inner image

Φεστιβάλ «Τέχνη καθ' οδόν» - 3η ημέρα

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 05/07/2017 - 05/07/2017
Τοποθεσία Ηράκλειο, Ηράκλειο

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Τέχνη καθ' οδόν»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

20.15-20.30 Η “PH Crete Κrav Maga afederation” επιδεικνύει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας.

20.30-21.00 Ακροβατικά και χορευτικά από την ομάδα “ΤrickingGr”, τη σχολή χορού “Cadance” και το “UGA group”.

21.00-22.30 “Αdiemus - songs of sanctuary”: Το “Quarto Academico” και το “Αdiemus Group”, σε τραγούδια “αποχαιρετισμού της ψυχής”. Ένα μοντέρνο ορατόριο του συνθέτη Carl Jenkins, μια συλλογή τραγουδιών από τις πέντε ηπείρους. Διεύθυνση, παραγωγή διδασκαλία: Μαρία Παπαγιαννάκη.

22.30-23.30 Αλλαγή κλίματος! Οι αδελφοί Αντώνης και Μιχάλης Φραγκιαδάκης, με το λαούτο και το τραγούδι τους, σε μια συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής. Μαζί τους ο Στρατής Φραγκιαδάκης (λαούτο, τραγούδι), η Βαρβάρα Τσιτσιμπάκου (τραγούδι), ο Νίκος Μοσχονάς (Τύμπανα, κρουστά), ο Παναγιώτης Βαλαβάνης (τραγούδι, μαντολίνο) και ο Μανώλης Καψάλης (Ασκομαντούρα, Φλογέρα [θιαμπότι]).

 

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η έκθεση χειροτεχνών, τα εργαστήρια και τα παιχνίδια της “Αctive Flow”, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area”της “Acro Flow”.

12.00-14.00 “Παρκοπειρατές”: 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους από τους “Αctive Flow”. Ανακαλύψτε μαζί τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο.

14.00-16.00 “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.

16.00-18.00 Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση “ζογκλερικών” για όλες τις ηλικίες.

18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting).

Εκδηλώσεις:

18.00-19.00 “Πετάει-πετάει η μουσική”: Μουσικοκινητικό, βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά από τη “Χρυσαλλίδα” της Μανιάνας Μιγάδη.

19.00-20.00 Η “Χρυσαλλίδα” συνεχίζει με αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες.

19.30-20.30 Αcro Yoga από την “Acro Flow” (στο γρασίδι του πάρκου).

20.00-21.00 Έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι από δυο αδέλφια που τραγουδούν και παίζουν μουσική απ’ την ψυχή τους - τη Μαρία-Γιασμίν (κιθάρα-τραγούδι) και τον Ηλία-Ιωσήφ Σκουτέλη (κιθάρα, τραγούδι). Στο κανονάκι η Ελένη Κανονάκη, στην κιθάρα ο Ανδρέας Αλεξάκης.

21.00-22.00 Ετοιμαστείτε για χορό. Η Rockband του “Έντεχνου Ωδείου” ξεσηκώνει το πάρκο. Υπεύθυνος καθηγητής: Μάνος Παπαδάκης.

22.00-23.00 Η “Ferto Foko Rock Band” κλείνει τη βραδιά με δικές της συνθέσεις και διασκευές ελληνικών και ξένων ρόκ τραγουδιών. Ο Νικόλας Ευαντινός, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιώργος Λαμπράκης παίζουν μπάσο και ο Μάνος Ματθαίου ντραμς.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

21.00-21.30 Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με τη χορωδία “ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ”, υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο ο Βαγγέλης Σαμαράκης.

21.30– 22.00 Ο Γιώργος Μαστοράκης παίζει Χατζηδάκι και έργα για κιθάρα από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Λατινική Αμερική.

22.00-22.45 Η μοναδική Αλίκη Καγιαλόγλου μαγεύει τα λιοντάρια. H διεθνώς αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αγαπητή Ελληνίδα ερμηνεύτρια, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον λόγο και τη μουσική μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ερμηνεύει στη Βασιλική αγαπημένα της τραγούδια. Στην κιθάρα ο Νίκος Μανιταράς.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

18.30-21.00 Γίνεται ζωγράφοι! Ένας εικαστικός σας περιμένει και σήμερα στην πλατεία να ζωγραφίσετε, μόνοι ή με την παρέα σας έναν πίνακα της έμπνευσής σας, που θα μείνει στην πόλη!

19.00-22.00 “Το κουβάρι που έγινε κούκλα”. H Ομάδα εθελοντών παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και τα μέλη του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ/Α.Π.Η Αγ. Ιωάννη, στήνουν ένα πρωτότυπο εργαστήρι κούκλας και σας δείχνoυν πώς να φτιάχνετε κούκλες από μαλί. Θα βρίσκεται στην πλατεία μέχρι τις 10 το βράδυ.

20.00-20.30 Το μουσικό σύνολο ξύλινων πνευστών του “Ωδείου των χρωμάτων”, σε σύγχρονη και κλασσική μουσική, υπό τη διεύθυνση του Μάνου Παναγιωτάκη.

20.30-21.30 Η χορωδία “Αrs Nova”, του “Κλασικού ωδείου Ηρακλείου”, παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στους δύο μεγάλους συνθέτες μας, Σταύρο Ξαρχάκο και Σταύρο Κουγιουμτζή. Στο πιάνο η Άντζελα Πετραλή, στα ντραμς ο Νίκος Σκιαδάς.

21.30-22.00 Ιnes Walters Jazz Band Quintet από το “Lab Music Education”. Ο χώρος της vocal jazz στα καλύτερά του. Η jazz band του “Lab Music Education”, σε ένα μοναδικό live με jazz standards και αυτοσχεδιασμούς που μας ταξιδεύουν.

22.00 - 23.30 “OSMANNGOLD”: Για όσους δεν πρόλαβαν χθες να απολαύσουν την jazz και τους «μεγάλους κλασικούς του swing» από τους καταπληκτικούς Τοσκάνους μουσικούς και για ’κείνους που θέλουν να τους ξανακούσουν, ιδού η ευκαιρία! Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίες στο είδος της ευρωπαϊκές ορχήστρες και ότι παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο τραγουδιών εμπνευσμένων από τη μεγάλη κληρονομιά του swing του ’30 και του ’40. Μετέχουν οι: David Micheloni, (Κλαρινέτο), Andrea Coppini (Σαξόφωνο), Μarco Nezi και Stefano Pratezi (Τρoμπέτα), Luciano Fiorello (Τούμπα), Andrea Soldani (Τρομπόνι), Andrea Rinaldi (Πιάνο), Ferdinando Romano (Κοντραμπάσσο), Marcello Nesi (Κρουστά).

 

ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

20.00-21.00 Το Circo Bahalo, δροσίζει τις καρδιές σας.

21.00-23.00 Το “pop duo” της Ιωάννας Καρανίκα (τραγούδι) και του Έκτορα Ανδρουλάκη (ηλεκτρική κιθάρα) γεμίζει κεφάτες νότες το πάρκο.

ΟΔΟΣ ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ (στο ύψος των καφενείων «Τίτα Μπρίκι» και «Ρεβύθι»)

20.00-23.00 Street party! Χορέψτε μέχρις …τελικής πτώσεως! Και μην παραξενευτείτε διόλου, αν δείτε ξαφνικά ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους να περνούν!

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

21.00-23.00 H Melza Burcu, από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώνει τις δυο άκρες του Αιγαίου με το τραγούδι και το βιολί της. Μαζί με το Χρήστο Λιάτη (μπουζούκι) και το Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (κιθάρα), αποδεικνύoυν τις κοινές μουσικές καταβολές των χωρών της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

18.00-21.00 “Σώστε τη γη”: Ο γλύπτης Γιάννης Τσιγκένης σας περιμένει πάλι στην πλατεία και σας καλεί να φέρετε πλαστικά σκουπίδια απ’ τη θάλασσα και να τα μετατρέψετε μαζί του σε τέχνη!

18.30-19.00 Η Κρητική Ακαδημία, με προπονητή τον Δημήτρη Τουρλάκη, σας μυεί σε τέχνες ...πολεμικές!

19.00-20.00 Η ομάδα Taichi Chuan-Chi Kung του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζει Τai-Chi.

20.00-21.00 “Παραμύθια για …τ’ αστέρια”, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

21.00-22.00 Η “Xορωδία Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου”, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη, σε νοσταλγικά σμυρνέϊκα τραγούδια.

22.00-23.00 Ξεχάστε την κρίση: Το Circo Bahalo κάνει και εδώ το …θαύμα του! Μουσική, ζογκλέρ, φωτιές και ό,τι άλλο …κατεβάσει ο νους τους.

 

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ

21.15-22.00 Ο θίασος Σκιών των Άθω Δανέλλη-Γιάννη Παπαδόπουλου παρουσιάζει μια αξέχαστη σάτιρα για την κρίση, με τίτλο: “Καραγκιόζης ο ανίκητος”.

22.00-22.30 - Aνατολίτικοι χοροί και στον Λάκκο! Οι “Αctive Flow” παρουσιάζουν κι εδώ τη σχολή χορού “Desert roses by Arabesque” και το εξωτικό της πρόγραμμα ανατολίτικων χορών.

22.00-23.30 Έντεχνο λαϊκό τραγούδι, από τον Παναγιώτη Καπιζιώνη (μπουζούκι), Νίκο Σταματάκη (κιθάρα) Θάλεια Ρόσιου (τραγούδι) και Θύμιο Μπαρδαμάσκο (μπουζούκι). Σας καλούν να διασχίσετε μαζί γνωστά και άγνωστα “Ρεμπέτικα Μονοπάτια”.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ (Αγία Τριάδα)

19.00 -21.00 Για δεύτερη μέρα στην Αγία Τριάδα Το ΑΧΡΗΣΤΟ γίνεται ΧΡΗΣΙΜΟ για την πόλη, από το “ Less is more”. Θυμηθείτε να φέρετε άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι: Εφημερίδες, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, σακούλες, σύρματα, πιάτα ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Θα σχεδιάσουμε πάλι και θα φτιάξουμε, με κολάζ και χειροτεχνικές κατασκευές, ένα εφήμερο αρχιτεκτονικό-καλλιτεχνικό έργο.

20.00-21.00 Σαπουνόφουσκες στον …αέρα! Η “Αctive Flow” παρουσιάζει “Τα παιδιά της Γης”, σ’ ένα απίστευτα εντυπωσιακό, διαδραστικό show, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Ταξιδέψτε σ’ έναν ονειρικό κόσμο καμωμένο από μικρές και μεγάλες …σαπουνόφουσκες και καταλήξτε εντέλει μέσα τους!

21.00-21.30 Aνατολίτικοι χοροι! Οι Αctive Flow παρουσιάζουν τη σχολή χορού ”Desert roses by Arabesque”, σε ένα εξωτικό πρόγραμμα ανατολίτικων χορών. ‘Oσοι πιστοί …προσέλθετε!

21.30-23.30 Ο Νίκος Κάπλατζης, ο Βαγγέλης Κακουδάκης και ο Θεοφάνης Χάσκος (μπουζούκι), ο Γιώργος Χαλκιαδάκης (κιθάρα) και ο Ηλίας Κλαϊνος (λαούτο), σε λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ (Πύλη Βηθλεέμ)

21.00-22.40 Και ένα …μίνι φεστιβάλ έβδομης τέχνης! Ο Σύλλογος Κινηματογραφιστών Ηρακλείου, που ιδρύθηκε φέτος με στόχο να διαδώσει την τέχνη του κινηματογράφου, να αναδείξει μέσα απ’ αυτόν την πόλη μας και να στηρίξει την τέχνη γενικότερα, συμβάλλει στο “Τέχνη καθ’ οδόν”, με ένα διήμερο, μίνι φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Θα προβληθούν δώδεκα συνολικά ταινίες, που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια από μέλη του Συλλόγου. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τις ταινίες:

“ΗΟΜΕ”, του Λευτέρη Γιαννακουδάκη

“Κύκλωπας 2”, της Victoria Trzeciak

“Ρυτίδες και όνειρα”, της Γωγώς Πετραλή

“23 νυχτερινό”, του Μιχάλη Αλεξάκη

“Trapped in A Loop”, της Τασού Παλισίδου

“Leakage”, της Μαρίας Παπαδάκη

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Αλικαρνασσός)

20.15-20.45 Oι ξυλοπόδαροι, οι ζογκλέρ και η λοιπή …συμμορία των “Αctive FlowPerformances” μεταφέρουν και στην Αλικαρνασσό τα παιχνίδια τους.

21.00-23.00 “Mέντα και κανέλα’’: Μουσική παράσταση από τους “Vamos Εnsemble” και την Ιωάννα Φόρτη, μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες Ελληνίδες τραγουδίστριες, με ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο. Το “Μέντα και Κανέλα” είναι ένα ταξίδι, από τις μουσικές του σήμερα και του χθες της πατρίδας μας, στις μουσικές της Σμύρνης. Από την Αθήνα και τον Μάνο Χατζιδάκι, στη Σύρο και τον Πειραιά του ρεμπέτικου, στην Κρήτη του Ερωτόκριτου, στη Λέρο, με τη “Μπρατσέρα”, και στη χαμένη πατρίδα της Σμύρνης, με το “Nihavent Oriental” και το “Εμβατήριο Φλόγα”.

Συμμετέχουν: Κώστας Κεχράκος (κοντραμπάσο, τραγούδι, καλλιτεχνική επιμέλεια), Θανάσης Παπαθανασίου (κόρνο, φωνητικά,κρουστά) Νίκος Φραγκιαδάκης (πιάνο, επιμέλεια παραγωγής), Πρόδρομος Καραδελόγλου (μαντολίνο, κιθάρα, λύρα, τραγούδι), Έντμοντ Αλέξις (βιολί), Έλενα Ορμυλιώτου (βιολί), Χριστίνα Πασχάλη (βιολί), Νίκος Μαρακάκης (βιολί), Γιώργος Βοναπάρτης (βιολί), Ισαβέλλα Σταυρίδου (βιολί), Πέτρος Δούναβης (βιολί), Tjarda Terpstra (βιολί), Όλγα Παπαδημητρίου (βιολί), Ελπίδα Γαλανάκη (τσέλο), Μάνος Σγουρίδης (τσέλο), Κώστας Κανέλλος (κλαρινέτο), Τheo Kraaijvanger (ευφώνιο), Μάνος Γαλανάκης (κρουστά), Νίκος Φραγκιαδάκης (Πιάνο).

Δείτε εδώ το σποτάκι του φετινού «Τέχνη καθ' οδόν»

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE