογένειες που αδυνατούν λόγω κοινωνικο – οικονομικών προβλημάτων να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη αυτής της ανάγκης των παιδιών τους. Όσοι από τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, κάτοικοι του δήμου μας, εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, μπορούν να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για υποβολή σχετικού αιτήματος.

περισσότερα...


Στη ΔΕΥΑΗ και στον κάμπο Αγίου Σύλλα ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, από την ισχυρή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα του ποταμού Γιόφυρο και να πλημμυρίσουν με νερά και λάσπες ο βιολογικός καθαρισμός και τα γραφεία, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκος Φακουρέλης, ενημέρωσε για τις καταστροφές στο βιολογικό καθαρισμό και στις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους για τις επόμενες μέρες.

περισσότερα...


Σύσκεψη για την ηχορύπανση

Το μείζον θέμα της ηχορύπανσης στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και σε άλλες περιοχές, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που έγινε στη Λότζια υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Αποφασίστηκε, όπως είπε ο κ. Λαμπρινός, οριζόντια εφαρμογή του νόμου για όλους, όσον αφορά στην τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Για το λόγο αυτό μικτά κλιμάκια τα οποία θα αποτελούνται από υπαλλήλους του Δήμου, της Διεύθυνσης Υγιεινής, και αστυνομικούς θα βγαίνουν για ελέγχους το βράδυ καταγράφοντας τους επιχειρηματίες που έχουν παραβατική συμπεριφορά και θα ακολουθούν οι επιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο. 

περισσότερα...


Ικανοποίηση για τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων

Την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων κατά τις ημέρες εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, που επισκέφθηκε το Κέντρο μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής του δήμου κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη. Ο Δήμαρχος διαπίστωσε για άλλη μια φορά από κοντά τη στήριξη που παρέχει αυτή η σημαντική κοινωνική δομή του Δήμου σε άστεγους αλλά και πολίτες που έχουν ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης και πολύ περισσότερο τη δυνατότητα που τους δίνεται να διανυκτερεύσουν στις ειδικές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

περισσότερα...


Με γρήγορους ρυθμούς τα έργα στη Πλαστήρα

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης της Λεωφόρου Πλαστήρα όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος, το 60% του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί, δηλ. το τμήμα από την πύλη Παντοκράτορα( Χανιώπορτα) μέχρι το Κομμένο Μπεντένι , στην αρχή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.

περισσότερα...