επιστροφή
Main_page
Newsletter No67 - Οκτώβριος 2014
01/11/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Προγραμματική σύμβαση με Ι.Α.Κρήτης για ψηφιακές υπηρεσίες
- Από 24 έως 100 δόσεις η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές
- Χώροι διανυκτέρευσης αστέγων από το Δήμο
- Δενδροφύτευση στο κυνοκομείο του Δήμου
- Σύσκεψη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου σε έργα
- Συνάντηση Αντιδημάρχου παιδείας με Διευθυντές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων
- Ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών
- Συνάντηση της αντιδημάρχου Παιδείας με διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων
- Οι επιτροπές της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης
- Το κυκλοφοριακό στο επίκεντρο σύσκεψης στο Δήμο


Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Ι.Α.Κρήτης για ψηφιακές υπηρεσίες

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου  για την υποβολή και υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης» προϋπολογισμού 499.000 € . Τη σύμβαση υπέγραψαν  ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρος Ινιωτάκης και κρίθηκε αναγκαία καθώς η Αρχιεπισκοπή Κρήτης δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση του έργου.

περισσότερα...


Από 24 έως 100 δόσεις η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ρύθμιση ανάσα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτών και προς το Δήμο Ηρακλείου ψηφίστηκε με τροπολογία στη Βουλή. Σύμφωνα με την  τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίσουν από 24 έως και 100 δόσεις τις οφειλές τους προς τους δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα  με αίτηση που θα καταθέσουν έως τις 30 Νοεμβρίου. Τονίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μόνος σε ολόκληρη τη χώρα που προχώρησε στη συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση και η οποία έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο αριθμός των δόσεων θα κυμαίνεται  ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού, το οποίο θα απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ.

περισσότερα...


Χώροι διανυκτέρευσης αστέγων από το Δήμο

Τους χώρους προσωρινής διανυκτέρευσης αστέγων της πόλης του Ηρακλείου που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και λειτουργούν από σήμερα, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κα Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ, κ. Γιώργο Τσαγκαράκη και την πρόεδρο των Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, κα Μαίρη Παχιαδάκη. Ο Δήμος Ηρακλείου βλέποντας το πρόβλημα με τους αστέγους που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην πόλη, προχώρησε στην τοποθέτηση δύο λυόμενων κατασκευών σε χώρο του Κέντρου Αστέγων, που βρίσκεται στη λεωφόρο Ικάρου απέναντι από τη ΣΕΑΠ, όπου τοποθετήθηκαν 13 κρεββάτια για τη διανυκτέρευσή τους.

περισσότερα...


Δενδροφύτευση στο κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου έγινε σήμερα το πρωί η δενδροφύτευση στο δημοτικό κυνοκομείο στην περιοχή της Φοινικιάς, παρουσία του δημάρχου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, των αντιδημάρχων, κ. Πέτρου Ινιωτάκη και κ. Χάρη Μαμουλάκη, και δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πέρα από τη δενδροφύτευση οι εθελοντές είδαν τη λειτουργία του κυνοκομείου, τα δεκάδες σκυλιά που φιλοξενούνται, ενώ βοήθησαν στον καθαρισμό και στο κλάδεμα δένδρων και θάμνων.

περισσότερα...


Σύσκεψη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με τους καταστηματάρχες του Δήμου Ηρακλείου, παρουσίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, στη συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων, Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, Καθαριότητας κ. Γιάννη Ρασούλη και Οικονομικών κ. Γιώργου Καραντινού. Ο κ. Λαμπρινός τόνισε με έμφαση ότι θα υπάρχει ίση μεταχείριση από το Δήμο για όλους τους καταστηματάρχες, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, σημειώνοντας με έμφαση: «Για εμάς δεν υπάρχουν φίλοι και συγγενείς».

περισσότερα...


Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου σε έργα

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκτέλεση έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), εξέτασε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, που επισκέφθηκε τα εργοτάξια συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Χάρη Μαμουλάκη. Ο κ. Λαμπρινός πήγε πρώτα στο έργο ανάπλασης της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο τμήμα από την οδό Ιερολοχιτών μέχρι τη λεωφόρο Ιωνίας, όπου  μίλησε με τον εργολάβο αλλά και κατοίκους της περιοχής. Τα έργα στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σταματήσει από τον Αύγουστο λόγω καθυστέρησης εκταμίευσης των χρημάτων.

περισσότερα...


Συνάντηση Αντιδημάρχου παιδείας με Διευθυντές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε με τους διευθυντές τους η αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Μαρία Καναβάκη στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου. Η κ. Καναβάκη έκανε μια εκτενή ενημέρωση για τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας και ζήτησε τη συνεργασία των εκπαιδευτικών με τη δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

περισσότερα...


Ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών

Ξεκινάει πιλοτικά το Νοέμβριο από τη διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου η ηλεκτρονική έκδοση των οικοδομικών αδειών, ενώ η διαδικασία γίνεται υποχρεωτική από την 1-1-2015. Τούτο σημαίνει ότι μειώνεται σημαντικά ο χρόνος έκδοσης των αδειών, αφού επισπεύδονται οι διαδικασίες λόγω μείωσης του διοικητικού βάρους, προς όφελος των πολιτών αλλά και των Μηχανικών. Η όλη διαδικασία συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου, κ. Γιάννης Αναστασάκης, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη

περισσότερα...


Συνάντηση της αντιδημάρχου Παιδείας με διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων

Τα προβλήματα που υπάρχουν στα Γυμνάσια και στα Λύκεια του Δήμου Ηρακλείου τέθηκαν επί τάπητος, στη συνάντηση που είχε με τους διευθυντές τους, η αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Μαρία Καναβάκη, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου στη Λότζια. Η αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους διευθυντές για τις αρμοδιότητες της νέας αντιδημαρχίας, στάθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση των σχολείων, δίνοντας έμφαση στον προσεισμικό έλεγχο που έγινε από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου. Σημείωσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των σχολικών κτιρίων, ειδικά για εκείνα στα οποία δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, ενώ τόνισε πως θα δοθεί βάρος στην καθαριότητα και στη φύλαξη των σχολείων.

περισσότερα...


Οι επιτροπές της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που ελήφθη στην αποψινή  συνεδρίαση του Σώματος, μετά από εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου, Αριστέας Πλεύρη, ορίστηκαν τα μέλη των επιτροπών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στην Επιτροπή Εποπτείας, επόπτης είναι ο Δημήτρης Ξυριτάκης και εισηγητής θεμάτων, ο Δημήτρης Σάββας.

περισσότερα...


Το κυκλοφοριακό στο επίκεντρο σύσκεψης στο Δήμο

Η αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Ηρακλείου, καθώς και παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του κέντρου και των γύρω περιοχών, συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στην Αλικαρνασσό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης τη νέας κυκλοφοριακής διαμόρφωσης για το κέντρο της πόλης αλλά και η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

περισσότερα...