επιστροφή
Main_page
Newsletter No52 - Ιούνιος 2013
28/06/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού στην Αλικαρνασσό
- Ξεκίνησε η παραγωγή στο λαχανόκηπο του Δήμου
- Ανάπλαση Λεωφ.Πλαστήρα και περιοχής γύρω από το Πολιτιστικό
- Εγκαινιάστηκε το Ανοιχτό Κέντρο Αστέγων
- Συνεργασία του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Γ.Γ του Υπ.Πολιτισμού
- Στο Δήμαρχο Ηρακλείου ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας
- Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013»
- Χαρτογράφηση Θορύβου στο Δήμο Ηρακλείου
- Διήμερο εκδηλώσεων για την «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
- Ένταξη των Ενετικών Τειχών στον Κατάλογο της UNESCO


Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού στην Αλικαρνασσό

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα Έργο Πνοής για την  Αλικαρνασσό του Δήμου Ηρακλείου το Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού που πρόκειται να ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδό και αναμένεται να συμβάλλει  στην τόνωση της Πολιτισμικής Συνείδησης καθώς και του διαπολιτισμικού διαλόγου με δράσεις που ενισχύουν την ενεργή συμμετοχή των Δημοτών σε Εκθέσεις, Πολιτιστικές και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις αλλά και στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

περισσότερα...


Ξεκίνησε η παραγωγή κηπευτικών προϊόντων στο λαχανόκηπο του Δήμου Ηρακλείου

To λαχανόκηπο του Δήμου Ηρακλείου που διαμορφώθηκε και ήδη καλλιεργείται από άπορες οικογένειες σε έκταση του Δήμου στο Καρτερό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία στην οποία μετέχει ενεργά ο σύλλογος Τριτέκνων και στηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή για την κάλυψη των αναγκών οικογενειών που αδυνατούν ακόμη και να αγοράσουν κηπευτικά προϊόντα αφού η παραχώρηση της έκτασης από το Δήμο τους δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργούν τη γη και να τα παράγουν.

περισσότερα...


Ανάπλαση της Λεωφόρου Πλαστήρα και της περιοχής γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο

Ένα σημαντικό έργο στη πόλη του Ηρακλείου που αναμένεται να μεταμορφώσει ριζικά τη Λεωφόρο Νικ. Πλαστήρα από τη Χανιόπορτα ως την Καινούρια Πόρτα και τους δρόμους γύρω από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο (οδοί Σπιναλόγκας, Ρωμανού, Γιαννίκου)  καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τίθεται σε τροχιά υλοποίησης από την Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για Λειτουργική Περιβαλλοντική και Αισθητική Αναβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου.

περισσότερα...


Εγκαινιάστηκε το Ανοιχτό Κέντρο Αστέγων

Mια σημαντική Κοινωνική δράση ,το Κέντρο Αστέγων στην Αλικαρνασσό ,που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με άλλους φορείς εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσία αρκετών πολιτών και ωφελουμένων. Το κτίριο όπου στεγάζεται το Ανοιχτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου και για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο Σύνδεσμος  Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου στην πράξη "Ζωοδόχος Πηγή ο Σύλλογος Τριτέκνων ,τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού το ΚΕΣΑΝ και οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου και άλλους φορείς.

περισσότερα...


Συνεργασία του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνεργασία με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη είχε σήμερα στο Δημαρχείο η Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν  τα μνημεία του Ηρακλείου.  Όπως δήλωσε τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου όσο και η κ. Μενδώνη προχωρά άμεσα ο Διαγωνισμός για την  Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της Κνωσού αφού ξεπεράστηκαν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες λόγω εμπλοκής που παρουσιάστηκε στο Πράσινο Ταμείο ενώ επεσήμαναν ότι το έργο αυτό  θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα του Μινωικού Ανακτόρου  της Κνωσού  για ένταξή του  στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO .

περισσότερα...


Στο Δήμαρχο Ηρακλείου ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας

Το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκε ο Πρέσβης της  Δημοκρατίας της Κορέας κ. Gil Sou SHIN συνοδευόμενος από τον πρόξενο κ. Hyun-sik Lee και τον επίτιμο Πρόξενο της χώρας στο Ηράκλειο, κ. Μιλτιάδη  Καράτζη.  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των δυο χωρών και στην ανάγκη στενότερης εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας, όπου υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για τα κρητικά προϊόντα, και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, δεδομένου ότι η Κορέα είναι μία σημαντική τουριστική αγορά.

περισσότερα...


Η πρόταση για το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013»

Κατατέθηκε, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Νίκο Γιαλιτάκη, προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Αντωνάκη για τις εκδηλώσεις του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013»
Το φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει 170 εκδηλώσεις εκ των οποίων οι 30 με ελεύθερη είσοδο.
Επίσης από τις 14 Ιουλίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνουν 56 προβολές ταινιών στον Θερινό Κινηματογράφο Βηθλεέμ. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ενώ δεν λείπουν και άλλα αφιερώματα (150 χρόνια από την γέννηση του Καβάφη) κ.λ.π.
Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων υλοποιείτε από ντόπια καλλιτεχνικά σχήματα Θεάτρου, Μουσικής και Χορού.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 21 Σεπτεμβρίου.

περισσότερα...


Χαρτογράφηση Θορύβου στο Δήμο Ηρακλείου

Συνεργασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον κ. Δαλαμάγκα Βασίλειο, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και την ανάδοχο ομάδα του έργου: «Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου στην Πολεοδομική Ενότητα Ηρακλείου». Θόρυβος στην μελέτη που γίνεται  εννοείται ο θόρυβος περιβάλλοντος που προέρχεται από την οδική κυκλοφορία των οχημάτων, τα συγκοινωνιακά μέσα πάσης φύσεως και οι βιομηχανικές δραστηριότητες. Τα Σχέδια Δράσης που θα αναπτυχθούν θα αποσκοπούν στην  αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβαλλοντικού θορύβου στην πόλη του Ηρακλείου.

περισσότερα...


Διήμερο εκδηλώσεων για την «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το διήμερο  (Παρασκευή 07-06-2013 και Σάββατο 08-06-2013) στην Πλατεία Ελευθερίας  με θέμα «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης,  ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Δημήτρης Καρατζάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Αριστείδης Μπολάκης και Νίκος Γιαλιτάκης και στελέχη του Δήμου. Ο κ. Κουράκης επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκθέτες για διάφορα θέματα.

περισσότερα...


Την Ένταξη των Ενετικών Τειχών στον Κατάλογο της UNESCO ζήτησε ο Δήμαρχος

Την ένταξη των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με επιστολή που απέστειλε στη Γ. Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Ο κ. Κουράκης μνημονεύει στην επιστολή του τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για τη συνεχή βελτίωση του Οχυρωματικού Μεσαιωνικού Περιβόλου του Χάνδακα αναφέροντας όλα τα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στα Ενετικά Τείχη.

περισσότερα...