inner image

«μόνον εσέ, Ρωτόκριτε» ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα φιλοξενηθεί από τις 27 Αυγούστου και για ένα μήνα, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

IDA

31 Αυγούστου Δευτέρα • ώρα 21:30
1 - 2 Σεπτεμβρίου Τρίτη | Τετάρτη • ώρα: 21:00

IDA
Σκηνοθεσία | Direction: Pawel Pawlikowski
Poland 2013 | 82’

Το 1962 η νεαρή δόκιμη μοναχή Άννα συναντά λίγο προτού δώσει τους όρκους της τη μόνη ζωντανή συγγενή της, την
αδελφή της μητέρας της Βάντα. Εκείνη της αποκαλύπτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και την παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι ανεύρεσης του τάφου αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προβολή της ταινίας «Το δέντρο που πληγώναμε» - 'Cinema on the road'

Συνεχίζονται κανονικά οι προβολές του κινηματογράφου στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και με ταινίες εξαιρετικές ο κινηματογράφος που στήνεται σε δρόμους και πλατείες «έχει κλέψει» την καρδιά των Ηρακλειωτών και τους έχει χαρίσει μέχρι τώρα υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές. Την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο 19ο Δημοτικό Σχολείο θα γίνει η προβολή της ταινίας «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη.

Καντάδα σε αναγεννησιακό σκηνικό στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Καντάδα σε αναγεννησιακό σκηνικό στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου- Συνεχίζεται το Φεστιβάλ « Κρήτη, μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί 2015»

Με καντάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου συνεχίζονται την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου « Κρήτη, μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί 2015».

Miscelanea Guitar Quartet - Κουαρτέτο κλασικής κιθάρας

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά μουσικά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με την εμφάνιση του διεθνώς αναγνωρισμένου σχήματος Miscelanea Guitar Quartet την ερχόμενη Τετάρτη 02.09.2015, ώρα 21.00΄ στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη.

Το Miscelanea Guitar Quartet, το οποίο έχει ως έδρα του το Salzburg της Αυστρίας, απαρτίζεται από τους μουσικούς Κώστα Τοσίδη, Alejandro Diaz Bandrés, Μάνο Αναστασάκη και Γιώργο Περβολαράκη. Αντλώντας από την ποικίλη μουσική εμπειρία και από τη διαφορετικότητα της κουλτούρας των μελών του, φέρνει ένα νέο όραμα στην τέχνη της κλασικής κιθάρας.

«Από το Μπαρόκ στον Κλασικισμό»

Στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ηρακλείου «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» μια μοναδική συναυλία με τους δυο παγκοσμίου φήμης Έλληνες καλλιτέχνες: τον Ηρακλειώτη Θεόδωρο Κερκέζο στο σαξόφωνο και τον πιανίστα-διευθυντή της Ελληνικής Εθνικής Ραδιοφωνίας Χρίστο Παπαγεωργίου, ο οποίος θα προλογίζει και τα κομμάτια. Μαζί τους η διεθνής σοπράνο Βανέσα Καλκάνη και ο νεαρός βραβευμένος σολίστ του βιολιού Ανδρέας Κερκέζος.

Plein Soleil | Γυμνοί στον ήλιο

3-4-5 Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο • ώρα: 21:00

Plein Soleil | Γυμνοί στον ήλιο
Σκηνοθεσία | Direction: René Clément
France 1960 | 112’

Ενας φτωχός νέος δολοφονεί έναν πλούσιο "πλέι-μπόι" και προσπαθεί ν' αποκτήσει τα λεφτά και το κορίτσι του

Προβολή της ταινίας του Ισραηλινού κινηματογράφου «Ο προξενητής» - 'Cinema on the road'

Την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των Βασιλειών, στο χώρο του δημοτικού σχολείου θα γίνει η προβολή της ταινίας του Ισραηλινού κινηματογράφου «Ο προξενητής»

Κουκλοπαράσταση με πρωταγωνιστή τον Ερωτόκριτο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ: «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ», το «ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΆΡΙΜΑ» του Κωστή Ζαϊμάκη παρουσιάζει την κουκλοπαράσταση για παιδιά και μεγάλους «Ποίημα Ερωτικόν, ο Ερωτόκριτος» την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 19:00.

Προβολή ταινιών «Το κάλεσμα του βουνού» και «Ο μανάβης» - 'Cinema on the road'

Συνεχίζονται κανονικά οι προβολές του κινηματογράφου στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και με ταινίες εξαιρετικές ο κινηματογράφος που στήνεται σε δρόμους και πλατείες «έχει κλέψει» την καρδιά των Ηρακλειωτών και τους έχει χαρίσει μέχρι τώρα υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές. Tην Παρασκευή 4 του μήνα στο δημοτικό σχολείο της Καρκαδιώτισσας θα γίνει της ταινίας του Στέλιου Αποστολόπουλου «Το κάλεσμα του βουνού» καθώς και το έργο του Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου «Ο μανάβης».

Πύλες της Ιστορίας, Πύλες Πολιτισμού

Το Τμήμα Παλιάς Πόλης σε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο (οδός Δ. Μποφώρ) υλοποίησε τη δράση: "Πύλες της Ιστορίας, Πύλες Πολιτισμού" όπου κάποιοι μαθητές μετά από κάποιες βασικές γνώσεις που πήραν για τα ενετικά τείχη και την τέχνη της φωτογραφίας, έβγαλαν τις δικές τους φωτογραφίες. Αυτές έγιναν έκθεση και καρτ ποττάλ και σας καλούμε να τα δείτε από κοντά παρέα με το συγκρότημα ΕΡΑΝ. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στην πύλη Βιττούρι (Βίγλα).

Dogs 2015 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, πραγματοποιείται για 2η χρονιά το "Dogs 2015 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε". Μια μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στους πιστούς φίλους του ανθρώπου, στα σκυλιά. H εκδήλωση οργανώνεται από τις «Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε. - Νεκτάριος Σερμάκης» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος της είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σχέση του ανθρώπου με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα.

 

 

Προβολή της ταινίας του Δημήτρη Σπύρου «Ο ψύλλος» - 'Cinema on the road'

Συνεχίζονται κανονικά οι προβολές του κινηματογράφου στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και με ταινίες εξαιρετικές ο κινηματογράφος που στήνεται σε δρόμους και πλατείες «έχει κλέψει» την καρδιά των Ηρακλειωτών και τους έχει χαρίσει μέχρι τώρα υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές. Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο κινηματογράφος θα βρεθεί στις Βούτες, (στο καφενείο του Παπαδάκη) με την ταινία του Δημήτρη Σπύρου «Ο ψύλλος».

«Μικρασιατικό Αντάμωμα με μουσικοχορευτική βραδιά στον Άγιο Νεκτάριο εκ Βρυούλλων

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μικρασιατικό Αντάμωμα» με μουσικοχορευτική βραδιά το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 21.00 στην πλατεία του Αγίου Νεκταρίου εκ Βρυούλλων στη Σύλλαμο Ηρακλείου.

Ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει!

Ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει για μία μοναδική βραδιά με τη γνώριμη πλέον ενέργεια του και τον ξεσηκωτικό του χαρακτήρα. Μια εκρηκτική live παράσταση με βασικό μήνυμα τη μουσική, τη χαρά και την ελπίδα!

'Μεταξύ του φωτός και της ανυπαρξίας του'

Την πρώτη του ατομική έκθεση με σκιές θα παρουσιάσει στην Κρήτη ο Teodosio Sectio Aurea.Ο ζωγράφος των σκιών ! Ο Αθηναίος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης από σκιά! Οι πολύπλοκες, σχεδόν χαοτικές κατασκευές που δημιουργεί χρησιμοποιώντας σύρματα και ελάσματα σιδήρου, με την πρώτη ματιά, δείχνουν άμορφες και αφαιρετικές σαν μια μπερδεμένη μάζα από μέταλλο. Όταν όμως τοποθετηθούν δίπλα σε φως με τον κατάλληλο προσανατολισμό, εμφανίζουν καταπληκτικές δημιουργίες από σκιές. 

«Η Κρήτη τραγουδά την ξενιτιά»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και φορέων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων πραγματοποιεί στο Ηράκλειο την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, την 3η Παγκρήτια Καντάδα (ώρα 17:00 στα Λιοντάρια) και το Παγκρήτιο Φεστιβάλ Χορού (ώρα 21:30 στο Στάδιο Ελευθερίας ) με συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, Χορευτικών Ομίλων και Κρητικών Σχολών Χορού.

«Τα μυστικά του λαβυρίνθου» του Christian Bauer και του Νίκου Νταγιαντά

Στα πλαίσια του θερινού φεστιβάλ «Κρήτη, Μια ιστορία, Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί » 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, θα προβληθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις  21:00 στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «ΒΗΘΛΕΕΜ» με ελεύθερη είσοδο το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ» του Christian bauer και του Νίκου Νταγιαντά που διηγείται τη συναρπαστική ιστορία της ανακάλυψης της Κνωσού από τον Σερ Άρθουρ Έβανς στις αρχές του 20ου αιώνα.

The Graduate | Ο Πρωτάρης

7-8-9 Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη • ώρα: 21:00

The Graduate | Ο Πρωτάρης
Σκηνοθεσία | Direction: Mike Nichols
USA 1967 | 105’

Έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το κολέγιο, ο Μπέντζαμιν Μπράντοκ τα φτιάχνει με την κυρία Ρόμπινσον, μια γοητευτική σαραντάρα, ερωτεύεται όμως τη νεαρή κόρη της Ιλέιν.

Οι Active Member γιορτάζουν τη μαγεία του τέλους!

Το Karpimo Tour κάνει στάση στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι Active Member γιορτάζουν φέτος το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα… τη μαγεία του τέλους! Γιατί για κάθε κύκλο που κλείνει, υπάρχουν καινούριοι που ανοίγονται. Κι όσο υπάρχει η μουσική, τίποτα δεν τελειώνει… Καλή αντάμωση στα όμορφα και στα λεύτερα!

«Πολιορκία του Χάνδακα και Χρονοστρατηγική» με τον Νίκο Λυγερό και συναυλία Ross Daly

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Η. «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» και σας παρουσιάζει την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» μία διάλεξη με τίτλο «Πολιορκία του Χάνδακα και Χρονοστρατηγική» με ομιλητή τον πολυπράγμονα ερευνητή κ. Νίκο Λυγερό.

Ο 16ος Αιώνας στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη - Ιστορία και Πολιτισμός

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμενου και η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλογών, οργανώνουν με τη συνεργασία και την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Κρήτης, των τεσσάρων Αντιπεριφερειών, των Δήμων και άλλων πολιτιστικών και επιστημοντκών φορέων της Κρήτης Διεθνές Ειποτημσνικο Συνέδριο, με θέμα: Ο 16ος Αιώνας στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη - Ιστορία και Πολιτισμός

Συναυλία Jazz μουσικής -φεστιβάλ «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Η. διοργανώνεται την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:00 μία μουσική βραδιά με τους «JAZOO». Το μουσικό σχήμα θα μας παρουσιάσει γνωστές αλλά και δικές τους JAZZ συνθέσεις.

Παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ Σπανάκη - Κοχιαδάκη Αθηνά, σας προσκαλεί στην επιστημονική εκδήλωση "Παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε", που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα "Καστελλάκη", του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, την Τετάρτη εννέα (9) Σεπτεμβρίου 2015. Η διάρκεια της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί από ΄

Γιάννης Κότσιρας – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Έτσι… & αλλιώς

Δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, από τους σημαντικότερους της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και έρχονται να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει πριν χρόνια με ένα μοίρασμα που τους έλειψε επί σκηνής, όπως έχει λείψει και σ’ εμάς ο μοναδικός τους τρόπος να μας ξεσηκώνουν με τα τραγούδια τους χαρίζοντας μας αξέχαστες στιγμές και απρόσμενες εκπλήξεις!

Ομιλία με θέμα «Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο»

Η Χώρα των Παραμυθιών σας προσκαλεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου,στις 18:30, να συζητήσουμε με την ψυχολόγο κ. Ανδριανή Παπαδάκη και την παιδαγωγική ομάδα της Χώρας των Παραμυθιών την προσαρμογή των παιδιών στο παιδικό σταθμό!

Συναυλία από το φωνητικό σύνολο «ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ»

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Η. «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» με την συναυλία «Εύθυμα Πολυφωνικά τραγούδια και χοροί της Αναγέννησης» από το Φωνητικό Σύνολο Αναγεννησιακής Μουσικής «Φραγκίσκος Λεονταρίτης» την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου με ελεύθερη είσοδο.

A Bout De Souffle | Με Κομμένη την Ανάσα

10-11-12 Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο • ώρα: 21:00

A Bout De Souffle | Με Κομμένη την Ανάσα
Σκηνοθεσία | Direction: Jean-Luc Godard
France 1960 | 89’

Ένας κλέφτης αυτοκινήτων σκοτώνει έναν αστυνομικό και καταφεύγει στο Παρίσι, όπου έχει μια εφήμερη ερωτική σχέση με μια Αμερικανίδα.

Ρεσιτάλ πιάνου με την ΑΛΕΞΙΑ ΜΟΥΖΑ

αΟ μουσικός σύλλογος Απόλλων παρουσιάζει την Αλεξία Μουζά στο ρεσιτάλ πιάνου με έργα Frederic Chopin την Πέμπτη 10/9/2015 στο κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις.

Η θεατρική παράσταση «ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ» του Α. Γαλανού από την Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ»

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Δ/ντη του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι η θεατρική παράσταση «ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ» του Α. Γαλανού από την Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» που είναι προγραμματισμένη στις 10 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ στην Περιοχή «Λάκκος Ηρακλείου» στις 22:00 την ίδια ημέρα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Αρτεμησία» παρουσιάζει την επιθεώρηση «Άρχισαν τα όργανα»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2015», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ» παρουσιάζει την επιθεώρηση «ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ» την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θεατρική παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ MASTER CHEF»

Το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ παρουσιάζει την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου την παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ MASTER CHEF» στο Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η είσοδος είναι 5€.

Ολοκληρώνει τις προβολές του το cinema on the road – Πενταμόδι, Χρυσοπηγή, Πατέλες

Ολοκληρώνει αυτή την εβδομάδα τις προβολές του στους δρόμους και στις πλατείες του Ηρακλείου ο θερινός κινηματογράφος που φέτος έκανε την εμφάνιση του στην πόλη και –κυριολεκτικά- «έκλεψε την παράσταση».

«Χοχλιδοβραδιά» στην Φιλοθέη Ηρακλείου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η «Χοχλιδοβραδιά» στην Φιλοθέη Ηρακλείου την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 (περίβολος εκκλησίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ») . Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός & Οικολογικός Σύλλογος Φιλοθέης «ΑΝΑΤΟΛΗ», στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του δράσεων. Είσοδος ελεύθερη.

Η Χορωδία ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ παρουσιάζει Επτανησιακές & Αθηναϊκές καντάδες

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, η χορωδία «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ» παρουσιάζει μια μουσική βραδιά με τίτλο «ΣΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΑΝΗΦΟΡΙΕΣ» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου με τη συνοδεία ορχήστρας, η χορωδία τραγουδάει επτανησιακές και αθηναϊκές καντάδες.

2ο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Το παιδικό ραδιόφωνο FAMILY FM 89.5, διοργανώνει και φέτος το 2ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, στην πλατεία Ελευθερίας, 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 11:00 έως 20:00. Μία εκδήλωση με σκοπό, να δημιουργήσουμε για 2 ημέρες ένα μοντέλο οδικής συμπεριφοράς και να ενημερώσουμε, τον Πολίτη του Ηρακλείου και τα παιδιά του, για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε κατά την χρησιμοποίηση του  μεταφορικού μας μέσου.

Οι Κρείττονες γιορτάζουν τον τρύγο με μια μουσικοχορευτική βραδιά

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ», οι Κρείττονες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015», γιορτάζουν τον Τρύγο. Είσοδος 5 ευρώ (Δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών).

Συναυλία της φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου μας ταξιδεύει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» αναβιώνοντας μελωδίες γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών και ερμηνευτών, σε ένα πρόγραμμα με στοιχεία τζαζ, λάτιν, ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, κ.α. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Μια συναυλία για το κοινωνικό τραγούδι

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Τεχνών και το Μουσικό Σχήμα «Δράσεις και Αντιδράσεις» παρουσιάζουν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» τη συναυλία «Το τραγούδι Μπροστά». Μία συναυλία αφιέρωμα στο πολιτικό και κοινωνικό τραγούδι, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τους Έλληνες συνθέτες και ποιητές τα τελευταία 50 χρόνια και η οποία αναδεικνύει τον διαχρονικό χαρακτήρα του. Πρόκειται για μια προσπάθεια σύνδεσης των μοναδικών αυτών τραγουδιών με το σήμερα και τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα: ρατσισμός, ξενοφοβία, μετανάστευση, εξορία, κοινωνική ανισότητα… Ζητήματα που έχουν εξαλειφθεί ή που ταλανίζουν ακόμα και τις σύγχρονες κοινωνίες; Άνθρωποι που υποκύπτουν στο θέλημα των «ισχυρών» ή πνεύματα ελεύθερα που παλεύουν ασταμάτητα για ένα καλύτερο αύριο; Έχει τη δύναμη ο λόγος, έχει τη δύναμη η μουσική να αλλάξει τον κόσμο;

«Μουσικοί...στο σανίδι» από το μουσικό σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ»

Το μουσικό σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» παρουσιάζει το μουσικοποιητικό ακρόαμα – θέαμα «Μουσικοί ….στο σανίδι» την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου (και όχι 15 Σεπτεμβρίου που ήταν προγραμματισμένο και μεταφέρθηκε για τεχνικούς λόγους) στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο. Τραγούδια σε συνειρμό με θεατρικά όνειρα.

Θεατρική παράσταση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ»

Ο σύνδεσμος Μελών Γυναίκειων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ» την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

«Οι γυναίκες πάλι, έχουν τα μεγάλα πάθη. Αυτές είναι που γράφουν την ιστορία. Που σηκώνουν στους ώμους τους τις σημαδιακές στιγμές…»

Σωκράτης Μάλαμας live!

Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο και τραγουδιούνται με πάθος από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο τον Μάλαμα, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live.

Ο Σωκράτης Μάλαμας, άλλωστε, δεν ακολούθησε ποτέ κανόνες, δεν βολεύτηκε ποτέ σε ευκολίες, δεν είχε πεπατημένες. Ο αυθορμητισμός του και η αυθεντικότητα του τον έχουν ξεχωρίσει ως έναν μοναδικό τραγουδοποιό που ξέρει να εκπλήσσει, ακόμα και στα «κλασικά» πλέον κομμάτια του.


  • Χώρος: Τεχνόπολις Ανοιχτό Θέατρο
  • Ημερομηνία: 14/09
  • Ώρα: 21:00

Παρουσίαση βιβλίου της ΠΑΝ/ΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΙΝΟΥ «ΑΦΡΙΚΗΣ ΜΕΘΕΞΗ»

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου οργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της παν/κου Ελένης Γκίνου με τίτλο «Αφρικής Μέθεξη», τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου. (Ανδρόγεω)

Συναυλία μουσικού σχήματος 'ΕΝΩΔΙΑ'

Μία συναυλία με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΥΨΗΠΕΤΕΣ» θα δωθεί την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχει η χορωδία «ΕΝΩΔΙΑ» του Πνευματικού Κέντρου Μιχαήλ Αρχαγγέλου υπό τη Διεύθυνση του πατέρα Δημήτρη Παπαδάκη και πλαισιώνει χορευτικά ο ΌΜΙΛΟΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ».

Μουσική βραδιά “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...”

Η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων «ΕΣΤΙΑ» παρουσιάζουν τη μουσική βραδιά «ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ, ΜΕ ΦΩΝΕΣ…» την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Θεατρική παράσταση 'Η επίσκεψη της γυραιάς κυρίας'

Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Αγ.Ιωάννη παρουσιάζει την τραγική κωμωδία του Φρειδερίκου Ντύρενματ με τίτλο "Η επίσκεψη της γυραιάς κυρίας." στο κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις σις 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Μιούζικαλ 'Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ'

Η "ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ" «ΣΟΝ», οι ΣΟΛΙΣΤ & οι Χορωδίες παιδική, νεανική & Μικτή του "Ωδείου των χρωμάτων", παρουσιάζουν το Μιούζικαλ "Η Μελωδία της Ευτυχίας", στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015», που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, με είσοδο ελεύθερη.

Μουσική βραδιά στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

Πρωτότυπα ακούσματα από τη λύρα του Paul Goodman και της Μανωλίας Κοκολογιάννη, με τη συνοδεία κρουστών της Μαρίτζιας Κατσούνα, θα συνεπάρουν τους επισκέπτες που θα βρεθούν την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 21.00΄, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Βραδιά «ΛΥΡΟΝΤΑΟΥΛΑ»

Το διδασκαλείο παραδοσιακού χορού & μουσικής "ΧΟΡΩΔΕΙΟΝ" τιμά τον μεγάλο Ιωάννη Σολιδάκη  Κιρλίμπα, λυράρη από τη Μαρωνιά Σητείας και γλεντίζει με μια από τις παλαιότερες μουσικές ζυγιές της Ανατολικής Κρήτης, τη λύρα και το νταούλι, την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015 στις  21:00 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με είσοδο ελεύθερη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

«ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

Το  ΚΟΥ - ΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ ύστερα από την επιτυχία με το έργο "Δροσουλίτες" και τον γνωστό σε όλους "Ψαροτρομάρα" έρχεται με το νέο έργο "ΕΙΡΗΝΗ" του Αριστοφάνη την  Τετάρτη 16 & Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 στις  21:00 στο  ανοικτό θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

Βραδιά βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής

Ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ «Κρήτη, μία Ιστορία, Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί» που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Ηρακλείου. Το φεστιβάλ – που σκοπός του Δήμου Ηρακλείου είναι να γίνει ένας σπουδαίος θεσμός πολιτισμού που θα απλώνεται σε κάθε γωνία της Κρήτης – κλείνει με μία βραδιά Βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση συμμετέχουν Βυζαντινές χορωδίες του Ηρακλείου. Ο καθηγητής Βυζαντινής μουσικής Μιχάλης Στρουμπάκης, παρουσιάζει ιστορικά και άλλα στοιχεία της μουσικής της Βυζαντινής περιόδου ( Εκκλησιαστικής και Κοσμικής).  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Ωδείο Ηρακλείου Μουσικού Συλλόγου 'ΑΠΟΛΛΩΝ' παρουσιάζει ένα αφιέρωμα-ταξίδι στο Musical

Το Ωδείο Ηρακλείου Μουσικού Συλλόγου "ΑΠΟΛΛΩΝ" παρουσιάζει ένα αφιέρωμα-ταξίδι στο Musical, καθώς και στον Διεθνή Κινηματογράφο, ερμηνεύοντας έργα που άφησαν εποχή, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» με είσοδο ελεύθερη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Συμμετέχουν καθηγητές και μαθητές του Ωδείου.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιτοναϊκής Κάθαρσης

Στις συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου Ατλαντίς στο Ηράκλειο της Κρήτης από 17-19 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιτοναϊκής Κάθαρσης. Το συνέδριο  οργανώνεται από τη Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης με πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής τον διευθυντή της Μονάδας  Περιτοναϊκής Κάθαρσης του ΠΑΓΝΗ κύριο Κώστα Περάκη.

Συναυλία κρουστών και πιάνου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει την ρυθμική και μελωδική συνύπαρξη των κρουστών οργάνων και του πιάνου, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» με είσοδο ελεύθερη. Θα ακουστούν έργα συνθετών όπως Delecluse, Palijef, Thariechen, Mondi, Korsakov, Ν. Καργάκη κ.α.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση και βράβευση εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική εκδήλωση καθώς και την βράβευση των εισακτέων μελών σε Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι., την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» με είσοδο ελεύθερη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Οι THE GARAGE και ARTΙΟΙ παρουσιάζουν: CAPTIVAE ΤΡΩΑΔΕΣ

Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015 στις 21:00, στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου,οι THE GARAGE και ARTΙΟΙ, παρουσιάζουν: CAPTIVAE ΤΡΩΑΔΕΣ, με γενική είσοδο 10€.

Αναβιώνουν τα παλιά παιδικά παιγνίδια στην Πλατεία Ατσαλένιου

Τα παλιά παιγνίδια των παιδιών στις γειτονιές και στις αλάνες του Ηρακλείου αναβιώνει τώρα η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου, την ερχόμενη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην Πλατεία του Ατσαλένιου.

Δημιουργικά Σάββατα - Παρασκευή σαπουνιού

Δημιουργικά Σάββατα με τον πολιτιστικο σύλλογο Αγ. Ιωάννη - Παρασκευή σαπουνιού

 

Μια βραδιά στο Αγροτικό Μουσείο

Για δεύτερη φορά, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου τιμά στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού την τέχνη της κεραμικής του Θραψανού, του μεγαλύτερου κέντρου παραγωγής κεραμικών της Κρήτης, στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά Κανακάκη, στις 19 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Σάββατο, από τις 18.00΄ έως τις 23.00΄.

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Γιώργο Κοκολάκη

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2015, στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015», που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, θα γίνει ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΚΟΛΑΚΗ, και ώρα 21:00, με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σεμινάριο με θέμα εκμάθηση 'Γραμμικής B γραφής'

Σας ενημερώνουμε ότι  το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο "Μινωικός Πολιτισμός και γραφές" Διοργανώνει σεμινάριο με θέμα  εκμάθηση ΄΄ Γραμμικής B γραφής ΄΄ τον μήνα Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα : 

Την Δευτέρα 21/09  -  Τετάρτη 23/09 – Δευτέρα  28/09  & Τετάρτη 30/09 ώρες μαθημάτων  18:30 -  21:00 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Λεωφόρος δημοκρατίας 3. Τα μαθήματα των 12 ωρών είναι δωρεάν. Στο κάθε εκπαιδευόμενο δίνεται φάκελος  όπου περιλαμβάνει :βιβλίο, γραφική ύλη, cd rom με το πρόγραμμα κ.ά. με συμβολική τιμή. Για τον καφέ βουτήματα κ.λπ. στα διαλείμματα το κόστος είναι 5 Ευρώ. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν για την συμμετοχή τους, στο email του συλλόγου :minoiki_grafi@yahoo.com  ή στα τηλέφωνααπό  12:00  μέχρι  14:00  στο  2810 343930  και από 20:00  μέχρι  22:00 στο 2810731456 *Οι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση ή εγγραφή σας να στείλετε:Ονο/πώνυμο, τηλέφωνα, επαγγελματική ιδιότητα, στο : minoiki_grafi@yahoo.com 

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. 

Η ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις : www.facebook.com/groups/769210543160117/  www.minoikigrafi.gr

Μουσική βραδιά με τους «MD’s Trio»

Την Δευτέρα  21 Σεπτεμβρίου 2015 στις  21:00, στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, θα  πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά  με ποιοτικές ενορχηστρώσεις και πολύ feeling από 3 Μαέστρους της Ιταλικής μουσικής σκηνής, με είσοδο ελεύθερη.

Ο τενόρος Max Devitor (φωνητικά), ο Giulio Scaramella (Πιάνο) και ο Francesco Zanin (Κιθάρα),

θα ταξιδεύσουν το κοινό σε μια διαδρομή, η αφετηρία της οποίας είναι η διεθνής  μουσική πολλών ειδών, με αφιερώματα στο Ιταλικό αλλά και στο Ελληνικό ρεπερτόριο.

Στα κρουστά συνοδεύει ο Gian Andrea Garancini.

Συναυλία Καθηγητών Μουσικού Σχολείου «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝ - ΕΚΦΡΑΣΗ»

Στη Βασιλική Αγ. Μάρκου (λόγω καιρού),  θα πραγματοποιηθεί ην Τρίτη 22  Σεπτεμβρίου 2015 στις  21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η Συναυλία των Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Με τίτλο: Μουσική ΣΥΝ – ΕΚΦΡΑΣΗ, "Χοροί από την Αναγέννηση ως τον 20ό αιώνα".

Συνέδριο αποτελεσμάτων - Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στο Συνέδριο Αποτελεσμάτων του Σχεδίου Δράσης, για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, με τίτλο: «Παγκρήτια Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης»,το οποίο χρηματοδοτείται μέσω της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων) του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ). Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9, θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του Δικτύου, τα αποτελέσματα του σχεδίου δράσης και θέματα ισότητας των φύλων. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές ή επιτυχημένα παραδείγματα γυναικών που υποστηρίχθηκαν από το Δίκτυο.

Ο Γιώργης Μανωλάκης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με την εμφάνιση του Γιώργη Μανωλάκη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την ερχόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 21.00΄ στον κήπο του  Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ολοκληρώνεται ο κύκλος μουσικών εκδηλώσεων του μήνα.

Κρητική μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στις Ελληνικές Κοινότητες Αλεξανδρείας και Καϊρου

Το Δ.Σ. του Παγκρητίου Συλλόγου  Ελλήνων Αιγυπτιωτών & Φίλων και το Δ.Σ. της  Πολιτιστικής Εταιρείας "SYMPOSIUMS", σας προσκαλούν σε Κρητική μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στις Ελληνικές Κοινότητες Αλεξανδρείας και Καϊρου,  με το συγκρότημα του Γιάννη Μπουντρονικόλα και τον Χορευτικό Όμιλο Παπαδόκωστα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9μ.μ.  στην Πύλη Βηθλεέμ.

Συμμετέχουν στο Λαούτο ο Ανδρέας Καραπιδάκης, Κιθάρα Νίκος Κουτάντος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Είσοδος 5€ και συμμετοχή σε κληρώσεις για ταξίδια, δώρα κλπ.

Lab Heraklion and groups in Concert

Σας προσκαλούμε σε μια μουσική βραδιά όπου οι μαθητές και τα groups του Lab Heraklion Music Education, ανεβαίνουν στην σκηνή σ' ένα ξεχωριστό live  γεμάτο rock, funk και pop ρυθμούς

Βραδιά Ερευνητή 2015 στο ΙΤΕ: Η έρευνα γιορτάζει

Την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 18:00, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας θα πραγματοποιηθεί η «Βραδιά Ερευνητή», ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2005 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος με τη φετινή εκδήλωση συμπληρώνει δέκα χρόνια επιτυχημένων εκδηλώσεων. Η δράση αυτή στοχεύει στο να γνωρίσει το ευρύ κοινό και ιδιαίτερα οι νέοι, τους ερευνητές και να συνομιλήσουν μαζί τους για την επιστημονική και κοινωνική σπουδαιότητα του έργου που επιτελούν.

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου | Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης και η Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας και Φροντιστών Ασθενών με Άνοια / Νόσο ALZHEIMER

Η Εταιρεία Νόσου  Alzheimer  και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμβάλει στην διάγνωση της νόσου και προσφέρει κοινωνικό έργο στηρίζοντας τους ασθενείς, τους περιθάλποντες και τις οικογένειες τους, με ποικίλες δράσεις.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εξώκοσμο φως: Το ορατό σύμπαν μέσα από τα Τηλεσκόπια και τις Κάμερες του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα»

Μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εξώκοσμο φως: Το ορατό σύμπαν μέσα από τα Τηλεσκόπια και τις Κάμερες του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα» διοργανώνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ- ΙΤΕ και ο Δήμος Ηρακλείου.

Μουσική βραδιά κλασικού και μοντέρνου τραγουδιού με το φωνητικό σύνολο

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ στις 21:00, το Φωνητικό Σύνολο «TAKEπαρουσιάζει Μουσική βραδιά, Κλασικού και Έντεχνου Τραγουδιού, με είσοδο ελεύθερη.

Παιδική παράσταση με μαριονέτες “Η ΜΙΡΑΝΤΑ ΤΣΟΚΟΣΛΟΥΡΠ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!”

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:00, η ομάδα "ΚΛΩΣΤΗΔΩΝ" παρουσιάζει την παιδική παράσταση με μαριονέτες:

 “Η ΜΙΡΑΝΤΑ ΤΣΟΚΟΣΛΟΥΡΠ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!”

“Πώς θα αυξηθεί η επιτυχία στην εξωσωματική γονιμοποίηση” - Ενημέρωση για αντισύλληψη

H Μεσογειακή Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Mediterranean Society for Reproductive MedicineMSRM) διοργανώνει το MSRM INTERNATIONAL MEETING  στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, Ηράκλειο Κρήτης, στις 25 – 27 Σεπτεμβρίου 2015, με θέματα:

  • «How to increase success in IVF»  (Πώς θα αυξηθεί η επιτυχία στην εξωσωματική γονιμοποίηση ).
  • «Αντισύλληψη στην εφηβεία»

Ο «Μαρξ στο Σοχο» από τη θεατρική ομάδα

Ο «Μαρξ στο Σοχο», μολονότι δεν προέρχεται από την πένα ενός επαγγελματία δραματουργού, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της εποχής μας. Η φανταστική  επιστροφή του Μαρξ στην πατρίδα του καπιταλισμού και η εξίσου φανταστική ανάκληση της συνάντησης του με τον Μπακούιν στο σπίτι του πρώτου, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Χ.Ζινν, προκειμένου να ανασυστήσει το ελευθεριακό αίτημα σήμερα. Στο εργο παρουσιαζονται στοιχεια από την βιογραφια του Μαρξ καθως και μια χαρτογραφηση των κινηματων.

Παιδική και Νεανική χορωδία Παγκρητίου Ωδείου

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στη «ΒΑΣΚΙΚΗ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ» και ώρα 21:00, ερμηνεύει έργα Ελλήνων Συνθέτων, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του Άρη Σφακιανάκη.

Ομιλία με θέμα: ΠΑΙΔΕΙΑ: διαπλάθοντας εύθυμους και εύτακτους ανθρώπους

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: ΠΑΙΔΕΙΑ: διαπλάθοντας εύθυμους και εύτακτους ανθρώπους
Ομιλητής: Νικόλαος Κ. Μαγαλιός Β.Α Ψυχολογία, B.Sc. Διοικητική, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, Ροτόντα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Λ. Κνωσού), Ώρα προσέλευσης 18:30, έναρξη ομιλίας 19:00.

Συναυλία μικτής χορωδίας «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Η Συναυλία με την Μικτή Χορωδία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», (που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 25/09 στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκη») θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, στη «ΒΑΣΚΙΚΗ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ» και ώρα 21:00 με είσοδο ελεύθερη.

3η ημερίδα μονάδας αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17.00 – 21.00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Πάρκο Θεοτοκόπουλου) με θέμα:

«Αξιοποίηση Συστημάτων και Τεχνολογιών Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα – Μονάδα Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης»

Διάλεξη με θέμα την Έννοια της Ιστορίας και οι Κοινωνικοί Σχηματισμοί στη Νεωτερικότητα

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 20:00, διοργανώνουμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εσπερινού ΓΛ Ηρακλείου, διάλεξη με θέμα: "Η Έννοια της Ιστορίας και οι Κοινωνικοί Σχηματισμοί στη Νεωτερικότητα"

'Η Έννοια της Ιστορίας και οι Κοινωνικοί Σχηματισμοί στη Νεωτερικότητα'

                                                             ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 20:00, διοργανώνουμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, διάλεξη με θέμα: "Η Έννοια της Ιστορίας και οι Κοινωνικοί Σχηματισμοί στη Νεωτερικότητα"
Ομιλητής θα είναι, ο κος Σκουλάς Γεώργιος, Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας και Ανάλυσης, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ομιλία με θέμα 'Το λέμφωμά μου'

Ο όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ παράρτημα Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ομιλία που διοργανώνει με θέμα "Το λέμφωμά μου".

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE