inner image

Εκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΙΙ

Εκθεση ζωγραφικής με τίτλο "ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΙΙ", απο το Μουσείο Εικαστκών Τεχνών Ηρακλείου.

«ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» - 1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο

Ονειρευτήκαμε τέσσερεις μέρες γιορτής για την πόλη μας. Τέσσερεις μέρες με τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες γεμάτους χορούς, τραγούδι, χρώματα και εξαίσιες μουσικές. Ξεκινάμε την Πέμπτη 30 Ιουνίου, με ζωγραφική, καλλιτεχνικό Graffiti, γλυπτική και κατασκευές (installations), θέατρο δρόμου, χορωδίες, όπερα, μουσικά σχήματα, αλλά και τυμπανιστές, μικρές μπάντες, Break Dance και Hip-Hop, χειροτέχνες, καλλιτέχνες της παντομίμας, κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, performers, και τολμηρούς skaters. Στόχος μας να μεταμορφώσουμε το κέντρο της πόλης σε ένα μεγάλο, ανοιχτό θέατρο τέχνης. Γι’ αυτό και καλούμε τόσο τους νέους δημιουργούς, όσο και τους παλαιότερους και καταξιωμένους, να συμμετάσχουν και να αφήσουν το στίγμα τους στην πόλη. Να έρθουν σε ζωντανή επαφή με το κοινό και να του προσφέρουν την απόλαυση της μέθεξης σε ό,τι σπουδαίο προσφέρει η τέχνη.

«Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη από τη θεατρική ομάδα των μαθητών του 10ου Γυμνασίου

Η θεατρική ομάδα των μαθητών του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου, παρουσιάζει την Παρασκευή  1η Ιουλίου  στις 21:00 στο κηποθέατρο « Μ. Χατζιδάκις»,  σκηνές  από  το διαχρονικό  κείμενο – σταθμό του Ιάκωβου Καμπανέλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».

ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ: Σταμάτης Κραουνάκης «ΟΛΟΙ ΕΝΑ φίλα με»

«Ότι και να γίνει, όσο και μοντέρνοι να μας νοιάζει να γίνουμε, αυτό που μας ενώνει με τη ρίζα ενός επιδιώξουμε…κρυφά και ταπεινά μας ένωσε με τα κινήματος, είναι αυτό που χωρίς να το όνειρα των διπλανών μας…»

Το ResidenceSEA παρουσιάζει το έργο «Island Gardens» του Mike Cooper

Το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016, στις 21:00, το ResidenceSEA θα παρουσιάσει το οπτικοακουστικό project “Island Gardens” του Βρετανού μουσικοσυνθέτη Mike Cooper.

Χατζηφραγκέτα – the Band live

Το πιο ξεσηκωτικό δίδυμο έρχεται για ένα μοναδικό live για πρώτη φορά στην πόλη μας. Το Σάββατο 02 Ιουλίου ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης και ο Πάνος Φραγκιαδιάκης και η μπάντα τους (δες τις πρώτες συλλαβές και καταλαβαίνεις από που βγαίνει το όνομα της μπάντας) θα μας τρελάνουν με την μουσική τους. Το groovy, electro-dub, punk, funk συγκρότημα που μετρά 7 χρόνια επιτυχίας, δημιουργεί τραγούδια που σκοπό έχουν να σε κάνουν να γελάσεις και τα καταφέρνουν, αφού σχεδόν όλες οι εμφανίσεις τους είναι sold-out.

Hollywood show part 3 - Αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο

Μετά την μεγάλη επιτυχία των Hollywood show part 1 και part 2, έρχεται το τρίτο και τελευταίο Hollywood show part 3 με ένα μεγάλο αφιέρωμα και στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο! 60 χορογραφίες, 150 συντελεστές, η μεγαλύτερη παραγωγή που έγινε ποτέ στο νησί μας από σχολή χορού,έρχεται για να συγκλονήσει για ακόμα μια χρονιά! Ένα show για όλες τις ηλικίες γεμάτο αναμνήσεις από την μεγάλη κ την μικρή οθόνη! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου! Σας περιμένουμε όλους!!

Οι “Χαζορομαντικοί” κατεβαίνουν στο Ηράκλειο!!

Οι Romantic Fools:  η «κανιβαλιστική» κωμωδία για τις σχέσεις των δύο φύλων, του αμερικανού Rich Orloff, μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Αθήνα και τις παραστάσεις στη Θεσσαλία και την Πάτρα, συνεχίζει την περιοδεία της κατεβαίνοντας στην Κρήτη.

Oι String Demons παρουσιάζουν τα...'Fear of the Bach' Summer Concerts

Oι String Demons φέτος το καλοκαίρι θα παρουσιάσουν τα...'Fear of the Bach' Summer Concerts.Οι συναυλίες αυτές φέρουν τον τίτλο του διπλού καινούργιου Album τους (Fear of the Bach). Με μεγάλη χαρά θα συμπράξουν μουσικά με τους δύο ταλαντούχους νέους η Κιθαριστική Ορχήστρα Κρήτης και η Χορωδία του Έντεχνου Ωδείου, υπό την Διεύθυνση των Λένας Χατζηγεωργίου και Ελευθερίας Φραγκιαδάκη, την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Κηποθέατρο ‘’Μάνος Χατζιδάκις’’.

Η Ξεχασιάρα Μελίσσα της Άννας Γαρεφαλάκη

Η παράσταση της Παιδικής σκηνής του Θεάτρου Τ " Η Ξεχασιάρα Μελίσσα", θα παρουσιαστει από την ομάδα 2+2 σε μέρη της Κρήτης στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας. Είναι μια ιστορία γραμμένη να ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε σχέση με το περιβάλλον, να τα βάζει στον κόσμο των Μελισσών και να τα παροτρύνει να ζουν τη ζωή τους με χαρά και αγάπη. Όλα αυτά προσφέρονται στα παιδιά με σύγχρονες τεχνικές αφήγησης, πρωτότυπη ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι και διάδραση.

Συναυλία Χαίνηδες

Με υψηλόν αίσθημα ευθύνης ανακοινώνομεν στους φιλομούσους ακροατάς, τας βασίμους υποψίας μας ότι η ανυπόταχτος ομάς των «ΧΑΪΝΗΔΩΝ» θα επιδράμει προσεχώς εντός της περιοχής τους. Πάσα βοήθεια εις την σύλληψην των ανταμοιφθήσεται δι’ απαλλαγής καταβολής ΕΝΦΙΑ και διοδίων εις τας εθνικάς οδούς. Επισημαίνομεν δε ότι η εν λόγω ληστοσυμμορία παραμένει ασύλληπτος εκ της εποχής που η Νεκρά Θάλασσα ήτο Νοσούσα και αποτελεί τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνον δια την δημοσίαν ασφάλειαν, μετά το πυρηνικό πρόγραμμα του βορειοκορεάτου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Iουλίου Έκφρασις 2016 - 1η έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας μαθητών Δ/θμιας Εκπ/σης

1η έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας μαθητών Δ/θμιας Εκπ/σης  Ν. Ηρακλείου

Ευκαιρίες για Πανεπιστημιακές Σπουδές στη Κύπρο

Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην οδό Κορωναίου 9, θα γίνει παρουσίαση - ενημέρωση με τίτλο "Ευκαιρίες για Πανεπιστημιακές Σπουδές στη Κύπρο".   Εξειδικευμένοι Σύμβουλοι από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα έρθουν στην Κρήτη και θα παρουσιάσουν τις επιλογές που δίνει το Πανεπιστήμιο για αναγνωρισμένες Πανεπιστημιακές Σπουδές στην Κύπρο (τόσο Δια Ζώσης όσο και Εξ αποστάσεως). Συγχρόνως θα παρουσιαστούν και οι επιλογές που υπάρχουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο Κύπρου για όλες τις σχολές του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου. Για περισσότερες πληροφορίες ανοίξτε το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου.

«Συρανό» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα.

Ross Daly Quartet

Με την εμφάνιση του Ross Daly Quartet, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ώρα 20.00΄, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ξεκινά ο κύκλος Άμα βραδιάσει των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΙΜΚ, που συνοδεύει την επέκταση ωραρίου του από τις 6/7 και κάθε Τετάρτη του καλοκαιριού από τις 20.00΄ ως τις 23.00΄.

Συναυλία με τους Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλο

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) διοργανώνει στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» συναυλία με τους Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλο.

«Τραγουδάμε μαζί»

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016», σας προσκαλούν να υποδεχτούμε  μαζί  το  καλοκαίρι σε  μια  μουσική  βραδιά  την  οποία  θα πλαισιώσουν με τις μελωδίες τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες της πόλης μας. «Τραγουδάμε μαζί» την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο. Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου σε άπορους συμπολίτες μας.

Μια βραδιά γεμάτη ήχους από όλη την Ελλάδα

Μια βραδιά γεμάτη ήχους από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Μια  νεοσύστατη  παρέα,  οι  «Πύρηχος»,  Γιώργος  Ζαχαριουδάκης,  Δημήτρης Στεφανάκης,  Βαγγέλης  και  Σταύρος  Τσαγκαράκης θα  βρεθούν  στη  σκηνή με  τη Μαρία  Λούκα, γνωστή  ήδη  από  τις  συνεργασίες  της  με  τον  Σωκράτη Μάλαμα, τον Νίκο Παπάζογλου τον Διονύση Σαββόπουλο.

«Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί το Νέο LEADER και το LEADER Αλιείας 2014-2020»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) δημοσίευσε στις 14/6/2016 τη νέα πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα CLLD/LEADER και LEADER Αλιείας. Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, θα υποβάλει προτάσεις για την ανάπτυξη της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου όπως και στις 3 προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Η Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στις 21:30,  τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, μελοποιημένα  από μεγάλους έλληνες συνθέτες: Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιάννη Μαρκόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο κ.α. Συμμετέχει η χορωδία Αγ. Νικολάου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Ο γάμος στην Κρήτη τον 19ο αιώνα»

Μια μουσικολαογραφική προσέγγιση από το ομώνυμο βιβλίο του Παύλου Γ. Βλαστού, με τη Χορωδία του Αγίου Τίτου θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

«Ο Ερωτόκριτος»

Βιτζέντζου Κορνάρου «Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»
Σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα

Με πρωταγωνιστές την Νέλλη Γκίνη στον ρόλο της παραμάνας και τον Χάρη Σώζο στον ρόλο του Βιντσέντζου Κορνάρου.

 

«Το χρονικό του '22»

Tου Κώστα Αρβανιτάκη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής
Συμμετέχουν η Χορωδία και το Χορευτικό του Συλλόγου υπό τη Διεύθυνση του
Νίκου Αντωνακάκη και του Χοροδιδασκάλου Τάσου Κουρεπίνη.

 

Ωδή στο Μύθο

Η Ομάδα Θεάτρου Δρόμου Όμμα Στούντιο, παρουσιάζει το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του Τεχνόπολις την παράσταση με τίτλο: «Ωδή στο Μύθο» Θεατρική διασκευή-σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής

Μουσική βραδιά με τους “Take 5”


Κλασικού και Μοντέρνου Τραγουδιού με το Φωνητικό Σύνολο
“Take 5”

Το πρώτο μέρος θα περιέχει σόλο, ντουέτα και χορωδιακά από όπερες και Lieder.
Το δεύτερο μέρος θα αποτελείται από σόλο, ντουέτα και χορωδιακά από musical,jazz και pop τραγούδια κτλ.

«Μουσικοί Συσχετισμοί»

Οι Rotary Candia το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», διοργανώνουν στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου την μουσική βραδιά – προσφορά αγάπης για τα παιδιά - με τίτλο «Μουσικοί συσχετισμοί» με τον πιανίστα Άρη Γραικούση. Μερικοί από τους συνθέτες που θα ακουστούν στο πρόγραμμα, είναι οι E. Morricone, A. Piazzolla, S. Rachmaninoff, A. Khachaturian, F. Chopin, N. Rota, I. Albeniz, Y. Tiersen, Ε. Καραΐνδρου, C. Chaplin, A. Desplat κ.α. όπου ο Άρης Γραικούσης έχει συνδέσει μεταξύ τους, και συνθέτουν ενότητες με θέματα από ταινίες, -Cinema paradiso, amarcord, modern times, Amelie, Frida, κ.α.- αργεντίνικα Tangos, μικρά αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής -χορούς, Βαλς,-  πρελούδια, καθώς και τραγούδια των δεκαετιών 1930 – 1960.

Αντιγόνη του Σοφοκλή

Πάνω από 50.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση το «σκληρό καλοκαίρι» του 2015 σε όλη την Ελλάδα. Για μια παράσταση «τίμια και σεβαστική στο είδος» έκανε λόγο ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ η Στέλλα Χαραμή παρατήρησε την επικράτηση της «απόλυτης σιωπής», όχι απλώς στη θέαση της παράστασης αλλά «στο άκουσμα του σοφόκλειου λόγου».

3ο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου & Κουκλοθεάτρου

Η γιορτή για τα παιδιά ξεκινάει! Το 3ο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου από το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ από τη Κυριακή 10 έως και τη Πεμπτη 14 Ιούλη στο θέατρο του Τεχνόπολις. Δύο παραστάσεις κάθε μέρα, με προσιτό εισιτήριο για γονείς και παιδιά, με έκπτωση αν παρακολουθήσουν και τις δύο παραστάσεις την κάθε βραδιά, αλλά και μειωμένο εισιτήριο για ειδικές ομάδες θεατών.

Θεατρική Παράσταση «Αγγελική»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ»
από τους KILLING THE FLY

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert

«Σαν τον Σκύλο με την Γάτα... Τετράποδη Συγκατοίκηση»

Πιστό στο ραντεβού του, το «ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ» έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τη χειμερινή σεζόν με τις παραστάσεις του,  Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια ,Ο Λαγός & η Χελώνα (Μύθοι του Αισώπου) & Η Κοκκινοσκουφίτσα & ο Καλός Λύκος σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και παρουσιάζει για 6ο καλοκαίρι στην πόλη μας την νέα του παραγωγή «Σαν τον Σκύλο με την Γάτα». Η παράσταση, λαμβάνοντας μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου, θα παιχτεί την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Συναυλία με τους Μαρινέλλα, Αντώνη Ρέμο και Χρήστο Νικολόπουλο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος θα συναντηθούν στη σκηνή. Που θα ενώσουν τις φωνές τους, το συναίσθημά τους και την δυναμική τους για να μας ξεναγήσουν στον κόσμο της μουσικής, με έναν μοναδικό τρόπο. Με όπλα τα αγαπημένα τους τραγούδια, την αγάπη τους για την μουσική και τις μοναδικές τους φωνές.

Χωρικά Ύδατα (Spatial Sea) - τοποειδική εγκατάσταση από την εικαστικό και αρχιτέκτων Λιάνα Ψαρολογάκη

Η εικαστικός και αρχιτέκτων Λιάνα Ψαρολογάκη παρουσιάζει την τοποειδική εγκατάσταση Χωρικά Ύδατα (Spatial Sea)  στο χώρο της Πύλης Αγίου Γεωργίου από 11 έως 18 Ιουλίου. Το έργο είναι μια εφήμερη εικαστική παρέμβαση με φως, που στόχο έχει να δημιουργήσει την αίσθηση του νερού χωρίς την παρουσία του ίδιου του στοιχείου, επιχειρώντας έτσι στην πρόκληση της αντιληπτικής ικανότητας του κοινού. Οι επισκέπτες καλούνται να βιώσουν την τοπολογία μιας νέας χωρικής πραγματικότητας που δημιουργούν οι ίδιοι, μέσα από τη βιωματική ανάγνωση μιας άυλης αρχιτεκτονικής γλώσσας που πλάθεται από τόπο και χώρο.

Μουσικοθεατρική παράσταση «Δρόμοι παράλληλοι….»

Ένα μουσικό ταξίδι όπου μέσα από τα τραγούδια των δύο μεγάλων αυτών συνθετών, σκιαγραφείται η κοινωνική ζωή της Ελλάδας του περασμένου αιώνα.

Συναυλία χορωδιακής μουσικής

Με τις Νεανικές Χορωδίες: Δήμου Ηρακλείου: διεύθυνση Γιάννης Ιδομενέως
πιάνο Νίκος Κοκκίνης
Δήμου Xανίων: διεύθυνση Γιώργος Καλούτσης
πιάνο: Νίκος Περάκης

Συναυλία «Η μεγάλη συνάντηση»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ – ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ - ΞΥΛΟΥΡΗ μια μουσική παράσταση της ΑΝΝΑΣ  ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ «Η μεγάλη συνάντηση»

Φεστιβάλ «Οι Μουσικές της Κρήτης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου συνδιοργανώνει, με το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου τη 2η τετραήμερη Συνάντηση «Οι Μουσικές της Κρήτης» στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» με ελεύθερη είσοδο.

«Ενα ταξίδι αλλιώς»

Αναμειγνύοντας στοιχεία σωματικού θεάτρου (physical theatre) μουσικού βαριετέ, ακροβατικών και ποικίλων άλλων εκφραστικών μέσων δημιουργούμε μια ξέφρενη κωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών! Το θέμα της παράστασης είναι η αυτογνωσία και το δίπτυχο bullying - σεβασμός προς τους άλλους

Θέατρο για μικρούς και μεγάλους«Τα ψηλά βουνά»

Η παράσταση διατηρεί το λόγο και τις εικόνες του βιβλίου αυτούσια. Τα σκηνικά της παράστασης εμπλουτίζονται με ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούμενα σχέδια (3D Animation), που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του βιβλίου όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου.Πρώτη φορά ψηφιακές προβολές κινούμενων σχεδίων συγχρονίζονται και αλληλεπιδρούν με την κίνηση των ηθοποιών, συνθέτοντας ένα υπέροχο βουκολικό περιβάλλον, με δάσος, άστρα και ουρανό.

Ταξιδεύοντας… Ισπανία - Φεστιβάλ λόγου και τέχνης

Αν και ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας από τους λίγους νεοέλληνες συγγραφείς που καταπιάστηκε με τα περισσότερα λογοτεχνικά είδη: μυθιστόρημα, ποίηση, θέατρο, φιλοσοφικό δοκίμιο, λιγότερο, ίσως, γνωστή είναι η ενασχόλησή του με την ταξιδιωτική λογοτεχνία. Για την ανάδειξη αυτών των ταξιδιωτικών κειμένων αλλά και για να γνωρίσουμε μέσα από τη δική του ματιά τις χώρες και τους πολιτισμούς που τον συγκίνησαν και τον ενέπνευσαν, το Μουσείο Καζαντζάκη εγκαινιάζει αυτό το καλοκαίρι μια ετήσια γιορτή με τον γενικό τίτλο «Ταξιδεύοντας».

Το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο

Το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο συμμετέχει στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου με το έργο Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι της Μαρίας Παπαλέξη, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 20:00, στο Τεχνόπολις. Η παράσταση, που απέσπασε τιμητική διάκριση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική λαϊκή παράδοση.

Συναυλία της χορωδίας του εμπορικού επιμελητηρίου Ηρακλείου «Αγ. Δημήτριος»

Μια βραδιά αφιερωμένη σ΄ όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν τη λειτουργία της  χορωδίας μας.                        Διεύθυνση χορωδίας: Μαρία Παπαγιαννάκη

Μαθητές - Γονείς Εν δράσει...

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με υπερηφάνεια και χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση για τρίτη χρονιά του διήμερου πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 13 και 14 Ιουλίου (Τετάρτη και Πέμπτη). Ένα διήμερο στο οποίο θα βρούν βήμα προβολής η μαθητική δημιουργία και φαντασία, παράλληλα με την συζήτηση γύρω από τα καυτά προβλήματα της παιδείας.

11ο τουρνουά «MATALA MASTER BEACH VOLLEY»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο πολιτιστικός σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων , η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), με την υποστήριξη (αιγίδα) του δήμου Φαιστού και της Μονομετοχικής εταιρίας Ματάλων ΑΕ, διοργανώνoυν το 11ο τουρνουά αγώνων πετοσφαίρισης άμμου (beach volley) ανδρών - γυναικών , με τίτλο «MATALA MASTER BEACH VOLLEY», πανελλήνιο πρωτάθλημα, από 14 μέχρι και 17 Ιουλίου  2016 στην παραλία Ματάλων.

“Κρητων Ασματα”

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την πρώτη, συμφωνία για ορχήστρα εγχόρδων και χορωδία. Μια ανθολογία με μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών ενσωματωμένα σε πέντε σουίτες. Εβδομήντα μουσικοί χορωδοί και τραγουδιστές συμπράττουν επί σκηνής.

Θέατρο «Ιστορία ζωολογικού κήπου»

Στην «Ιστορία ζωολογικού κήπου» το θέμα είναι η ανάγκη για επικοινωνία που νιώθουμε και το αφόρητο βάρος της μοναξιάς που αισθάνεται όποιος αναγκάζεται να μείνει μόνος.

Έναρξη Θερινού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ»

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει την έναρξη των προβολών του θερινού κινηματογράφου στη Νότια Χαμηλή Πλατεία Προμαχώνα «Βηθλέεμ» (Έναντι Πανανείου) που θα ξεκινήσουν τη Πέμπτη 14 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Προβολές ταινιών γίνονται καθημερινά εκτός Κυριακής, με είσοδο 3€.

Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος: 21:30, Σεπτέμβριος: 21:00

«Xenia»

Το «Xenia» αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του Οδυσσέα, δύο αδερφών που μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να συναντήσουν τον Έλληνα πατέρα τους που τους εγκατέλειψε όταν
ήταν παιδιά.

«6ο Κυνήγι Παραλίας» Pre Event

6o ΚΥΝΗΓΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ LOGGIA 

Πέμπτη 14 Ιουλίου Ώρα 19:00

Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Θέατρο «Οι γαμπροί τση Ευτυχίας»

Υπόθεση: Το έργο διαδραματίζεται στηv Κρήτη στη δεκαετία του 1970. Ο Bαγγέλης Bοϊδάκης είvαι έvας παραδοσιακός Κρητικός οικογεvειάρχης, κρεατέμπορας στο επάγγελμα, αρραβωvιασμέvος εδώ και 8 χρόvια με τη Λίvα. Δυστυχώς όμως δεv μπορεί vα τηv παvτρευτεί, γιατί είχε υποσχεθεί στηv μάvα του, λίγο πριv εκείvη πεθάvει, vα αποκαταστήσει πρώτα τηv αδερφή του τηv Ευτυχία. Ποιός όμως θα είvαι ο ‘ήρωας’, όπως τοv αποκαλεί, που θα δεχτεί vα παvτρευτεί τηv παράξεvη, γεροvτοκόρη Ευτυχία; Συνέχεα επί σκηνής …

Μουσική βραδιά “Με ένα βιολί και ένα δοξάρι”

Μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στους βιολάτορες της Κρήτης Αβυσσινό και Βασιλόκωστα με τίτλο «Με ένα βιολί και ένα δοξάρι»,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 20:30 στην Πλατεία  Σκαλανίου.

Συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα

Φέτος, το καλοκαίρι, ο Γιάννης Κότσιρας & ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μοιραστούν μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό με την ψηφοφορία του έδειξε ότι αγαπάει και χαίρεται να ακούει! Και φυσικά, τραγούδια καινούρια και παλιά από τα πλούσια και αγαπημένα τους προγράμματα και τις δημιουργικές τους διασκευές ..

Συναυλία '7Fish” - '7Ψάρια'

Η Κέλυ Θωμά μάς παρουσιάζει τη μουσική της σε συνεργασία με καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα, το Ιράν και την Ισπανία. Παλαιές παραδόσεις αναμιγνύονται με ένα φρέσκο, μοναδικό ύφος πρωτότυπων συνθέσεων δημιουργώντας ένα νέο, ισχυρό ήχο.  Με επιρροές από την Κρήτη, την Περσία, την Τουρκία, την Ινδία και το Αζερμπαϊτζάν, η Κέλυ Θωμά μεταφέρει τον ακροατή στον ωκεανό της μουσικής.

Ρεσιτάλ Βιολιού

Σε έργα: Bach, Mozart, Mendelssohn, Saint-Saëns

Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

«Washingtonia» Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη,Σενάριο: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

«Βόλτα» Σκηνοθεσία: Στέλλα Κυριακοπούλου,Σενάριο: Στέλλα Κυριακοπούλου

«Δείπνο για λίγους» Σκηνοθεσία: Νάσος Βακάλης,Σενάριο: Νάσος Βακάλης

«Λευκό σεντόνι» Σκηνοθεσία: Σόνια Λίζα Κέντερμαν,Σενάριο: Σόνια Λίζα Κέντερμαν

«Yellow Fieber» Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη,Σενάριο: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

«Αικατερίνεια 2016»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης οργανώνει τα «Αικατερίνεια 2016» από 17 έως 22 Ιουλίου 2016 στην ομώνυμη συνοικία του Ηρακλείου, με κεντρικό μήνυμα «Τριάντα ένα χρόνια δυναμικής-δημιουργικής παρουσίας και δράσης. Κτίζουμε το παρόν και προετοιμάζουμε το μέλλον των παιδιών μας και της Συνοικίας μας».

Παιδικό Θέατρο «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

Η αγαπημένη των παιδιών ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ διασκευάζει και σκηνοθετεί το θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί  που έγινε πασίγνωστο  όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι-σπουδαίος - Ιταλός  συνθέτης – το διάλεξε για να το  κάνει ΟΠΕΡΑ. Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας  συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή  μαγεία και  ρεαλισμό, χιούμορ  και μια πολύ   ενδιαφέρουσα  υπόθεση. Τα τραγούδια που ακούγονται είναι   βγαλμένα από τις υπέροχες μελωδίες του Ροσσίνι. Ακούσματα κλασσικής μουσικής, τόσο απαραίτητα  για την καλλιέργεια  του μουσικού αισθητηρίου των παιδιών.

Μουσική Εκδήλωση «Στ’ αρώματα, στα χρώματα στις μουσικές χαρίσου»

Το μουσικό σχήμα  «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» παρουσιάζει την μουσική εκδήλωση ακρόαμα – θέαμα: «ΣΤ’ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΧΑΡΙΣΟΥ»

Μουσική Παράσταση «Circle»

Το Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» υποδέχεται το “CIRCLE” με τον ALEX DRAKOS TRIO την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 21:30, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

«Suntan»

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ το 2016.

Ελλάδα | Greece 2016 | 104’

Σκηνοθεσία | Direction: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Σενάριο | Screenplay: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Σύλλας Τζουμέρκας

Γλώσσα | Language: Ελληνικά, Αγγλικά | Greek, english

 

Θεατρική παράσταση «Πρίν απο τη φόνισσα»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΝΙΣΣΑ» του Α. Παπαδιαμάντη

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Μαρία Φραγκή

Συναυλία «O Αντώνης Φραγκιαδάκης με τους Δραβίδες του!!!»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«O Αντώνης Φραγκιαδάκης με τους Δραβίδες του!!!»

Δραβίδες:

Αντώνης Φραγκιαδάκης, τραγούδι - λαούτο

Λίλα Κατσούνα: τραγούδι -  μπεντίρ

Ζαχάρης Βασιλάκης: κιθάρα

Συναυλία με τον Γιάννη Παξιμαδάκη

 

O Γιάννης Παξιμαδάκης θα βρίσκεται για μία συναυλία ελληνικής μουσικής στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 21:30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».

 

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Δρακάκη Ξυπόλητοι και Καραβανάδες

Με την παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου του Μανόλη Δρακάκη Ξυπόλητοι και Καραβανάδες. Παιδεία και πολιτική στο Ηράκλειο του ύστερου 19ου αι. (1878-1898), την ερχόμενη Τετάρτη 20/7/2016, ώρα 20.00΄, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, συνεχίζεται ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων λόγου και μουσικής του ΙΜΚ.

Θέατρο «Ορέστεια»

Μια σφιχτή ομάδα 12 εκλεκτών ηθοποιών μοιράζεται όλους τους ρόλους της τριλογίας του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ, συμπεριλαμβανομένου του Χορού, και στα τρία έργα. Με τα ελάχιστα δυνατά σκηνικά μέσα αλλά με όλες τις δυναμικές της ατομικής, οικογενειακής, πολιτικής και κοινωνικής βίας, αφηγούνται τον κύκλο αίματος μιας οικογένειας ως τον ιστορικό κύκλο ενός έθνους που πρέπει να θυσιάσει τα παιδιά του προκειμένου να ξαναγεννηθεί. Όμως η αναγέννηση που βασίζεται σε πολιτικοκοινωνικά οράματα χωρίς την γονιμοποιητική ευλογία της οικογενειακής αγάπης δεν φέρνει απαραίτητα την λύτρωση.

Συναυλία «Υπάρχει ελπίδα»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Με τον  Βαγγέλη Σαμαράκη και τη «Μουσική Συντροφιά» του σε μια μουσικοποιητική βραδιά «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»

Μια σειρά από νέα τραγούδια, μαζί με κάποια που αγαπήσαμε … σε ποίηση – στίχους: Γιώργου Αγγελάκη, Γιάννη Καλαμίτση Μερίνας Ματζαπετάκη και Βαγγέλη Σαμαράκη

«Φεγγαρο-ιστορίες»

Σας περιμένουμε στο φεγγαρολουσμένο και δροσερό Πάρκο Κνωσού τη βραδιά της ιουλιανής πανσελήνου.

Προβολή ταινίας «Marguerite »

Στα περίχωρα του Παρισιού της δεκαετίας του ’20 και στο κάστρο της πάμπλουτης και μυστηριώδους Μαργκερίτ, όλη η καλή κοινωνία της πόλης μαζεύεται για να την ακούσει να δίνει μοναδικές ερμηνείες στις αγαπημένες της άριες. Η μοναδικότητα έγκειται στη φρικτή κακοφωνία της σοπράνο, η οποία εκτελεί ανελέητα τα κομμάτια της όπερας, όλοι όμως, λόγω υποκρισίας, αντιμετωπίζουν την οικοδέσποινα σαν τη μεγάλη ντίβα που κι η ίδια νομίζει πως είναι.

«Ο Καραγκιόζης και η πειρατική γαλέρα»

Πρόκειται για μια μοναδική περιπέτεια η οποία είναι δημιουργία του καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Θεοδωρόπουλου βασισμένη πάντα στο Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών και στο απαράμιλλο χιούμορ του ξυπόλυτου ήρωά μας. Στην ιστορία μας ο Καραγκιόζης εργάζεται ως υπηρέτης στο σπίτι ενός μεγάλου και πλούσιου εμπόρου ο οποίος είχε παλιούς ανοιχτούς λογαριασμούς με πειρατές. Ένα βράδυ δέχεται επίθεση στο σπίτι του και ο Καραγκιόζης προσπαθώντας να τον υπερασπιστεί καταλήγει αιχμάλωτος και μπλέκει σε περιπέτειες που θα έχουν ένα απίστευτο τέλος!

Μουσική βραδιά “Παιχνίδια ρεαλισμού & ασπρόμαυρης αθωότητας”

Σ’ ένα ονειρικό μουσικό τοπίο έρχεται να μας ταξιδέψει ο τραγουδοποιός - ερμηνευτής Γιώργος Σταυρακάκης. Σ’ έναν κόσμο ελκυστικό, πότε της ασπρόμαυρης αθωότητας και πότε σε παιχνίδια ρεαλισμού κατάλληλα μόνο για μεγάλους…

Μουσικοχορευτική παράσταση «Xορεύουμε για καλό σκοπό»

Μικροί και μεγάλοι χορευτές των σχολών φοράνε ξανά τις στολές τους και χορεύουν  (για καλό σκοπό). Παίζουν τα συγκροτήματα των Δημήτρη και Μιχάλη Κουνάλη – Παντελή Κακουλάκη - Γρηγόρη και Βαγγέλη Αλεξάκη

Θέατρο «Caveman»

Δέκα χρόνια τώρα ο Caveman έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Στην Ελλάδα τον έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 270.000 θεατές ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 15.000.000. Ο Θανάσης Βισκαδουράκης   προσθέτει την προσωπική του σφραγίδα σ΄ έναν από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς ρόλους των τελευταίων δεκαετιών...

Εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Αντάμωμα»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου το «Πολιτιστικό Αντάμωμα» στο Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται  στο ιστορικό κέντρο του  Καστελλίου από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελλίου σε συνδιοργάνωση με το  ΔΟΠΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδος και  τους Συλλόγους του δήμου.

Φεστιβάλ «Παραδισιακές χορευτικές πτυχές της Ελλάδας»

Υπεύθυνος οργάνωσης: Πρασάκης χρήστος

Παρουσιάζει: Τηλέμαχος Τζακόπουλος

Θεατρική παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»

H παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που ξεκίνησε πέρσι με την συνεργασία και υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ, μετά την ενθουσιώδη και κατανυκτική της υποδοχή από το κοινό κάθε ηλικίας και παιδείας, συνεχίζεται και φέτος με μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ο τελετουργικός χαρακτήρας αυτής της Αναπαράστασης και η απόδοση τιμής στο εξαιρετικό και δραματικό αυτό ιστορικό γεγονός και τα πρόσωπά του, μας επιβάλει να μην πραγματοποιείται  στο τέλος του έργου η επιστροφή των ηθοποιών για χαιρετισμό.

Προβολή ντοκιμαντέρ «Ο τερματισμός»

«Ο τερματισμός» είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών αειθαλών εφήβων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο!

Παραδοσιακή μουσική βραδιά

Η Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια Κρητική Βραδιά με τη συμμετοχή των  συγκροτημάτων  Πέτρου Μαρούλη, Δημήτρη Βακάκη και Τζανή Τζανιδάκη και τις Σχολές χορού Γεωργιλαδάκης.

Φεστιβάλ χορού «Άρωμα ανατολής»

Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την λεβεντογέννα Κρήτη, Ινδία, Αίγυπτος, και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες.

Διεθνές Φεστιβάλ 'Follow Your Art-Be Part'

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό  εμπνέονται από τον πρώτο Ευρωπαικό πολιτισμό που γεννήθηκε στην Μεσόγειο και την Κρήτη, τον Μινωικό Πολιτισμό και  χρησιμοποιούν την τέχνη ως όχημα για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Μεσόγειο και την Ευρώπη και τα ζητήματα που προκύπτουν όπως η Παράνομη Εμπορία και Διακίνηση Ανθρώπων, ο Ρατσισμός, η Ξενοφοβία. Tα έργα τους  παρουσιάζοναι στο  Youtube στο Art Video “FOLLOW YOUR ART – BE PART”  https://www.youtube.com/watch?v=dKxxbrgu1u0&feature=youtu.be

Προβολή ταινίας «Ατίθασες (Mustang)»

Το καλοκαίρι έχει μόλις αρχίσει. Σε ένα απομονωμένο χωριό της Τουρκίας πέντε αδερφές γυρνώντας από το σχολείο, σταματούν για να παίξουν στην θάλασσα με τους συμμαθητές τους. Τα αθώα παιχνίδια τους κρίνονται ανάρμοστα και σκανδαλώδη από τους ενήλικους και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

«Μουσών ήχοι: μουσικές περιηγήσεις στις υλικές μαρτυρίες του παρελθόντος»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στον κύκλο μουσικών πράξεων που θα λάβουν χώρα στους εκθεσιακούς του χώρους και αποσκοπούν στην ανάδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων του με τη συνοδεία μουσικής.

Έκθεση ζωγραφικής της Αγγλίδας ζωγράφου Sal Sidner

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου ξεκινά στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η έκθεση έργων που φιλοτέχνησε η Αγγλίδα ζωγράφος Sal Sidner κατά τη διάρκεια της παραμονής της το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη.

Θέατρο «Ο Λεπρέντης»

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηράκλειου, παρουσιάζει για τρεις βραδιές την κωμωδία του Μ. Χουρμούζη «Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις». Δευτέρα 25, Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουλίου, τρεις βραδιές γεμάτες γέλιο.

«Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

Μουσική: Λεωνίδας Τζωρτζάκης

Σκηνογραφία: Άννα Μαχαιριανάκη, Αλέξης Βλαχάκης

Ενδυματολογία: Άννα Μαχαιριανάκη

Ράψιμο Κοστουμιών: Ελένη Μανουσάκη

Αφίσα – Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης

Ηχητικά – Φωτισμοί: Νίκος και Χρήστος Αλούπης

Φωτογραφίες: Βασίλης Κοκκινάκης - Μανόλης Τσαγκαράκης

Υπεύθυνη παραγωγής και δημοσίων σχέσεων: Μαρίζα Χριστάκη

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Γιάννης Αλεξανδράκης, Φρόσω Αργυροπούλου, Έλενα Βοσνάκη, Παναγιώτης Γεωργαντής, Δέσποινα Καρατσάλη, Βασίλης Κοκκινάκης, Ράνια Κόκκινου, Στέλλα Παττακού, Γιώργος Πεδιαδιτάκης, Γιάννης Σταρίδας, , Γιώργος Φουρναράκης, Μανώλης Φωτάκης.

Διδασκαλία χορού: Στεφανία Σπυροπούλου

Ώρα έναρξης: 21:30. Γενική είσοδος: 5€

Θέατρο «Πλούτος» του Αριστοφάνη

Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του: τίμιο και φτωχό ή πλούσιο και απατεώνα; Η Πυθία, όπως πάντα ομιχλώδης, τον προτρέπει να πάρει σπίτι του τον πρώτο που θα συναντήσει αποχωρώντας από το Μαντείο. Αυτός είναι ένας τυφλός γέρος, ο Θεός Πλούτος, τιμωρημένος από τον Δία για να μη βλέπει που μοιράζει τα πλούτη, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί γιατί φοβάται την οργή του Θεού. Μεταπείθεται ωστόσο από τον Χρεμύλο και τον υπηρέτη του, Καρίωνα , ώστε να διαθέτει τον πλούτο σε όσους τον αξίζουν και όχι στους φαύλους ρήτορες και τους απατεώνες. Η θεά Πενία παρεμβαίνει και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος θα καταστρέψει τους πολίτες, μιας και οι φτωχοί θα επαναπαυθούν, με αποτέλεσμα να γίνουν τεμπέληδες. Εξανίστανται επίσης όλοι οι επιτήδειοι -των ιερέων μη εξαιρουμένων- οι οποίοι χάνουν τα προνόμιά τους.

Συναυλία Συλλόγου Σητειακών Ηρακλείου «Ο ΜΥΣΩΝ»

Σητειακοί ερασιτέχνες τραγουδιστές και μουσικοί μας, ψυχαγωγούν και μας μεταδίδουν την προσωπική τους άποψη και φιλοσοφία, μέσα από τους στοίχους και τις μελωδίες του Ελληνικού τραγουδιού. Θα βρίσκονται την Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 21:30 στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» για μια μουσική βραδιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

Διεθνής Εικαστική Έκθεση «ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ»

Μέσα στα πλαίσια της Διεθνούς Εικαστικής Έκθεσης «ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ» οι φίλοι της τέχνης θα γνωρίσουν δύο νέες μορφές σύγχρονης τέχνης. Η διεθνής ομάδα καλλιτεχνών GLOBAL VILLAGE CREARTISTS με ιδρυτή τον Victor Valqui Vidal συμμετέχει με δύο διεθνείς μεταφερόμενες καλλιτεχνικές συλλογές, με έργα διεθνών καλλιτεχνών που ταξιδεύουν και παρουσιάζονται σε εκθέσεις σε διαφορετικές πόλεις  του  κόσμου.

«Διεθνές φεστιβάλ των αετών 2016»

Το «Φεστιβάλ των Αετών» 2016 θα λάβει χώρα για μία ακόμη χρονιά στην Πλατεία Δασκαλογιάννη για δύο μέρες, την Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουλίου, μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους κάθε εθνικότητας με κοινή αγάπη την μουσική, το χορό, την παιδεία, τον πολιτισμό και ιδιαιτέρως την αγάπη προς την Ελλάδα. Στο Φεστιβάλ, πέρα από την απόδοση τιμής στην κρητική μουσικοχορευτική παράδοση αλλά και στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, θα διεξαχθούν σεμινάρια από φιλοξενούμενους από το εξωτερικό μαζί με τα μέλη του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ».

«Υακίνθεια 2016»

Τα Υακίνθεια, εδώ και 19 χρόνια, συνθέτουν και σμίγουν τους πολιτισμούς της Μεσογείου σε ένα περιβάλλον που πλέον συγκαταλέγεται στα παγκόσμια γεοπάρκα της UNESCO. Ένα ολιγοήμερο θερινό σχολείο περιβαλλοντικής αρμονίας, πνευματικής καλλιέργειας και προσευχής.

Η Nalyssa Green στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ελάτε να αποδράσουμε με την Nalyssa Green σε μια πρωτότυπη ηχητική διαδρομή με ηλεκτρονικές επιρροές, έντονα στοιχεία πειραματικής pop και minimal ακουστική αισθητική στον ατμοσφαιρικό κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, την τελευταία Τετάρτη του Ιουλίου (27/7), ώρα 21.00΄.

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Έλλη Πασπαλά

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» με δύο εξαιρετικές γυναικείες παρουσίες να συναντώνται στη σκηνή του Κηποθεάτρου «Ν. Καζαντζάκης» την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 21:30. Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά θα στροβιλίσουν τις νύχτες μας. Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι που συναντά την Ανατολή και την Δύση. Σαν τις νύχτες τις καλοκαιρινές στο σινεμά της γειτονιάς όταν γέμιζε η σκηνή εικόνες, ήχους και χρώματα που έγιναν η συντροφιά στα όνειρά μας.

Κουκλοθέατρο «Ο Ψαροτρομάρας»

Έπειτα από μια μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ» σε όλη την Ευρώπη, έρχεται και στο Ηράκλειο. Η παράσταση, λαμβάνοντας μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου, θα παιχτεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ».

ΜΟΥΣΩΝ ΗΧΟΙ: μουσικές περιηγήσεις στο μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στον κύκλο μουσικών πράξεων που θα λάβουν χώρα στους εκθεσιακούς του χώρους και αποσκοπούν στην ανάδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων του με τη συνοδεία μουσικής. Ο κύκλος αυτός με τον γενικό τίτλο «ΜΟΥΣΩΝ ΗΧΟΙ: μουσικές περιηγήσεις στο μουσείο» περιλαμβάνει ωριαίες εκτελέσεις μουσικών έργων και αυτοσχεδιασμών, σόλο οργάνων ή μικρών οργανικών σχημάτων, που «σχολιάζουν» επιλεγμένα εκθέματα.

Προβολή ταινίας «Τετάρτη 04:45(Wednesday 04:45)»

Αθήνα, χειμώνας 2010. Ο Στέλιος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγός του σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του.

Συναυλία «Alan Dalon»

Ατμοσφαιρικές διασκευές με swing και όχι μόνο διάθεση. Οι Alan Dalon με εφταμελή μπάντα επί σκηνής παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης έως σήμερα.

Συναυλία «Αγάπη... κραταιά ως θάνατος»

Η δύναμη της αγάπης υπό το φως της ζωής και το σκοτάδι του θανάτου. Μουσική βραδιά με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Συναυλία με τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης με την "ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ" σάς ταξιδεύουν στα μουσικά μονοπάτια τής Κρητικής παράδοσης.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη «Λέγε με Καϊρα»

Το Βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" και οι Εκδόσεις "Ψυχογιός" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη, "Λέγε με Καϊρα" στο OPUS wine bar (πίσω απο τον ΟΤΕ), την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 και ώρα 8.00 το βράδυ.

Θέατρο «Άδμητος ή η αυτοθυσία της Άλκηστης»

Το Θέατρο των Vivi ανεβάζει το έργο του Ευριπίδη: Άδμητος ή η αυτοθυσία της Άλκηστης, προκειμένου καταρχάς να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μεγαλύτερο πολιτιστικό forum για το θέατρο στην υφήλιο, στην Αβινιόν της Γαλλίας (7 έως 18 Ιουλίου 2016) και εν συνεχεία να δώσει ορισμένες παραστάσεις στην Ελλάδα.

Παιδικό Θέατρο «Ο ευτυχισμένος πρίγκηπας»

Η τρυφερή ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που γράφτηκε το 1888, σε μία ολοκαίνουργια διασκευή της Τζόης Εΰείδη.

Θέατρο «Καταστρούπολη»

Όταν ξαφνικά μια ο κόσμος ερημώνεται από μια άγνωστη συμφορά, επτά επιζήσαντες σμίγουν, χωρίς μνήμη, στην Καταστρούπολη, κι εκεί θα προσπαθήσουν να ξαναφτιάξουν τις ιστορίες τους από την αρχή.

Έκθεση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης για 10η  χρονιά, πραγματοποιεί την καθιερωμένη έκθεση – γιορτή των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην  Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει  29, 30, 31 Ιουλίου 1, 2 και 3 Αυγούστου 2016.

Ώρες λειτουργίας 11 το πρωί,  μέχρι 10 το βράδυ

Κουκλοθέατρο «Όσο πιο γρήγορα»

Παράσταση Κουκλοθεάτρου βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί.

Μουσικοχορευτική παράσταση «Ο πραματευτής»

Ο Λαογραφικός Σύλλογος «ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΑ» παρουσιάζειΕλληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τα Νησιά, την Μακεδονία, την Θράκη και γνωστούς και ξεχασμένους χορούς της Κρήτης «Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ»

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE