επιστροφή
Main_page
Newsletter No55 - Σεπτέμβριος 2013
27/09/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ του Δήμου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2013»
- Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η οδός Σεφέρη στη Νέα Αλικαρνασσό
- Συγκίνηση στο Δήμο λόγω της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας
- Ολοκληρώθηκε νέα μεγάλη παρέμβαση στις Ανατολικές Συνοικίες
- Σε φάση ολοκλήρωσης η Δυτική Περιμετρική Λεωφόρος
- Ενημέρωση Δημάρχου για το Πολιτιστικό Κέντρο
- Νέα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης από το Δήμο
- Συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του Θεοτοκόπουλου
- Συνεργασία Δήμου και ΙΤΕ για 4 νέες πιλοτικές εφαρμογές
- Σημαντική Διάνοιξη δρόμου στο Ατσαλένιο
- Ηράκλειο: Στους κορυφαίους Δήμους που αξιολογεί το Συμβούλιο της Ευρώπης

 


Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ του Δήμου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2013»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22/09 το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2013». Η Μαραθώνια αυτή διοργάνωση πρότεινε στους Ηρακλειώτες 155 εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα, 55 προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Σινεμά «ΒΗΘΛΕΕΜ» και πολλές μουσικοχορευτικές παραδοσιακές παραστάσεις στις συνοικίες της πόλης μας. Οι θεατές που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις υπερέβησαν τους 120.000. Το φετινό πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από τις πολύ καλές θεατρικές παραστάσεις, τις εξαιρετικές μουσικές βραδιές, ιδιαίτερα των ντόπιων καλλιτεχνών, καθώς και τις παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις των συλλόγων και των σχημάτων της πόλης μας.

περισσότερα...


Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η οδός Σεφέρη στη Νέα Αλικαρνασσό

Mε την τέλεση Αγιασμού παραδόθηκε στη κυκλοφορία ανακουφίζοντας την Αλικαρνασσό η οδός Σεφέρη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της Αλικαρνασσού οι οποίοι και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους , παρέδωσε το νέο αναμορφωμένο και αναβαθμισμένο δρόμο που συνδέεται  με την Παραλιακή Λεωφόρο.

περισσότερα...


Συγκίνηση στο Δήμο λόγω της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη με τα στελέχη της για τον Απολογισμό του έργου της Υπηρεσίας.Μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα λόγω και της τυπικής κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας η  συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  έγινε ο απολογισμός του σημαντικού έργου  της Δημοτικής Αστυνομίας  ενώ όπως τονίστηκε το κενό που αφήνει  στο Ηράκλειο αλλά στους Δημότες είναι τεράστιο με τον Δήμαρχο Ηρακλείου συγκινημένο να τους ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που προσέφεραν μέχρι σήμερα στην Πόλη και το Κοινωνικό σύνολο

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκε νέα μεγάλη παρέμβαση στις Ανατολικές Συνοικίες

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου μια σημαντική παρέμβαση που άλλαξε  πλήρως την εικόνα μιας μεγάλης  περιοχής των Ανατολικών Συνοικιών της Πόλης και της Αγίας Αικατερίνης. Η ασφαλτόστρωση της Οδού Αστρινάκη μετά την μεγάλη Διάνοιξη -διαπλάτυνση του δρόμου σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης ικανοποίησε κατοίκους και οδηγούς οι οποίοι και συνομίλησαν με το  Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη που επισκέφθηκε την περιοχή και ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιων μεγάλων παρεμβάσεων  όπως τη συγκεκριμένη που στόχο έχει την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων με την κατασκευή Νέων δικτύων Υποδομής( ύδρευσης και αποχέτευσης και ομβρίων) και  την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων ενώ όπως είπε το επόμενο διάστημα θα δοθεί σε χρήση ένας νέος κοινόχρηστος χώρος αναψυχής και Πρασίνου.

περισσότερα...


Σε φάση ολοκλήρωσης η Δυτική Περιμετρική Λεωφόρος του Ηρακλείου

Το εργοτάξιο της Δυτικής Περιμετρικής Λεωφόρου επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο Δήμαρχος Μαλεβυζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης και ενημερώθηκαν από τους επιβλέποντες για την εξέλιξη των εργασιών. Όπως ενημερώθηκαν, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου και μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη στρώση του τάπητα. Ήδη έχει τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμος και έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής ενώ έχουν κατασκευαστεί τα πεζοδρόμια και εκτελούνται εργασίες πλακόστρωσης.

περισσότερα...


Ενημέρωση Δημάρχου για το Πολιτιστικό Κέντρο

Χώρους του Π.Σ.Κ.Η,  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, και ενημερώθηκε από τους στελέχη της ΔΕΠΤΑΗ, ότι έχουν ρυθμιστεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες και είναι  ήδη είναι έτοιμη για χρήση η Αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο κτίριο Β όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου με θέμα συζήτησης την πορεία υλοποίησης του Π.Σ.Κ.Η.., όπως επίσης έτοιμες είναι και οι Αίθουσες των Σεμιναρίων στο Κτίριο Γ και η αίθουσα του Μικρού Θεάτρου στο Κτίριο Α΄ .

περισσότερα...


 Νέα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης από το Δήμο

Συνεργασία είχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ,Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης με τα στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Παπαδάκη ,Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας και την κ. Χαρά Βραχνάκη, Υπεύθυνη Οργάνωσης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, προώθηση και διεύρυνση δράσεων διά βίου μάθησης ενηλίκων του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού με την ταυτόχρονη άρση των δυσκολιών πρόσβασης ευπαθών κοινωνικά ομάδων για την απόκτηση αλλά και αναβάθμιση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων αλλά και για την επαγγελματική τους αναβάθμιση, καλλιεργώντας παράλληλα και το ενδιαφέρον τους για μάθηση.

περισσότερα...


Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του Θεοτοκόπουλου

Η χρονιά που μας έρχεται, το 2014, είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Ηρακλειώτη Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, ενός  από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο.  Είναι μια επέτειος εξαιρετικά σημαντική, στην οποία η χώρα μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα την εορτάσει με εκδηλώσεις ανάλογες της μεγάλης προσωπικότητας του GRECO. Βεβαίως  αυτό θα κάνει και η ιδιαίτερη πατρίδα του η Κρήτη καθώς και η γενέθλια πόλη του, το Ηράκλειο.

περισσότερα...


Συνεργασία Δήμου και ΙΤΕ για 4 νέες πιλοτικές εφαρμογές

Συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με το μέλος του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του ΙΤΕ-ΙΠ Δρ. Ηλία Τράγο, τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Αεράκη και υπηρεσιακά στελέχη για την υλοποίηση του έργου RERUM που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και έχει στόχο να αυξήσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία των καινοτόμων εφαρμογών στο περιβάλλον μιας πόλης όπως το Ηράκλειο που βρίσκεται ανάμεσα στις  21 «εξυπνότερες» πόλεις του κόσμου και τις 5 της Ευρώπης.

περισσότερα...


Σημαντική Διάνοιξη δρόμου στο Ατσαλένιο 

Την περιοχή του Ατσαλένιου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, όπου ξεκίνησε από τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου η Σημαντική Διάνοιξη της Οδού Αλαμάνας. Eφαρμόζουμε το Σχέδιο Πόλης δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  και έτσι προχωρούν οι απαραίτητες διανοίξεις δρόμων που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή του Ατσαλένιου αφού η οδός  Αλαμάνας καταλήγει  στην οδό Ιερολοχιτών.

περισσότερα...


 Ηράκλειο: Ανάμεσα στους κορυφαίους Δήμους που αξιολογεί το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί για άλλη μια φορά συμμετέχοντας μαζί με Δήμους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως την Ισπανία ,την Πορτογαλία και την Ιταλία στο Πρόγραμμα Συγκριτικής Αξιολόγησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στοχεύοντας στην αξιολόγηση Δομών και Υπηρεσιών του με καλές πρακτικές αλλά παράλληλα να υποδεχτεί και όπου χρειάζεται βελτιώσεις στις Οικονομικές Διαδικασίες.

περισσότερα...