inner image

Τιμής Ένεκεν - Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης απο το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου. Τα εγκαίνεια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29/6/2015 στις 8 το απόγευμα και η διάρκεια της έκθεσης έως τις 31/8/2015.

Έκθεση – Γιορτή Κρητικών Προϊόντων, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης για άλλη μία χρονιά, πραγματοποιεί την έκθεση – γιορτή των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, όπου  θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει πέντε ημέρες 29, 30, 31 Ιουλίου 1 και 2 Αυγούστου 2015. Οι ώρες λειτουργίας της είναι από της 10 το πρωί,  μέχρι 10 το βράδυ με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Να τονίσουμε ότι  συνδιοργανώνεται με τον δήμο Ηρακλείου, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Τελεί  δε,υπό την αιγίδα της ΟΕΒΕΝΗ

Έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνίας και λογοτεχνίας

Έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνίας και λογοτεχνίας, Αρετής Κολιοραδάκη, Λευκοθέας, Ευγενίας και  Γιωργίας Σφακιανάκη

Μουσική βραδιά “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...”

Μουσική βραδιά “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...”

«Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ» από το «ΚΟΥ-ΚΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ»

Ο Γνωστός σε όλους πια Ψαροτρομάρας έρχεται για μία ακόμη εμφάνιση να ταράξει τα νερά..! Το «ΚΟΥ-ΚΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ» παρουσιάζει ένα έργο για παιδιά με τίτλο «Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ». Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30 σε μια παράσταση για παιδιά από 3 έως 93 χρονών!

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες»

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Χορός αρχαίου δράματος με μέλη κωφά και ακούοντα», υπό την αιγίδα του ΥΠ. ΠΟ. με την χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης και την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη  «Τρωάδες» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο.

«ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΜΠΟ» παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 σε μια παράσταση γεμάτη από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με τον Δημήτρη Αντωνακάκη και την Ελένη Λεγάκη - Κονιτοπούλου

Την Δευτέρα 03 Αυγούστου το Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» υποδέχεται το εννεαμελές μουσικό σχήμα Doxaries του Δημήτρη Αντωνακάκη και την Ελένη Λεγάκη  Κονιτοπούλου με το μουσικό της σχήμα σε μια φιλική της συμμετοχή. Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει Πολιτιστικός σύλλογος Δειλινών, ξεκινάει στις 21:30 και περιέχει τραγούδια από την Κρήτη και της Κυκλάδες.

Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη


Η «Μικρή Βαλίτσα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη ξεκίνησε το συναυλιακό της ταξίδι από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της, το περασμένο Φθινόπωρο. Η διαδρομή άρχισε από την Αθήνα, συνεχίστηκε στην επαρχία και βγήκε εκτός συνόρων, για μια μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη.

“DEBRAYAGE” (Ντεμπραγιάζ) του Ρεμί Ντε Βος

H Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας και ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας παρουσιάζουν το έργο του Ρεμί Ντε Βος “DEBRAYAGE” (Ντεμπραγιάζ) την Τρίτη 04 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30. Τη σκηνοθεσία του έργου επιμελήθηκε η Έρση Βασιλικιώτη. Η είσοδος είναι στα 5€.

Αφιέρωμα στην Κρητική Παράδοση με τον Όμιλο Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ των Αετών», ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Κρητική Μουσικοχορευτική Παράδοση. Ο Πεζόδρομος Χάνδακος θα φιλοξενήσει εκθέσεις φωτογραφίας και προβολές ταινιών από τις προηγούμενες διοργανώσεις του Φεστιβάλ από τις 20:00 η ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους.

Θεατρική παράσταση 'Κόκκινα Φανάρια' από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Θεατρική παράσταση "Κόκκινα Φανάρια" του Ν.Γαλανού από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη. Πρεμιέρα Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 και κάθε Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 στο θεατρικό χώρο "το Σπίτι" στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Μουσική βραδιά “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...”

Μουσική βραδιά “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...”

Μουσική βραδιά με τους Alan Dalon

Με ηχοχρώματα swing, jazz, blues αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις των Alan Dalon, θα γεμίσει ο κήπος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, την ερχόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, ώρα 21.00΄.

Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, το φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER εγκαινιάζει τις δράσεις του στο Ηράκλειο. 17  Έλληνες και Ολλανδοί εικαστικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στην έκθεση με τίτλο “Τοπίο Μνήμης” που θα παρουσιάζεται στην επιβλητική Βασιλική του Αγίου Μάρκου όπου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου. Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας, η έκθεση στο Ηράκλειο αποτελεί τμήμα της συνολικής φεστιβαλικής δράσης του ORANGE WATER που εξελίσσεται σε 10 χώρους πολιτισμού στην Αθήνα, την Κρήτη και την Πάρο.

Τάνια Τσανακλίδου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Κορίνα Λεγάκη με το πιάνο του Γιώργου Ανδρέου

Η Τάνια Τσανακλίδου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Κορίνα Λεγάκη συνομιλούν επί σκηνής με το πιάνο του Γιώργου Ανδρέου, το βιολί του Στέργιου Γαργάλα και το ακορντεόν του Παναγιώτη Τσεβά, σε μια μουσική παράσταση που θα τα έχει όλα!

«Ο Καραγκιόζης Φούρναρης»

ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

 Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παρουσιάζει την παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Φούρναρης» στο Ανοιχτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ». Το γέλιο ξεκινάει στις 21:30 και η είσοδος είναι 5.

«ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη

Η Φιλοθέατον σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «ΑΧΑΡΝΗΣ», σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιάννη Κακλέα αύριο Τετάρτη 05 αλλά και την Πέμπτη 06 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η παράσταση ξεκινάει στις 21:30 και η τιμή εισιτηρίου είναι 15€ και 12€ για άνεργους, ΑμεΑ και παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Το «Σχήμα 7» παρουσιάζει την κωμωδία «Πιάσε με!!»

Το «Σχήμα 7», που αποτελείται από επαγγελματίες Ηρακλειώτες ηθοποιούς, παρουσιάζει την κωμωδία «Πιάσε με!!» στο Κηποθεάτρο «Μ. Χατζιδάκις» που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μια θεατρική διασκευή - παρωδία της  ταινίας του Α. Χίτσκοκ  "39 ΣΚΑΛΟΠΆΤΙΑ" η οποία απέσπασε το "Βραβείο Λώρενς Ολίβιε Καλύτερης Κωμωδίας" το 2007 και αυτή τη στιγμή παίζεται σε 30 χώρες σ' όλο τον κόσμο.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, συναντιέται με την Μαρίζα Ρίζου

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, συναντιέται με την Μαρίζα Ρίζου στη σκηνή του θεάτρου του Τεχνόπολις για μία μοναδική συναυλία.

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Γιώργη Τσαντάκη

ΤΡΙΤΗ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

Την Τρίτη 04 Αυγούστου ο Γιώργης Τσαντάκης θα παρουσιάσει μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής  στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015». Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:30 και η είσοδος είναι 7.

 

Ταξίδι με τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες

Φέτος το καλοκαίρι, το Θέατρο του Βορρά ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων παρέα με τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες. Το ταξίδι ξεκινάει την Παρασκευή 07 Αυγούστου από το Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 9:30 το βράδυ.

Συναυλία με τον Θεσσαλονικιό τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός  Δημήτρης Ζερβουδάκης, έρχεται για μια ακόμη συνάντηση με το αγαπημένο του κοινό.

Κουβαλώντας στις αποσκευές του τις μουσικές και τα στιχάκια του, την αγάπη του για αυτό που κάνει, μα και την δύναμη μιας σταθερής παρέας, έρχεται να μας «ταξιδέψει» για μια ακόμη φορά κατά τον προσφιλή του τρόπο.

Συναυλία ορχήστρας εγχόρδων από Μουσικό σχολείο Ηρακλείου

Μετά την επιτυχημένη περσινή συνεργασία μαθητών μουσικής από το Φράιμπουργκ της Γερμανίας, την Κόρινθο και την Κρήτη, η συνεργασία συνεχίζεται και φέτος με πιο πολλές συμμετοχές και πλουσιότερο πρόγραμμα που συνδυάζει αρμονικά κλασσική και ελληνική μουσική.

Μουσική βραδιά “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...”

Μουσική βραδιά “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...”

Θεατρική Παράσταση Nίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το καλοκαίρι 2015 τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη

Παρουσίαση της κρητικής ηθογραφίας «Ο ΜΥΛΟΣ»

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων, η «SYMPOSIUMS» και το «Θέατρο Κρήτης»

παρουσιάζουν την κρητική ηθογραφία «Ο ΜΥΛΟΣ» στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30 στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2015». Είσοδος: 5€

Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, πιστός στο ραντεβού με τους φίλους του έρχεται και αυτό το καλοκαίρι να συναντήσει τους φίλους του στο Ηράκλειο στο Θέατρο Τεχνόπολις την Δευτέρα 10 Αυγούστου.

Παράσταση σύγχρονου χορού από χοροθέατρο “ΔΑΓΙΠΟΛΗ”

Το χοροθέατρο «ΔΑΓΙΠΟΛΗ» παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού «VORTEX - ΔΙΝΗ» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 21:30. Τις χορογραφίες επιμελούνται οι Γιώργος Χρηστάκης και η Άρτεμις Ιγνατίου. Η είσοδος είναι 10€ (Προπώληση 5€).

Κρητική κωμωδία από το θεατρικό εργαστήρι Ζαρού

Το «Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού» παρουσιάζει την κρητική κωμωδία «ΤΑ ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ» στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ.

Προβολή ταινίας «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού»

Απόψε, Δευτέρα 10 Αυγούστου, προβολή ταινίας είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Βενεράτου. Πρόκειται για την ταινία «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού» του Ντίνου Δημόπουλου και ξεκινά στις 9 το βράδυ.

Σαβίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico

H Σαβίνα Γιαννάτου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα του Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία του Μουσιγέτη. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ “Εδώ Λιλιπούπολη”.

Η φιλαρμονική του Δήμου Σητείας παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση

Η «Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας» ή αλλιώς η «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, θα βρίσκεται την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» για μια βραδιά με ανάμικτη μουσική και θέατρο.

Ρεσιτάλ πιάνου με τις ΝΤΙΑΝΑ ΤΣΙΛΙΔΗ και ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Η Μουσική Σχολή “Χάρης Σαρρής” στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνει την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις”, ένα ρεσιτάλ για τέσσερα χέρια με τις σολίστ - καθηγήτριες Ντιάνα Τσιλίδη και Σοφία Παπουτσάκη. Θα ερμηνεύσουν έργα των J. Brahms, F. Schubert, A. Ginastera, W.A. Mozart, F. Chopin για τέσσερα χέρια και σόλο πιάνο.

Ρεμπέτικη βραδιά «Ήρθαμε να γλεντήσουμε»

Μια βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι με τίτλο «Ήρθαμε να γλεντήσουμε» θα είναι αυτή της Τετάρτης 12 Αυγούστου στο Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ».

O Τάκης Ζαχαράτος παρουσιάζει την παράστασή του 'I AM WHAT I AM'

Ο Τάκης Ζαχαράτος έρχεται στο Ηράκλειο για να παρουσιάσει την παράστασή του «Ι AM WHAT I AM». Ο showman την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» θα μας κάνει να ξεχάστουμε και να γελάσουμε σε μια παράσταση με νέες μεταμορφώσεις, ανανεωμένα κείμενα, νέες μιμήσεις, εντυπωσιακά λαμπερά κοστούμια και άφθονη καυστική σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας.

Αλλαγή ταινίας σήμερα στο Θερινό Κινηματογράφο Βηθλεέμ. «Ο Κόσμος είναι Μεγάλος και η Σωτηρία της Ψυχής βρίσκεται στη Γωνία»

Λόγω τεχνικών προβλημάτων της κόπιας της ταινίας «ΛΟΛΙΤΑ» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα (12/08/15) στον Θερινό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ», η ταινία δε θα προβληθεί. Στη θέση της, και μόνο για σήμερα, θα προβληθεί η ταινία «Ο Κόσμος είναι Μεγάλος και η Σωτηρία της Ψυχής βρίσκεται στη Γωνία».

Η Ilaria Villagrassa και ο Roberto Ghisu παρουσιάζουν το έργο τους με τίτλο: «The Blue Keeper»

Τη Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, τις 21:00, στον καλλιτεχνικό χώρο του ResidenceSEA, οι καλλιτέχνες Ilaria Villagrassa και Roberto Ghisu θα παρουσιάσουν το έργο τους με τίτλο «The Blue Keeper».

Η Ilaria Villagrassa και ο Roberto Ghisu, αντιλαμβάνονται το βαθύ της θάλασσας σαν ένα μυστηριώδη χώρο, και θα το παρουσιάσουν μέσα απο ένα μείγμα χρωμάτων, ηχών και υποθαλάσσιων κινηματογραφικών σκηνών, που αποτυπώνουν το μυστήριο της θάλασσας. Tα υδάτινα στοιχεία νερό και θάλασσα κυριαρχούν στο έργο, ενώ το μπλέ στοιχείο πρωτοστατεί με
σκοπό να αναδειχτούν ανθρώπινα και βαθιά συναισθήματα από την εμπειρία των αισθήσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ο καλλιτεχνικός χώρος ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://maakali.org/ResidenceSEA

Συναυλία με τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη και την «ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ»

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης με την «ΠΎΛΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ» σας συναντούν για ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια της Κρητικής παράδοσης την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ». Το ταξίδι ξεκινά από τους Πρωτομάστορες και καταλήγει στη σύγχρονη κρητική μουσική χωρίς να λείπουν οι επιρροές από τον έντεχνο ελληνικό χώρο, καθώς και άλλες μουσικές παραδόσεις. Θα ακούσετε την μουσική των Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη, καθώς και πολλών άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών, πάντα όμως με σεβασμό στην παράδοση.

Το «Θέατρο Μορφές» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Το «Θέατρο Μορφές» έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει το αριστούργημα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας» την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις». Είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, αφού έχει μεταφραστεί σε 250 γλώσσες και έχει πουλήσει 140 εκατομμύρια αντίτυπα. Ένα έργο ύμνος στην αθωότητα του απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κάθε ηλικίας.

Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Ένα & Ένα»

 Το μουσικό συγκρότημα «Ένα & Ένα» θα βρίσκεται την Δευτέρα 17 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ». Τα μέλη του είναι «Ένα & Ένα», διότι όλοι τους είναι διάσημοι μουσικοί, καταξιωμένοι στο χώρο με καριέρα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο. Το συγκρότημα παντρεύει τη ρεμπέτικη – λαϊκή -κρητική μουσική.

Συναυλία από τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Πολύκαρπος» παρουσιάζει την Τρίτη 18 Αυγούστου μια παράσταση μουσικής και λόγου με τίτλο «ΤΑ ΕΡΗΜΑ ΤΑ ΞΕΝΑ…» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Μια αναφορά στο σύγχρονο έντεχνο κρητικό τραγούδι από τον Γ. ΓΚΕΡΕΔΑΚΗ

Στις 18 Αυγούστου, 18 μουσικοί σας χαρίζουν μια συναυλία με τραγούδια σταθμούς της μουσικής της Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»! Το φιλόμουσο κοινό θα μπορέσει να διακρίνει κατά κάποιο τρόπο την ιστορική πορεία του Κρητικού τραγουδιού μέσα στον χρόνο και ως επίσης τις επιρροές του από το νησιώτικο και λοιπό τραγούδι και αντίστροφα .

Μία μοναδική συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Το Θέατρο Τεχνόπολις υποδέχεται την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ορχήστρα της για μία μοναδική συναυλία.

Προβολή ταινίας μικρού μήκους 'EN GARDE'

 Από την ερχόμενη Τετάρτη 19 ως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, η περιήγηση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης εκτείνεται σε μια ακόμα αίθουσα-σταθμό και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την μικρού μήκους ταινία En Garde (16΄), της Florine Leoni.

Συναυλία με τους 'ΔΡΑΒΙΔΕΣ'

Οι «ΔΡΑΒΙΔΕΣ» στα ενετικά τείχη! Την Τετάρτη 19 Αυγούστου γίνεται μια “ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΑΙΑ ΓΗ «ΚΡΗΤΗ»” από τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, τη Λίλα Κατσούνα και τον Ζαχάρη Βασιλάκη στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» από τις 21:30.

Στην αφήγηση είναι η ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΑΚΗ.

Θέατρο για παιδιά “Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ… πάει Διακοπές”

Το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ παρουσιάζει το θέατρο για παιδιά “Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ… πάει Διακοπές”, βασισμένο στο παραμύθι της Στέλλας Μιχαηλίδου, την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Μία ιστορία με θέμα την ανατροφή και τα όρια στη σχέση μητέρας και παιδιού. Η υπερπροστατευτική μαμά του γάιδαρου του Μένιου του παραχαϊδεμένου, με την «αγάπη» της χωρίς συγκρατημό, έκανε το γαϊδούρι της, γάιδαρο σωστό! Χαϊδεύοντας τον υπερβολικά και στερώντας τον από κάθε ευθύνη, τον εμποδίζει να μεγαλώσει και τον οδηγεί σε απομόνωση μέχρι τη στιγμή που…»

«ΜΠΕΣΑΜΕΛΑ» από τη θεατρική σκηνή Ηρακλείου

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει το έργο «ΜΠΕΣΑΜΕΛΑ» του Μάνου Μανιά στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 21:30, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015».

Η Θεατρική παράσταση «ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ» του Α. ΡΗΓΑ και Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Το «ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ…», η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου θα βρίσκεται στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 21:30.

Μια κωμωδία μ’ ένα ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου, με πολλούς γνωστούς, αγνώστους, συγγενείς και φίλους να λένε τη γνώμη τους… για καλό… και με έναν δικηγόρο – μυστήριο… πολύ σκληρό, για να δεχθεί αμαχητί το τέλος. Το «Χωρίζουμε Λέμε…» με αφορμή ένα ζευγάρι και με πολύ χιουμοριστική διάθεση επι-θεωρεί τις σχέσεις σήμερα, τις φιλίες, τον έρωτα που περνάει, μα ελπίζουμε να ξανάρθει, την αγάπη για πάντα που κάποτε τελειώνει, τον γάμο, την πολιτική, την οικονομία… και πως όλα αυτά αποτελούν το παιχνίδι της ζωής μας. Και πάνω απ΄ όλα προτείνει για τη ζωή μας, ακριβώς αυτό: να παραμείνει για πάντα παιχνίδι. Η παράσταση αυτή δεν εγγυάται το «Χωρίζουμε», αλλά το «τα Λέμε…»

'Η ωραία του κουρέα' από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Κρουσώνα 'ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ'

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα "Νέα Γενιά" παρουσιάζει την κωμωδία του Λάκη Μιχαηλίδη "Η ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ" από την ομώνυμη ελληνική ταινία στο Ανοικτό θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:30.

Συναυλία κρητικής μουσικής με τον Γιώργο Γιακουμάκη

Ο Γιώργος Γιακουμάκης και το συγκρότημά του σας προσκαλεί σε ένα κρητικό μουσικό ταξίδι την Παρασκευή 21 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ». Θα ακουστούν τραγούδια από τις προσωπικές δισκογραφίες του Γιώργου Γιακουμάκη (Κάτι από την ψυχή μου, Μυστικά Κλειδιά & Στιγμές Γλεντιού) αλλά και μεγάλες κρητικές επιτυχίες παλιών & νέων κρητών δημιουργών.

Θεατρική παράσταση «ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ»

Η θεατρική παράσταση «Δεν Ακούω - Δεν Βλέπω - Δεν Μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη έρχεται στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21:30. Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

Ρεσιτάλ πιάνου με την ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ

Ρεσιτάλ πιάνου με τη βραβευμένη Αντωνία Κουγιουμτζή διοργανώνει η Μουσική Σχολή Χάρης Σαρρής. Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου “Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2015”, στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εντατικό εργαστήρι υποκριτικής στην τεχνική Meisner

Η Moment to Moment Acting Company and School διοργανώνει στο Ηράκλειο το πρώτο διεθνές εργαστήρι υποκριτικής στην τεχνική Meisner. Το εργαστήρι θα έχει διάρκεια πέντε ημέρες (40 ώρες συνολικά), από το Σάββατο 22 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 26 Αυγούστου και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου.

«ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ» αποκτούν η ΚΡΗΤΗ και ο ΠΟΝΤΟΣ

Η μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» ταξιδεύει στο Ηράκλειο και ειδικότερα στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το Σάββατο 22 Αυγούστου. Μία απρόβλεπτη μουσική συνεύρεση, ένα μουσικό ταξίδι που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα.

Πρωταγωνιστές είναι η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη. Συνοδοιπόρος στο σταθμό αυτό είναι η Γεωργία Νταγάκη στην κρητική λύρα και στο τραγούδι.

Μουσικοποιητική βραδιά με τους ΜΙΧΑΛΗ και ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο δίδυμα αδέλφια που γεννήθηκαν στην Κρήτη, ζουν στην Αθήνα και κάνουν μουσική. Μελοποιούν ποίηση και τραγουδούν την χαρά της ζωής. Μόλις κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά πάνω στην ποίηση του κρητικού λαογράφου ποιητή Παύλου Βλαστού και είναι έτοιμοι να την μοιραστούν μαζί μας.

Μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Με μελωδίες θα γεμίσει το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου αύριο, Σάββατο 22 Αυγούστου, αφού η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου από τις 11:30 έως τις 13:00 το μεσημέρι. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Υπαλλήλων Δήμου Ηρακλείου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με τίτλο: "Καλλιτεχνικά Εκφραζόμενοι Συνάδελφοι" που θα γίνει στην ΠΥΛΗ ΒΙΤΤΟΥΡΙ (οδός Πεδιάδος, Βίγλα) από Δευτέρα 24 έως Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 Ώρες λειτουργίας: 17:00-22:00, καθημερινά Μουσικές βραδιές: Δευτέρα 24-8, Τετάρτη 26-8 & Παρασκευή 28-8, 21:00

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής

Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης με τον Δημήτρη Στεφανάκη, την Μαρία Πλουμή και τον Alejandro de Antonio θα βρίσκονται στο Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 21:30 για μια μουσική παράσταση στα πλαίσια του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του ΜΑΤΕΪ ΒΙΣΝΙΕΚ από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η θεατρική ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), μετά την περσινή επιτυχία της με την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου, από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30, το βραβευμένο — στο Φεστιβάλ της Avinion το 2004 — έργο του Ρουμάνου Φιλέλληνα συγγραφέα Ματέϊ Βισνιέκ: «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα», σε μετάφραση της Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη.

Secret and lies | Μυστικά και Ψέματα

24-25-26 Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη • ώρα: 21:30

Secret and lies | Μυστικά και Ψέματα

Σκηνοθεσία | Direction: Mike Leigh
UK 1996 | 140’

Μια υιοθετημένη μαύρη αναζητά τη φυσική της μητέρα και τη βρίσκει στο πρόσωπο μιας λευκής αλκοολικής εργάτριας. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών και βραβείο ερμηνείας στην Μπρέντα Μπλέθιν

Συναυλία Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρήτης

Συναντώνται επί σκηνής αγωνιστές της Κρητικής μουσικής παράδοσης. Άνθρωποι που έχουν βιώσει, πιστέψει κι ακολουθήσει πιστά την μουσική της Κρήτης μας. Καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει με τρόπο μοναδικό στην ιστορία και το πολιτισμό του τόπου αυτού, που με τόση χάρη στέκει υπομονετικά στη πάροδο του χρόνου.

Καθένας παρουσιάζει το έργο του κι όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα στόχο κοινό,  για αυτό που αποκαλείται Κρητική μουσική παράδοση. Μουσικοί και τραγουδιστές από όλα τα μέρη της Κρήτης λοιπόν, ενώνουν τις νότες τους και μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του νησιού αποδίδοντας τις χαρακτηριστικές μουσικές του κάθε νομού και επαρχίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη διαφορετικότητα αυτού του τόπου και την ποικιλότητα του πολιτισμού της Κρήτης.

Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του κοινού, ύστερα από ένα χειμώνα αποχής από τις ζωντανές εμφανίσεις, ξεκινάει με συγκίνηση και ανυπομονησία μια νέα πανελλαδική περιοδεία.

Συναυλία του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής

Αγωνιστές της κρητικής μουσικής παράδοσης συναντώνται επί σκηνής, άνθρωποι που έχουν βιώσει, πιστέψει και ακολουθήσει πιστά τη μουσική της Κρήτης μας, καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει με τρόπο μοναδικό στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου αυτού, που με τόση χάρη στέκει υπομονετικά στην πάροδο του χρόνου. Την Τρίτη 25 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, με παλιούς και νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα από όλο το νησί, ερμηνεύουν παλιά παραδοσιακά τραγούδια αλλά παρουσιάζουν και νεότερες συνθέσεις βασισμένες στα κρητικά μουσικά μονοπάτια. Καθένας παρουσιάζει το έργο του κι όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα στόχο κοινό, γι’ αυτό που αποκαλείται κρητική μουσική παράδοση.

Νότιοι Άνεμοι...

Νότιοι Άνεμοι… Στα τέλη του 2013, μια παρέα φίλων αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μουσική ομάδα, στην οποία ο καθένας μετέφερε και μετέδωσε τα προσωπικά του μουσικά βιώματα…

Άμα βραδιάσει - Nu Jazz | Bossa |Funk | Soul ακούσματα

Mε ατμοσφαιρικούς ήχους Nu Jazz, Bossa, Funk, Soul και ότι άλλο προκύψει από τη μουσική τους φαντασία, θα παρασύρουν τους παρευρισκόμενους στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, οι DJs Σπύρος Σταρίδας και Μανούσος Μπουλουκάκης την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, ώρα 21.00΄.

Σε Αγία Τριάδα, Ανάληψη, Κατσαμπά, Νέα Αλικαρνασσό το Cinema on the Road

Συνεχίζονται οι προβολές του Κινηματογράφου στους δρόμους και στις πλατείες του Ηρακλείου από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου.

Έτσι αυτή την εβδομάδα οι προβολές είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στην Αγία Τριάδα στην Πλατεία Ανωγειαννάκη με την ταινία «Ο προξενητής» από τον Ισραηλινό κινηματογράφο.

Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου

Τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες, οι Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης και Ρίτα Αντωνοπούλου, ταξιδεύουν στην Κρήτη για μια συναυλία τον Αύγουστο στο Ηράκλειο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογένειας Κ.Ε.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη".

«ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ» - Κουκλοθέατρο για παιδιά

Το κουκλοθέατρο για παιδιά «ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ» από τον Κουκλοθίασο «Κου-Κλο» έρχεται στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 21:30. Ένα έργο γραμμένο απ’ τον ίδιο τον Κουκλοθίασο, εμπνευσμένο απ’ τη Μάχη του Φραγκοκάστελλου με άρωμα του σήμερα.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 του Κώστα Γάκη

Η Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» παρουσιάζει τη μεγάλη θεατρική επιτυχία “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2″. Μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο ΜπιμπήΗ παράσταση
Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου, με απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.Στην παράσταση συμμετέχει και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και “παρεμβαίνοντας” σε κρίσιμες στιγμές του έργου…

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει τo θεατρικό μονόλογο «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ»

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει τo θεατρικό μονόλογο «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ», στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, στις 21:30.

Ένα απόσπασμα από το 18ο κεφάλαιο του έργου «Οδυσσέας» του Ιρλανδού συγγραφέα James Joyce σε επιλογή, μετάφραση κειμένου και σκηνοθεσία της Μαρίνας Η. Σπανάκη.

«μόνον εσέ, Ρωτόκριτε» ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα φιλοξενηθεί από τις 27 Αυγούστου και για ένα μήνα, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

Deux Jours, Une Nuit | Δυό μέρες μια νύχτα

27-28-29 Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο • ώρα: 21:30

Deux Jours, Une Nuit | Δυό μέρες μια νύχτα

Σκηνοθεσία | Direction: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
France, Belgium | 2014 | 95’

Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.

“Νέα Γενιά σε Δράση” - Παρουσίαση αποτελεσμάτων

Η άτυπη ομάδα εθελοντών ‘YouthRoads’, με αφορμή την ολοκλήρωση της Διακρατικής Πρωτοβουλίας Νέων που υλοποίησε στο Ηράκλειο Κρήτης με τίτλο “ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΙ” και κωδικό GR-12 –Ε135-2013-R3 & 1.2/R3/2013/34, συγχρηματοδοτούμενη απο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Νέα Γενιά σε Δράση” υπο την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σας προσκαλεί στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.08.2015 και ώρα 13.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» από τις «Μαγικές Σβούρες»

Η παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» από τις «Μαγικές Σβούρες» θα σας περιμένει την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 να την αφήσετε να σας πλημμυρίσει συγκίνηση και νοσταλγία, να κατοικήσει μέσα σας και να σας εξημερώσει.

Mην περιμένετε εδώ να διαβάσετε ένα δελτίο τύπου για την παράσταση: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» που ετοίμασε για τα παιδιά ο Δημήτρης Αδάμης μαζί με τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες της ομάδας «Μαγικές Σβούρες». Δεν μπορείτε να το διαβάσετε γιατί δεν υπάρχει και δεν μπορεί να γραφτεί. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να σας μιλήσουμε για την εμπειρία τού να μοιραστεί κανείς την αθωότητα και να τη ζήσει ξανά.

Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου

Τo βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και οι εκδόσεις "Εν πλω"  σας προσκαλούν στην Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου  που οργανώνεται  τo Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου,  από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ  στο ξενοδοχείο Καψής Αστόρια, πλατεία Ελευθερίας 11,  στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκδηλώσεις Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που διοργανώνονται και φέτος από τη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων με μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στο αργεντίνικο Tango.

Ηερίδα με τίτλο «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή»

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα. Στην Ελλάδα, το ποσοστό υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία υπερβαίνει το 30%. Με βάση πρόσφατα δεδομένα, 600.000 παιδιά και έφηβοι σήμερα στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Οι επιπλοκές της παχυσαρκίας είναι πολλές και ευθύνονται για ένα σημαντικά υψηλό ποσοστό των δαπανών της δημόσιας υγείας. Καθώς τα παχύσαρκα παιδιά ενηλικιώνονται, αντιμετωπίζουν ένα πλήθος ιατρικών προβλημάτων που οφείλονται στην παχυσαρκία σε νεότερες ηλικίες. Η νοσηρότητα και θνησιμότητα που συνοδεύουν την παχυσαρκία αυξάνουν επίσης ραγδαία.

«Δαφνές… πάλαι ποτέ» - Έκθεση φωτογραφίας του Θ. Σενετάκη

Κάθε κτίριο το οποίο έχει εγκαταλειφθεί έχει να πει μία ιστορία. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο φωτογράφος, Θοδωρής Σενετάκης ο οποίος παρουσιάζει το χωριό Δαφνές έτσι όπως κανείς δεν το έχει δει.

Οι Δαφνές, οι «ξεχασμένες» και εγκαταλελειμμένες Δαφνές ζωντανεύουν από τον φωτογραφικό φακό του Θοδωρή Σενετάκη στην έκθεση «Δαφνές… Πάλαι Ποτέ» που πραγματοποιείται την Κυριακή 30 και την Δευτέρα 31 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού.

Θεατρικό μονόπρακτο και συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Την Κυριακή 30 Αυγούστου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Μία Κρήτη, μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί 2015» του Δήμου Ηρακλείου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Οι εκδηλώσεις, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, συνεχίζονται με το θεατρικό μονόπρακτο από την Άσπα Κυρίμη με τίτλο «Σγουραφιστή σ’ όλον τον νου έχω τη  στόρηση, σου..»,  (Απόσπασμα από τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ).

 Θα ακολουθήσει  συναυλία με τον Ross Daly, με τίτλο «Στίχοι από τον Ερωτόκριτο σε νέες μελωδίες».

Το «Θέατρο των VIVI» παρουσιάζει το έργο του Σοφοκλέους «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ»

Το «Θέατρο των VIVI» παρουσιάζει το έργο του Σοφοκλέους «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 21:30.

Η ιστορία γνωστή.. Ο Οιδίπους ζητά τον δολοφόνο του Λάιου, προκειμένου να απαλλάξει την Θήβα από τον λοιμό που έχει ενσπείρει η δολοφονία του Λάιου. Αλλά τον ιό, γι’ αυτόν τον λοιμό, τον φέρει ο ίδιος ο Τύραννος ως ανεπίγνωστος δολοφόνος του πατρός του και γιος και σύζυγος της μητρός του.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE