επιστροφή
Main_page
Newsletter No56 - Οκτώβριος 2013
30/10/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Ένωση
- Νέες κατεδαφίσεις κτισμάτων από το Δήμο Ηρακλείου
- Το όνομα του Γιώργου Ανεμογιάννη στην Ανώνυμη οδό της Πλ.Ελευθερίας
- Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ηράκλειο στις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου
- Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού
- Ξεκίνησαν τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης
- Νέο Σύγχρονο Σύστημα Ελέγχου Διαρροών στην ΔΕΥΑΗ
- Ανάπλαση και Ανακατασκευή της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου
- Mεγάλη παρέμβαση στη Συνοικία του Κατσαμπά
- Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στη Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης

 


 Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Ένωση

Ολοκληρώθηκε μετά από εργασίες 3 ½ ημερών το Σάββατο 26.10.2013 το συνέδριο με τίτλο: «Το Ηράκλειο και η Κρήτη από την τελευταία περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας ως την Ένωση με την Ελλάδα» που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και η «Βικελαία Βιβλιοθήκη». Το συνέδριο έκλεισε με την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μανόλη Βασιλάκη.

περισσότερα...


Νέες κατεδαφίσεις κτισμάτων από το Δήμο Ηρακλείου

Ένα ακόμη βήμα για να προχωρήσει η Ανάπλαση της περιοχής από την Λεωφόρο Πλαστήρα και των δρόμων  πέριξ του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου  έγινε σήμερα με την κατεδάφιση κτισμάτων και αυλών στην οδό Σπιναλόγκας σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη αποζημιωθεί.  Τις εργασίες κατεδάφισης παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής  για Λειτουργική, Περιβαλλοντική και Αισθητική Αναβάθμιση μιας ιστορικής Συνοικίας  της πόλης, ενώ κάτοικοι της περιοχής του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις παρεμβάσεις  αυτές.

περισσότερα...


Το όνομα του Γιώργου Ανεμογιάννη στην Ανώνυμη οδό της Πλ.Ελευθερίας

Με μια λιτή τελετή το Ηράκλειο και η Δημοτική Αρχή  τίμησε σήμερα  τον Γιώργο  Ανεμογιάννη  ένα ξεχωριστό  Ηρακλείωτη και ιδρυτή του Μουσείου Νίκου  Καζαντζάκη στη Μυρτιά δίνοντας το όνομά του,  στην Ανώνυμη Οδό  ανατολικά της πλατείας Ελευθερίας, που ενώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο με την προτομή του Νίκου Καζαντζάκη. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δημήτρης Καρατζάνης , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού ο κ.Νίκος Ματζαπετάκης.

περισσότερα...


Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ηράκλειο στις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ηράκλειο κατατάσσεται στη λίστα “The World’s Smart21 Communities”των 21 πιο έξυπνων πόλεων Διεθνώς  και μάλιστα η μοναδική φέτος πόλη σε όλη την Ευρώπη.  Ήδη έχει ενταχθεί για τα έτη 2012, 2013 και εχτές Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 ανακοινώθηκε η ένταξή της για το έτος 2014.  Η λίστα συντάσσεται από το Intelligent Community Forum (ICF), ένα think tank που εδρεύει στην Νέα Υόρκη που μελετά την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

περισσότερα...


Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού

Ο Δήμαρχος Hρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  υπέγραψε την Σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου για την Ανακατασκευή του Χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Αλικαρνασσού παρουσία  του Προέδρου του Ηροδότου κ. Σεκέρη και μελών του Δ.Σ της Ομάδας ,έργο που θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει τo Στάδιο. Το έργο έχει προϋπολογισμό  146.065,44 ευρώ και θα έχει ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα

περισσότερα...


 Ξεκίνησαν τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης

Ξεκίνησαν στις 14 Οκτωβρίου τα Δωρεάν Προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Εκπαιδευτική Περίοδο 2013–2014. Τα πρώτα Τμήματα Πληροφορικής επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης, συνοδευόμενος από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης ποιότητας του ΚΔΒΜ κα. Παπαδάκη Μαρία που λαμβάνουν χώρα στο 2ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού.

περισσότερα...


Νέο Σύγχρονο Σύστημα Ελέγχου Διαρροών στην ΔΕΥΑΗ

Στη προμήθεια νέων  Ολοκληρωμένων   Συστημάτων   Σύγχρονης  Τεχνολογίας που θα  συμβάλλουν σημαντικά  στην  εξοικονόμηση   νερού αλλά και χρημάτων συνεισφέροντας  ταυτόχρονα  στην         προστασία των υδατικών αποθεμάτων προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση Αποχέτευσης Ηρακλείου. Το έργο  αφορά στην υλοποίηση συστήματος τηλεχειρισμού – τηλεελέγχου και ελέγχου των διαρροών  του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Ηρακλείου.

περισσότερα...


Ανάπλαση και Ανακατασκευή της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου

Ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Πόλης του Ηρακλείου η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα  Πεταλοειδής  που θα συνδέει το Μασταμπά (Οδός  Ιερολοχιτών) με την Λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του Μπεντεβή μεταμορφώνεται Λειτουργικά ,Περιβαλλοντικά και Αισθητικά  μετά και τις μεγάλες διανοίξεις  που πραγματοποιήθηκαν  ακόμη και με την κατεδάφιση κατοικιών σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

περισσότερα...


Mεγάλη παρέμβαση στη Συνοικία του Κατσαμπά

Σε νέα μεγάλη  λειτουργική και αισθητική παρέμβαση στη Περιοχή των Ανατολικών Συνοικιών του Ηρακλείου και συγκεκριμένα του Κατσαμπά προχωρά η Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για τη διάνοιξη –διαπλάτυνση μεγάλου τμήματος της Λεωφόρου Ικάρου  σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης με κατεδαφίσεις ακινήτων που οι ιδιοκτήτες τους έχουν ήδη αποζημιωθεί. Στους  ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα ρυμοτομούνται μερικώς θα γίνουν όλες οι απαραίτητες μελέτες στατικής επάρκειας ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

περισσότερα...


Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στη Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο κατασκευής του νέου Πράσινου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας στην  Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης και συγκεκριμένα στην οδό Λουδοβίκου Παστέρ. Πραγματοποιήθηκε ο Ανοιχτός Δημόσιος Διαγωνισμός που ανέδειξε και τον προσωρινό Ανάδοχο του έργου το οποίο έχει Αρχικό προϋπολογισμό 2.750.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και θα έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

περισσότερα...