inner image

Κινηματογραφική Ταινία «Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ»

Ο Εμάντ και η Ράνα, αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, Ο Θάνατος του Εμποράκου, συνεχίζεται.

Παράσταση σύγχρονου χορού «TERRANIMA»

«Το σώμα δεν είναι τυφλή ακατέργαστη ύλη. Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως. Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός. Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ’ την ψυχή και μια απ’ το σώμα του.. Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο. Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δυο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν’ αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος» Ν.Κ.

Θεατρική Παράσταση ” Η Πόρνη από Πάνω” στο Θέατρο Τεχνόπολις

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…

Λαϊκό Παραμύθι «Η ΦΤΕΡΕΝΗ ΚΟΡΗ»

Η Ομάδα Παραστατικών τεχνών «προΤΑΣΗ» παρουσιάζει «Η ΦΤΕΡΕΝΗ ΚΟΡΗ». Ένα άπαικτο ελληνικό λαϊκό παραμύθι με μεσαιωνικές καταβολές για την καρτερία, την ανοχή και τη διαφορετικότητα.

Συναυλία «ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ»

Συναυλία με τίτλο «ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ» αφιερωμένη στη φιλία, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό των λαών.

Συναυλία «ΠαΝοΣ ΜΟυΖΟυΡακηΣ and the MOuZiCiANs» στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης δίνει το μεγάλο του καλοκαιρινό ραντεβού στο Ηράκλειο Κρήτης στo Θέατρο Τεχνόπολις.Ο αγαπημένος τραγουδοποιός με την χαρακτηριστική ζεστή φωνή και την ξεχωριστή, γοητευτική σκηνική παρουσία, θα μας σαγηνεύσει ακόμη μια φορά, παρασύροντάς μας σε μια βόλτα γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από τη ξένη μουσική σκηνή, αλλά και τραγούδια καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.

«Άμα βραδιάσει» στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

Με σύγχρονους ήχους από την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, συνεχίζεται την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ώρα 20.30΄, ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων Άμα βραδιάσει στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Ακολουθώντας μια ηχητική διαδρομή σε 3 ηπείρους, θα περιδιαβούμε τις γωνιές του κόσμου όπου συναντώνται οι πολιτισμοί και θα γνωρίσουμε πτυχές της σύγχρονης μουσικής κουλτούρας μέσα από επιλεγμένες μουσικές των DJs Konops, Larry και Κόκκινο Μπαλόνι.

Μπαλέτο «H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ»

Μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία του μπαλέτου! Το λαμπρότερο έργο του χορογράφου Marius Petipa, με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky, ταξιδεύει για πρώτη φορά, στα μεγαλύτερα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.

Συναυλία Λαϊκής - Ρεμπέτικης Μουσικής με τον Γιάννη Παξιμαδάκη

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ θα συνυπάρξει με φίλους και συνεργάτες του για να μας παίξουν και να τραγουδήσουν καινούργια και παλιά αγαπημένα τραγούδια. Μαζί του οι: Μαρία Φασουλάκη, Νίκος Σταματάκης, Κωστής Μακάκης

Θέατρο Σκιών «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ»

Ο Καραγκιόζης ονειρεύεται από μικρό παιδί να ταξιδέψει και να γνωρίσει όλο τον κόσμο. Επειδή όμως δεν έχει χρήματα στην πρώτη ευκαιρία δεν διστάζει να δηλώσει ψέματα καπετάνιος για να πραγματοποιήσει το όνειρο του...

Θεατρική παράσταση «ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ»

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το έργο του Τ. Williams Λεωφορείο ο πόθος , κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30 «στο σπίτι».

Θεατρική Παράσταση «Το Δέντρο του Οιδίποδα» στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα. Μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές, χοϊκές, αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες. Οι ηθοποιοί για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αιωρούνται σε πανιά, καταβροχθίζουν άπληστα τον εναέριο χώρο του θεάτρου. Πίσω από αυτές τις εναέριες δράσεις κρύβεται μια απλή αρχή: ο τραγικός ήρωας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια των θεών…

Συναυλία με την ορχήστρα «KRETABURG»

Η Πειραματική Συμφωνική Ορχήστρα, που απαρτίζεται από νέους μουσικούς, από τη Γερμανία και την Ελλάδα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα εμφανιστεί σε μια μοναδική συναυλία πλημμυρισμένη με ηχοχρώματα τόσο από την Ελληνική, όσο και από τη Γερμανική μουσική.

Θέατρο «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΦΤΕΡΟ»

Μία σύγχρονη ρομαντική κωμωδία μέσα από μία ιστορία αυτοθυσίας, γενναιοψυχίας και αγνού έρωτα, όπου το κωμικό στοιχείο εναλλάσσεται με το δραματικό. Σωματικό θέατρο, μουσική, χορός και τραγούδι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με γρήγορο, σφιχτό ρυθμό, αισθητική αρτιότητα και υψηλή ψυχαγωγική αξία.

Θεατρική Παράσταση ” Ρωμαίος και Ιουλιέττα για 2 ”στο Θέατρο Τεχνόπολις

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» μετά από τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα παρουσιαστεί και το καλοκαίρι, για λίγες παραστάσεις, σε επιλεγμένα Φεστιβάλ Δήμων της Περιφέρειας και της Αττικής.

COSPLAY PARTY στο Φουαγιέ του Τεχνόπολις

Το Efantasy.gr Ηράκλειο Κρήτης και το Cybercut Gaming Café σας προσκαλούν στο 1ο Cosplay Party στο Texnopolis Park στις 04 Αυγούστου στις 20:00! Το εισιτήριο είναι στα 5€ με το οποίο μπορείτε να πάρετε 1 αναψυκτικό ή 1 μπύρα. Βάλτε ή ακόμη καλύτερα φτιάξτε τη στολή του αγαπημένου σας ήρωα από οποιαδήποτε ταινία, σειρά comic ή anime και πάρτε μέρος στην παρέλαση μας.

Κινηματογραφική Ταινία «GIMME DANGER»

Η ταινία πιάνει την ιστορία (εκείνων που έγιναν οι) Stooges, από τα παιδικά τους χρόνια στην πόλη Αν Αρμπορ του Μίσιγκαν, μέχρι τη στιγμή που, το 2010, μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Αφηγητής της ταινίας είναι ο Ιγκυ Ποπ, τώρα, με την κάμερα του Τζιμ Τζάρμους απέναντί του, στο σπίτι ή το τροχόσπιτό του: με τα lounge ρούχα του, ξυπόλητος, με το σφιχτό, μυώδες σώμα του και τα μάτια του που γυαλίζουν, διασκεδαστικός, ώριμος αλλά ακριβώς ίδιος με τότε, αφηγείται ολόκληρη την ιστορία του συγκροτήματος, προσπερνώντας σύντομα ό,τι επώδυνο, σφραγίζοντας την υπόλοιπη με την εθιστική γοητεία του.

Θεατρική Παράσταση «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ!»

Ένα παιδί, διαφορετικό από τα υπόλοιπα, προσπαθεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και να γνωρίσει τα συναισθήματά τους. Τα παιδιά γίνονται ένα με τους ήρωες και συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση... το παιχνίδι ξεκινά και το θέατρο αρχίζει!

Συναυλία του Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη

Συναυλία του Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη «ΠΑΙΞΕ ΓΛΥΚΟ ΛΑΓΟΥΤΟ» στο ανοικτό θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ».

Συναυλία του Μιχάλη Τζουγανάκη «ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ…»

Η συναυλία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη «ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ…» θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 04 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 με είσοδο 13€, Προπώληση, ανέργων, φοιτητικό: 10€  | ΑΜΕΑ, παιδιά(έως 10 ετών): ΔΩΡΕΑΝ.

Χοροθέατρο παράσταση «AQUA » στο Τεχνόπολις

H Νefelopetra μετά από τρία χρόνια επιτυχίας με το Circus explosiva παρουσιάζει το Nefelopetra Aqua.Μια παράσταση με live μουσική,χορό, ακροβατικά και video arts.

Θεατρική Παράσταση «ΌΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ»

Το «Όταν ήταν ευτυχισμένος» παρακολουθεί, με μυθιστορηματικό τρόπο, τη ζωή και το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου, με ορόσημο το θάνατο της πρώτης του γυναίκας, χωρίς να λείπουν τα πραγματικά γεγονότα και η ιστορική βαρύτητα. Ο συγγραφέας, κατανοεί πλήρως την πολιτική, αλλά και την ανθρώπινη, προσωπικότητα του Βενιζέλου και επιλέγει μία συγκεκριμένη στιγμή της ζωής του ώστε να μας διηγηθεί πώς μεταμορφώθηκε σε θρύλο.

Σύγχρονο Ορατόριο ADIEMUS - Songs of Sanctuary

Σύγχρονο Ορατόριο Karl Jenkins: ADIEMUS - Songs of Sanctuary. Συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο Quarto Accademico του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης και το φωνητικό σύνολο Adiemus Ιεράπετρα.

Συναυλία Ελληνικής Μουσικής

Μία μουσική συνεύρεση, ένα σύγχρονο πάντρεμα παραδοσιακής, έντεχνης, Σμυρνέϊκης & Ρεμπέτικης μουσικής. Ένα ταξίδι που ξεκινάει με παραδοσιακά τραγούδια συνεχίζει με αγαπημένες επιτυχίες τού έντεχνου τραγουδιού και στη συνέχεια μάς οδηγούν σε χιλιοτραγουδισμένα σμυρνέικα και ρεμπέτικα τραγούδια.

Stand Up Comedy «ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ» του Γιώργου Χατζηπαύλου

Η νέα παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο, Σχεδόν σαράντα, είναι γεγονός. Με νέα κείμενα, νέες ιδέες και ανανεωμένη θεματολογία έρχεται να μας κάνει το καλοκαίρι παραπάνω από απολαυστικό και γεμάτο γέλιο, περιοδεύοντας στην Κρήτη.

Θεατρική παράσταση «ΛΗΘΗ»

Η θεατρική ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «ΛΗΘΗ» Μία ατελής, εργασία-παράσταση της ΛΗΘΗΣ του Δημήτρη Δημητριάδη. Ατελής γιατί παρουσιάζονται οι τρείς από τους μονολόγους και μικρά αποσπασματικά μέρη των άλλων δύο. Δεν φτάνει μέχρι το τέλος. Θέλει αλλά δεν προλαβαίνει. Πέντε, φωνές, σώματα, στόματα μιλούν.

Κωμωδία «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…»

Ένα παιδί φέρνει την ευτυχία στην οικογένεια. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις... μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες και να "διαλύσει" την οικογένεια.

Αφήγηση Παραμυθιών «ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΕΙΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»

Είναι τα παραμύθια των λαών της γης παρηγοριά στους πόνους και τις στεναχώριες των ανθρώπων. Μεστωμένα σε εποχές δεινών, καημών και φτώχειας, αγκαλιάζουν μέσα τους την αισιοδοξία του λαϊκού ανθρώπου και την πίστη πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Ταινία μικρού μήκους «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ (UNVEILING A PARALLEL)»

Τον παλιό καιρό, ο Άρης ήταν ένα άλλο μέρος, όπου εκεί προβαλλόταν το μέλλον. Τώρα ξέρουμε ότι άλλο μέρος δεν υπάρχει. Με έμπνευση από την ιστορία της οπτικής, τα ΜΜΕ, τη χημεία και την αστροβιολογία, η Ντορότα Βαλεντίνοβιτς δημιουργεί μια διεπιστημονική αφήγηση για το πώς η ανάπτυξη της φαντασίας ορίζεται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Κινηματογραφική Ταινία «AQUARIUS»

Η Κλάρα, μια 65χρονη χήρα και συνταξιούχος κριτικός μουσικής, κατάγεται από μια πλούσια οικογένεια της Βραζιλίας. Είναι η τελευταία κάτοικος του Aquarius, ενός ιστορικού κτιρίου που χτίστηκε τη δεκαετία του '40 στο παραθαλάσσιο Ρεσίφε. Oλα τα γειτονικά κτίσματα έχουν ήδη πουληθεί σε μια πολυεθνική που έχει άλλα σχέδια για την περιοχή. Η Κλάρα έχει ορκιστεί ότι θα αφήσει το σπίτι της μόνο αν πεθάνει.

Συναυλία «ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ»

Το Μουσικό Σύνολο του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, «ΙΑΜΑ», υπό το φως της Aυγουστιάτικης πανσελήνου, μας ταξιδεύει «στην αγκαλιά του φεγγαριού» με μουσική από το Κρητικό Αστικό, το Λαϊκό, το Έντεχνο και το Νεότερο Ελληνικό τραγούδι.

Παιδικό Θέατρο “Ειρήνη” του Αριστοφάνη στο Θεατρο Τεχνόπολις

Το αρτιότερο, το ομορφότερο και καυστικότερο αντιπολεμικό έργο που γράφτηκε ποτέ η «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά, του Γιάννη Καλαντζόπουλου.

Συναυλία «Μικρό Νησάκι η καρδιά» του Μάριου Φραγκούλη

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε σ'ένα μοναδικό φυσικό και ιστορικό περιβάλλον, στο Μινωικό ανάκτορο Μαλίων,στη συναυλία,του Μάριου Φραγκούλη «Μικρό νησάκι η καρδιά»,που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017(Πανσέληνος) στις 21:30,στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων.

«ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΒΕΓΓΕΡΑ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην αυλή του, την ημέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, για να βεγγερίσουμε. Η «Αυγουστιάτικη Βεγγέρα» στον κήπο τον μουσείου είναι αφιερωμένη στην κρητική μουσική παράδοση.

Συναυλία Γνωστών Κρητικών Καλλιτεχνών

Σε μια βραδιά γνήσιας Κρητικής παραδοσιακής μουσικής μια πλειάδα γνωστών Kρητικών καλλιτεχνών τιμούμε τον μπροστάρη της κρητικής μουσικής Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνη) και ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί του για τη στήριξη του "Παιδικού Χωριού SOS" Κρήτης.

Μουσικοθεατρική παράσταση «ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ…»

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο σύλλογος φίλων μουσικής και τεχνών Αλma λibre παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ…».

Stand Up Comedy με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε, ο Γιώργος επιστρέφει με την παράσταση που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα, αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας!

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής «ΤΑΞΙΔΙ ΦΩΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ...»

«ΤΑΞΙΔΙ ΦΩΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ...» μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής.

Εσπερίδα με θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης στην Κνωσό»

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Κνωσού και η Βρετανική Σχολή Αθηνών σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνουν στις 9 Αυγούστου 2017, ώρα 20.00, στο χώρο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, ΒΙΛΛΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ΚΝΩΣΟΣ, εσπερίδα με τίτλο :Ο Νίκος Καζαντζάκης στην Κνωσό.

Θέατρο «Ο ΜΟΥΝΗΣ»

Συμπαραγωγή με την Ομάδα 4Frontal. Ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας κάπου στην δεκαετία της Αλλαγής. Μια ιστορία ακραία και απόκοσμα βίαιη. Όλοι ξέρουν, αλλά όλοι σιωπούν. Και όλα λύνονται με πολύ ξύλο πίσω από κλειστές πόρτες ή χορεύοντας ένα λεβέντικο τσάμικο στην κεντρική πλατεία του χωριού. Οι ήρωες της Κιτσοπούλου παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα.

Θέατρο για παιδιά «Ο ΨΥΛΛΟΣ»

Το ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ παρουσιάζει μια σπουδή στο όνειρο με τίτλο «Ο ΨΥΛΛΟΣ» του Δημήτρη Σπύρου.

Κινηματογραφική Ταινία «ΤΟ ΔΙΧΤΥ»

Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά όπως κάθε πρωί για ψάρεμα. Το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή και η βάρκα του παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας. Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν στην ελεύθερη πλευρά της, στη Νότια Κορέα, καλοθελητές αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Θεατρική Παράσταση « Η Συμβολαιογράφος» στο Θέατρο Τεχνόπολις

Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια γυναίκα η Ερασμία χήρα μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα χρηστά ήθη της επαρχιακής κοινωνίας που ζει. Δεν επιτρέπεται να επιθυμήσει να ερωτευτεί εν τέλει να ζήσει....

Μουσική Βραδιά «UNE FEMME, UNE VOIX… ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ…»

Τραγούδια τριών μεγάλων ερμηνευτών του Γαλλικού τραγουδιού, του jacques brel, της Barbara και της Edith piaf γύρω από τη γυναίκα και τον έρωτα.

Κρητική Μουσική Βραδιά με τους Δημήτρη και Μιχάλη Κουνάλη

Η Διακονία Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, διοργανώνει Κρητική Μουσική βραδιά με τους δεξιοτέχνες μουσικούς Δημήτρη και Μιχάλη Κουνάλη. Θα χορέψουν οι σχολές Κρητικών χορών των Δημήτρη και Θανάση Μαυρόκωστα.

Κωμική Παράσταση «Το Ναυάγιο» στο Τεχνόπολις

Ένα καράβι…. Ένα ναυτικό ατύχημα ….Ένας Καπετάνιος Ένα ναύαγιο…….Ενα ερημονήσι στη μέση του Ωκεανού….. Μια απίθανη επιβίωση…. Μια απρόσμενη συντροφιά…. Μια αναπάντεχη διάσωση….. Και ένας πειρατής που του φανερώνει κρυμμένα μυστικά που αλλάζουν τη ζωή του!!! Η περιπέτεια ενός Έλληνα ναυαγού από το 2004 έως τις μέρες μας….

Θέατρο για παιδιά «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»

Μέσα από τις πράξεις των ζώων, μέσα στους μύθους του, τα οποία αποκτούν ανθρώπινη φύση, ο εμπνευστής μας δίνει την αίσθηση πως η ανθρώπινη συμπεριφορά, καλή ή κακή, είναι πέρα από την εποχή, το χρόνο ,τα ήθη και τις φυλές. Η απόλυτη δικαιοσύνη που έρχεται στο τέλος κάθε μύθου, με το επιμύθιο, δείχνει ξεκάθαρα πως η “κάθαρση” είναι αναπόφευκτη.

Συναυλία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Οργάνωση: Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ»

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, μας ταξιδεύει στην εποχή του Μιούζικαλ και της Ελληνικής Οπερέτας, ερμηνεύοντας ένα μουσικό πρόγραμμα με τις γνωστότερες επιτυχίες που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό και στο διεθνές στερέωμα.

Θεατρική παράσταση «Η ΩΡΑΙΑ ΑΘΟΚΟΥΤΑΛΑ»

Την κοσμαγάπητη «Σταχτοπούτα της Κρήτης» με ζωντανή μουσική, σε μια ασπρόμαυρη – Γκραν γκινιόλ εκδοχή που εξακολουθεί να ενθουσιάζει, χαρίζοντας αυθόρμητα το γέλιο.

Συναυλία Βασίλη Σκουλά - Παντελή Θαλασσινού

Η συναυλία ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΛΑ – ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ «ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ…», θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 13 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 με Είσοδο 15€ και προπώληση, φοιτητικό, ανέργων: 13€ ΑΜΕΑ, παιδιά(έως 12 ετών): Δωρεάν.

Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη «ΑΠ΄ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΤΟ ΒΑΡΔΑΡΗ»

Ο Ηλίας Παλιουδάκης έρχεται να μας ταξιδέψει σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια που θα μας μείνουν αξέχαστα και θα μας διασκεδάσουν.

Κινηματογραφική Ταινία «ΓΛΥΚΟ ΦΑΣΟΛΙ»

Ο Σεντάρο είναι ένας μοναχικός μεσήλικας, ιδιοκτήτης ενός μικρού εστιατορίου Ντοραγιάκι (ιαπωνική τηγανίτα με ζύμη από κόκκινα φασόλια που σερβίρεται σαν σάντουιτς), όπου συχνάζουν διάφοροι περίοικοι και έφηβοι μαθητές. Όταν βάζει μια αγγελία με την οποία ζητά συνεργάτη, τον προσεγγίζει η κυρία Τόκου, μια γυναίκα που πλησιάζει τα ογδόντα της. Ο Σεντάρο αρχικά την απορρίπτει από πεποίθηση πως λόγω ηλικίας και με τα ήδη παραμορφωμένα της χέρια δεν πρόκειται να έχει και καμιά σημαντική βοήθεια. Όταν όμως δοκιμάζει τη συνταγή της για ζύμη από κόκκινα φασόλια, ο Σεντάρο καταρρέει...

Magic Show «THE MAGIC MAN» SANKARA

Ο κορυφαίος illusionist θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, προσκαλώντας τους σε ένα θέαμα ψυχαγωγικής μαγείας και ψευδαισθήσεων, δίνοντας το απόλυτο ρεσιτάλ performance επί σκηνής.

Θεατρική παράσταση «ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ - ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑ»

Επάνω στη σκηνή και δίπλα στα παιδιά, εκτυλίσσεται η πιο ανατρεπτική υπόθεση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει ο Σέρλοκ Χολμς!

Μουσικοχορευτική παράσταση flamenco «ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ»

Ο επαναστατικός χαρακτήρας της Κρήτης συναντά το πάθος του flamenco σε μία σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση.

Κινηματογραφική Ταινία «ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»

Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι και ο Νάκος είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του.

Μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά

Ο Όμιλος Παπαδόκωστας διοργανώνει μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παραδοσιακή κρητική βραδιά.Θα παρουσιαστούν γνωστοί αλλά και ξεχασμένοι χοροί της Κρήτης μας από τους μαθητές του ομίλου.

Μουσική παράσταση «ΣΤΟ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα μουσικές και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου.

Χοροθεατρική παράσταση «MEDUSA»

Η παράσταση Medusa παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου τον Οκτώβριο του 2014, ενώ τον Νοέμβριο του 2016 βραβεύτηκε με το Βραβείο Χορού από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Χορού.

Ακουστικό μουσικό σχήμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 20:30, η Λυδία, ο Μαρίνος και ο Γιώργος σας προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά στο Art cafe του Πολύκεντρου Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου. Η παράσταση περιλαμβάνει ακουστικές εκτελέσεις κομματιών της ξένης pop, rock και rythm and blues μουσικής σκηνής.

Κρητική Κωμωδία «Ο Φουρτουνάτος»

Η κρητική κωμωδία «Ο ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΤΟΣ», θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:30 με Ελεύθερη Είσοδο.

Θεατρική παράσταση «ΤΑ ΒΕΝΤΟΥΖΟΠΟΤΗΡΑ»

Το έργο είναι μία ξεκαρδιστική Κρητική ηθογραφία που παρουσιάζει τις ιστορίες αγνών, τίμιων και παραδοσιακών Κρητικών, ενός χωριού στην Κρήτη. Μέσα από τους χαρακτήρες τους, περνάνε τα ήθη και τα έθιμα του ευλογημένου αυτού τόπου.

Μουσικοθεατρική παράσταση «Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ»

Η Ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας απρόβλεπτη όπως πάντα, υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, μέσα από το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής». Μία πολυπρόσωπη μουσικοθεατρική παράσταση 70 και άνω ατόμων (μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, χορευτές ), "ντυμένη’’ άψογα με τις μουσικές του Διονύση Σαββόπουλου, αλλά και το προσωπικό του ύφος, το οποίο τονίζει ξεκάθαρα, τις αντιστοιχίες ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Κινηματογραφική Ταινία «ΞΑ ΜΟΥ»

Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το δικό του σπήλαιο. Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.

Θεατρική παράσταση «Η ΜΑΖΩΧΤΡΑ»

«Η Μαζώχτρα» είναι μία νουβέλα που δημοσιεύτηκε το 1900, μαζί με άλλα διηγήματα τού συγγραφέα με τον τίτλο «Η Μαζώχτρα και άλλες ιστορίες». Η ιστορία διαδραματίζεται σ ’ένα χωριό της Κρήτης, την «Παραμυθιά», όπου δύο νέοι ερωτεύονται και ανταλλάσσουν όρκους αγάπης. Αλλά ένα αρχοντόπουλο δεν μπορεί να παντρευτεί μια μαζώχτρα.

Κουκλοθέατρο «ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ»

Μια διαδραστική παράσταση με κούκλες muppet, ηθοποιούς και πρωτότυπη μουσική που μας θυμίζει ότι δεν είναι κακό να φοβόμαστε αρκεί να αναγνωρίζουμε τους φόβους μας και να τους κοιτάμε κατάματα. Για παιδιά από 3 χρονών.

Κινηματογραφική Ταινία «PATERSON»

Πάτερσον, Νιου Τζέρσεϊ. Στην μικρή βιομηχανική πόλη ο Πάτερσον (ναι, έχει το ίδιο όνομα με τη γενέτειρά του) περνά τις μέρες του με την ίδια ρουτίνα. Ξυπνά κάθε πρωί στις 6.15, στην αγκαλιά της νεαρής περσίδας γυναίκας του. Την κοιτά να κοιμάται, τη φιλά, ψιθυρίζουν μικρές κουβέντες κι εκείνος σηκώνεται για να ντυθεί, να πάρει το κολατσό του και να περπατήσει τους δρόμους με τα πέτρινα εργοστάσια για να φτάσει στο γκαράζ των λεωφορίων - την αφετηρία της δουλειάς του.

Συναυλία με την ΜΟΝΙΚΑ στο Θέατρο Τεχνόπολις

Η Μόνικα, η τραγουδοποιός που έδωσε νέα πνοή στην ελληνική μουσική σκηνή, μετά από τις sold out συναυλίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό , και αφού την απολάυσαμε πρόσφατα στο KΠΙΣΝ και παλαιότερα στο Ηρώδειο, επιστρέφει αυτο το καλοκαίρι με μια ιδιαίτερη εμφάνιση στο Θέατρο Τεχνόπολις.

Συναυλία Αυτοσχεδιαστικής Μουσικής με επιρροές απ΄ την Παράδοση

Συναυλία Αυτοσχεδιαστικής Μουσικής με επιρροές απ΄την Παράδοση τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις.

«ΑΛΚΗΣΤΗ» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο προσεγγίζει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συγχρόνως προκλητικά έργα του Ευριπίδη, την «Άλκηστη», αναθέτοντας την παρουσίασή της στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Παράσταση «Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ» από το Κουκλο-θέατρο Κρήτης

Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν.Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.

Θεατρικό Δρώμενο «ΤΙ ΦΑΣΗ?» από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Θεατρικό Δρώμενο «ΤΙ ΦΑΣΗ?» από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης σε κείμενα των φοιτητών της ομάδας και του Ματέι Βισνιέκ.

Θεατρική παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»

Το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία. Προσπαθώντας να κατακτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή, θυσιάζουν τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους.

Μουσική παραδοσιακή βραδιά «ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ»

Έπειτα από 5 χρόνια παρουσίας στην Κρήτη αλλά και σημαντικότερα φεστιβάλ της παγκόσμιας World Music σκηνής, το Κρητικό Κουαρτέτο υπόσχεται μια μοναδική παράσταση με μουσική, τραγούδι και χορό της Κρήτης, παλιότερα και νέα τραγούδια, χορευτικούς και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς και τρισδιάστατο ήχο υψηλής πιστότητας και αισθητικής.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τρομπέτα, τραγούδι και πιάνο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τρομπέτα, τραγούδι και πιάνο με την Δέσποινα Σκανδαλάκη τρομπέτα, Κυριακή Τριανταφύλλου, τραγούδι και την Πατρίσια Αρένας, πιάνο.

Συναυλία Νίκος Ξυδάκης – Ελένη Τσαλιγοπούλου & οι BOGAZ MUSIQUE

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ο Νίκος Ξυδάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique παρουσιάζουν μία μοναδική, συλλεκτική συναυλία στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Άμα βραδιάσει» στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ώρα 20.30΄, ακολουθούμε τον μουσικό παλμό των ΓΚΑ-ΓΚΑΝ σε ρυθμούς Rockabilly & Blues, Άμα βραδιάσει στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Παιδική Παράσταση «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» από τις Μαγικές Σβούρες.

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει , οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης.

Συναυλία «Νότιοι Άνεμοι» του Γιώργου Παντέρη

Συναυλία «Νότιοι Άνεμοι» του Γιώργου Παντέρη την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 21:30.

Συναυλία για πιάνο τέσσερα χέρια

Συναυλία για πιάνο τέσσερα χέρια στη Βασιλική Αγίου Μάρκου.

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «ΓΙΑ ΣΙΚΙΝΟ, ΑΝΑΦΗ, ΑΜΟΡΓΟ»

Το βιβλιοπωλείο Κίχλη και οι Εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλούν την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω), στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό» της Γιώτας Αργυροπούλου.

Κινηματογραφική Ταινία «ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣ»

Όταν ο Αμερικάνος τυχοδιώκτης Τομ Ρίπλεϊ μαθαίνει ότι ο κορνιζοποιός Τζόναθαν Ζίμερμαν πάσχει από ανίατη ασθένεια πείθει τον Μάινοτ, έναν άνθρωπο του υποκόσμου να τον προσλάβει σαν πληρωμένο δολοφόνο. Μια τέτοια συμφωνία θα αποφέρει ικανοποιητικά κέρδη στον Τζόναθαν, ώστε να αφήσει κάτι στη γυναίκα του και το παιδί τους. Τι έχει να χάσει αφού πρόκειται να πεθάνει ούτως ή άλλως;

Ομιλία «Η σχέση των Ελληνοφώνων της Καλαβρίας με την κρητική παράδοση»

O επισκέπτης του Reggio, της πρωτεύουσας της Καλαβρίας, θα εκπλαγεί διαβάζοντας την επιγραφή που δεσπόζει στον επιβλητικό, καθεδρικό ναό της πόλης: Περιελθόντες, κατηντήσαμεν εις Ρήγιον… Πίσω από τις λέξεις αυτές, τις γραμμένες στην ελληνική, κρύβεται μια συγκινητική και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία αιώνων.

Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Απολαύστε τον μοναδικό Μιχάλη Χατζηγιάννη σ’ ένα πρόγραμμα με τα πιο γνωστά και τρυφερά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Κινηματογραφική Ταινία «ΠΑΡΙΣΙ - ΤΕΞΑΣ»

Ένας άντρας περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα σε ανυπόφορη ζέστη. Δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Το όνομά του είναι Τράβις και το μόνο που θυμάται είναι μια κουκίδα στο χάρτη που γράφει «Παρίσι». Οταν θα βρεθεί λιπόθυμος στη μέση του πουθενά, θα επιστρατευτεί ο αδερφός του, ο Γουόλτ, ο οποίος τον θεωρούσε νεκρό τα τελευταία τέσσερα χρόνια της απουσίας του. Θα ταξιδέψει από το Λος Αντζελες στο Τέξας για να τον φέρει πίσω στο σπίτι του. Εκεί μαζί με τη γυναίκα του, Αν, ζει και ο μικρός γιος του Τράβις, ο Χάντερ που έχει να δει τον πραγματικό του πατέρα από μωρό. Ο Τράβις επιστρέφει, αρνείται να εξηγήσει γιατί είχε φύγει όλα αυτά τα χρόνια, ενδιαφέρεται μόνο για το που βρίσκεται η νεαρή συζυγός του και μητέρα του Χάντερ, Τζέιν και αποφασίζει, μαζί πλέον με τον γιο του, να την αναζητήσει στο Χιούστον όπου μαθαίνει ότι βρίσκεται.

Μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Στίχοι και μουσικές που όλοι έχουμε τραγουδήσει, άλλοτε κρυφά, άλλοτε φανερά. Τραγούδια-σύμβολα, σε εποχές δύσκολες για τον τόπο, τραγούδια που σημάδεψαν τη νιότη πολλών γενεών και μένουν στην ιστορία με την ίδια ζωντάνια που είχαν όταν πρωτογράφτηκαν. Μα και σκηνές από ταινίες του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου που όλοι αγαπήσαμε.

Κινηματογραφική Ταινία «ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

O Ντάμιελ και ο Κάσιελ, δυο άγγελοι αόρατοι στα μάτια των ανθρώπων πλην των παιδιών, περιφέρονται στο Βερολίνο. Ο Ντάμιελ ερωτεύεται μια ακροβάτισσα και θέλει να γίνει θνητός, κάτι στο οποίο θα τον βοηθήσει ένας Αμερικανός ηθοποιός που ήταν στο παρελθόν κι αυτός άγγελος.

Μουσική Παράσταση Mouthed - Ευαγγελία VS

Μια performance διαφορετική, εμπνευσμένη από τους αρχαίους κόσμους. Η κρητικής καταγωγής Ευαγγελία VS, με πτυχίο του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδές στο UCLA, απόφοιτος του Central St. Martins του Λονδίνου, ευρέως γνωστή από τις διεθνώς καταξιωμένες δισκογραφικές της δουλειές με το ψευδώνυμο Abyss X, προσεγγίζει τον Μινωικό Πολιτισμό με τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό.

Μουσική Παράσταση Stringless

Η διττή σημασία της ονομασίας του συγκροτήματος επιτρέπει στη φαντασία να καλπάσει, να διακινδυνεύσει συμπεράσματα ή και να αυθαιρετήσει ενδεχομένως. String-less: χωρίς χορδές (οργάνων), μα και στρίγγλες: κακές, στριμμένες γυναίκες.

Κινηματογραφική Ταινία «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Ο Λι επιστρέφει στη μικρή πόλη, όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του και το γεγονός ότι αναλαμβάνει την κηδεμονία του ανήλικου ορφανού ανιψιού του. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με την αποξενωμένη γυναίκα του και όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.

Θεατρο «ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ»

Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη που συγκλόνισε κοινό και κριτκούς, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον Μαϊο στο Θέατρο Τempus Verum Εν – Αθήναις στο Γκάζι, ανανεώνει το ραντεβού της για 7 ακόμα προγραμματισμένες παραστάσεις στην Αθήνα, στα πλαίσια καλοκαιρινής περιοδείας, ξεκινώντας απο το Φεστιβαλ Βράχων τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Μουσική παράσταση «μπουάτ...από τους δρόμους του '60 στη σιωπή της δικτατορίας»

Μια αναδρομή μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού, από τα μαθητικά χρόνια στην ελληνική επαρχία, στα φοιτητικά βιώματα στην Αθήνα του ‘60 μέχρι τα χρόνια της δικτατορίας. Φόντο σε αυτήν την αναπόληση, οι μουσικές μυσταγωγίες των μπουάτ.Η εποχή της αθωότητας, το Νέο Κύμα, η Ποίηση, το πολιτικό τραγούδι και η αφύπνιση της νεολαίας. Τότε που οι παρέες έγραφαν ιστορία...

Έκθεση μουσικών οργάνων από τη συλλογή του Ross Daly

Ογδόντα αυθεντικά μουσικά όργανα, υψηλής ποιότητας και αντίστοιχης αξίας, από τη σημαντική συλλογή του Ross Daly, εκτίθενται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Βαλκάνια, Αφρική, Κεντρική Ασία, Καύκασος, Ινδία, Μέση Ανατολή, θα μας συστηθούν δια των μουσικών τους οργάνων.

Stand Up Comedy με το Δημήτρη Δημόπουλο στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ο Δημήτρης Δημόπουλος βάζει σε μια χειραποσκευή τα καλύτερα αποσπάσματα από τους σταντ-απ μονολόγους του «Αντί Διδακτορικού» και «Υπερπαραγωγή», παραχώνει στις τσέπες μερικά καινούργια κείμενα και προσγειώνεται στην Κρήτη για μια περιοδεία γέλιου!

Έκθεση «Metamorphosen» Deborah Jeromin

Εκείνη, τη σιδερένια Άνοιξη του 1941, η επιχείρηση Ερμής έκρυβε μιαν ακόμη οδυνηρή έκπληξη για την άοπλη Κρήτη. Οι Κρητικοί εξεπλάγησαν, όχι μόνον από την εξ ουρανού επίθεση, αλλά και από εκείνες τις φονικές μέδουσες που ξερνούσαν τα αεροπλάνα. Σαν τους ανθούς που πέφτουν από τα δένδρα, τα περίεργα εκείνα αντικείμενα γέμισαν τον ουρανό της Κρήτης το πρωί της 20ης Μαΐου του 1941.

Συναυλία Ορφέας Περίδης και Λιζέτα Καλημέρη

Παλιοί γνώριμοι, που έχουν μοιραστεί ξανά με επιτυχία τη σκηνή στο παρελθόν, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται φέτος ξανά.

Μουσικο-θεατρική παράσταση της Αλίκης Καγιαλόγλου

Ένα ποίημα του μυστηριώδους, περίπλοκου και ανεξερεύνητου Πορτογάλου ποιητή Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μιας «εξαιρέσιμης ερμηνεύτριας-αναθεωρήτριας», όπως την αποκαλούσε ο Μάνος Χατζηδάκις, της Αλίκης Καγιαλόγλου, σε μια μοναδική μουσικο-θεατρική παράσταση, απ’ αυτές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Ηράκλειο.

Κινηματογραφική Ταινία «Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου»

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Aνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Συναυλία «Aria Corte»

Με ταραντέλες, μπαλάντες, γκρεκάνικα, με δικές τους μουσικές εμπνευσμένες από έναν πλούσιο και σημαντικό πολιτισμό, με τραγούδια και χορούς, οι καλλιτέχνες του Aria Corte, μας μεταφέρουν σε ένα μαγικό περιβάλλον. Στα είκοσι χρόνια ζωής του [ιδρύθηκε το 1996] το συγκρότημα από το Σαλέντο είχε και έχει μόνον έναν στόχο. Να υπηρετήσει την παράδοση, ώστε τίποτα να μη χαθεί, να μην ξεχαστεί.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE