επιστροφή
Main_page
Newsletter No22 - Οκτώβριος 2010
25/10/2010

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Απολογισμός του Δημοτικού Έργου της περιόδου 2007 - 2010

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Στοάς Μακάσι

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της Πύλης Ιησού

Eγκαίνια του νέου Παραρτήματος ΚΑΠΗ στις Δαφνές

Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών από το Δήμο Ηρακλείου

Νέο Ειδικό Βιοκλιματικό Σχολείο


  Απολογισμός του Δημοτικού Έργου της περιόδου 2007 - 2010 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τον απολογισμό του Δημοτικού Έργου της περιόδου 2007 - 2010 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Αγίου Μάρκου τη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010. Μεταξύ άλλων δήλωσε: "Το έργο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας κατά κοινή ομολογία αναγνωρίζεται ως μια Ολοκληρωμένη Παρέμβαση με Καινοτόμες Δράσεις, Έξυπνες Πρωτοβουλίες και Ορατό αποτέλεσμα. Το Ηράκλειο πλέον αποτελεί μια σύγχρονη πόλη που συνδέεται με το ιστορικό της παρελθόν και δημιουργεί αισιόδοξη προοπτική για το αύριο. Μια πόλη με φυσιογνωμία αλλά και έξυπνες, φιλικές,  καινοτόμες και πρακτικές λειτουργίες."

περισσότερα...


 Εγκαίνια της Στοά Μακάσι -  Χώρος Μνήμης και  Ιστορίας 

Η Δημοτική Αρχή συνεπής στην δέσμευση της για αποκατάσταση και ανάδειξη των ενετικών τειχών της πόλης μας, του μεγαλύτερου οχυρωματικού έργου της Μεσογείου εγκαινίασε ένα πολύ σημαντικό τμήμα τους, το σύμπλεγμα της Πύλης, της Στοάς και της Χαμηλής  Πλατείας Μακάσι. 

Η στοά Μακάσι  βρίσκεται κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο (Τάφος Καζαντζάκη) απέναντι από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, είναι συνολικού μήκους 110μ. και ένωνε το εσωτερικό της πόλης με το χώρο της ανατολικής χαμηλής πλατείας του προμαχώνα Μαρτινέγκο.

περισσότερα...


  Εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της Πύλης Ιησού 

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.), η Οριστική Μελέτη: «Στερέωσης, Αποκατάστασης και Ανάδειξης της Πύλης Ιησού των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου» η οποία χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και περιλαμβάνει τη Στατική μελέτη στερέωσης, την Αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης της Πύλης καθώς και τη Μουσειολογική Μελέτη ώστε να φιλοξενηθεί στην αποκατεστημένη πλέον Πύλη η έκθεση Νίκου  Καζαντζάκη.

περισσότερα...


Eγκαίνια του νέου Παραρτήματος ΚΑΠΗ στις Δαφνές 

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη του νέου Παραρτήματος ΚΑΠΗ, που βρίσκεται στο Τοπικό Διαμέρισμα Δαφνών.

Ο νέος χώρος του ΚΑΠΗ , που στεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα, περιλαμβάνει σύγχρονο εξοπλισμό Ιατρείου, Γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας στελεχωμένο με Κοινωνική Λειτουργό και Νοσηλεύτρια καθώς και ένα σύγχρονο και πλήρες εξοπλισμένο Κυλικείο.

περισσότερα...


Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών από το Δήμο Ηρακλείου 

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι στους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που έχουν επιλεχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών  για να λειτουργήσει πιλοτικά το Νέο Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης για την Ηλεκτρονική Διεκπεραίωση Διαδικασιών.


 Νέο Ειδικό Βιοκλιματικό Σχολείο 

Ένα σημαντικό έργο στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Ηρακλείου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει. Η δημιουργία ενός Βιοκλιματικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ικανότητες από νηπιακή ως εφηβική ηλικία, θα δημιουργηθεί στις Τρεις Βαγιές.

περισσότερα...