inner image

O κινηματογράφος βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου

Με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ, ο Δήμος Ηρακλείου για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι βγάζει τον κινηματογράφο στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν προβολές παλιών, καλών ταινιών σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου.

Μουσική βραδιά «Από την Ανδαλουσία στον Λίβανο Muwashahat»

Στις αρχές του 9ου αιώνα στην Ανδαλουσία, η μεγάλη ανταρσία κατά του Εμίρη Hakam πνίγηκε στο αίμα και οι Ανδαλουσιανοί Άραβες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ισπανία. Πέρασαν για λίγο από την Αίγυπτο, απ’ όπου επίσης εκδιώχθηκαν βιαίως, με όρο να μη εγκατασταθούν ποτέ ξανά σε Αραβική χώρα. Ο θρύλος λέει πως 15.000 ψυχές ακολούθησαν τον Abu Hafs Omar, που τους υποσχέθηκε ότι θα τους οδηγήσει στη γη όπου ρέει μέλι και γάλα, και πως όταν έφτασαν στην Κρήτη, έκαψαν τα καράβια τους, για να αναγκαστούν να παραμείνουν. Ονόμασαν τον τόπο που κατέλαβαν και περιτείχισαν Rabht el Handak – Φρούριο της Τάφρου. Πρόκειται για την κατοπινή Candia των Ενετών, το Μεγάλο Κάστρο των νεότερων χρόνων- το σημερινό  Ηράκλειο.

«Ρίζες» - δρώμενα τέχνης και πολιτισμού - «CARAVAN NEXT. Feed the future: Art moving cities»

Υπερθέαμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με Ευρωπαϊκή διάσταση που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον  των Κρητικών και τα ‘’ φώτα της  δημοσιότητας ‘’ ξεκινούν στην Κρήτη με επίκεντρο το Ηράκλειο. Από 1 έως και 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο Κρήτης, τα δρώμενα τέχνης και πολιτισμού με τίτλο «Ρίζες», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «CARAVAN NEXT. Feed the future: Art moving cities», καλλιτεχνικός συνδιοργανωτής του οποίου από, την Ελλάδα, είναι το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ενώ τεχνολογικός συνδιοργανωτής είναι το οπτικοακουστικό τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά) και τελεί με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Πολιτισμικής Κρήτης Η.Π.Α. και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Προβολή ταινίας «Επτά χρόνια φαγούρα (Seven year itch)»

Ένας βαριεστημένος πια παντρεμένος άντρας, που έχει μείνει μόνος για τις διακοπές στην αποπνικτική ζέστη της πόλης, συναντά την ελκυστική καινούρια γειτόνισσά του, με τηνοποία αρχίζει να περνά όλο και περισσότερο χρόνο. Σύντομα η φαντασία του καλπάζει,επηρεασμένος από την θεωρία ότι οι περισσότεροι άντρες έχουν εξωσυζυγικές σχέσειςτον έβδομο χρόνο του γάμου τους. Θα καταφέρει να αντισταθεί στον πειρασμό;

Μινωική Τελετουργία

Το Λύκειο Ελληνίδων μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μινωική τελετουργία, όπως την φαντάστηκαν τρεις σημαντικοί άνθρωποι: Η Μαίρη Μαυράκη, που έκανε την χορογραφία, ο Θωμάς Φανουράκης, που σχεδίασε τα κοστούμια, και ο Νικόλαος Πλάτωνας, που έγραψε τη μουσική. Η υπόνοια για το πόσο απέχει από την πραγματικότητα εκείνων των πολύ μακρινών χρόνων, ας μην επηρεάσει τη διάθεση μας.

Μικρασιατικό Αντάμωμα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στα Εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου μας στη πλατεία Αναξαγόρα 24, Νέων Κλαζομενών Ατσαλένιου το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 & ώρα 20.30. Στη συνέχεια , Ο Σύλλογος Φίλων Αγίου Νεκταρίου του Βουρλιώτη στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ,  θα πραγματοποιήσει εκδήλωση «Μικρασιατικό Αντάμωμα» με παραδοσιακή  μουσικοχορευτική βραδιά το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 στην Πλατεία Αναξαγόρα Νέων Κλαζομενών – Ατσαλένιου  Ηρακλείου.

Μουσική βραδιά «Ταξίδι πέρα απο τα σύνορα,με όχημα τη μουσική»

Ένα μικρό μελωδικό αφιέρωμα στις γυναίκες της Μεσογείου, από την Κλεονίκη Δεμίρη, τον Στάθη Σούλη, τον Σταύρο Παργινό και τον Λευτέρη Γρίβα. Στο πρώτο μέρος θα ακούσουμε στίχους που έχουν γραφεί ή τραγουδηθεί από γυναίκες, απ’ άκρη σ’ άκρη της Μεσογείου: Το παράπονο της Αρετούσας από τον Ερωτόκριτο, Το θυμωμένο τραγούδι της Λίνας Βερτμίλερ, Από ξένο τόπο κι’ απ΄ αλαργινό -ένα  τραγούδι που λέμε δικό μας, αλλά το τραγουδούν ως και  στα βάθη της Ανατολής [η τουρκική εκδοχή του, έχει τον τίτλο Uskudara gider iken-Καθώς επέστρεφα από το Σκούταρι]- κι άλλα, δικά μας και ξένα.

Προβολή ταινίας «El Greco-Προσωπογραφίες»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του πολιτιστικού συλλόγου Σεισάρχων θα πραγματοποιηθεί η προβολή της νέας ταινίας του Λευτέρη Χαρωνίτη«EL GRECO-ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ» στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Ηρακλείου (Πύλη Βηθλεέμ) την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Έκθεση έργων «Οι Απαρχές: Η αρπαγή της Ευρώπης»

Ο μύθος λέει πως στη Γόρτυνα, κάτω από έναν αειθαλή πλάτανο, ο μέγας Δίας, μεταμορφωμένος σε ταύρο, ενώθηκε με την Ευρώπη, την κόρη τού Αγήνορα, βασιλέα της Φοινίκης. Από την ένωση αυτή απέκτησαν τρείς γιούς: τον θαλασσοκράτορα Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδόνα. Όταν ο Δίας εγκατέλειψε τη μητέρα τους, ο δεύτερος σύζυγός της, ο βασιλεύς της Κρήτης Αστερίων, υιοθέτησε τα τρία παιδιά και πριν πεθάνει, τους μοίρασε το βασίλειο. Αρχίζει τότε στην Κρήτη να συμβαίνει ένα θαύμα. Κτίζονται πολυδαίδαλα παλάτια, κοσμημένα με φίνες τοιχογραφίες που απεικονίζουν παράδοξες τελετές, με νέους και νέες καλλιεπείς και φορεσιές πλουμιστές. Τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης μαρτυρούν τον πλούτο μιας κοινωνίας που δεν γνώρισε  πόλεμο. Τα καράβια που εμπορεύονταν σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου καρπούς και κομψοτεχνήματα, μεταφέρουν το κλέος του μινωικού πολιτισμού μέχρι τη Σικελία, την Αίγυπτο και αλλού και η ιστορία μιλάει πλέον για τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μια γιορτή από µια άλλη “κοινότητα”

Το θέατρο “Όμμα Στούντιο”, συνδιοργανωτής του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Καραβάνι, Η Συνέχεια, Τροφοδοτώντας το μέλλον: Κινώντας την πόλη με την τέχνη”, εντάσσει στα πλαίσια του φεστιβάλ μας μια σημαντική εκδήλωση. Με μια μεγάλη παρέλαση όλων των συντελεστών του προγράμματος, που θα ξεκινήσει από τη Λότζια και θα καταλήξει στο Κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, με χορούς, τραγούδια και άλλα δρώμενα, θα εορτάσουμε το κλείσιμο των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν στην πόλη μας την 28η Αυγούστου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Σε χωριστό έντυπο κυκλοφορεί το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων.

Παράσταση κουκλοθέατρου «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο πολιτιστικός και οικολογικός σύλλογος Φιλοθέης «ΑΝΑΤΟΛΗ» οργανώνει παράσταση κουκλοθέατρου και θα παρουσιάσει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Η παράσταση θα δοθεί την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 στον περίβολο της Εκκλησίας «Άγιος Κύριλλος» στην Φιλοθέη στις 8:30 το βράδυ.

Μουσική βραδιά «Μέντα και Κανέλα» με το συγκρότημα Vamos

Τη σημαδιακή χρονιά του 1898, οπότε στην Ελλάδα αρχίζει τη δράση του ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, [ΔΟΕ], στην πολυτραγουδισμένη προκυμαία της Σμύρνης κάποιοι νεαροί μουσικοί από τους δεκάδες ή εκατοντάδες που από τις αρχές του 19ου αιώνα είχαν διαμορφώσει τη μουσική παράδοση του Σμυρνέικου τραγουδιού, δημιουργούν το πρώτο επώνυμο μουσικό σχήμα. Πρόκειται για τα “Πολιτάκια”, που αργότερα ονομάσθηκαν Σμυρναίικη Εστουδιαντίνα, η Εστουδιαντίνα του Σιδερή…

                                                                                  Παναγιώτης Κουνάδης, Τα ρεμπέτικα.

 

Συναυλία με την Ελένη Βιτάλη και τον Διονύση Σαββόπουλο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να μας ξεσηκώσουν μέσα από ένα θέατρο τραγουδιών που εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος και πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο «Κύτταρο Live” της Αθήνας.

Προβολή ταινίας «Magical girl»

Ο πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού με λευχαιμία, πρώην δάσκαλος λογοτεχνίας αλλά εδώ κι 6 μήνες άνεργος, ξεπουλάει όλα του τα βιβλία για να αγοράσει στην ετοιμοθάνατη κόρη του ένα φόρεμα, ένα μοναδικό κομμάτι που φοράει το anime pop icon «Magical Girl». Μόνο που το φόρεμα κοστίζει 7.000 ευρώ και τα βιβλία στην Ισπανία της κρίσης πωλούνται με το κιλό για πενταροδεκάρες. Μία όμορφη γυναίκα έχει διασωθεί από ένα αδιευκρίνιστα σκοτεινό παρελθόν από τον πλούσιο σύζυγό της. Ένας γέροντας δάσκαλος αποφυλακίζεται για ένα έγκλημα που έκανε 10 χρόνια πριν και το μόνο που θέλει είναι να τον αφήσουν ήσυχο να φτιάχνει τα παζλ του.

«ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» - 1ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 ανοίγει τις πύλες του το «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ- 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2016» στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Σε έναν χώρο πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500 τμ) θα παρουσιαστούν στο κοινό του Ηρακλείου και στους επισκέπτες της Πόλης τα προϊόντα που έθεσαν τις βάσεις της Ελληνικής Διατροφής, που δεν είναι άλλα από τα Κρητικά προϊόντα. Τριάντα και πλέον μικροί παραγωγοί από όλο το νησί, σε άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό θα δώσουν μια γεύση Ελλάδας ως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016. Παράλληλα κάθε βράδυ στον ίδιο χώρο και στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα υπάρχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

“Ετόλµησα να υµνήσω”. O Ελευθέριος Βενιζέλος στη Λαϊκή Τέχνη

Δεν θα σας κουράσω μιλώντας για το μεγαλείο της Ακρόπολης, ούτε θα σας βασανίσω με αρχαιοελληνικά λόγια. Είδα τόπους θαυμαστούς και μεταξύ άλλων την Κρήτη. Και δεν μπορείτε να φανταστείτε την πλέον ενδιαφέρουσα ανακάλυψη μου, περισσότερο ενδιαφέρουσα και από τις ανασκαφές. Είναι ένας δικηγόρος, Βενιζέλος ή Βενεζουέλος. Ειλικρινά δεν μπορώ να προφέρω ακριβώς το όνομα του, αλλά σε μερικά χρόνια ολόκληρη η Ευρώπη θα μιλάει γι’ αυτόν.

Μουσική βραδιά «Μεσόγειος θάλασσα»

Μια τεράστια λίμνη, από τα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι το βράχο του Γιβραλτάρ, είναι η Μεσόγειος, μια θάλασσα που δροσίζει με τα νερά της τρεις από τις πέντε ηπείρους - Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Είναι γεμάτη μύθους και θρύλους, από την εποχή που τολμηροί θαλασσοπόροι διάβαζαν τη ρότα με τ’ άστρα. Γεμάτη, επίσης, με καράβια εμπορικά που μετέφεραν πολιτισμό από την μία ακτή στην άλλη, απετέλεσε επί αιώνες πεδίο διαλόγου ανάμεσα σε Φοίνικες, Μινωίτες, Αιγύπτιους, και τόσους άλλους λαούς. Σαρακηνοί, πειρατές και κουρσάροι, δήωναν τα παράλια της και μετέφεραν τη λεία και τις πριγκίπισσές της προς πώλησιν, στα μεγαλύτερα λιμάνια της. Ένα υγρό στοιχείο που δυστυχώς έχει γίνει σήμερα ο τάφος τόσων αθώων, παιδιών, μανάδων, πατεράδων, αδερφών, εξ αιτίας ενός πολέμου άδικου, όπως όλοι. Σ΄ αυτές τις ψυχές που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη φρίκη και βρήκαν τον θάνατο, σ’ αυτές αφιερώνεται αυτή η συναυλία.

Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τους Μιχάλη Σταυρακάκη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη και Ισίδωρο Παπαδάκη

Ο Σεπτέμβρης ξεκινά μουσικά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με την εμφάνιση των Μιχάλη Σταυρακάκη (μαντολίνο, φωνητικά), Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (κιθάρα, φωνητικά), και Ισίδωρου Παπαδάκη (βιολοντσέλο), την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20.30΄, στον κήπο του ΙΜΚ.

Προβολή της ταινίας «Το μπλε δωμάτιο - La chambre bleue»

Ο Ζουλιέν και η Εσθέρ συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και στο δωμάτιο αυτό κάνουν έρωτα και μοιράζονται το πάθος τους, προσπαθώντας να κρύψουν την παράνομη σχέση τους από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της μικρής γαλλικής πόλης. «Θα περνούσες
τη ζωή σου μαζί μου αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά «Φυσικά».

Συναυλία από το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης στις Αρχάνες

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί  συναυλία από το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης με την συμμετοχή των Μιχάλη Αλεφαντινού, Γιώργου Μανωλιούδη, και Βαγγέλη Πυθαρούλη, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στις Αρχάνες στο χώρο του δημοτικού καταστήματος Οίστρο.

Μουσικοί σταθµοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο

Γνήσιο τέκνο της Κρητικής Αναγέννησης, ο μεγάλος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στον Χάνδακα [1541-1568], θήτευσε στη Σχολή του Τιτσιάνο στη Βενετία και συνέχισε στη Ρώμη [1568-1576], για να καταλήξει στον τελευταίο σταθμό της ζωής του, το Τολέδο [1576-1614]. Σήμερα το σχήμα Εν χορδαίς, σε συνεργασία με το Ensemble Constantinople, μας ταξιδεύει στους σταθμούς της ζωής του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη, με εξαίσιες μουσικές και τις υπέροχες φωνές της Μαρίας Φαραντούρη και του Marco Besley. Μας μεταφέρουν στον Χάνδακα της εποχής του, με ριζίτικα που άντεξαν στον χρόνο, για να φτάσουν σήμερα παραλλαγμένα ως εμάς, την Ερωφίλη του Χορτάτζη, τον Ερωτόκριτο και άλλα πολλά. Από τη χαρούμενη Ιταλία της εποχής της Αναγέννησης με ναπολετάνικες ταραντέλες, με συνθέσεις των Κατσίνι, Περγκολέζι, Τρομποντσίνο, ως το Τολέδο, με μελωδίες γνωστών αναγεννησιακών συνθετών.

Dogs 2016 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., στo πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο. Για 3η χρονιά όλοι οι φιλόζωοι θα βρεθούν στο "Dogs 2016 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε". Μια μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στους πιστούς φίλους του ανθρώπου, στα σκυλιά.

Θεατρική παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα δοθούν δυο θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στην Κρήτη του έργου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον Γιάννη Μόρτζο. Οι δυο παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί στα Χανιά την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ. και στο Ηράκλειο την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Ρεσιτάλ Πιάνου Αναστασίας και Σωτηρίας Τρούλη

Η Αναστασία και η Σωτηρία Τρούλη ερμηνεύουν έργα των Beethoven, Liszt, Chopin, Rachmaninoff, Prokofiev.

Θεατρική παράσταση «Το χρονικό του ΄22»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η θεατρική ομάδα του συλλόγου Αλατσατιανών ν. Ηρακλείου παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Κωστή Αρβανιτάκη «Το χρονικό του ΄22» το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο γυμνάσιο Καστελίου Πεδιάδος (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων). Συμμετέχουν η χορωδία και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου.

Ο θεατρικός Μάνος Χατζιδάκις

Και πάλι ο “δικός μας” Μάνος, αυτός στον οποίο το Ηράκλειο οφείλει τόσα πολλά. Μια συναυλία από το οκταμελές φωνητικό σύνολο “Φραγκίσκος Λεονταρίτης”, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ψαρουδάκη, ένα θεατρικό αναλόγιο, τραγούδια, σόλο και χορωδιακά, θα μας μεταφέρουν στις εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις του Καρόλου Κουν και του Μάνου Κατράκη και θα μας θυμίσουν τη μουσική που έγραψε ο Μάνος, ειδικά γι’ αυτές. Το Παραμύθι χωρίς όνομα, ο Ματωμένος Γάμος, ο Καπετάν Μιχάλης και ο Κύκλος με την κιμωλία, με τραγούδια που πολύ σύντομα “αυτονομήθηκαν” και τράβηξαν τη δική τους ρότα.

Ένα υπέροχο ταξίδι στο θέατρο και τη μουσική, με είκοσι έξι τραγούδια για τον θάνατο, τον έρωτα και τον πόλεμο. Μια βραδιά αφιερωμένη στους μεγάλους του θεάτρου της μουσικής, της λογοτεχνίας και της ποίησης.

 

A΄ Ματωμένος Γάμος του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (στιχ. Ν. Γκάτσου)

B΄ Ο κύκλος με την κιμωλία του Μπέρτολτ Μπρέχτ (στιχ. Οδ. Ελύτη)

Γ΄ Παραμύθι χωρίς όνομα του Ιάκ. Καμπανέλλη . Δέλτα)

Δ΄  Αναφορά στον Καπετάν Μιχάλη του Νίκου Καζαντζάκη

Συντελεστές:

Στο τραγούδι σόλο οι: Λίντα Κωνσταντουλάκη, Γιώργος Ψαρουδάκης και φωνητικό σύνολο.

Στη μουσική συνοδεία, σε μία εξαιρετική Χατζιδακική ενορχήστρωση στο πνεύμα του συνθέτη,  οργανικό σύνολο με τους:

Φλάουτο: Μαρία Αλεξάκη, Πιάνο Ευγενία Ψαρουδάκη, κρουστά: Νίκος Μοσχονάς,

Κλασική κιθάρα: Νίκος Κατσαράκης, Βιολί: Κατερίνα Ψαρουδάκη, Κοντραμπάσο: Κωνσταντίνος Παντερμαράκης και θεατρικό αναλόγιο με τον ηθοποιό Κωστή Μεταξάκη, που θα ερμηνεύσει τα βασικότερα σημεία και διάλογους των ρόλων τού κάθε έργου, συνδέοντάς τα με τα αντίστοιχα τραγούδια σε μία αδιαίρετη ενότητα.

Κύκλοι τραγουδιών, συνδεδεμένων με τα αφηγηματικά μέρη των έργων:

 

Α΄ Ματωµένος Γάµος

Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Στίχοι Νίκου Γκάτσου, μουσική Μ. Χατζιδάκι (1948)

(πρόσωπα του έργου: Μάνα, γαμπρός, νύφη, Λεονάρδο, γυναίκα του Λεονάρδο, πεθερά, κοπέλες )

1. Εισαγωγή

2. Νανούρισμα

3. Σήκω νύφη ζηλεμένη

4. Τώρα νυφούλα μου χρυσή

5. Γύρνα φτερωτή του μύλου

6. Κουβάρι κουβαράκι

7. ‘Ηταν καμάρι της αυγής

Β΄ Ο κύκλος µε την κιµωλία

Μπέρτολτ Μπρέχτ

Στίχοι Οδ. Ελύτη, μουσική Μ. Χατζιδάκι

(πρόσωπα του έργου: ποιητής, Σίμων, Γρούσα, γυναίκα κυβερνήτη, Αζτάκ κ.α.)

1. Εισαγωγή

2. Ο κόσμος όλος έγινε άνω κάτω

3. Η μπαλάντα του στρατιώτη

4. Ανάγκη να σε πάρω εγώ

5. Τέσσερεις στρατηγοί

6. Μια φορά κι έναν καιρό

Γ’ Παραµύθι χωρίς όνοµα

Ιάκωβου Καμπανέλλη, (Π. Δέλτα), μουσική Μ. Χατζιδάκι (Ι957)

(πρόσωπα του έργου: βασιλιάς, βασίλισσα, πρίγκιπας, Πολύκαρπος, Μαρία, κουτσός, δάσκαλος κ.α.)

1. Κι ήταν που λέτε μια φορά (πρόλογος)

2. Χορός

3. Ο Σιδεράς

4. Τραγούδι της ντροπής

5. Ο ‘Έκτορας και η Ανδρομάχη

6. Ναύτη γέρο ναύτη

7. Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι

8. Στην ποταμιά σωπαίνει το κανόνι

∆΄ Αναφορά στον Καπετάν Μιχάλη

(από το ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη) μουσική Μ. Χατζιδάκι

1. Εισαγωγή - χορός (στο ρυθμό του συρτού πεντοζάλη)

2. Όμορφη πουν’ η Κρήτη

3. Δεν ήταν νησί

4. Κυρά μου αμπελιώτισσα

5. Η Κρασογιώργαινα

Ανοιχτή ομιλία 'Ταξιδεύοντας στο πέλαο το κρασάτο'

"Ταξιδεύοντας στο πέλαο το κρασάτο". Το Σάββατο 10/9/2016 στις 20.00 ο Δρ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας Κώστας Χρηστάκης θα μας μιλήσει για την μινωική θαλασσοκρατία στον χώρο της "Σχολής Σχέσεων", Γκάλι 8, πάροδο της Χρυσοστόμου στο ύψος του Γκλόρια, στο Ηράκλειο. Διοργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό".  Θ' επακολουθήσει συζήτηση.

Πάντρεμα Κρητικού - Μικρασιατικού και Ρεμπέτικου Τραγουδιού

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» θα λάβει χώρα ένα «ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ» από την Ενορία Εσοδείων Θεοτόκου Νέων Αλατσάτων στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

«ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ» από τη Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων

Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων   παρουσιάζει στον αύλειο χώρο του Συλλόγου την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7.30΄μμ «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ  ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ». Συμμετέχει η Ομάδα χορού Γουρνών.

Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης και οι 7 γαμπροί στο κιουπι»

Το θέατρο σκιών Αθανασίου σας καλεί στην παράσταση « Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΟΙ 7 ΓΑΜΠΡΟΙ ΣΤΟ ΚΙΟΥΠΙ» που θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»  την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Η γενική είσοδος για την παράσταση είναι 5€.

Γυναίκες της Μεσογείου, στην Προϊστορία της Κρήτης και του Αιγαίου

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα από γυναίκες, με θέμα τις …γυναίκες. Γυναίκες από πηλό, γυναίκες ζωγραφισμένες, γυναίκες θεές, ήλιος και Σελήνη γένους θηλυκού, γυναίκες πραγματικές, στο προϊστορικό Αιγαίο. Όπως ήδη αναφέραμε, το φεστιβάλ μας είναι αφιερωμένο φέτος στη γυναίκα της Μεσογείου και ένα τέτοιο ταξίδι στις απαρχές της ιστορίας είναι όχι μόνον απαραίτητο, αλλά και μαγευτικό. Ο ρόλος της γυναίκας κατά την προϊστορική περίοδο στην περιοχή του Αιγαίου, όπως προσπαθούμε να τον ερμηνεύσουμε μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Μουσικοχορευτική παράσταση «Περί έρωτος...»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ» παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση «Περί Έρωτος...». Την παράσταση θα την απολαύσουμε  στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» με ελεύθερη είσοδο.

Θέατρο «Εθνικότητα μου: το χρώμα του ανέμου»

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ

παρουσιάζει το έργο του ΜΑΤΕΪ ΒΙΣΝΙΕΚ «ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ:  ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ»

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει τα όργανα Συμφωνικής Ορχήστρας Όμποε – Φαγκότο

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει τα όργανα Συμφωνικής Ορχήστρας Όμποε – Φαγκότο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30.

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Γιώγιας Σιώκου Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΩΠΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος Νομού Ηρακλείου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος Νομού Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σας προσκαλούν
στις 12 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.30 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, στην Ανδρόγεω στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της συναδέλφου ποιήτριας Γιώγιας Σιώκου ‘’Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΩΠΗ’’

Συναυλία Κωστής Μαραβέγιας

Ο Κωστής Μαραβέγιας υποδέχεται και αυτό το καλοκαίρι με τον δικό του «ταξιδιάρικο» τρόπο. Με νέο άλμπουμ με τίτλο «ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ», μας προσκαλεί όλους σε συναυλίες- γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένες με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.

Προβολή της ταινίας «45 Χρόνια - 45 Years»

Λίγες μέρες προτού γιορτάσουν την 45η επέτειο του γάμου τους, η Κέιτ και ο Τζεφ έρχονται αντιμέτωποι με μια θλιβερή είδηση: το νεκρό σώμα της Κάτια, της εφηβικής αγαπημένης τού Τζεφ, ανακαλύπτεται κάτω από τους λιωμένους πάγους των Σουηδικών Άλπεων, έπειτα από δεκαετίες ολόκληρες που παρέμενε εκεί θαμμένο.

Με βιολί, σαξόφωνο, πιάνο και φωνή

Ένα ρεπερτόριο σύγχρονο, με τους ήχους τριών οργάνων, δύο εγχόρδων και ενός πνευστού. Και μουσικές, πολλές μουσικές, από την Ελλάδα και τον κόσμο. Από τον Μίκη Θεοδωράκη και το Περιγιάλι το κρυφό, ως τον Paul Maurice με τις Εικόνες από τη Μεσόγειο, τον Maurice Ravel με τη Habanera και τον Astor Piazzola με τη Milonga del Angel, μουσικοί και μουσικές, μελωδίες μαγικές, θα μας οδηγήσουν ως τη σούστα και τον πεντοζάλη. Με πολλές μουσικές εκπλήξεις, μια βραδιά που θα μας ταξιδέψει και πάλι, με όχημα τη μουσική.

Μουσικοθεατρική παράσταση «Κολωνάκι - Τζιτζιφιές 1953»

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Τεχνών Alma libre παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΚΟΛΩΝΑΚΙ- ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ 1953». Θα την απολαύσουμε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ». Η παράσταση μας γυρίζει πίσω στην Αθήνα το 1953,  ξεκινώντας από το Κολωνάκι και καταλήγοντας στις Τζιτζιφιές, δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και ένα μεγάλο μυστικό αποκαλύπτεται…

Κορεάτικη Πολιτιστική Βραδιά με την προβολή της ταινίας «Hard Day»

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας σε συνεργασία με το Γραφείο του Επίτιμου Πρόξένου της Δημοκρατίας της Κορέας στην Κρήτη οργανώνει τις Κορεάτικες Πολιτιστικές Βραδιές στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελλάδας.

Συναυλία με το συγκρότημα του Ross Daly

Το συγκρότημα του Ross Daly θα μας ταξιδέψει με την μουσική του σε μια προσφορά αγάπης για τα παιδιά. Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει την συναυλία αυτή την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συναυλία με τον Γιάννη Αγγελάκα

Και ναι μεν η παρέα επί σκηνής είναι σχετικά νέα, η ουσία όμως παραμένει οικεία για όσους παρακολουθούν την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα όλα αυτά τα χρόνια. Ανεπιτήδευτη επικοινωνία, ειλικρινής στάση και αυθορμητισμός είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τις συναυλίες του πολύτιμες σαν εμπειρίες ζωής.

Circle-singing workshop με την Μαρίνα Σάττι και τις Fonέs

Με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο μουσικο-βιωματικό εργαστήρι (circle-singing workshop) από τη Μαρίνα Σάττι και το πολυφωνικό μουσικό σύνολο fonέs, που θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στον κήπο του ΙΜΚ, ολοκληρώνεται ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με γενικό τίτλο Άμα βραδιάσει (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2016).

«Ελευθέριος Βενιζέλος ο αητός της Κρήτης»

Ποίηση: Ελένη  Πλαγιωτάκη – Σαατσάκη

Μουσική Παραδοσιακή: Γιάννης Δαμαρλάκης

Ενορχήστρωση: Μιχάλης Μπελιβάνης

Θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας τσίρκο»

Η παράσταση  «Το Μεγάλο μας τσίρκο» της εθελοντικής θεατρικής ομάδας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά τη μεγάλη αποδοχή και επιτυχία του έργου που παρουσιάστηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε δήμους του νησιού ολοκληρώνει τις Καλοκαιρινές παραστάσεις στο δήμο Ηρακλείου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 20:30 το βράδυ.

Συναυλία «Μουσικά ταξίδια» του μουσικού σχήματος «Ενωδία»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Μουσικό Σχήμα  «ΕΝΩΔΙΑ» με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 21:00» με ελεύθερη είσοδο.

Η γυναίκα της Κρήτης στον φωτογραφικό φακό

Μία έκθεση φωτογραφίας που αποτυπώνει τη γυναίκα της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου όσοι βρεθούν στην είσοδο του μικρού κηποθέατρου «Μάνος Χατζιδάκις». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα. Η έκθεση είναι στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Συναυλία Μίμης Πλέσσας

Κλείνοντας δύο χρόνια συνεργασίας με θεαματικές sold out συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ» που μόλις κυκλοφόρησε, ο μεγάλος δημιουργός και εμπνευστής της νέας γενιάς Μίμης Πλέσσας και ο ερμηνευτής και ενορχηστρωτής Μαυρίκιος Μαυρικίου ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό το καλοκαίρι, έχοντας γεμάτες τις αποσκευές τους με γνωστά και αγαπημένα ακούσματα που η σφραγίδα τους στον χρόνο παρέμεινε ανεξίτηλη τα «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές».

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Tην Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:30 μμ, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, δίνει μία συναυλία στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. Θα ερμηνεύσει μουσική ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, το
οποίο περιλαμβάνει έργα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, τζαζ, λάτιν, ποπ, κλασσικής μουσικής, κτλ., γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κατσαρό, Μαρκόπουλο, Tchaikovsky, Andrew Lloyd
Webber, Beattles, Abba, κ.α. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης

Παιδική εκδήλωση με τίτλο «Ο ένας για τον άλλο»

Παιδική εκδήλωση με τίτλο "Ο ένας για τον άλλο" την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Αγίου Τίτου. Στόχος μας είναι μέσα από το παιχνίδι να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης προς τα παιδιά όλου του κόσμου... Ο ρατσισμός και η διαφορετικότητα δεν υπάρχουν στον κόσμο των παιδιών...

Κουκλοθέατρο «Πινόκιο»

To ΚΟΥΚΛΟ-ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την ολοκαίνουργια παραγωγή του για το 2016-2017! Ο δικός μας "ΠΙΝΟΚΙΟ" έρχεται από ένα μακρινό δάσος μέσα σε ένα κούτσουρο! Μέσα από μία σειρά δοκιμασίες άλλοτε με γέλιο, σκανταλιές αλλά και δυσκολίες, θα καταφέρει να βρει τη δική του "Ιθάκη". Ένα έργο όπου μιλά για τη φιλία και τη διαφορετικότητα. Κατάλληλο από 3 έως 93 χρονών!

Μουσική Εκδήλωση «Η μουσική της Κρήτης»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα περισσότερα από τα λαϊκά μουσικά όργανα της Κρήτης όπως επίσης σπάνια τραγούδια, μουσικές και χοροί από τα περισσότερα μέρη της Κρήτης.

Συναυλία κλασικής μουσικής με την χορωδία και την ορχήστρα του Ωδείου ΑΡ

Η συναυλία διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου και θα παρουσιαστεί το θρησκευτικό έργο CREDO (RV591) του Α. Vivaldi καθώς και έργα των J.S. Bach, G.F. Handel και G.B. Pergolesi.

Συναυλία με το Ωδείο των Χρωμάτων

Το «Ωδείο των Χρωμάτων» παρουσιάζει την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016  Συναυλία με τη «Συμφωνική Ορχήστρα Νέων» (ΣΟΝ), την παιδική και Μικτή Χορωδία, την ορχήστρα “Junior”, τα Φωνητικά Σύνολα και τους σολίστ του «Ωδείου των Χρωμάτων», στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) στις 21:00 και έχει ελεύθερη είσοδο.

Ανοιχτή ομιλία με θέμα: «Πλατων και Ουπανισάδες»

Ο Όμιλος Μελετών οργανώνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:45 μμ στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη πρώην  Ανδρόγεω (δεύτερος όροφος) του Δήμου Ηρακλείου, ανοιχτή ομιλία με θέμα: "Πλατων και Ουπανισάδες". Την ομιλία θα δώσει ο κος Νικόλαος Καζάνας, Ινδολόγος, καθηγητής Φιλοσοφίας και Σανσκριτικών.

Φραγκίσκος Λεονταρίτης, ένας δικός µας ξένος

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζονται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με το φωνητικό σύνολο «Επίκυκλος»  σε συνθέσεις του Φραγκίσκου Λεονταρίτη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μουσική Εκδήλωση «Θάλασσα μάνα, αρμύρα μου εσυ γαλάζια μου μοίρα»

Το μουσικό σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» παρουσιάζει το μουσικοποιητικό ακρόαμα - θέαμα,: «ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΝΑ, ΑΡΜΥΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑ» την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016». Η εκδήλωση έχει ώρα έναρξης 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συναυλία απο το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου διοργανώνει Συναυλία Αλληλεγγύης, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά και τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος σε ανασφάλιστο και άπορο κωφό παιδί, που εξυπηρετείται από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου.

Συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ  διοργανώνουν συναυλία στο Ενετικό Φρούριο Κούλε Ηρακλείου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. όπου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει έργα κλασικού Ελληνικού ρεπερτορίου υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Ο ΘΗΣΕΑΣ BACK....TO SCHOOL!

Τα σχολεία μπορεί να άνοιξαν εμείς όμως το γιορτάζουμε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο! Συμμετέχουμε στο διήμερο BACK TO SCHOOL ένα φαντασμαγορικό πάρτυ του TALOS PLAZA! To Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ θα βρίσκεται εκεί από τις 5 το απόγευμα για να περάσουμε δύο αξέχαστα απογεύματα γνωρίζοντας το Ολυμπιακό Άθλημα της Ξιφασκίας και να μοιράσουμε δώρα και δωρεάν μηνιαία αθλητικά προγράμματα ξιφασκίας!

Μουσικοχορευτική παράσταση του συλλόγου τριτέκτων Ηρακλείου

Με το συγκρότημα του ΓΙΩΡΓΗ ΒΡΕΝΤΖΟΥ  (Κάτης) Χορεύει  o ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ"

Μουσική βραδιά «Το τραγούδι στην έβδομη τέχνη»

Με τραγούδια από τον Ελληνικό και τον Ξένο κινηματογράφο από την δεκαετία του '30 μέχρι σήμερα.

Συναυλία «Τραγούδια για τη θάλασσα»

Η Μικτή - Πολυφωνική χορωδία Δήμου Αγ. Νικολάου, υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Κανακάκη, παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη στη θάλασσα.   Θάλασσα - ζωή, θάλασσα - θάνατος, θάλασσα - γυναίκα, θάλασσα - μάνα, θάλασσα - πρό(σ)κληση, θάλασσα - έρωτας..

Κουκλοθέατρο «Το δέντρο που έδινε»

Η παράσταση συνδυάζει την ΑΦΗΓΗΣΗ, το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ και το "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" με τα παιδιά. Ένας κήπος που ζωντανεύει, ένα αγόρι που μεγαλώνει και συνεχώς ζητάει, μια Μηλιά που ΔΙΝΕΙ πάντα με ΑΓΑΠΗ και θυσιάζει την ύπαρξη της χωρίς να ζητάει τίποτα ποτέ. Παιδιά ας δώσουμε και εμείς σε αυτό το δέντρο της Αγάπης τα πιο λαμπρά τα πιο πολύτιμα στολίδια μας.

Συναυλία «Μ'αγιόκλιμα και γιασεμιά»

Η χορωδία Ιωνία Αηδών παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο μελωδίες  από γνωστές Ελληνικές ταινίες. Τραγούδια αγαπημένα, ερμηνευμένα από τους πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, αυτής του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, με νοσταλγική διάθεση για το χαμένο παράδεισο της αθωότητας.

Τρία κωμικά μονόπρακτα για τη ζωή και το θάνατο

Το «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ» και η Θεατρική Ομάδα του παρουσιάζει τρία κωμικά μονόπρακτα για τη ζωή και τον θάνατο την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου, σε σκηνοθεσία – διασκευή του Δομίνικου Ταβερναράκη.

«Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟΦΟΡΙΝΑΣ» του Φίλωνος Κτενίδη

Η θεατρική ομάδα της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει το ποντιακό θεατρικό έργο «Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟΦΟΡΙΝΑΣ» του Φίλωνος Κτενίδη τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης θα εμφανιστούν τα χορευτικά του συλλόγου μας μαζί με το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Π. Ε. Χανίων «Η Ρωμανία». Το έργο έχει ώρα έναρξης 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα γίνουν δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου σε άπορους συμπολίτες μας.

Μουσικοθεατρική παράσταση «ΠΑΙΞΕ, ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΜΟΥ»

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, το έργο του οποίου δεσπόζει στη ζωή του Ελληνικού λαού για περισσότερο από 60 χρόνια. Σκηνικά, πρόζα, διάλογοι, μονόλογοι μπλέκονται και συνδιαλέγονται με νότες, ήχους, τραγούδια και ορχηστρικά θέματα πολυποίκιλων μουσικών δρόμων, όπου μουσική και υποκριτική, πρόζα και τραγούδι κινούνται προς μια κατεύθυνση: την ανάδειξη της συνολικής συνεισφοράς του Τσιτσάνη ως μουσικοσυνθέτης αλλά και ως μια μεγάλη προσωπικότητα.

Κρητική Ηθογραφία «ΓΙΑΝΤΑ»

Σε  αυτό το έργο οι ήρωες αγαπούν και  μισούν με πάθος ενώ παράλληλα, τηρούν με ευλάβεια την παράδοση, μέσα σε μια αέναη προσπάθεια, να μην ανεύρει ψεγάδι ο περίγυρος και η κρατούσα γνώμη.

12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Σεπτεμβρίου και θα εγκατασταθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο από το πρωί της Πέμπτης, 22, ως το μεσημέρι της Κυριακής, 25 Σεπτεμβρίου, οπότε ολοκληρώνονται οι εργασίες του.

Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Η μικτή χορωδία Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής & το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων του δήμου Αρχανών Αστερουσίων παρουσιάζουν μια σπουδή πάνω στο έργο του Διονυσίου Σολωμού

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Καινοτόμος Ολιστική Εκπαίδευση των μαθητών με στόχο τη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων»

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 7:30μ.μ το 1ο Ψηφιακό Κέντρο Εκπαίδευσης «Γνώση και Σοφία», σας προσκαλεί
στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού του προγράμματος: «Καινοτόμος Ολιστική Εκπαίδευση των μαθητών με στόχο
τη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων»

Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 παρουσιάζεται η συναυλία «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ» από τον «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο –Καλοκαίρι 2016». Η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι 21:00 και η είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα γίνουν δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου σε άπορους συμπολίτες μας.

«Αμαργιώτικη Βραδιά»

Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΙΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 την «ΑΜΑΡΓΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016». Η συναυλία έχει ώρα έναρξης στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα γίνουν δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου σε άπορους συμπολίτες μας.

Μία Συναυλία γεμάτη από Ελληνικό Τραγούδι

Για όλους εμάς που παραμένουμε πιστοί στα τραγούδια χωρίς να επηρεαζόμαστε από την ασχήμια της εποχής.

Συναυλία «Ελληνική Βραδιά» με τον Άγγελο Αρβανίτη

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) ένα πάντρεμα της ρεμπέτικης και της ροκ μουσικής από τον Άγγελο Αρβανίτη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Το βράδυ της Πέμπτης θα ακουστούν κομμάτια από την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «12 ΜΗΝΕΣ» καθώς και άλλα τραγούδια. Η συναυλία έχει ώρα έναρξης τις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ημερίδα με θέμα: «Η εφαρμογή της Αναδοχής ως θεσμός κοινωνικής προστασίας στον Αστικό και Ποινικό κώδικα»

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ σας προσκαλούν
σε Ημερίδα με θέμα: « Η εφαρμογή της Αναδοχής ως θεσμός κοινωνικής προστασίας στον Αστικό και Ποινικό κώδικα»
Στις 23 Σεπτέμβρη 2016 και ώρα 9.00 - 15.00 στο χώρο του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Ηρακλείου.

Συναυλία απο τους μαθητές και τα groups του Lab Heraklion Music Education

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» οι μαθητές και τα groups του Lab Heraklion Music Education ανεβαίνουν στην σκηνή σ' ένα ξεχωριστό live γεμάτο rock, funk και pop ρυθμούς. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και έχει είσοδο ελεύθερη.

Θέατρο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ παρουσιάζει το  έργο   «ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ» σε κείμενα Άλκη Δήμου και σκηνοθεσία Μανόλη Ζερβάκη, στο πλαίσια των  πολιτιστικών  εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ», με τιμή εσόδου 5€.

2ος Κύκλος - Βιωματικό Σεμινάριο στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα

2ος Κύκλος - Βιωματικό Σεμινάριο στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ, Δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου και Δημιουργία Ομάδων Παραγωγών.

 

Τα ΣΚ: 17-18 και 24-25 Σεπτεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στο Ηράκλειο, με δυνατότητα εξ’αποστάσεως παρακολούθησης.

Εκδήλωση για την κυκλοφοριακή αγωγή

Στην Ελλάδα, οι τραυματισμοί από τροχαία αποτελούν - σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - την πρώτη αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τη θλιβερή στατιστική.
Με αφορμή τα παραπάνω, το Παιδικό- Οικογενειακό Ραδιόφωνο FAMILY FM 89.5 διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά μια εκδήλωση για την κυκλοφοριακή αγωγή: ένα διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής θα στηθεί στη Πλατεία Ελευθερίας στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 και από τις 11:00 - 20:00 μμ (θα πραγματοποιηθεί ένα διάλειμμα τις ώρες κοινής ησυχίας 14:30-17:00 μμ).

Θεματικές ξεναγήσεις: «Από τον ταύρο στο μινώταυρο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016, ο οποίος για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένος στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα».

Θεατρική παράσταση «Ο Ελαφοβασιλιάς»

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας παρουσιάζει τη νέα παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Ιεράπετρας, τον «Ελαφοβασιλιά» της Ξένιας Καλογεροπούλου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:00, συνεχίζοντας με επιτυχία τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

«Όνειρο Θερινής Νυκτός» απο την Θεατρική Ομάδα του 7ου ΓΕΛ

Η αναζήτηση της ομορφιάς και του ονείρου μπορεί να είναι ένα αντίδοτο στην κατήφεια και την μιζέρια που επικρατεί γύρω μας. Και η τέχνη, ειδικότερα η τέχνη του θεάτρου, μπορεί να γίνει αντίδοτο στην ιδιώτευση και δρόμος προς μια νέα συλλογικότητα, πιο ευφάνταστη και πιο θελκτική.

«BELLE NUIT, Ô NUIT D'AMOUR»

Η Μαριμέλ χρύση (σοπράνο) και η Νεκταρία Λαουμτζή (μέτζο σοπράνο), ερμηνεύουν άριες και duetti από τις πιο γνωστές όπερες του λυρικού ρεπερτορίου (A. Scarlatti, A. Caldara, W. A. Mozart, G. Rossini, G. Verdi), της ελληνικής οπερέτας, καθώς και άλλα τραγούδια από όλο τον κόσμο της κλασικής μουσικής, τραγούδια από διάφορες εποχές και στυλ, όπως από το γερμανικό καμπαρέ του Μεσοπολέμου, απότην jazz και το Μπρόντγουεϊ.

Μαζί τους οι καθηγητές του Κλασσικού Ωδείου:η πιανίστρια Κατερίνα Σαρρή  και ο κιθαριστής Αντρέας Μαυρακάκης.

Συναυλία «Αρμός»

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται η συναυλία του συγκροτήματος «Αρμός» με τη συμμετοχή της «Μικτής Χορωδίας Ηρακλείου» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Κιαγιαδάκη, με τραγούδια από τη δισκογραφία των «Αρμός» αλλά και ξεχωριστές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων μουσουργών.

Συναυλία με τον Ψαραντώνη και τους «Ένα & Ένα»

Ο Ψαραντώνης και το συγκρότημα «ΕΝΑ & ΕΝΑ» σας συναντούν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ». Το «ΕΝΑ & ΕΝΑ» παντρεύει την Ρεμπέτικη και λαϊκή παράδοση με την κρητική μουσική καθώς και γνωστά παραδοσιακά τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα. Η συναυλία αρχίζει στις 21:00 και έχει είσοδο 12€. Η προπώληση κοστίζει 10€.

«Η σημασία της Ολιστικής Εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του Νέου Ανθρώπου»

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7:30μ.μ το 1ο Ψηφιακό Κέντρο Εκπαίδευσης «Γνώση και Σοφία», σας προσκαλεί στην εκδήλωση: «Η σημασία της Ολιστικής Εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του Νέου Ανθρώπου» Στα πλαίσια των ομιλιών: «Η Ελλάδα του Χθες και του.. Προχθές»

Παράσταση λόγου και μουσικής από το 8ο Γενικό Λύκειο «Μῶσ΄, ἄγε, Καλλιόπα, θύγατερ Διός»

Παράσταση λόγου και μουσικής από το 8ο Γενικό ΛΣτις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» συμμετέχει και η Πολιτιστική Ομάδα του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με την Παράσταση Λόγου και Μουσικής «Μσ΄,  γε, Καλλιόπα, θύγατερ Διός».ύκειο την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις

3ήμερο ομιλιών - Η Ελλάδα του χθες και του προχθές

Η Εθελοντική Ομάδα Νέων Ηρακλείου Be pART διοργανώνει στις 28-29-30 Σεπτεμβρίου ένα 3ήμερο ομιλιών, μοναδικό για τα δεδομένα της Κρήτης. 6 γνωστοί και εξειδικευμένοι ομιλητές θα μας ταξιδεύσουν στα μονοπάτια του παρελθόντος, στα σημεία που πατήσαν οι ιστορικοί και προϊστορικοί συγγενείς μας και θα μας μεταφέρουν λέξεις και εικόνες που στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε στην μνήμη μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αναπαράγουμε το παρελθόν μας, μπορούμε όμως να το αναδείξουμε.. σε μια χρονική περίοδο όπου όλοι και όλα προσπαθούν να υποτάξουν την σκέψη μας και να μειώσουν τα κατορθώματα της ιστορίας μας.

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης «Πρώτες Βοήθειες – Βασική Υποστήριξη ζωής»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Μ. & Α. Καλοκαιρινού διοργανώνουν Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: Πρώτες Βοήθειες – Βασική Υποστήριξη ζωής, με εισηγητή τον πρώην εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ και μέλος της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου κ. Νίκο Μυρωδιά.

Συναυλία παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής με τον Γιώργο Μαύρο

Μια διαδρομή στις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου με αφετηρία την Κρήτη, με διασκευές και πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Μαύρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» με ελεύθερη είσοδο. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:  Γιώργος Μαύρος, Ευγενία Τόλη  - Δαμοβολίτη, Μαρία Φασουλάκη, Αργυρώ Ρέππα, Δημήτρης Στεφανάκης και Μανούσος Κλαπάκης.

Ημερίδα με θέμα «Σχολική Διαρροή»

Η διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης σας προσκαλεί στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9 π.μ. - 14:15 μ.μ. με θέμα «Σχολική Διαρροή»

Σεμινάριο του Γαλλικού Ινστιτούτου για την ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον περσινό Σεπτέμβριο για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.

«θ Θ - Εργασία Βάκχες»

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» παρουσιάζεται από το «θ Θ — Εργασία Βάκχες», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016, με τιμή εισόδου 10€.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE