επιστροφή
Main_page
Newsletter No51 - Μαϊος 2013
31/05/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Βραβεύτηκε το Παγκρήτιο Στάδιο
- RUN GREECE - Ηράκλειο. Αιτήσεις Συμμετοχής
- Το Περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου στην Παγκρήτια Έκθεση
- Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Κουράκης στη συνάντηση της CERM
- Μεγάλος Όμιλος Τροφίμων της Κίνας στο Ηράκλειο
- Εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα
- Εγγραφές και επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς
- Νέα Διεθνή Διάκριση για τον Δήμο Ηρακλείου
- Εργασίες για τη Διαμόρφωση της Πλατείας Ατσαλένιου
- 1o Τουρνουά Τένις του Δήμου Ηρακλείου
- Η Νέα Όψη του Δημοτικού Κτηρίου Ακτάρικα


Βραβεύτηκε το Παγκρήτιο Στάδιο ως το καλύτερο Αθλητικό Κέντρο της χώρας

Βραβεύτηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, το Παγκρήτιο Στάδιο του Δήμου Ηρακλείου,  ως ένα από τα καλύτερα Αθλητικά Κέντρα στην χώρα μας μετά από ηλεκτρονικό διαγωνισμό που υλοποίησε η εταιρεία  P & G-Μαρινόπουλος, το έτος 2012 στα πλαίσια του προγράμματος «Στηρίζω Αθλητισμό».

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη του καλύτερου Αθλητικού Κέντρου και  η επιβράβευση από την  P&G με χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ για την αναβάθμιση των υπηρεσιών  και  του εξοπλισμού του.

περισσότερα...


RUN GREECE - Ηράκλειο. Αιτήσεις Συμμετοχής

Tο RUN GREECE είναι μια νέα πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ με συμμάχους-συνεργάτες την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στις πόλεις της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Το RUN GREECE είναι η απάντηση στην κρίση μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που θα προβάλλει τη χώρα, το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις ιστορικές πόλεις/τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.

Οι Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 10χλμ στην πόλη του Ηρακλείου θα διεξαχθούν στις 16/6/2013 και θα ξεκινήσουν τα 10χλμ. στις 09.30’ και τα 5χλμ. και ο Αγώνας Παιδιών στις 10.45’ από την Πλατεία Ελευθερίας.

περισσότερα...


Μεγάλο ενδιαφέρον για το Περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου στην Παγκρήτια Έκθεση

Πάρα πολλοί πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Εκθεσιακή Ενότητα του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια της Παγκρήτιας Έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στην Εκθεσιακή Ενότητα του Ηρακλείου 17 παραγωγοί του Δήμου μας παρουσίασαν τα ιδιαίτερα και ποιοτικά προϊόντα τους όπως ελαιόλαδο, κρασί, τσικουδιά, μέλι, είδη λαϊκής τέχνης, αρωματικά, υπηρεσίες κλπ.

περισσότερα...


Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Κουράκης για την ανεργία στη συνάντηση της CERM στη Λισαβόνα

«Στρατηγικός στόχος της CERM και των Τοπικών Αρχών θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η αναθέρμανση της Ελπίδας στους νέους ανθρώπους ότι δεν αποτελεί ουτοπία μια θέση εργασίας» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη συνάντηση της CERM (Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Λισαβόνας.

περισσότερα...


Μεγάλος Όμιλος Τροφίμων της Κίνας στο Ηράκλειο

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Δήμο Αθηναίων συναντήθηκαν  το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας κ. Φώτη Προβατά ( ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης απουσίαζε στο εξωτερικό). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκε η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Δήμο Πεκίνου που έχει αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός , η παροχή υπηρεσιών κ.α 

περισσότερα...


Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν  οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα  σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τον ανάδοχο του έργου και τον επιβλέποντα μηχανικό στο εργοτάξιο. Ήδη  έχει αποκαλυφθεί  το εσωτερικό μέτωπο της πύλης προς την πόλη και  η θολοσκεπή στοά με το καλντερίμι που βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και προχωρούν τα έργα ανάδειξή της  όπως και η αποκατάσταση του  κοινόχρηστου χώρου πάνω από αυτήν ενώ από την βόρεια πλευρά δηλ του λιμανιού τα έργα αποκάλυψης της πύλης ολοκληρωθεί.

περισσότερα...


Εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου , γνωστοποιεί στους Δημότες του Δήμου Ηρακλείου, ότι από την Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων στα ΚΕ.Π.Α του Δήμου Ηρακλείου, για το επόμενο Σχολικό έτος 2013 - 2014. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα ΚΕ.Π.Α μέχρι και την Παρασκευή  21 Ιουνίου 2013.

περισσότερα...


Νέα Διεθνή Διάκριση για τον Δήμο Ηρακλείου

Νέα Διεθνή Διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου για τη πολιτική που εφαρμόζει στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας  Πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια. Η ανακοίνωση έγινε στη Λευκωσία  σε Διεθνές Συνέδριο του Προγράμματος  «MEDEEA-Υλοποίηση Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου σε Μεσογειακές περιοχές». έλαβε την ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ  Βαθμολογία στην αξιολόγηση που έγινε  ανάμεσα σε Δήμους από 7 ΚΡΑΤΗ και συγκεκριμένα την Ιταλία, την Ισπανία, την Μάλτα, την Πορτογαλία, την Σλοβενία, την Κύπρο και την Ελλάδα στο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

περισσότερα...


Αρχίζουν οι εργασίες για τη Διαμόρφωση της Πλατείας Ατσαλένιου

Οι εργασίες για τη Διαμόρφωση της Πλατείας Ατσαλένιου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 13 Μαΐου. Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπεγράφη πριν από περίπου τρεις εβδομάδες από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. Οι εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας Ατσαλένιου θα πραγματοποιηθούν σε έκταση 2.441,26 τ.μ και χρηματοδοτείται με 217.225,50 ευρώ χρηματοδοτείται  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013». Η διαμόρφωση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει :

περισσότερα...


1o Τουρνουά Τένις του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 29/04 το  1Ο Τουρνουά Τένις του Δήμου Ηρακλείου που διοργάνωσε  ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ σε συνεργασία με την Ζ ένωση φιλάθλων σωματείων  αντισφαίρισης Κρήτης. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος 163 αθλητές και αθλήτριες. Πραγματοποιήθηκαν 161 παιχνίδια παρουσία ιατρού και από την φάση των 16 με διαιτητές. Στον τελικό των ανδρών ο Χάρης Βασίλας επικράτησε με 2-0 σετ του Κώστα Μπόγρη, ενώ στις γυναίκες η  Μαρία Σωμαράκη κατέλαβε την πρώτη θέση νικώντας με 2-0 την Αλεξία Μαγκανά. Εκπληκτικό θέαμα προσέφεραν σε αγώνα επίδειξης πριν τους τελικούς ο καλύτερος έλληνας τενίστας Αλέξανδρος Γιακούποβιτς με τον συμπολίτη μας Αντώνη Καλαϊτζάκη.

περισσότερα...


Η Νέα Όψη του Δημοτικού Κτηρίου Ακτάρικα

Απομακρύνεται η εργοταξιακή κάλυψη από το Ακτάρικα και αποκαλύπτεται η νέα όψη του Δημοτικού Κτηρίου το οποίο τους επόμενους μήνες θα στεγάσει και πάλι τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η Νέα Όψη του κτηρίου έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των πολιτών καθώς είναι η πρώτη φορά που οι Ηρακλειώτες αντικρίζουν μια νέα εικόνα σε σχέση με την παλαιότερη.

περισσότερα...