επιστροφή
Main_page
Newsletter No68 - Νοέμβριος 2014
01/12/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Είμαστε κοντά στους κατοίκους της υπαίθρου
- Επίσκεψη Δημάρχου σε Βούτες, Άγιο Μύρωνα και Ασίτες
- Επίσκεψη του Δημάρχου σε Σταυράκια και Δαφνές
- Παράταση στην ανανέωση των Αδειών Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών
- Επίσκεψη Δημάρχου σε χωριά του Δήμου Ηρακλείου
- Επίσκεψη Δημάρχου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
- Αλλάζει όψη το Ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου
- Άλλαξε όψη το Πάρκο Γεωργιάδη
- Στόχος η λύση στο πρόβλημα των αυθαιρέτων
- Νέο Κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας και κοινωνικής αλληλεγγύης
- Κοινωνικό φροντιστήριο από το Δήμο Ηρακλείου


Είμαστε κοντά στους κατοίκους της υπαίθρου του Δήμου μας

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, αντιδήμαρχοι και επικεφαλής δημοτικών επιχειρήσεων συνεχίζουν τις επισκέψεις τους σε αγροτικές περιοχές του Δήμου προκειμένου να συζητήσουν με τα τοπικά συμβούλια, κατοίκους και φορείς των περιοχών για τις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή σε θέματα, υποδομών και καθημερινότητας αλλά και να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν.

περισσότερα...


Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου σε Βούτες, Άγιο Μύρωνα και Ασίτες

Τις Βούτες, τον Άγιο Μύρωνα και τις Ασίτες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη.  Ο κ. Λαμπρινός, με τους αντιδημάρχους κ. κ Χάρη Μαμουλάκη, Γιάννη Ρασούλη Κώστα  Βαρδαβά, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γρηγόρη Πασπάτη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκο Φακουρέλη και τη δημοτική σύμβουλο κ. Μυρωνία Πλερωνάκη συζήτησαν με τα τοπικά συμβούλια των οικισμών τις προτάσεις τους για την περιοχή .

περισσότερα...


Επίσκεψη του Δημάρχου σε Σταυράκια και Δαφνές

Τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου Σταυράκια και Δαφνές επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και στελέχη υπηρεσιών. Τα Τοπικά Συμβούλια και οι κάτοικοι των χωριών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν, στις ανάγκες που έχουν, ενώ τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν και τη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες του Δήμου και εάν έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις και δράσεις που είχαν μπει στο δρόμο της υλοποίησης. Ο δήμαρχος Ηρακλείου τους ζήτησε να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες, να καταθέτουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και να ενημερώνουν τη δημοτική αρχή, λέγοντας πως όσα προβλήματα είναι μέσα στις δυνατότητες του δήμου θα επιλύονται αμέσως.

περισσότερα...


Παράταση στην ανανέωση των Αδειών Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Από  την Δ/νση Περιβάλλοντος – Αγροτικής Ανάπτυξης & Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου  ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 85 του Ν. 4307/2014 (ΦΕΚ 246/Α΄/15-11-2014) για την ανανέωση των Αδειών Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου δόθηκε παράταση και ως νέα  ημερομηνία λήξης κατάθεσης των δικαιολογητικών ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014. Για την ανανέωση της άδειας  υποβάλλονται στην παραπάνω υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 τα παρακάτω κύρια δικαιολογητικά:

περισσότερα...


Επίσκεψη του Δημάρχου σε χωριά του Δήμου Ηρακλείου 

Τα χωριά Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσσια και Σίβα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Καθαριότητας κ. Γιάννη Ρασούλη, Δημοτικής Περιουσίας, κα Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη.

Σκοπός της επίσκεψης, που αποτελεί δέσμευση από την προεκλογική περίοδο της νέας δημοτικής αρχής, ήταν να διαπιστωθεί το επίπεδο συνεργασίας των Τοπικών Κοινοτήτων με τις δημοτικές υπηρεσίες, να ακουστούν και να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με παράλληλη διερεύνηση των δυνατοτήτων επίλυσής τους.

περισσότερα...


Επίσκεψη Δημάρχου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μετά από πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου του, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μωυσή Μυλωνά, ενώ ξεναγήθηκε στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες όπου φιλοξενούνται διάφορα είδη από την πανίδα και τη χλωρίδα της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας.

περισσότερα...


Αλλάζει όψη το Ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου

Το «πράσινο» φως για να προχωρήσει άμεσα η μεγάλη παρέμβαση που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου ,με την ανάπλαση και πεζοδρόμηση των κεντρικών δρόμων Δικαιοσύνης , Ίδης ,Έβανς και 1821 αρχικά και στη συνέχεια σε δεύτερη φάση της Λεωφόρου Καλοκαιρινού, άναψε η νέα Δημοτική αρχή. Στόχος, είναι η αρχιτεκτονική, λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική  αναβάθμιση του κέντρου, η ανάδειξη της  πολιτισμικής μας κληρονομιάς, η ανάπτυξη και τόνωση της εμπορικής κίνησης και οι καλύτερες συνθήκες ζωής  των πολιτών που ζουν και κινούνται στο κέντρο της πόλης.

περισσότερα...


Άλλαξε όψη το Πάρκο Γεωργιάδη

Αλλάζει όψη το πάρκο Γεωργιάδη που γέμισε χρώματα από τα νέα άνθη που φυτεύτηκαν αλλά και από την επιχείρηση καθαριότητας και εξωραϊσμού που συνεχίζεται από το πρωί της Τετάρτης.

Πολλοί  ήταν  οι δημότες που  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου και ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου  (Ομάδα Πρασίνου, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, και Ομάδα Εξωραϊσμού) προχωρώντας σε μια σειρά δράσεων αλλάζοντας την εικόνα του χώρου.

περισσότερα...


Στόχος η λύση στο πρόβλημα των αυθαιρέτων

Την πρόθεση της νέας Δημοτικής αρχής να συνεργαστεί στενά  με το σύλλογο οικιστών εκτός σχεδίου πόλης, για οριστική λύση στο θέμα των αυθαίρετων εξέφρασε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κυρίους Λευτέρη Ζαχαριάκη και Μανόλη Ζερβάκη.

Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι να  δοθεί λύση σε ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την ευρύτερη περιοχή, ενώ συγχρόνως θα εκτονωθούν και οι οικιστικές ανάγκες των δημοτών.

περισσότερα...


Νέο Κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας μεγάλης δομής παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας διερευνά  ο Δήμος Ηρακλείου. Το πρώτο βήμα για την ίδρυση και λειτουργία ενός  Κέντρου κοινωνικής προστασίας, παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, που αποτελεί πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής, έγινε σήμερα στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον καθηγητή γενικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Λιονή και στην οποία μετείχαν ο κ. Αντώνης Κούτης γενικός γιατρός στο ΠΑΓΝΗ, η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη και η εντεταλμένη σύμβουλος για τη δημοτική περιουσία κ. Στέλλα Αρχοντάκη.

περισσότερα...


Κοινωνικό φροντιστήριο από το Δήμο Ηρακλείου

Ξεκινούν με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, οι διαδικασίες για τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα της πόλης στα Δειλινά. Τα μαθήματα θα γίνονται τις απογευματινές ώρες στο 10ο Γενικό Λύκειο που βρίσκεται στην οδό Βορείου Ηπείρου 1 της συνοικίας. Ήδη εστάλη σχετικό έγγραφο στους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων που εδρεύουν στα Δυτικά προάστια, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για να ξεκινήσει η προσκόμιση των δικαιολογητικών που απαιτούνται.

περισσότερα...