επιστροφή
Main_page
Newsletter No36 - Ιανουάριος 2012
27/01/2012

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων - «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012»

Δημιουργία Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου

Απογραφή Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων από τα ΚΕΠ

Στο Δήμο Ηρακλείου το Παγκρήτιο Στάδιο και ο Περιβάλλον Χώρος

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ανάπτυξης

Στο Πρόγραμμα ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ¨ο Δήμος Ηρακλείου

 


Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων - «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012»

Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού θα κινείται το Ηράκλειο από τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και χάπενιγκς που αναμένεται να ικανοποιήσει απόλυτα μικρούς και μεγάλους.
Η παρέλαση των Καρναβαλιστών θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 (Χανιώπορτα – Καλοκαιρινού – Δικαιοσύνης – Πλατεία Ελευθερίας).
Το 3ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (9-12 ετών) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 10:30 (Έναρξη από Δημαρχείο).(Διοργάνωση «Λούφα και Παραλλαγή»)
Το 10ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (άνω των 18) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 10:30 (Έναρξη από Δημαρχείο). (Διοργάνωση «Λούφα και Παραλλαγή»)

περισσότερα...


Δημιουργία Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ)

Στις 24/1/2012 στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου του Δήμου Ηρακλείου και ώρα 14.00μ.μ, υπογράφθηκε παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κου Ι. Κουράκη  το συμφωνητικό συνεργασίας για τη δημιουργία του Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ),μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης.
Οι παραπάνω φορείς δημιουργούν ένα συλλογικό θεσμό, που θα προωθεί την  χρήση και την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ),στους τομείς της α) Δημόσιας Διοίκησης, β)  Εκπαίδευσης, γ) Αυτοδιοίκησης, δ) Επιχειρηματική κοινότητας και ε) Τοπικής κοινωνίας.

περισσότερα...


Απογραφή Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων από τα ΚΕΠ

Από το ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ανακοινώνεται ότι για την Απογραφή  των Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων  στο Ενιαίο Εθνικό Μητρώο  Δικαιούχων Κοινωνικών και Προνοιακών επιδομάτων μέσω ΚΕΠ  απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά.

περισσότερα...


 Στο Δήμο Ηρακλείου το Παγκρήτιο Στάδιο και ο Περιβάλλον Χώρος

Υπεγράφη στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην Αθήνα μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) κο Λάμπρου, η σύμβαση παραχώρησης ολόκληρης της εγκατάστασης του Παγκρητίου Σταδίου αλλά και  του Περιβάλλοντος Χώρου. Ο Περιβάλλον Χώρος περιλαμβάνει παραθαλάσσια έκταση 50 στρεμμάτων από το Παγκρήτιο Στάδιο μέχρι τα όρια του Δήμου Γαζίου.

περισσότερα...


Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ανάπτυξης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σύμφωνο των Δημάρχων 

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σύμφωνο των Δημάρχων όπου συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου, συνεδρίασε σήμερα η Ομάδα Ενεργειακής Διαχείρισης και Κλιματικής Αλλαγής.
Η συνάντηση έγινε με την συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, των αρμόδιων αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων,  του Διευθυντή του Ενεργειακού Κέντρου της Περιφέρειας, εκπροσώπου του ΤΕΙ Κρήτης και στελεχών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης εξέφρασε την βούληση της Δημοτικής Αρχής για την εξοικονόμηση πόρων μέσα από πρωτοβουλίες και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

περισσότερα...


Στο Πρόγραμμα ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ¨ο Δήμος Ηρακλείου

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». Το ποσό ανέρχεται σε 1. 540.000 € (το μεγαλύτερο στην Κρήτη).

Το Πρόγραμμα ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ¨, στοχεύει στην βελτίωση των όρων ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό επίπεδε, στην προώθηση δράσεων επίδειξης με άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος.