inner image

Σεμινάριο τραγουδιού με την Μαρίνα Σάττι

Το ΕΝΤΕΧΝΟ ΩΔΕΙΟ, διοργανώνει VOCAL WORKSHOP με τη ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Παρουσίαση του έργου «ΙΩΝΙΚΟ» από την ομάδα ΧΡΟΕΣ

Σύνολο τραγουδιών για ντουέτο γυναικείων φωνών, χορωδία και μικρό οργανικό σύνολο.Υπάρχουν άραγε ακόμα άνθρωποι, σε αυτή τη γωνιά της Μεσογείου, που να μυρίζουν τα ρούχα τους την καπνιά της σμυρναίικης προκυμαίας, κάθε τόσο που φαντάζονται στο θαλάσσιο βυθό να αιωρούνται τα ρούχα παιδιών και μανάδων;

Παρουσίαση βιβλίου και έκθεση φωτογραφίας «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»

Την Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00, θα παρουσιαστεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Πλατεία Ελευθ. Βενιζέλου, Ηράκλειο) το νέο βιβλίο της φωτογράφου Μαρίας Γιαννά με τίτλο ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ .

Ημερίδα με θέμα τη Τσικουδιά. Από την παραγωγή, στην γαστρονομία και τα cocktail

Η πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά ...  "Τσικουδιά ... Το Νέκταρ της Κρητικής Γής"  Αιθ. Μ. Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω)
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30  Ημερίδα με θέμα τη Τσικουδιά ... από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail ...

«Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα»

Στο πλαίσιο του προγράμματος σεμιναρίων-παρουσιάσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου 2017, με κεντρικό θέμα «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα», συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, παρουσιάζοντας στο κοινό του Ηρακλείου την Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ).

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομίας 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22-24 Σεπτεμβρίου) με την ευρύτερη θεματική "ΠΟΛ(ε)ΙΣ", το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει από 21 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου ένα σύνολο δράσεων με τίτλο «Κνωσός, Ηράκλειον, Χάνδακας: με το βλέμμα στη θάλασσα», που περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο, βιωματικό εργαστήριο συντήρησης, διαλέξεις και αναγνώσεις φιλολογικών κειμένων. Σκοπός των εορταστικών εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος ρόλος της θάλασσας στη διαμόρφωση της εξωστρέφειας και του κοσμοπολιτισμού στους οικισμούς που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στην παράκτια περιοχή του Ηρακλείου.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων από το Δήμο Ηρακλείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων στις 1η Οκτωβρίου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνει ψυχαγωγική εκδήλωση για τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Παράσταση: «Ο Καραγκιόζης Γιατρός που τους γιατρεύει όλους»

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!!!! Ο Καραγκιόζης θα είναι στην πόλη μας στις 4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η Ζωόφιλη Δράση έχει προσκαλέσει τον ταλαντούχο καραγκιοζοπαίχτη της Αθήνας ΑΘΩΣ ΔΑΝΕΛΛΗ, να μας διασκεδάσει με μια ξεκαρδιστική παράσταση «Ο Καραγκιόζης Γιατρός που τους γιατρεύει όλους». Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους μεγάλους και μικρούς στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στην παραλιακή, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, ο καραγκιόζης θέλει να μας γιατρέψει όλους μόνο με ένα εισιτήριο των 4€.

«Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο Γυναικείο Επιχειρείν»

Εκδήλωση - εσπερίδα με τίτλο «Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο Γυναικείο Επιχειρείν» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, μέσα από το θεσμό του «Δημοσκοπίου», η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Έκθεση φωτογραφίας της ταινίας του Παντελή Βoύλγαρη

Έκθεση φωτογραφίας από τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Παντελή Βoύλγαρη, «Το τελευταίο σημείωμα», με υλικό «μπροστά και πίσω από τις κάμερες» πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης με τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους.

4η Εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Παιδικό-Οικογενειακό Ραδιόφωνο Family Fm 89.5 διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά Τη Βραβευμένη εκδήλωση (με χρυσό βραβείο από τα REGIONAL MEDIA AWARDS 2016 )  Κυκλοφοριακής Αγωγής θεσμός για τα παιδιά και για τους γονείς τους στην Πλατεία Ελευθερίας  στο Ηράκλειο Κρήτης, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 από τις 11:00 έως τις 20:00 (Διάλειμμα 14:30-17:00).

Θεατρική παράσταση «Άγγελοι πάνω απο τη πόλη»

Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο Ηράκλειο το θέατρο POTLACH από τη πόλη Φάρα Σαμπίνε (Ιταλία).Το σχήμα από την Ιταλία έρχεται στο Ηράκλειο μέσω του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού και θα παρουσιάσει την παράσταση θεάτρου δρόμου με τίτλο, "Αγγελοι πάνω απο τη πόλη".

Θεατρική παράσταση «Άγγελοι πάνω απο τη πόλη»

Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο Ηράκλειο το θέατρο POTLACH από τη πόλη Φάρα Σαμπίνε (Ιταλία).Το σχήμα από την Ιταλία έρχεται στο Ηράκλειο μέσω του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού και θα παρουσιάσει την παράσταση θεάτρου δρόμου με τίτλο, "Αγγελοι πάνω απο τη πόλη".

Θεατρική Παράσταση «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα»

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις την άνοιξη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Bob Festival στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, και τη sold out καλοκαιρινή περιοδεία, η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές, «Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής, έρχεται για πρώτη φορά στο Βενιζέλειο Ωδείο στα Χανιά Παρασκευη΄Σάννατο και Κυριακή 6, 7 και 8 Οκτωβρίου και επιστρέφει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Μόνιτορ Φεστ 2017.

Διοργάνωση κύκλου ομιλιών « Ακούω-κατανοώ- επικοινωνώ» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου διοργανώνει κύκλο ομιλιών με γενικό τίτλο, « Ακούω-κατανοώ- επικοινωνώ» συνεργαζόμενος με ψυχολόγους εθελοντές. Κάθε ψυχολόγος θα είναι ομιλητής σε μια ομιλία- συζήτηση.

Συναυλία για την Πεδιάδα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Συναυλία για την Πεδιάδα την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Εκδήλωση με θέμα: Νίκος Καζαντζάκης: Ασκητής-Οδυσσέας - Κρης και προπάντων Ποιητής

Tο Τμήμα “KRHTH-ΚΝΩΣΟΣ ” της Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη του, διοργανώνει εκδήλωση, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7,30 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω 2, με θέμα: “Νίκος Καζαντζάκης: Ασκητής -Οδυσσέας - Κρης και προπάντων Ποιητής’’.

Θέατρο και αρχαιολογία «Γαύδος: Το σπίτι»

Η πρωτότυπη παράσταση «Γαύδος: Το σπίτι» εντάχθηκε στις εναρκτήριες εκδηλώσεις του 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης «Μόνιτορ» στο Ηράκλειο. Η παράσταση αποτελεί μία από τις πρώτες προσπάθειες στην Ελλάδα να φέρει κοντά το θέατρο και την αρχαιολογία επιχειρώντας να διαμορφώσει μια νέα, βιωματική σχέση με το παρελθόν και την αναζήτησή του, και αποτελεί δημιούργημα των ευγνωσμένης αξίας περόρμερ Ευθύμη Θέου και της ηθοποιού Ηλέκτρας Αγγελοπούλου οι οποίοι έχουν κοινό σημείο τους τις σπουδές Αρχαιολογίας. Αντλεί τα υλικά της από τα ευρήματα και τις εμπειρίες της ανασκαφής στα «Καταλύματα» της ακριτικής Γαύδου όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε.

Θεατρική παράσταση «Σωκράτης Τώρα» από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης

Μετά από 450 παραστάσεις και περισσότερους από 200.000 θεατές σε είκοσι χώρες το διαχρονικό έργο "Σωκράτης Τώρα" του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης με τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ Γιάννη Σιμωνίδη, έρχεται στον Θεατρικό Σταθμό Ηράκλείου στα πλαίσια του Μόνιτορ Φεστ 2017 την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 21.30.

Ταινία: «MEDITERRANEO» του φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου

Στις ταινίες του φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου που θα παρακολουθήσουμε φέτος συναντάμε το ιταλικό σινεμά των νεώτερων χρόνων στα καλύτερά του. Στο "Mediterraneo" ερχόμαστε σε επαφή με το έξυπνο ιταλικό χιούμορ και μια εξαιρετική απόδοση της ομορφιάς και της ειρήνης που αποπνέει η Μεσόγειος.

Ομιλία – παρουσιάση «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα»

Η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών μας σε θέματα που άπτονται της σωστής διαχείρισης και συμπεριφοράς προς τα ζώα συντροφιάς κι όχι μόνο, διοργανώνει ομιλίες – παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (πρώην Ανδρόγεω) απογευματινές ώρες.

Διημερίδα: 4η Εθνική Δράση Διάχυσης Προγραμμάτων Pestalozzi

Η ομάδα εκπαιδευτικών του Ελληνικού Πεσταλογικού Διαλόγου σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Εθνική Μονάδα Συντονισμού, το Tμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώνουν την 4η Εθνική Δράση Διάχυσης Προγραμμάτων Pestalozzi στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2017 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Παρουσίαση διηγήματος : «ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ»

Το διήγημα της Ειρήνης Μανέ «ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» από τις εκδόσεις ΜΥSTIS,  παρουσιάζεται στις 20.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Διημερίδα: 4η Εθνική Δράση Διάχυσης Προγραμμάτων Pestalozzi

Η ομάδα εκπαιδευτικών του Ελληνικού Πεσταλογικού Διαλόγου σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Εθνική Μονάδα Συντονισμού, το Tμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώνουν την 4η Εθνική Δράση Διάχυσης Προγραμμάτων Pestalozzi στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2017 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro Film Festival στο Ηράκλειο

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου δεκαπέντε πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα και τις διαφορές τους για να απολαύσουν μαζί φρέσκο ελληνικό “μικρό” κινηματογράφο.

Οι Cretan Swing Shots και η Lindy Hop στο Opening Swing Party

Οι Cretan Swing Shots και η Lindy Hop (Χ.Ο.Π.Κ.) σας προσκαλούν στο OPENING SWING PARTY στις 21.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. (Ανδρόγεω 2) το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Παιδική θεατρική παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετά» για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Την παιδική θεατρική παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετά» θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι του Δήμου Ηρακλείου του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Νίκο Καζαντζάκη

Εκδήλωσης που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16-10-17 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, αφιερωμένη στο Νίκο Καζαντζάκη με κεντρικό ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό.

Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία

Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία.

Σεμιναριακό πρόγραμμα: «Η έξυπνη παιδεία ως ανθρώπινη προστασία»

«Η έξυπνη παιδεία ως ανθρώπινη προστασία» είναι το θέμα του σεμιναριακού προγράμματος που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η διοργάνωση αυτή, που προάγει την αλληλεπίδραση και την συνεργασία, είναι στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Μαθησιακών Πόλεων της Unesco, ένα δίκτυο μέσα από το οποίο προωθείται η Δια Βίου Μάθηση χωρίς αποκλεισμούς.

Εκδήλωση με θέμα: «Η Ευρώπη μετά τις εκλογές στην Γερμανία και την Καταλωνία»

Μία εξαιρετικά επίκαιρη εκδήλωση πραγματοποιεί το «Κιβώτιο Πολιτισμού» την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου με θέμα : «Η Ευρώπη μετά τις εκλογές στην Γερμανία και την Καταλωνία», με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστο Χατζηιωσήφ.

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Λαγγουβάρδου - Χαιρέτη ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας της οδού Ανδρόγεω θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαρίας Λαγγουβάρδου - Χαιρέτη ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ. Για το μυθιστόρημα θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Σίσσυ Σκουλικάρη.

Διάλεξη για γονείς και παιδαγωγούς

Διάλεξη με θέμα παιδοψυχολογίας.

Εσπερίδα της ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα

Η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Εσπερίδα που διοργανώνει στις 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκη).

Βιωματικό σεμινάριο παιδαγωγικής του θεάτρου :«Το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Εμψύχωση»

Βιωματικό σεμινάριο παιδαγωγικής του θεάτρου : "Το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Εμψύχωση" με εισηγητή τον Επίκουρο καθηγητή, ΠΤΔΕ, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και εμψυχωτή θεάτρου, κ.Σίμο Παπαδόπουλο.

Ταινία: «I CENTO PASSI» του φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου

Στις ταινίες του φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου που θα παρακολουθήσουμε φέτος συναντάμε το ιταλικό σινεμά των νεώτερων χρόνων στα καλύτερά του. Θα περπατήσουμε "I cento passi" μαζί με τον Peppino Impastato, τον αριστερό ακτιβιστή, που στα τέλη του 70 καταδίκασε τις εγκληματικές δραστηριότητες και το σύστημα της μαφίας.

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.), σε συνεργασία με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό» (Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα).

Θεματικές ξεναγήσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση του ΥΠ.ΠΟ.Α ‘Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017: Πνοές Ανέμων’, σας προσκαλεί στις θεματικές ξεναγήσεις που διοργανώνει με επίκεντρο την ‘Ιέρεια των Ανέμων’, μια αινιγματική μορφή που αναφέρεται σε πινακίδα Γραμμικής Β γραφής, του 1380 π.Χ. περίπου, από την Κνωσό.

Εκθέσεις σύγχρονης τέχνης του Φεστιβάλ Μονιτορ 2017

Ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους οι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης του Φεστιβάλ Μονιτορ, στα πρώην κτήρια της Αστυνομίας και Τροχαίας στην καρδιά του Ηρακλείου. Οι εκθέσεις θα είναι ανοικτές από σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ως τις 29 Οκτωβρίου καθημερινά από 18.00 ως τις 22.00 με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Παράσταση: «Το Θωρηκτό» στα πλαίσια του Μονιτορ Φεστ 2017

Η ιστορία του Θωρηκτού βασίζεται σε ένα μικρό επεισόδιο από το μυθιστόρημα Μεθυσμένη Πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή. Ένας Γυμνασιάρχης και μια καθηγήτρια Γαλλικών που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά, τρώνε μαζί βραδινό. Συζητάνε, προσπαθούν να μιλήσουν για τα αισθήματά τους και τελικά μια αδέξια ερωτική εξομολόγηση θα προκαλέσει μια ακόμη πιο αδέξια αντίδραση.

Έκθεση πορτρέτων με τίτλο «Ηρωικές εικονογραφίες» του κ. Παναγιώτη Μαυρόπουλου

Τα έργα του Κερκυραίου εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου (Ps. Mavro/ Stavriotis) ταξιδεύουν στην Κρήτη, όπου θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, σε μια ατομική έκθεση με τίτλο «Ηρωικές εικονογραφίες». Πρόκειται για μια σειρά πορτρέτων όπου απεικονίζονται ήρωες του 1821 (και όχι μόνο), οι οποίοι μέσα από τη ζωή τους και την αυτοθυσία τους, αποτέλεσαν διαχρονικά σύμβολα του αγώνα και της ελευθερίας.

Επιστημονική Ημερίδα: «Οικογένεια και Κοινωνία: Παρεμβάσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές»

Πρόσκληση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στην ημερίδα που συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα «Οικογένεια και Κοινωνία: Παρεμβάσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Συνάντηση χορωδιών

Η Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διοργανώνει συνάντηση χορωδιών, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου.

Εκδήλωση: «Κρητικές Αρχαιότητες και Έργα Τέχνης στον Καιρό του Πολέμου: Η περίπτωση του ζωγράφου Δημήτρη Σαριδάκη»

Η Ε.Φ.Ν.Η. και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ : Η περίπτωση του ζωγράφου Δημήτρη Σαριδάκη», τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Ομιλία με θέμα: «Έφηβος Λόγος»

 Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας διοργανώνει κύκλο διαλέξεων ,με τίτλο : Σκέψου τα «πώς» και τα «γιατί».

20η Ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη

Τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30, η 20η ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη.

Παρουσίαση βιβλίου «Ζάκρος 1600 π.Χ Η πύλη της Ανατολής» του Μανόλη Αλεξάκη

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Ηρακλείου και οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μονόλη Αλεξάκη «Ζάκρος 1600 π.Χ Η πύλη της Ανατολής».

 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κρητικό ελαιόλαδο - παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητά του από τον αγρό στην τυποποίηση»

Τo ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητά του από τον αγρό στην τυποποίηση».

Ομιλία με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή, Ηθική και Δημοκρατία»

Η απληστία της εκμετάλλευσης της Φύσης από τον άνθρωπο για συνεχή κερδοφορία, έχει μεταβάλλει τον πλανήτη σε μια ανοιχτή πληγή . Οικοσυστήματα καταρρέουν, ζωικά και φυτικά είδη εξαφανίζονται, οι παγετώνες λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα στον Βόρειο Πόλο και η τροπόσφαιρα έχει γεμίσει δηλητηριώδεις χημικές ουσίες οι οποίες καθημερινώς μεταλλάσσονται από το φως του ήλιου.

Ταινία: «PERFETTI SCONOSCIUTI» του φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου

Στις ταινίες του φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου που θα παρακολουθήσουμε φέτος συναντάμε το ιταλικό σινεμά των νεώτερων χρόνων στα καλύτερά του. Mέσα από το πρωτότυπο παιχνίδι του "I Perfetti Sconosciuti" ίσως σκεφτούμε ξανά τις μεταξύ μας σχέσεις.

Θεατρική παράσταση «Ναπολέων» στο Θέατρο Κρήτης

"Ναπολέων", μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα του Γιώργου Ιωάννου και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη.

Μουσική παράσταση «μπουάτ…» από το καλλιτεχνικό σχήμα ΩΔΗπόρος

Μια αναδρομή μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού, από τα μαθητικά χρόνια στην ελληνική επαρχία, στα φοιτητικά βιώματα στην Αθήνα του ‘60 μέχρι τα χρόνια της δικτατορίας. Φόντο σε αυτήν την αναπόληση, οι μουσικές μυσταγωγίες των μπουάτ. Η εποχή της αθωότητας, το Νέο Κύμα, η Ποίηση, το πολιτικό τραγούδι και η αφύπνιση της νεολαίας. Τότε που οι παρέες έγραφαν ιστορία...

Συναυλία για την Ειρήνη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας διοργανώνουν συναυλία για την Ειρήνη, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ρώσων σολίστ προεξάρχοντος της παγκοσμίου φήμης Σοπράνο Άννας Αγλάτοβα του θεάτρου Μπολσόι.

Θεατρική παράσταση «Γράμματα σ’ένα φίλο Γερμανό»

Μετά την μεγάλη επιτυχία σε Ηράκλειο και Αθήνα, στο θέατρο Επί Κολώνώ, την Κυριακή 29/10 και τη Δευτέρα 30/10 στις 21.00 η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.) παρουσιάζει την παράσταση «Γράμματα σ’ένα φίλο Γερμανό», του Αλμπέρ Καμύ, στην πόλη του Ηρακλείου, στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ.

Εσπερίδα με θέμα : Μύθοι και αλήθειες- Το ζήτημα εμβολιασμού των παιδιών

Εσπερίδα με θέμα : Μύθοι και αλήθειες- Το ζήτημα εμβολιασμού των παιδιών

Ημερίδα με θέμα: Ευρωπαϊκά Εργαλεία για Καινοτομία & Ανάπτυξη: Η Επόμενη Ημέρα

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με Θέμα: Ευρωπαϊκά Εργαλεία για Καινοτομία & Ανάπτυξη: Η Επόμενη Ημέρα

Διάλεξη του Δρος Alessandro Greco με θέμα «Η κυριαρχία της αισθητικής: η βιοτεχνία και η διαχείριση της υψηλής μόδας στη Μυκηναϊκή Κρήτη»

Στην αρχαία ανατολική Μεσόγειο ο μινωικός κόσμος διακρίνεται για την παραγωγή των πολυτελών ενδυμάτων. Τα ενδύματα à la minoenne μαρτυρούνται στα κείμενα σφηνοειδούς γραφής από το ανάκτορο του Μάρι στη Μεσοποταμία τον 19ο αιώνα π.Χ. και στην Αίγυπτο στον τάφο του Rekh-Mire, βεζίρη του φαραώ Τούθμωσι ΙΙΙ, στα τέλη του 15ου αιώνα π.Χ. Η βιομηχανία υψηλής μόδας κληρονομήθηκε αργότερα από τους Μυκηναίους κυρίαρχους της Κνωσού κατά τον 15ο και 14ο αι. π.Χ. Η διάλεξη σκοπεύει να εμβαθύνει στις διοικητικές και γραφειοκρατικές πτυχές της βιοτεχνίας της μόδας, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα Γραμμικής Β που βρέθηκαν στο ανάκτορο της Κνωσού. Η μελέτη των μυκηναϊκών πινακίδων, που τώρα διερευνάται μέσω σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών τρισδιάστατης σάρωσης στο πλαίσιο του ‘ερευνητικού προγράμματος PA-I-TO’ (υπό τη διεύθυνση του ομιλητή και της Γεωργίας Φλούδα), μας επιτρέπει να κατανοήσουμε διεξοδικότερα τους μηχανισμούς μιας διοίκησης που ήταν σε θέση να επιβάλλει επί αιώνες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, τον κανόνα της αισθητικής της.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE