skip to main content
ελληνικά |english
Απάντηση
21/06/2008 11:39  Παράθεση
dimos4Συνολικά Μηνύματα: 3#1121

Ο πεταλοειδής στην περιοχή του Μασταμπά κι όχι μόνο(συνολικά περίπου 24!!), έκοψε 6 κάθετους δρόμους ,Λάπα-Ελευθερέου-Στ.Γεωργίου-Ραυτοπούλου-Πατελάρου-Απ.Ροδίου-με συνέπεια τα αυτοκίνητα να κάνουν κύκλους για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράδειγμα 1:Απο την Παναγίτσα στο κομένο μπεντένι χρειαζόμασταν 4-5 λεπτά,τώρα ακόμα και 20 λεπτά μια και πολλές φορές η ουρά φτάνει στην πλατεία της Παναγίτσας.Αυτό άλαξε σε μια μέρα ,οταν άνοιξε ο πεταλοειδής

Παράδειγμα 2:Για να πάω απο την πλατεία στην αρχή της Ατσιπάδων(πρώτος παράλληλος νότια του πεταλοειδή) πρώτα κατέβαινα την Πατριάρχου Γρηγορίου και στο ύψος την Ατσιπάδων έστριβα δεξιά.Τώρα κατεβαίνω μέχρι τον πεταλοειδή (φανάρι) στρίβω δεξιά για την Α.Καστρινάκη(φανάρι) δεξιά και ξανά δεξιά στην Ατσιπάδων.Ο χρόνος που σπαταλώ είναι πολλαπλάσιος με τον πεταλοειδή.

Τα παραδείγματα που μπορώ να παραθέσω είναι πολλά.Ο σκοπός μου είναι να δείξω οτι το πρόβλημα είναι στην σωστή διαχείριση και όχι μόνο στις υποδομές.

Μια μέρα διαμαρτυρήθηκα στον δήμαρχο οτι δεν έχω πια εύκολη πρόσβαση στον νόμιμο χώρο στάθμευσης που διαθέτω και σκέπτομαι να τον κάνω γκαρσονιέρα και να βγάζω επιπλέον 300ε.Αυτός σαν άλλος πόντιος πιλάτος έριξε το βάρος στους ασυνείδητους πολίτες

24/06/2008 09:28  Παράθεση
dimos4Συνολικά Μηνύματα: 3#1141

Δηλώνω ποδηλάτης και πεζοπόρος,αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμα κάθε ατόμου να επιλέξει τον τρόπο που θα μετακινηθεί,αρκεί να μην με θίγει. Είμαι κατά του τράμ η άλλων μέσων σταθερής τροχειάς μέσα στην πόλη,μια και δεν έχει μείνει πιθαμή ελεύθερη αλλά και στην Αθήνα που φτιάχτηκε μόνο ηλικιωμένοι και τουρίστες το χρησιμοποιούν,περα απο τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει. Στην Γαλλία (Ναντ) που το έχω δει είχαν πολύ φαρδιούς δρόμους  ,η πόλη πληθυσμιακά ήταν στο μέγεθος του Ηρακλείου αλλά καταλάμβανε έκταση πολλαπλάσια και η γραμμή του τραμ σχημάτιζε ένα σταυρό.

24/06/2008 15:02  Παράθεση
vendettaΣυνολικά Μηνύματα: 6#1151

Γεια σας παιδιά,

θεωρώ θετικότατη την πρωτοβουλία του δήμου να αναβαθμίσει τόσο την διαδικτυακή του πύλη και να ενσωματώσει αυτό το φόρουμ ώστε να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας σχετικά με την καθημερινότητα στο Ηράκλειο.

Το κυκλοφοριακό είναι απ τα σημαντικότερα προβλήματα και δύσκολα αντιμετωπίζεται σε μια τόσο γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη. Εγώ θα σταθώ στο ζήτημα της πεταλοειδής οδού. Μπορεί όπως γράφει ο φίλος παραπάνω να έχει αποκόψει οδούς από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και να απαιτούνται παρακάμψεις αλλά είναι απ τα σημαντικότερα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί. Είναι πλέον δυνατόν να  φτάσει κανείς από την παραλιακή λεωφόρο στις κεντρικές συνοικίες και να έχει γρήγορη πρόσβαση στην "εθνική οδό"/ "αυτοκινητόδρομο" (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή). Να σου πω και κάτι. Είναι σαφώς ασφαλέστερο να υπάρχει διαχωριστική νησίδα απ το να πετάγεται ο καθένας απ το κάθε στενό. 5 λεπτά παραπάνω δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Πρέπει το Ηράκλειο να αποκτήσει αρτηρίες τέτοιων προδιαγραφών. Αρκετά καλή έως άριστη είναι η προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής. Μπράβο στους αρμόδιους. Αυτή η λεωφόρος είναι στολίδι για την πόλη μας αν και θα ήταν προτιμότερο να διατηρούνται οι 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος του δρόμου.

08/07/2008 14:38  Παράθεση
katerinalΣυνολικά Μηνύματα: 13#1176

Ομολογουμένως γίνεται μια προσπάθεια βελτίωσης του κυκλοφοριακού, πάντως οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε ότι άλλοτε πετυχαίνει κι άλλοτε όχι.

Πρόσφατα στην περιοχή Μασταμπά άλλαξαν οι κατευθύνσεις μονοδρόμων κι ευτυχώς διόρθωσαν μια προηγουμένως άβολη ρύθμιση. Αντιοχείας, Παλαιοκάπα, Ικτίνου λειτουργούν πολύ πιο βολικά τώρα για πολύ κόσμο. Ειδικά όταν τελειώσουν τα έργα στην Ακαδημίας θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα .. Εκκρεμεί βέβαια η διόρθωση των φαναριών της πεταλοειδούς στο σταυροδρόμι ΕΟΚ και Παλαιοκάπα.. 

Και μια ερώτηση : Γιατί πριν λιγο καιρό καταμεσής στην οδό Παρασίου έβαλαν στοπ; Πηγαίνεις ωραία και καλά στην ευθεία σου και ξαφνικά πρέπει να σταματήσεις και να παραχωρήσεις προτεραιότητα.. Δεν το καταλαβαίνω αυτό…

09/07/2008 16:48  Παράθεση
gpetsalΣυνολικά Μηνύματα: 16#1191

Τις ουρές που δημιουργούνται κάθε μέρα στο ύψος της Παπαναστασίου, από ανατολικά προς τα δυτικά τις είδατε...????

Μια χαρά θα μου πείτε...,αναμενόμενο.... Πάντως αν και καθημερινά χρησιμοποιούσα αυτόν τον δρόμο, τώρα αναγκαστικά προτιμώ να κάνω τον κύκλο από τον παραλιακό..όπου και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ίσως κάπως πιο υποφερτά!!!!

Άντε να δούμε πόσο υπομονή θα κάνουμε.... 

15/07/2008 21:25  Παράθεση
atdermatasΣυνολικά Μηνύματα: 22#1227

Εγώ τώρα θα γύριζα Ηράκλειο, αλλά δεν αντέχω το μποτιλιάρισμα στην παραλική μέχρι να περάσει τις 9.30μμ! Τελικά τόσα λεφτά πήγαν μόνο για να δείχνει πιό όμορφα-τακτοποιημένα, καμμία απολύτως διαφορά στην κυκλοφορία!

Οι κυκλικοί κόμβοι μπορεί να είναι καλή ιδέα για χαμηλή κυκλοφορία, αλλά στις λεωφόρους όταν έχει κίνηση πνίγουν την ροή και γίνεται κόλαση. Πρέπει να τους ξηλώσουν και να βάλουν φανάρια!

24/07/2008 15:53  Παράθεση
lilianΣυνολικά Μηνύματα: 1#1236 Είμαι μια από τους πολλούς που ταλαιπωρούνται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Πλατείας Σινάνη. Ο δρόμος ήταν άθλιος με πολλές λακούβες ή φουσκώματα στην άσφαλτο αλλά είχαμε μια ελπίδα ότι θα φτιάξει. Κα αφού περιμέναμε μήνες να ανοίξει η Λ. Ιωνίας την είδαμε με ωραία φαναράκια και φαρδιά-πλατιά πεζοδρόμια μεν, ο δε δρομος πολύ στενότερος από πριν. Το δε λεωφορειο δεινοπαθεί για να κάνει το δρομολόγιο του. Και αυτή την εβδομάδα είχαμε κι άλλη έκπληξη. Δόθηκε το κομμάτι του δρόμου πάνω απ΄την πλατεία Σινάνη προς Ούλαφ Πάλμε κατά πολύ στενότερο βάζοντας ίσα-ίσα δύο αυτοκίνητα κινούμενα αντίθετα. Τα πεζοδρόμια όμως  δεν έχουμε παράπονο είναι πολύ άνετα. Άλλο που δεν τα χρηιμοποιεί κανείς. Δηλαδή ή που δεν θ υπάρχουν καθόλου πεζοδρομια και θα κινδυνεύουμε να μας πατήσουν τα αυτοκίνητα ή που τα κάνουμε δύο μέτρα πλάτος και δεν θα χωράνε τα αυτοκίνητα. Δεν ξέρω αλλά μάλλον το φτωχό μυαλό μου αδυνατεί να κατανοήσει τον σχεδιασμό και την μελέτη αυτη. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που το βρίσκει εξυπηρετικό πάντως είναι κρίμα ό κόπος, τα χρήματα και ο χρόνος που σπαταλήθηκε μαζί με την ταλαιπωρία των γύρω κατοίκων γι' αυτό το αποτέλεσμα.
07/08/2008 15:29  Παράθεση
planktonΣυνολικά Μηνύματα: 10#1248 τα πεζοδρομια ειναι πιο χρησιμα για τον απλο λογο οτι ειμαστε προτιστως πεζοι....
και για να φτασουμε στο αυτοκινητο μας πρεπει να περασουμε απο ενα πεζοδρομιο δεν γινεται αλλοιως. Σε ολη την ευρωπη προσπαθουν να λυσουν το κυκλοφοριακο, θυμαμαι στο βελγιο
την δεκαετια του ενενηντα, οι επιχειρησεις επρεπε να διαθετουν οργανωμενο χωρο σταθμευσης
για τους υπαληλους τους. Αργοτερα αυτο το καθεστως αλλαξε και οι αρχες απαγορευσαν στις επιχειρησεις να διαθετουν τετοιουσ χωρους για να αποθαρυνουν τουσ οδηγους (βεβαια οι εργαζομενοι επαιρναν και ενα επιδομα για την χρηση των μεσων μαζικης μεταφορας). 
εμεις οπως παντα καθυστερημενοι δεν κοιταμε προς τις νεες εξελιξεις για να επωφεληθουμε αλλα ξανα ανακαλυπτουμε τον τροχο. Και ολες μα ολες οι προσπαθειες επιλυσης του κυκλοφοριακου στις πολεις της ευρωπης εχουν μια κοινη συνιστωσα, τα μεσα μαζικης μεταφορας.
21/09/2008 16:17  Παράθεση
giannis96rΣυνολικά Μηνύματα: 18#1311

Παιδια ειμαστε απαραδεκτοι, παρκαρουμε οπου να ναι, κλεινουμε ραμπες για ατομα με ειδικες αναγκες, πανω σε στροφες (που ειναι πολυ επικινδινο, για τους αλλους φυσικα) και γενικα δεν μας νοιαζει τιποτα.

ΥΣ το βραδι στην παραλιακη (δρομος ταχειας κυκλοφοριας) πρεπει να θρυνησουμε θυματα για να παρεμβει ο δημος; Η κατασταση με τα παρκαρισμενα θα φερει ασχημα αποτελεσματα...

06/10/2008 10:23  Παράθεση
vendettaΣυνολικά Μηνύματα: 6#1321 Κάνεις φοβερό λάθος μάγκα. Η παραλιακή (λεωφόρος), ουδέποτε αποτέλεσε οδό ταχείας κυκλοφορίας. Είναι ένας κοινός αστικός οδικός άξονας ο οποίος διασχίζει το βόρειο παραλειακό μέτωπο της πόλης του Ηρακλείου. Απ τη στιγμή λοιπόν που δεν εγκαταλείπει τον αστικό ιστό και δεν υπάρχει σχετική πινακίδα, το όριο ταχύτητας είναι 50. Τώρα αν κάποιοι την λεωφόρο την θεωρούν αυτοκινητόδρομο και αντί 50 πάνε 150 ξα τους. Το νέο κοιμητήριο επεκτείνεται συνεχώς.
Απάντηση