inner image

Διεθνές Φεστιβάλ 'Follow Your Art-Be Part'

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό  εμπνέονται από τον πρώτο Ευρωπαικό πολιτισμό που γεννήθηκε στην Μεσόγειο και την Κρήτη, τον Μινωικό Πολιτισμό και  χρησιμοποιούν την τέχνη ως όχημα για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Μεσόγειο και την Ευρώπη και τα ζητήματα που προκύπτουν όπως η Παράνομη Εμπορία και Διακίνηση Ανθρώπων, ο Ρατσισμός, η Ξενοφοβία. Tα έργα τους  παρουσιάζοναι στο  Youtube στο Art Video “FOLLOW YOUR ART – BE PART”  https://www.youtube.com/watch?v=dKxxbrgu1u0&feature=youtu.be

Έκθεση ζωγραφικής της Αγγλίδας ζωγράφου Sal Sidner

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου ξεκινά στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η έκθεση έργων που φιλοτέχνησε η Αγγλίδα ζωγράφος Sal Sidner κατά τη διάρκεια της παραμονής της το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη.

Διεθνής Εικαστική Έκθεση «ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ»

Μέσα στα πλαίσια της Διεθνούς Εικαστικής Έκθεσης «ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ» οι φίλοι της τέχνης θα γνωρίσουν δύο νέες μορφές σύγχρονης τέχνης. Η διεθνής ομάδα καλλιτεχνών GLOBAL VILLAGE CREARTISTS με ιδρυτή τον Victor Valqui Vidal συμμετέχει με δύο διεθνείς μεταφερόμενες καλλιτεχνικές συλλογές, με έργα διεθνών καλλιτεχνών που ταξιδεύουν και παρουσιάζονται σε εκθέσεις σε διαφορετικές πόλεις  του  κόσμου.

Έκθεση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης για 10η  χρονιά, πραγματοποιεί την καθιερωμένη έκθεση – γιορτή των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην  Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει  29, 30, 31 Ιουλίου 1, 2 και 3 Αυγούστου 2016.

Ώρες λειτουργίας 11 το πρωί,  μέχρι 10 το βράδυ

VIDEO DANCE - Billy Cowie

Σ’ ένα χώρο ανοιχτό στο κοινό που θα δίνει βήμα από φέτος και κάθε Αύγουστο σε μορφές τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο εκφραστικό τους μέσο την ψηφιακή τεχνολογία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μετατρέπει από την 1η ως και την 31η Αυγούστου  το αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη σε εκθεσιακό περιβάλλον της τέχνης του video. Πρόκειται για μια σύγχρονη τέχνη που από την πρώτη εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως σήμερα συνεχίζει να αποτελεί πεδίο ποικίλων πειραματισμών, που αποδεικνύονται ελκυστικοί για το κοινό.

 

Θέατρο «Αριστοφανιάδα»

Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη στηριγμένη σε μία πρόταση της ομάδας ΙΔΕΑ.

Παιδικό Θέατρο «Το όνειρο του σκιάχτρου»

Ένα σκιάχτρο, καταδικασμένο να μένει ασάλευτο για όλη του τη ζωή, ονειρευόταν, ελεύθερο από δεσμά, να πετάξει! Ένα σκιάχτρο, φόβητρο για τα πουλιά, γίνεται ο καλύτερός τους φίλος! Και τα πουλιά σε ανταπόδοση αυτής της φιλίας προσπαθούν να το μάθουν να πετάξει. Είναι ένα ποιητικό αλληγορικό ταξίδι στη χώρα του ονείρου όπου τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να τα πιστέψουμε.

Εικαστική έκθεση της Τερέζας Βαλαβάνη

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Φόδελε "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος" προσκαλεί στην εικαστική έκθεση της Τερέζας Βαλαβάνη "κολάζ της μνήμης" με θέμα τον μινωικό πολιτισμό, με μια σειρά 26 κολάζ "αρχαία σκουριά, η πατίνα του χρόνου" και  8 κολάζ με θέμα την "ιερή θάλασσα" στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε.

O κινηματογράφος βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου

Με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ, ο Δήμος Ηρακλείου για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι βγάζει τον κινηματογράφο στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν προβολές παλιών, καλών ταινιών σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου.

Προβολή ταινίας «Mommy»

Σε έναν φανταστικό Καναδά, όπου ένας νέος νόμος επιτρέπει σε αναξιοπαθούντες γονείς να εγκαταλείψουν τα προβληματικά παιδιά τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μια μητέρα μόνη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ταραχοποιό και βίαιο γιο της.

Συναυλία με τον Ψαραντώνη

Νέος και πανάρχαιος μαζί, ο Ψαραντώνης με την δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ. Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος ,απρόοπτος και αποκαλυπτικός. ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και ο στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.

Συναυλία απόφοιτων Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου

Ένα μουσικό ταξίδι....που άρχισε πριν χρόνια....και συνεχίζεται ακόμα! Ξεκινώντας από ένα χτες μαγικό πια, βαδίζοντας προς ένα μέλλον πολύχρωμο, με μουσικές παλιές, νέες, από πολλούς τόπους, με πολλούς τρόπους!

Συναυλία «Από τον Αριστοφάνη στον Κορνάρο και στον Νικηφόρο Βρεττάκο»

Ο Γιώργος Γκερεδάκης και η Μουσική Πύλη Κρήτης ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ... ΕΝΤΕΧΝΟ Ν2 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΝΑΡΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ

Γιώργης Μανωλάκης & Νίκος Σιδηροκαστρίτης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ο Αύγουστος συνεχίζεται μουσικά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με την εμφάνιση του Γιώργη Μανωλάκη (λαούτο, φωνή) και του Νίκου Σιδηροκαστρίτη (drums) στον κήπο του ΙΜΚ την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Αυγούστου, ώρα 20.30΄.

 

Θέατρο «Ερωτόκριτος»

Θεωρούμενο ένα από τα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Ερωτόκριτος ανήκει στην κατηγορία των επικών ποιημάτων, γράφτηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο και αποτελείται από 10 χιλιάδες στίχους, σε πέντε μέρη. Το όνομά του το έχει πάρει από τον Ερωτόκριτο, το κύριο πρόσωπο του έργου, το οποίο υποδηλώνει αυτόν που έχει βασανισθεί από τον έρωτα. Αρχικά, η υπόθεση του ποιήματος φαίνεται να λαμβάνει χώρα στην Αρχαία Αθήνα, επί των ημερών του βασιλιά Ηράκλη (μυθικό πρόσωπο) αλλά στη συνέχεια ο ποιητής εισάγει πρόσωπα, γεγονότα και τόπους που αναφέρονται στο Μεσαίωνα και στην εποχή του.

Θέατρο «Ιστορία ζωολογικού κήπου»

Η θεατρική ομάδα Ιυττός  στα πλαισια του φεστιβάλ του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων 2016 παρουσιάζει το έργο του E. Albee Ιστορία ζωολογικού κήπου στον θερινό κινηματογράφο Αρχανων ο Παράδεισος στις 21:30 την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Θέατρο σκιών «Το μαγεμένο δεντρί»

Παλαιά παραδοσιακή παράσταση, με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο. «Ακουυυυυσατε! Ακούσατε! Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη, μετά τις 12 η ώρα το βράδυ να περάσει κάτω απ΄το δεντρί του σεραγίου! Αν περάσει ένας, μεταμορφώνεται, αν περάσουν δύο, ο ένας χάνεται......!»

Συναυλία «...Θεραπευτική..Ιαματική..!!»

Το μουσικό σύνολο «ΤΟ ΙΑΜΑ» σ’ ένα πρόγραμμα με μουσική από το Κρητικό Αστικό Τραγούδι το Ρεμπέτικο, το Λαϊκό, το ‘Έντεχνο και το Νεώτερο Ελληνικό.

Μπαλέτο «Η λίμνη των κύκνων»

Η GR ENTERTAINMENT WORLD LtD φέρνει στην Ελλάδα το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών. Το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το φημισμένο «Russian Moscow Ballet Theater», ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μπαλέτα του κλασικού χορού της Μόσχας.

Συναυλία «Μελωδίες Ψυχής»

Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της όπερας, του musical και του ελληνικού τραγουδιού με έργα: Strauss, Rossini, Piovani, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου κ.α.

Εκδήλωση «Οικολογία Πόλης»

Η 3η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου σας προσκαλεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:30 μ.μ στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου στην οδό Ανδρόγεω 4 στην
 εκδήλωση με θέμα:

 « Οικολογία Πόλης »

 

 

Προβολή ταινίας «Το μικρό νησί(La isla minima )»

Ισπανικός Νότος, 1980. Μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες έφηβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη πόλη φέρνει κοντά δύο παντελώς ανόμοιους χαρακτήρες, δύο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών που στέλνονται από τη Μαδρίτη για να διαλευκάνουν την υπόθεση. Στοιχειωμένοι και οι ίδιοι από το παρελθόν τους στη σκιά του απολυταρχικού καθεστώτος, ο Χουάν και ο Πέδρο θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφωνίες και τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές τους προκειμένου να βρουν τον δολοφόνο που για χρόνια τρομοκρατεί την περιοχή.

Χορευτική παράσταση «Μία σύγχρονη τέχνη»

Αυτή την Παρασκευή 5/8 στις 12.00 ακριβώς, η χορεύτρια και χορογράφος Δήμητρα Δασκαλάκη, θα πραγματοποιήσει μια διαδραστική διαδρομή στις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο τους επισκέπτες στην προβολή αφιέρωμα στον Billy Cowie…

Θεατρική παράσταση «Γιουδήθ – Η γυναίκα στον Καββαδία»

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΕΙ.Α. σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «APAKS theater group» σας προσκαλούν στην παράσταση «Γιουδήθ – Η γυναίκα στον Καββαδία» σε σκηνοθεσία Ελεάννας Καρανδεινού, βασισμένη σε μελοποιημένα τραγούδια και βιογραφικά στοιχεία του ποιητή Νίκου Καββαδία.. Ένας θεατρικός μονόλογος με ζωντανή μουσική, με θέμα τη ζωή του Καββαδία από τη σκοπιά των γυναικών που βρισκόταν γύρω του από την παιδική ηλικία ως και το θάνατό του. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία «Ένα μουσικό, μαγευτικό ταξίδι με τους Irida-Antonis Duet»

Ένα μουσικό, μαγευτικό ταξίδι με τους Irida - Antonis Duet , σε ήχους jazz και swing, μας μεταφέρει από τη jazz των ΗΠΑ,της λατινικής Αμερικής και Βραζιλίας, στην ευρωπαϊκή jazz περνώντας από χώρες όπως Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, φέροντας παράλληλα τον ιδιαίτερο αέρα ethnic στοιχείων, από χώρες όπως Κροατία και Βουλγαρία. Εδώ η παράδοση του αυτοσχεδιασμού συναντά την τεχνολογία και την εξέλιξη, καθώς  καθένα από τα κομμάτια χτίζεται νότα προς νότα με την τεχνική live looping και τη χρήση εξελιγμένων οργάνων. Οι Irida-Antonis Duet θα μας ταξιδέψουν με την μουσική τους την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου δίνει δύο συναυλίες στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και ώρα 12:00 μμ..

Θέατρο “Κόκο... Μπλόκο”

Τι συμβαίνει όταν ο Μάνος, ο Πάνος, η Άνια (Τάνια), η Άνια (Μάνια), η Βάνια και η Μαρίνα βρίσκονται στη Φολέγανδρο; Ο Μάνος (Αντώνης Κρόμπας) ετοιμάζει ένα ερωτικό διήμερο με την ερωμένη του την Άνια (Τάνια) (Σοφία Μανωλακου) και έχει βάλει στο κόλπο και τον κουμπάρο του τον Πάνο (Νίκος Μουτσινάς).Όταν η γυναίκα του Μάνου, η Μαρίνα (Βασιλική Ανδρίτσου) αποφασίζει να μείνει, τα σχέδια του παίρνουν άλλη τροπή. Μέσα σε όλα έρχεται και μια ανυποψίαστη μαγείρισσα (Πηνελόπη Αναστασοπούλου) και η κολλητή της Τάνιας,  η Βάνια (Ματίνα Νικολάου)... Ποιός είναι ποιος, είναι μια μεγαααααααλη ιστορία!

Συναυλία με τους MD's QUARTET

Οι MD’s Quartet επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στην Κρήτη. Θα παρουσιάσουν πρωτότυπα τους τραγούδια, καθώς και ακουστικές διασκευές γνωστών επιτυχιών με αφιερώματα στην Ιταλική και στην Ελληνική μουσική.

Συναυλία «Μαζί… Με ψυχή!»

Οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται και αυτό το καλοκαίρι με δοξάρι και φωνή να παίξουν και να τραγουδήσουν ό,τι καινούριο και ό,τι παλιό τους αγγίζει… «Ψυχή και Σώμα», ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος, ανταμώνουν με σπουδαίους συνθέτες, συνομιλούν με την ελληνική μουσική παράδοση με τρόπο μοναδικό και παντρεύουν μουσικές του κόσμου από έρωτα και όχι από προξενιό.

Θέατρο «Καλησπερίζω το στενό»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου, το Θεατρικό Εργαστήριο Ζαρού θα μας παρουσιάσει την παράσταση «ΚΑΛΗΣΠΕΡΙΖΩ ΤΟ ΣΤΕΝΟ» την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»  στις 21:30 με είσοδο 7€.

Συναυλία μαθητών και καθηγητών

Συναυλία των καθηγητών και μαθητών μουσικής από το Φράιμπουργκ της Γερμανίας σε συνεργασία με τους καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολειού ΗρακλείουΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στο Ηράκλειο μια ξεχωριστή συναυλία. Σπουδαστές, μαθητές και δάσκαλοι μουσικής από την Ελλάδα και τη Γερμανία διασταυρώνουν τις μουσικές τους ανησυχίες, συμπράττοντας επί σκηνής την Κυριακή 07 Αυγούστου με σκοπό να παράξουν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Συναυλία με τους Κωνσταντίνο & Ματθαίο Τσαχουρίδη

Οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται και αυτό το καλοκαίρι με δοξάρι και φωνή να παίξουν και να τραγουδήσουν ό,τι καινούριο και ό,τι παλιό τους αγγίζει… Την Κυριακή 7 Αυγούστου θα βρίσκονται στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30.

Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι χειμερινές εμφανίσεις του, ο πολυτάλαντος και πάντα ιδιαίτερος Πάνος Μουζουράκης, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία κάνοντας στάση την Δευτέρα 8 Αυγούστου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Προβολή ταινίας «Ο διαιτητής (L'arbitro)»

Η Ατλέτικο Παραμπίλε είναι η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα στο χειρότερο παράρτημα της Ιταλίας: την τρίτη κατηγορία της Σαρδηνίας. Οι παίκτες της είναι ατάλαντοι, υπέρβαροι ή ανήλικοι και ο προπονητής τους τυφλός! Ελάχιστοι παρακολουθούν τους αγώνες τους, με τις κατσίκες συχνά να υπερτερούν των θεατών στις κερκίδες. Όμως η τύχη της ομάδας μοιάζει να αλλάζει με την επιστροφή ενός νεαρού ντόπιου παίκτη που επαναπατρίζεται έπειτα από μια σύντομη περιπέτεια στα γήπεδα της Αργεντινής.

Κοντσέρτο για πιάνο με τον συνθέτη Φοίβο Βαλαχή

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την συναυλία του συνθέτη Φοίβου Βαλαχή που θα παρουσιάσει τις μουσικές συνθέσεις  του σε ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ στις 8 Αυγούστου 2016 στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21.30 με ελεύθερη είσοδο. Η  γλώσσα του συνθέτη είναι ένα αποτέλεσμα των μουσικών του ριζών, σπουδών και εμπειριών ένα μίγμα ελληνικών δρόμων και ρυθμών με αρμονίες νεοκλασικής και σύγχρονης μουσικής που φτιάχνουν ένα μοναδικό ύφος απόλυτα αναγνωρίσιμο. Είναι αυτή η μουσική γλώσσα και τα ισχυρά μελωδικά θέματά του που τον έκαναν ένα από τους πιο ακουσμένους και δημοφιλείς συνθέτες σύγχρονης μουσικής στο SoundCloud διεθνώς.

Θέατρο «Με χαλούμι και τσικουδιά»

Το Θέατρο Του Παπουτσιού Πάνω Στο Δέντρο παρουσιάζει την Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και τον Βαγγέλη Λιοδάκη σε μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ» την  Δευτέρα 8 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».

Video Dance Μια σύγχρονη τέχνη

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σ’ ένα χώρο ανοιχτό στο κοινό που δίνει βήμα από φέτος και κάθε Αύγουστο σε μορφές τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο εκφραστικό τους μέσο την ψηφιακή τεχνολογία, συνεχίζεται το αφιέρωμα στη videodance (επίσης γνωστή και ως screen choreography, dance for the camera ή και choreography screendance).

Θέατρο «Γαμπροί για πούλημα»

Το αγαπημένο δίδυμο των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα έρχεται στο Ηράκλειο με νέα, ξεκαρδιστική  κωμωδία με τίτλο «ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ» την Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού «Της αγάπης το γινάτι»

Ένα λαϊκό παραμύθι από τα Βαλκάνια, μια αφήγηση ντυμένη με μουσικές της παράδοσης  και τραγούδια για την αληθινή Αγάπη και τον Αγώνα του ανθρώπου να την κατακτήσει.

Θέατρο «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Πάνω από 50.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση το «σκληρό καλοκαίρι» του 2015 σε όλη την Ελλάδα. Για μια παράσταση «τίμια και σεβαστική στο είδος» έκανε λόγο ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ η Στέλλα Χαραμή παρατήρησε την επικράτηση της «απόλυτης σιωπής», όχι απλώς στη θέαση της παράστασης αλλά «στο άκουσμα του σοφόκλειου λόγου».

60’s Vinyl Records Night

Για όσους οι διακοπές δεν ξεκίνησαν ακόμα ή τελείωσαν ήδη, για όσους μαγεύονται από τον ήχο και την κουλτούρα του βινυλίου, οι DJs Νίκος Σταυρουλάκης και Costas aka Mr. Optical Sound υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά με διαχρονική μουσική από τη Jazz, R&B Soul και Mod σκηνή της δεκαετίας του ΄60, την Τετάρτη 10 Αυγούστου, ώρα 21.00, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

ΜΟΥΣΩΝ ΗΧΟΙ: μουσικές περιηγήσεις στο μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στον κύκλο μουσικών πράξεων που θα λάβουν χώρα στους εκθεσιακούς του χώρους και αποσκοπούν στην ανάδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων του με τη συνοδεία μουσικής. Ο κύκλος αυτός με τον γενικό τίτλο «ΜΟΥΣΩΝ ΗΧΟΙ: μουσικές περιηγήσεις στο μουσείο» περιλαμβάνει ωριαίες εκτελέσεις μουσικών έργων και αυτοσχεδιασμών, σόλο οργάνων ή μικρών οργανικών σχημάτων, που «σχολιάζουν» επιλεγμένα εκθέματα.

Θέατρο «Ανάμεσα στον έρωτα και την αγάπη»

Πρόκειται για μια συρραφή θεατρικών έργων και λογοτεχνικών κειμένων με θέμα τον έρωτα και την αγάπη σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μαχαιρά Η παράσταση μας , μια κατάδυση στην ανθρώπινη ψυχή μέσα από τους συγγραφείς και ποιητές:  Σοφοκλή, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Άντον Τσέχωφ, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα , Γκυ ντε Μωπασσάν, Ζαν Κοκτώ , κ.α., φέρνει στο φως τις πιο ανατρεπτικές  ιστορίες που μετουσιώνουν, αναγεννούν ή καταστρέφουν την ανθρώπινη φύση.  Η παράσταση  “Ανάμεσα στον Έρωτα και την Αγάπη” είναι ένας ύμνος για την ζωή μέσα από αρχαίους, κλασικούς και σύγχρονους  ποιητές και συγγραφείς.

Θέατρο για παιδιά «Δον Κιχώτης»

Η παιδική σκηνή της ομάδας «ΣΧΗΜΑ 7»  παρουσιάζει την παράσταση «ΔΟΝ ΚIΧΩΤΗΣ» του Miguel de Cervantes σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αδάμη και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μεταξάκη. Την παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 21:30 στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ».

Προβολή ταινίας «Ο αστακός (The lobster)»

Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο «Ξενοδοχείο». Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ένας άντρας, μεταφέρεται εκεί, και απελπισμένος που δεν μπορεί να βρει σύντροφο, δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Θέατρο για παιδιά «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κεομένης»

Η φαντασία κάνει φασαρία στην οδό Σκουπιδοπόλεως. Όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν… να παίξουν. Στην οδό Σκουπιδοπόλεως χωράνε κάδοι, σκύλοι, στύλοι της ΔΕΗ, φωνακλάδες και αυτοκίνητα, αλλά δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών, δεν χωράει ούτε μία παιδική χαρά! Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καμιά μπαλιά. Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος! Το έργο αυτό θέτει ως στόχο να οδηγήσει τα παιδιά, μέσω της συγκινησιακής τους συμμετοχής στο παιχνίδι των ηρώων, στην αναγνώριση της αναγκαιότητας της αρετής της αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους. Έτσι κι' αλλιώς Ένας ίσον κανένας.

Συναυλία «Σητειακές κοντυλιές»

Μουσική και τραγούδια της Ανατολικής Κρήτης από Στειακούς λυράρηδες και βιολάτορες

Θέατρο «Η αρπαγή της Σμαραγδως»

Η γιαγιά Σμαράγδω έχει γίνει αντικείμενο καβγά μεταξύ των παιδιών της προκειμένου να αποφύγουν την ανάληψη της ευθύνης για την φροντίδα και την περιποίησή της. Κάτι όμως συμβαίνει και ο καυγάς αλλάζει μορφή. Γίνεται καυγάς απαίτησης για την ανάληψη της προστασίας και της περιποίησης της , γιατί άραγε; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί.

Θέατρο για παιδιά «Ο παπουτσομένος γάτος,τα 3 γουρουνάκια & η Κοκκινοσκουφίτσα»

Μια υπέροχη μουσικό-θεατρική παράσταση με τα 3 ξεχωριστά κλασικά Παραμύθια: ο Παπουτσωμένος Γάτος, τα 3 Γουρουνάκια και η Κοκκινοσκουφίτσα.

Προβολή ταινίας «Λουλούδια(Loreak)»

H Άνε είναι μία σαραντάχρονη σύζυγος, παγιδευμένη σ' ένα γάμο που δεν της προσφέρει πλέον τίποτα. Δουλεύει σ' ένα εργοτάξιο κι επιστρέφει στο βουβό της διαμέρισμα. Στον άντρα της, με τον οποίο μοιάζει να μην έχουν τίποτα πια κοινό. Μέχρι που μία μέρα μία υπέροχη ανθοδέσμη, χωρίς κάρτα ή όνομα αποστολέα, παραδίδεται στην πόρτα της. Κάθε εβδομάδα, ένα μπουκέτο λουλούδια από κάποιον άγνωστο ομορφαίνει τη ζωή της, ξυπνά τα ένστικτά της και φυσικά προκαλεί τριγμούς στη σχέση της.

Video Dance Αφιέρωμα στην Ινδία

Με ένα αφιέρωμα στην Ινδία, σε Ινδούς σκηνοθέτες, χορογράφους και χορευτές που επιμελήθηκε η Rajyashree Ramamurthi ειδικά για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συνεχίζονται στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη οι προβολές της τέχνης του videodance.

Έκθεση Γλυπτικής - Χαρακτικής Αγιογραφίας σε Πέτρα του Ιωάννη Αυγουστακη

Έκθεση Γλυπτικής - Χαρακτικής Αγιογραφίας, Σε Πέτρα Του Καλλιτέχνη, Ιωάννη Αυγουστακη, Θα  Πραγματοποιηθεί Από Τις 17  Έως Τις 23 Αυγούστου 2016, Στην Πύλη Αγ. Γεωργίου. Τα Εγκαίνια Της Έκθεσης Θα Πραγματοποιηθούν Την Τέταρτη 17 Αυγούστου  Στον Χώρο Της Έκθεσης, Και Ώρα 19:00.

Συναυλία κρητικής μουσικής με τον Γιώργο Γιακουμάκη

Θα ακουστούν τραγούδια από τις προσωπικές δισκογραφίες του Γιώργου Γιακουμάκη (Κάτι από την ψυχή μου, Μυστικά Κλειδιά & Στιγμές Γλεντιού) αλλά και μεγάλες κρητικές επιτυχίες παλιών & νέων Κρητών δημιουργών. Την βραδιά θα πλαισιώσει με κρητικούς χορούς χορευτική ομάδα από την σχολή χορού Κρείττονες.

Συναυλία «Αγάπη… κραταιά ως θάνατος»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη συναυλία που θα διεξαχθεί στον κήπο του μουσείου, τη βραδιά της πανσελήνου, 18 Αυγούστου 2016, στις 21:00.

Προβολή ταινίας «Άσφαλτος(Asphalte)»

Μια εργατική πολυκατοικία στο Παρίσι. Ένας ανελκυστήρας εκτός λειτουργίας. Τρεις τυχαίες συναντήσεις. Έξι αλλόκοτοι χαρακτήρες.

Θέατρο «Άν εσύ...ήμουν εγώ»

«Αν εσύ…ήμουν εγώ!» λέγεται το έργο που έγραψε ο Δημήτρης Σεϊτάνης και ανεβαίνει φέτος από το «Θέατρο Μορφές». Η αιώνια πάλη του θηλυκού – αρσενικού και η διαφορετικότητα των δυο φύλων είναι το θέμα του πρωτότυπου αυτού κειμένου. Σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα τετραμελούς οικογένειας, τα παιδιά συγκρούονται καθημερινά μη μπορώντας να κατανοήσουν την αλλιώτικη ιδιοσυγκρασία τους.

Συναυλία «Κιβωτός» με τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, o νέος διεθνής Έλληνας τραγουδιστής, μας ταξιδεύουν στα θαύματα της ελληνικής μουσικής με αφορμή τα ντουέτα που ηχογράφησαν στο καινούριο τους άλμπουμ «Κιβωτός». Ο Μάριος και ο Γιώργος με τη συναυλία «Κιβωτός», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», σας χαρίζουν απλόχερα μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια του ‘80 και ’90, που υπογράφουν οι πιο σπουδαίοι συνθέτες και στιχουργοί αυτής της γενιάς που άγγιξαν τις καρδιές μας.

Συναυλία «Οι ρίζες»

Πρόκειται για το μουσικό παραδοσιακό σχήμα που στόχο έχει να αναδείξει και να αναβιώσει τις αυθεντικές ηχογραφήσεις τραγουδιών της κρητικής και κατ’ επέκταση της ελληνικής παράδοσης. Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς, οι «ΡΙΖΕΣ» θα παρουσιάσουν διασκευές σε εκτελέσεις των Πρωτομαστόρων της κρητικής μουσικής και του Σμυρναίικου Τραγουδιού της περιόδου 1925- 1955, τραγούδια από την ευρύτερη Ελληνική Παράδοση καθώς και δικές τους νέες συνθέσεις την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 21:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα γίνουν δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου σε άπορους συμπολίτες μας.

 

Φεστιβαλ ταινιών μικρού μήκους «IndieCrete Film Festival»

Η μέρα έναρξης του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete πλησιάζει! Είναι το πρώτο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Κρήτη και φιλοδοξεί να παραμείνει. Πρόκειται για ένα “open air” Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 21 Αυγούστου στο θερινό κινηματογράφο «Παράδεισος», στις Άνω Αρχάνες και θα πλαισιωθεί από σεμινάρια/workshops από καταξιωμένους συντελεστές του κινηματογράφου

Συναυλία «Λυρικές Διαδρομές»

Η Νεκταρία Λαουμτζή και η μουσική της ομάδα "Cantanti" τραγουδούν άριες από γνωστές όπερες και αγαπημένες ελληνικές οπερέτες.

Magic Show «Σανκάρα-Ζήσε την μαγεία»

Ο πολυμήχανος, ταλαντούχος και αστείρευτος Σανκάρα επιστρέφει στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» για να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο magic show  για όλη την οικογένεια με τίτλο «Ζήσε την Μαγεία». Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου, το magic show θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 21:30 με είσοδο 8€.

Συναυλία με τον Γιώργη Τσαντάκη και την Σούλα Δασκαλομαρκάκη

Ο Γιώργης Τσαντάκης με το βιολί του και η Σούλα Δασκαλομαρκάκη με το λαούτο της, σε καιρούς άγονους και θαλερούς, μπαίνουν με έμπνευση στην ουσία της μουσικής μας παράδοσης την Κυριακή 21 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις στις 21:30.

Παράσταση «I AM WHAT I AM» με τον Τάκη Ζαχαράτο

Επειδή μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, η περσινή θριαμβευτική περιοδεία του Τάκη Ζαχαράτου με τίτλο «I AM WHAT I AM», που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων όπου παρουσιάστηκε, επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι, με το μοναδικό αυτό show ανανεωμένο με νέα πρόσωπα της επικαιρότητας, για να συνεπάρει, να διασκεδάσει, να συγκινήσει, και να παρασύρει το κοινό σε υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές γέλιου και χαράς. Ο πολυτάλαντος Τάκης Ζαχαράτος θα μας διασκεδάσει για μία ακόμη φορά την Κυριακή 21 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στις 21:30, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου

Μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μιά φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι του φετινού καλοκαιριού.

Συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής αφιερωμένη στον Γιώργο Βιτώρο

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», ο «Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής», σε μια μεγάλη συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής θα τιμήσει τον Γιώργο Βιτώρο για τη προσφορά του στη παράδοση του τόπου μας και ιδιαίτερα τη συνεισφορά του στη διαφύλαξη και διάδοση της μουσικής κληρονομιάς της Κρήτης. Τη συναυλία οργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016». Η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι 21:30 και η είσοδος ελεύθερη.

Συναυλία με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 θα παρουσιάσουν το πρώτο τους δίσκο «ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΝ» σε ποίηση του Παύλου Βλαστού καθώς και ένα μέρος της εργασίας τους. Μια μουσική παράσταση βασισμένη στο ποίημα του Jacques Prevert BARBARA, στα πειραματικά Ρεμπώτικα. (Ένα πάντρεμα ρεμπέτικων τραγουδιών και ποιημάτων του Άρθουρ Ρεμπώ) και στα ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών με τη μουσική του Μιχάλη Καλογεράκη.

Συναυλία του Κρητικού Κουαρτέτου «Quartet Pics»

Έπειτα από 4 χρόνια παρουσίας στα σημαντικότερα φεστιβάλ της παγκόσμιας World Music σκηνής, το Κρητικό Κουαρτέτο υπόσχεται μια μοναδική παράσταση με μουσική και χορό της Κρήτης, παλιότερα και νέα τραγούδια, χορευτικούς και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς και ήχο υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Η συναυλία του κρητικού κουαρτέτου  «Quartet Pics» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

Προβολή ταινίας «Η σειρήνα του Μισσισιπή (La sirène du Mississipi)»

Ο Λουί είναι ένας πλούσιος ιδιοκτήτης καπνοφυτειών στο τροπικό νησί Ρεϋνιόν. Αποφασίζει να παντρευτεί δι’ αλληλογραφίας τη Ζουλί χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ. Εκείνη δέχεται και αποφασίζει να μετακομίσει στη Ρεϋνιόν. Ο Λουί την περιμένει να βγει από το πλοίο, όμως η γυναίκα που εμφανίζεται είναι διαφορετική από εκείνη της φωτογραφίας. Ο Λουί την πιστεύει όταν του λέει ότι του έστειλε τη φωτογραφία μιας φίλης της και τελικά παντρεύονται. Σύντομα, η γυναίκα εξαφανίζεται αδειάζοντας πρώτα τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Λουί. Εκείνος προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να την αναζητήσει και ταυτόχρονα ο ίδιος πάει στη Γαλλία για να τη βρει. Χιτσκοκικό νεονουάρ-ύμνος στον τρελό έρωτα παρουσιάζεται σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

2ο Φεστιβάλ «Ρούμα»

Ροή με διαφορετικές αποχρώσεις της μουσικής σε ένα κοινό τόπο, το Ηράκλειο θα λάβει χώρα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

«7 οι νότες της μουσικής»

Μια βραδιά με κλασικές αλλά και πιο σύγχρονες μουσικές επιλογές σε 7 γλώσσες θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016  στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Το ρεσιτάλ τραγουδιού «7 ΟΙ ΝΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» ξεκινάει στις 21:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα γίνουν δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου  σε άπορους συμπολίτες μας.

Ο σεισμός του 1508 στον Χάνδακα: ιστορία, λογοτεχνία, κινηματογράφος

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σας προσκαλεί στην εκδήλωση Ο σεισμός του 1508 στον Χάνδακα: ιστορία, λογοτεχνία, κινηματογράφος που οργανώνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου Μανόλης Σκλάβος, Της Κρήτης ο χαλασμός, το οποίο επιμελήθηκε η Τασούλα Μαρκομιχελάκη, την Τετάρτη 24/8/2016, ώρα 20.30΄ στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 και ώρα 7:00 μμ, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου εμφανίζεται στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας, με ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, σε ένα μουσικό ταξίδι που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, και θα περάσει από Γαλλία, Αργεντινή, Ρωσία, Αμερική, Αγγλία, κτλ. Θα ερμηνεύσει μουσική των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Κατσαρό, Beatles, Abba, Andrew Lloyd Webber, Tchaikovsky, κ.α.. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Θέατρο για παιδιά «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι

«Κοίτα ,η μύτη του μεγαλώνει !!!»

Αυτή η φράση  ακουγόταν από τα παιδιά-θεατές σε κάθε παράσταση της μεγάλης επιτυχίας του χειμώνα , που περιοδεύει το καλοκαίρι  στα Φεστιβάλ και τις μεγάλες πόλεις σε όλη την  Ελλάδα.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν … - Ένας βασιλιάς ;  Όχι, παιδιά, κάνετε λάθος. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κομμάτι ξύλο.  Ένα απλό κούτσουρο…

Έτσι ξεκινά η πιο γοητευτική , κλασική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του πιο διάσημου, μικρού και ανυπάκουου ψεύτη με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό . Έγινε μια  μοναδική σύγχρονη παράσταση  από τις μαγικές σβούρες και τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη ,όπου τα παιδιά βλέπουν μια  συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου.

Προβολή ταινίας «Τιμπουκτού (Timbuktu)»

Τοποθετημένο στις πρώτες μέρες της κατάληψης του Τιμπουκτού από φανατικούς τζιχαντιστές το 2012, και στηριγμένο σε αληθινά γεγονότα, η νέα ταινία του Αφρικανού σκηνοθέτη είναι ένα υπόκωφο και αιχμηρό δράμα για τις καθημερινές πιέσεις και αντιστάσεις συνηθισμένων ανθρώπων σε μια πόλη υπό κατάληψη ξένων φονταμενταλιστών. Το Τιμπουκτού των κατακτητών είναι σιωπηλό: η μουσική, το γέλιο, ακόμα και το ποδόσφαιρο έχουν απαγορευθεί, ενώ παράνομα δικαστήρια βγάζουν τραγικές και παράλογες αποφάσεις. Όταν ένας περήφανος Τουαρέγκ που ζει έξω από την πόλη, διαπράττει κατά λάθος φόνο, ζει από πρώτο χέρι την εφιαλτική εκδοχή της «δικαιοσύνης», όπως αυτή ασκείται από τους τζιχαντιστές. Φωτεινό, λυρικό και ποιητικό, το εμβληματικό «Τιμπουκτού» του Σισακό, αποτελεί μια συγκινητική κατάθεση ψυχής πάνω στην ανθρώπινη θέληση που καταφέρνει και αντιστέκεται στον τρόμο κάθε απολυταρχικού καθεστώτος.

'Εκθεση στην Πύλη Αγίου Γεωργίου

'Εκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πύλη Αγίου Γεωργίου απο την Πέμπτη 25 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη απο τις 9:00 μέχρι τις 21:00.

Η Κρήτη µε τα έθιµα, τους χορούς και τα τραγούδια της

Μια βραδιά αφιερωμένη σε όλη την Κρήτη, με την ποιότητα και το κύρος του Λυκείου των Ελληνίδων. Με τραγούδια και χορούς στην πλέον γνήσια εκδοχή τους, χωρίς παραποιήσεις χάριν του θεαθήναι, χωρίς κατασκευασμένες φιγούρες, έτσι όπως χορεύονταν παλιά στους γάμους, στα πανηγύρια, μα και στον πόλεμο. Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα γνωρίσουμε βήματα και στίχους που μπορεί να σκεπάστηκαν από τη σκόνη του χρόνου, αλλά δεν λησμονήθηκαν. Μα και έθιμα  και χορούς που ακόμα χορεύονται υπό τους ήχους της λύρας - πεντοζάλη και συρτά, καστρινό και χανιώτη, σούστα αντικριστή και τόσους άλλους.

Συναυλία με τους Gadjo Dilo

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec».

Video Dance Με την Αλίκη Χιωτάκη

Με τις προβολές των έργων της Αλίκης Χιωτάκη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (26-31/8) και την παρουσίαση του έργου της σε μια διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη το Σάββατο 27/8, ώρα 11.30 π.μ., κλείνει για φέτος το αφιέρωμα στην τέχνη της videodance στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Θέατρο «Ένα Εξοχικό Παρακαλώ»

Εφτά χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσια χιλιάρικα, μια μπότα Λουμπουτάν κι ένα σπίτι.

Οι εξελίξεις στο Κρητικό Ζήτηµα κατά το β΄ µισό του 19ου αιώνα και η πόλη του Ηρακλείου

Ο 19ος αιώνας επέφερε σημαντικές αλλαγές, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Για την Κρήτη ιδιαίτερα αποτελεί μια σημαντικότατη περίοδο της ιστορίας της. Επαναστάσεις και διαβουλεύσεις προετοιμάζουν το έδαφος της ένωσης με τη μητέρα Ελλάδα. Χρόνοι σκληροί και αιματηροί, χρόνοι έπους και πένθους, κατά τους οποίους το Κρητικό Ζήτημα  -μέρος του μεγάλου Ανατολικού Ζητήματος-, απασχολεί το νεοσύστατο ακόμα τότε ελληνικό κράτος, αλλά και τις Μεγάλες Δυνάμεις. Οι διακυμάνσεις των εξελίξεων και οι αλλαγές των διαθέσεων, τόσο των Δυνάμεων αυτών όσο και της Ελλάδας, πότε βυθίζουν την Κρήτη στην απελπισία και πότε τη γεμίζουν αισιοδοξία για την εκπλήρωση του πολυπόθητου στόχου.

Παιδικό Θέατρο «Πιάνω Παπούτσι…Πάνω στο Πιάνο»

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση για ΟΛΗ την οικογένεια, που όλο το χειμώνα στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ έκανε συνεχή και επαναλαμβανόμενα sold out, βασισμένη στη Σταχτοπούτα του Sergei Prokofiev και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου. Μια διαφορετική φρέσκια ματιά πάνω στο μύθο της Σταχτοπούτας, μιας ιστορίας που έχει κρατήσει στον χρόνο. Μια παράσταση σύγχρονη, διασκεδαστική γεμάτη μουσική και φαντασία. Με έναν τρόπο αφήγησης και παρουσίασης πρωτότυπο, γεμάτο χιούμορ αλλά και συγκίνηση, μαγεία αλλά και αλήθεια.

Από την Ανατολή στη ∆ύση

Ένα ταξίδι από το Κάβο Σίδερο ως τη Γραμβούσα, με βιολόλυρα, μαντολίνο, τζουρά, λαούτο, ασκομαντούρα και κιθάρα. Μουσικά όργανα δικά μας και ξένα θα μας χαρίσουν κρητικά μοτίβα με μια διαφορετική αντίληψη. Νέα παιδιά, με ανησυχίες και γνώσεις μουσικές, θα μας παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις και τη δική τους εκδοχή για τη μουσική της Κρήτης.

Θεατρική παράσταση «Θα σου µιλώ ώσπου να φέξει»

Δύο ιστορικές μορφές των γραμμάτων, οι Ηρακλειώτισες Έλλη Αλεξίου και Γαλάτεια Καζαντζάκη, παρουσιάζονται με εξαιρετική ευαισθησία από την σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Μαρινέλλα Βλαχάκη. Μέσα από την παράσταση αναδεικνύεται η ανθρώπινη πλευρά τους, η μεταξύ τους σχέση, ο αγώνας και η αγωνία τους για έναν δικαιότερο κόσμο. Παράλληλα σκιαγραφούνται και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων, που συνδέονται με τη ζωή των δύο αδελφών -ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Κώστας Βάρναλης, ο Μάρκος Αυγέρης και άλλοι. Η ιστορία αρχίζει από την τουρκοκρατούμενη Κρήτη και φτάνει έως το 1962. Μέσα από τη σχέση των δύο γυναικών προβάλλονται όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας από τα τέλη του 19ου ως τα μέσα του 20ου αιώνα. Η επιλογή του έργου για το φεστιβάλ δεν είναι, ασφαλώς, τυχαία. Οι αδελφές Έλλη και Γαλάτεια είναι μέλη μιας λαμπρής οικογένειας διανοουμένων, με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας - κόρες του Ηρακλειώτη διανοούμενου, μουσικού, και εκδότη, Λευτέρη  Αλεξίου.

Προβολή ταινίας «Η μυστική λέσχη(El club)»

Μια ομάδα ιερέων διαφόρων ηλικιών ζουν σε ένα σπίτι μιας παραθαλάσσιας πόλης της Χιλής. Προσπαθώντας να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους, περνούν ασκητικά τη ζωή τους, κάτω από το άγρυπνο μάτι μιας καλόγριας. Η ήσυχη καθημερινότητα τους διακόπτεται όταν ένας νέος ιερέας καταφθάνει στο σπίτι. Μαζί του φέρνει το παρελθόν που ο καθένας τους ξεχωριστά θεωρούσε ότι έχει αφήσει πίσω. Ένα απρόβλεπτο γεγονός σύντομα θα ταράξει την εύθραυστη πραγματικότητα τους.

Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά με τις επιλογές και την καλλιτεχνική προσφορά της στο χώρο της μουσικής.

Μούσες της Μεσογείου

Οι “δικές μας”  Λίλυ Δάκα, Μυρτώ Γεωργιάδου και Μαρία Χναράκη, τιμούν τη γυναίκα της Μεσογείου με τραγούδια “γένους θηλυκού”, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, και την Πορτογαλία. Μια εξαιρετική συναυλία δίπλα στη θάλασσα, με μουσικές μεσογειακές, που ταξιδεύουν παίρνοντας μας μαζί τους στα παράλια της θάλασσας που επί αιώνες απετέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε λαούς διαφορετικούς, με αντίθετες μεταξύ τους κουλτούρες.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE