επιστροφή
Main_page
Newsletter No60 - Μάρτιος 2014
27/03/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Σκέφτομαι Οικολογικά…δεν χρησιμοποιώ πλαστικές σακούλες
- Περιβαλλοντική Παρέμβαση για το ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων
- «Πολιτιστικοί αγώνες 2014» - 400 χρόνια από το θάνατο Θεοτοκόπουλου
- Προχωρά το έργο της κατασκευής του Πολ/κού Κέντρου Αλικαρνασσού
- Δημοπρατήθηκε η αποκατάστασης του Πολυδύναμου Κέντρου ΑμεΑ
- Προβολή και ανάδειξη των Ενετικών τειχών – πολλές δράσεις για παιδιά
- Με γοργούς ρυθμούς τα έργα στη Λεωφόρο Πλαστήρα
- Σε Σύγχρονη Λεωφόρο μετατρέπεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου
- Επανέλεγχος των δικαιολογητικών όλων των επιδοματούχων
- Ο Δήμος στηρίζει τις προσπάθειες προβολής τοπικών προϊόντων
- Μαθητές από 7 Ευρωπαϊκά Σχολεία στη Λότζια
- Ηλεκτροδοτείται η Πύλη Ιησού
- Κάδοι ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης

 


Σκέφτομαι Οικολογικά…δεν χρησιμοποιώ πλαστικές σακούλες - Διανομή οικολογικών τσαντών

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στη Λότζια όπου μοιράστηκαν χιλιάδες οικολογικές τσάντες από τον ΕΣΔΑΚ και το Δήμο Ηρακλείου. Μικροί και μεγάλοι  είπαν όχι στις πλαστικές σακούλες και συμμετείχαν στην εκδήλωση  ενημέρωσης  και  ευαισθητοποίησης  του ΕΣΔΑΚ και του Δήμου Ηρακλείου έξω από την Λότζια. Ο  Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ –Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  και στελέχη του Ενιαίου Συνδέσμου  θέλοντας να στείλουν το μήνυμα  "Νοιάζομαι για το Περιβάλλον …δεν χρησιμοποιώ πλαστική σακούλα" μοίρασαν στους πολίτες χιλιάδες  οικολογικές τσάντες  με πολλά οφέλη ,που  θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τα νοικοκυριά σε κάθε επίσκεψη στα Super Market, ώστε να αντικατασταθεί η  πλαστική σακούλα με τις πολλαπλές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

περισσότερα...


Περιβαλλοντική Παρέμβαση για το ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων - Εγκαίνια Υπερσύγχρονης Μονάδας

Ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης - Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  εγκαινίασε ένα πρωτοποριακό έργο που θα βελτιώσει τις Περιβαλλοντικές επιδόσεις του  ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων. Πρόκειται για  την  Πιλοτική Μονάδας Αντίστροφης  Ώσμωσης που θα επεξεργάζεται τα στραγγίδια δηλ τα  Υγρά Υπολείμματα που   δημιουργούνται από το στύψιμο, ή την  πίεση των απορριμμάτων και θα τα  μετατρέπει σε νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί  και για άρδευση  γεωργικών εκτάσεων και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος ΔΙΑΥΔΩΡ. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, μαθητές, πολίτες, κ.α.

περισσότερα...


«Πολιτιστικοί αγώνες 2014» για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου 

Ο Δήμος Ηρακλείου καθιέρωσε από το 1996 ένα Παγκρήτιο Πολιτιστικό θεσμό που στοχεύει στην ενίσχυση, προβολή και ανάδειξη των ντόπιων πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων, τους «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Άνοιξη και περιλαμβάνει θεματικούς κύκλους από τον χώρο της τέχνης και του Πολιτισμού (Θεατρικά Σεμινάρια, Φεστιβάλ Θεάτρου, Συνάντηση Φιλαρμονικών ορχηστρών και Χορωδιών, Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, Φωτογραφίας, Δεξιοτεχνίας Εγχόρδων  Οργάνων και άλλα.)

Φέτος οι «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2014» είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου - 2014 ΕΤΟΣ EL GRECO- και περιλαμβάνουν, Φεστιβάλ Θεάτρου,  Συνάντηση Χορωδιών και Φιλαρμονικών Ορχηστρών, Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, Αφίσας, Κολάζ, Φωτογραφίας, Ψηφιδωτού, Σκίτσου, Κόμικς και δημιουργία ολιγόλεπτου Σποτ Βίντεο, εμπνευσμένα από την ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, (για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου).

περισσότερα...


Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της κατασκευής του Πολ/κού Κέντρου Αλικαρνασσού

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του  Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Νέας Αλικαρνασσού  επί της Λεωφόρου Ικάρου(Πρώην Κοινοτικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού).   Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης ενημερώθηκε από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και τους επιβλέποντες για την πορεία των εργασιών και μάλιστα παρακολούθησε και τη διαδικασία σκυροδέτησης του φέροντα οργανισμού του κτιρίου. Ικανοποιημένος δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τις εργασίες που εκτελούνται  με γρήγορους ρυθμούς  και έτσι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί θα παραδοθεί στους πολίτες της Αλικαρνασσού το  Πολιτιστικό Κέντρο, ένας Πολυχώρος ο οποίος θα συμβάλλει στην παραγωγή και διάδοση του Πολιτισμού ενώ παράλληλα θα μπορούν να αναπτυχθούν και εκπαιδευτικές δράσεις .

περισσότερα...


Δημοπρατήθηκε το έργο Αποκατάστασης του κτιρίου που θα στεγάσει το Πολυδύναμο Κέντρο ΑμεΑ

Δημοπρατήθηκε το έργο της Αποκατάστασης και Διαμόρφωσης κτιρίου σε Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (κΔΑΠ μεΑ).

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό  1.186.916,07 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και μετά τον Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό αναδείχτηκε προσωρινός Ανάδοχος με έκπτωση 55,8%. Το Διώροφο κτίριο επί της επί της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αριθ. 7 που θα αποκατασταθεί είναι ιδιοκτησίας  του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


Προβολή και ανάδειξη των Ενετικών τειχών – πολλές δράσεις για παιδιά

Παραμύθια από παιδιά για παιδιά, περιηγητικό χάρτη με ειδικές επισημάνσεις που θα επιμεληθούν  μικροί μαθητές  από όλα τα σχολεία, προβολή και ανάδειξη των Ενετικών τειχών με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Αστικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε την σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος με την ονομασία: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΟΣΑΑ(Αστικό Ολοκληρωμένο Προγράμματος) ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», Το έργο έχει προϋπολογισμό σύμβασης 53.400 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ

περισσότερα...


Με γοργούς ρυθμούς τα έργα στη Λεωφόρο Πλαστήρα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης της Λ.Πλαστήρα που είναι εντός χρονοδιαγράμματος ενώ έχει ξεκινήσει ήδη και η τοποθέτηση του νέου ασφαλτοτάπητα. Στη Λεωφόρο Πλαστήρα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης ο οποίος ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες για την πορεία των εργασιών την ώρα που είναι εμφανής πλέον η μεγάλη αλλαγή σε όλη την περιοχή από την ανάπλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εργασίες για το πρώτο στάδιο της ασφαλτόστρωση του δρόμου ολοκληρώθηκαν στο ένα ρεύμα της ανόδου της Λεωφόρου από τη Χανιόπορτα έως το Κομμένο Μπεντένι με την τοποθέτηση του υποστρώματος Α265 και θα συνεχιστεί με την κανονική αντιολισθητική άσφαλτο.

περισσότερα...


Σε Σύγχρονη Λεωφόρο μετατρέπεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένα  σπουδαίο έργο  που ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις  σημαντικότερες  πλέον  Αστικές Οδικές Αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου, η Ανάπλαση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα Πεταλοειδής που θα συνδέει το Μασταμπά (Οδός Μνησικλή, Ιερολοχιτών) με την Λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του Μπεντεβή  όπου θα γίνει ο μεγάλος κόμβος (Μινωική Ασπίδα) μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Η νέα Λεωφόρος  μεταμορφώνεται Λειτουργικά ,Περιβαλλοντικά και Αισθητικά μετά και τις μεγάλες διανοίξεις που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου ακόμη και με την κατεδάφιση κατοικιών σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

περισσότερα...


Επανέλεγχος των δικαιολογητικών και ταυτοποίηση όλων των επιδοματούχων

Το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής & Ελέγχου του Δήμου Ηρακλείου ως επίσημος φορέας παροχής των επιδομάτων Πρόνοιας στον Δήμο Ηρακλείου  και στους υποστηριζόμενους διοικητικά Δήμους του Νομού Ηρακλείου, θα προχωρήσει σε επανέλεγχο των δικαιολογητικών και ταυτοποίηση όλων των επιδοματούχων του για το έτος 2014.

Παρακαλούνται οι επιδοτούμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους (εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής-δικαστική συμπαράσταση-γονείς ανήλικων τέκνων), που λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα, να προσέλθουν στην Υπηρεσία (Λ. Βενιζέλου Σοφοκλή- Παραλιακή, Έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας).

Ο Επανέλεγχος θα γίνει από 17-03-2014 έως 18-04-2014 κάθε Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη, Παρασκευή (4 Ημέρες την εβδομάδα). Κατά την διάρκεια του επανελέγχου και κάθε Τετάρτη, η υπηρεσία θα παραμένει κλειστή για την εξυπηρέτηση του κοινού.

περισσότερα...


Ο Δήμος στηρίζει τις προσπάθειες προβολής τοπικών προϊόντων

H Δημοτική Αρχή συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια του αγροτικού κόσμου του Δήμου Ηρακλείου για την προώθηση και προβολή των Κρητικών τοπικών προϊόντων με  εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις όπως τη Γιορτή Κρασιού στις Δαφνές.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Ηρακλείου έπειτα από συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνών βοήθησε ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των τοπικών προϊόντων μέσω της Γιορτής Κρασιού.

περισσότερα...


Μαθητές από 7 Ευρωπαϊκά Σχολεία στη Λότζια

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από 7 ευρωπαϊκά σχολεία που φιλοξενήθηκαν στο 2ο ΓΕ.Λ Ηρακλείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ηρακλείου στη Λότζια όπου τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης  και οι  Αντιδήμαρχοι κ.Νίκος Γιαλιτάκης και Δημήτρης Αγαπάκης.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε  και αφού  αναφέρθηκε στο Μινωικό πολιτισμό ,την ιστορία της πόλης και του κτιρίου της Λότζια τόνισε ότι αυτά τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι πολύ σημαντικά γιατί ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης.

περισσότερα...


Ηλεκτροδοτείται η Πύλη Ιησού

Στην Πύλη Ιησού βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Σπυριδάκη και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας όπου εκτελούνται έργα από τη ΔΕΗ για την υπογειοποίηση του δικτύου και σύνδεσης για την ηλεκτροδότηση της Πύλης.

Όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος εάν ο καιρός το επιτρέψει τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και  ηλεκτροδοτηθεί η εντυπωσιακή Πύλη που έχει ήδη αναστυλωθεί και αποκατασταθεί.

περισσότερα...


Για πρώτη φορά στη Κρήτη κάδοι ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, πρωτοπόρα σε κάθε δράση, υλοποιεί  σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ ένα Καινοτόμο Πρόγραμμα με μεγάλα οφέλη για τη κοινωνία. Συγκεκριμένα ξεκίνησε η τοποθέτηση των πρώτων 25 ειδικών κόκκινων  κάδων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης  ενώ συνολικά θα τοποθετηθούν 100 κάδοι σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου. Στους ειδικούς κάδους θα  συλλέγονται ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια κτλ.), τσάντες, ζώνες και άλλα είδη. Δεν πρέπει να τοποθετούνται βρώμικα ή βρεγμένα ρούχα, χαλιά και αποκόμματα υφασμάτων, καθώς και αζευγάρωτα παπούτσια.

περισσότερα...