inner image

Caravan Project - Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ

Το Caravan Project, από τις 11 Μαρτίου ως και τις 04 Απριλίου 2015, κατασκηνώνει με τις δυο μογγολικές σκηνές του (yurt) στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, καλώντας κατοίκους, νέους, φοιτητές και μαθητές να ιχνηλατήσουν από κοινού περάσματα σε περιοχές όπου κατοικούν η μνήμη, η φαντασία και το βίωμα, μέσα από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τις ανείπωτες και αθέατες ανθρώπινες ιστορίες.

Το Πασχαλινό Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε και φέτος στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά), το Πασχαλινό Παζάρι  του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» από τις 31 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου 2015.

ΚΕΣΑΝ - εκπαιδευτική συνάντηση για δασκάλους Ε΄ και Στ΄ τάξης, με τίτλο: 'Σερφάρεις; ...Ασφαλώς!'

Ένας γοητευτικός νέος κόσμος επικοινωνίας με εικόνες γεμάτες χρώματα, ήχους, παιχνίδια και γνώσεις ανοίγεται στο διαδίκτυο, το οποίο συναρπάζει παιδιά και εφήβους, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού μια ψηφιακή πραγματικότητα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Αυτό το ξεχωριστό τεχνολογικό εργαλείο αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία στα χέρια μικρών και μεγάλων.

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας του Ηρακλείου στις 3 και 4 Απριλίου 2015 στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Δημιουργική γραφή και νέα Ελληνική λογοτεχνία

Με την ευκαιρία της βράβευσής του με το Κρατικό βραβείο 2015, το "Διήγημα της Τετάρτης' διαβάζει κείμενα του Δημήτρη Νόλλα. Τετάρτη 1 Απριλίου στις 7 μ.μ. στον Κοινωνικό Χώρο, η Νίκη Τρουλλινού και ο Αντώνης Καρτσάκης στην ανάγνωση και το σχολιασμό των κειμένων στο φιλόξενο πατάρι της αίθουσας Ελύτη.

Κόμμα - Κυβέρνηση – Κράτος: Όψεις μιας Ιδιότυπης Σχέσης

Ανοικτή εκδήλωση διοργανώνει η Ο.Μ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: Κόμμα - Κυβέρνηση – Κράτος: Όψεις μιας Ιδιότυπης Σχέσης την Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα). Με ομιλητή τον  Χριστόφορο Βερναρδάκη, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυριδάκης, Διευθυντής Στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 FM.

Ποιητική βραδιά στο διαRτηρητέο

Ποιητική βραδιά την Παρασκευή 3/4/2015 στο διαRτηρητέο, Χάνδακος 71. Θα απαγγείλει η Όλια Λαζαρίδου. Τηλ. επικοινωνίας:6978880131

Οι Πασχαλινές Εκδηλώσεις Κοινωνικής Πολιτικής με τίτλο «Το πασχαλινό τσουρεκόσπιτο»

Οι Πασχαλινές Εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με τίτλο «Το πασχαλινό τσουρεκόσπιτο» θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Δασκαλογιάννη από 4/4/2015 – 8/4/2015:

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται στο Ηράκλειο

Κάθε παράσταση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη είναι μοναδική. Κάθε συνάντησή της με το κοινό είναι γεμάτη δυνατές στιγμές. Είναι αυτό που όταν το ζεις νομίζεις πως σου συμβαίνει μόνο για μια φορά, για τότε που το ζεις. Το μόνο σίγουρο είναι όμως πως θέλεις να το ξαναζήσεις.

«Ημέρες Καριέρας» - Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

Το Σάββατο 4 Απριλίου, στις 17:30 στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο διοργανώνονται «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού  των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου για όλους τους μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους (Δωρεάν).  Στα πλαίσια αυτής της  ημερίδας  δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές του Ηρακλείου το επιθυμούν (μαθητές που φοιτούν στην Α΄ και Β΄ Λυκείου), να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού  της Orientum, «Horizon».

Ένα ταξίδι στα χρόνια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» προσκαλεί όλα τα παιδιά της πόλης, το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, σε ένα ταξίδι στα χρόνια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ρεσιτάλ Πιάνου της Λίνας Ζάχαρη

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνει το Σάββατο 4 Απριλίου και ώρα 20:30 ρεσιτάλ πιάνου της Λίνας Ζάχαρη με έργα Bach, Schumann, Scarlatti, Liszt, Scriabin, Beethoven, Rachmaninoff.

Εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

Την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων γιορτάζει ο Δήμος Ηρακλείου το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, σε συνεργασία με το παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ενώ θα συμμετέχουν ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις του Δήμου.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Συμμετέχουν ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις του Δήμου. Τετράποδοι φίλοι από το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς (κυνοκομείο) θα δοθούν για υιοθεσία για κάθε ενδιαφερόμενο.

Έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης και του Φωτογραφικού Ομίλου Κύπρου ΤΕΥ-ΑΤΗΚ

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο Κύπρου ΤΕΥ- ΑΤΗΚ, οργανώνει για 15 συνεχόμενα χρόνια το διαγωνισμό "Κύπρος-Κρήτη". Ο διαγωνισμός αυτός είναι ανοικτός για όλους τους Κρητικούς και Κύπριους φωτογράφους και τα έργα που διακρίνονται εκθέτονται τόσο στην Λευκωσία όσο και στο Ηράκλειο. Ο διαγωνισμός αποτελεί ουσιαστικά αφορμή για την ανταλλαγή έργων, απόψεων, επισκέψεων και για την σύσφιξη τελικά των σχέσεων των δυο νησιών.

Τιμητική βραδιά - συναυλία για τον ακαδημαϊκό Θόδωρο Αντωνίου

Το "Ωδείο των χρωμάτων" τιμά τον Διευθυντή Σπουδών του κ. ΘΟΔΩΡΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Συνθέτη, Μαέστρο, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, Ακαδημαϊκό - για την εκλογή του ως ΜΕΛΟΣ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, με ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ, το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 & ώρα 20:30, στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Προλογίζουν: Βύρων Φιδετζής & Αλέξης Κωστάλας. Θα ακουστούν έργα του Συνθέτη για ΠΙΑΝΟ, ΦΛΑΟΥΤΟ, ΚΙΘΑΡΑ, ΦΩΝΗ, από τους καθηγητές και τη Νεανική-Μικτή ΧΟΡΩΔΙΑ του "Ωδείου των χρωμάτων". Συντονίζει η δημοσιογράφος, Ελένη Βακεθιανάκη.

«Μέντα και Καννέλα» από το Μουσικό Σύνολο «Vamos»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Μουσικό Σύνολο «Vamos» παρουσιάζουν στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου την  παράσταση με τίτλο «Μέντα και Καννέλα», στις 5 Απριλίου στον  Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

Το μουσικό σχήμα «Σύνολο 15+ ορχήστρα Κρήτης» με τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «Σύνολο 15+ ορχήστρα Κρήτης» σε τέσσερεις μοναδικές συναυλίες στο νησί με Διευθυντή ορχήστρας τον διεθνούς φήμης αρχιμουσικό Αλέξανδρο Μυράτ. 6 Απριλίου 2015 Μεγάλη Δευτέρα στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Όλες οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα φωνητικής και ορχηστρικής μουσικής των W. A. Mozart, J.S. Bach, G.B. Pergolesi, E. Elgar, G. Faure, J. Pachelbel και A. Part.

Πασχαλινό Μπαζάρ του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Πασχαλινό Μπαζάρ θα πραγματοποιήσει ο οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίο 2015 και ώρες 09:00 - 21:00 στη Λότζια.

Παραστάσεις χορού από την σχολή Χορός & Τέχνη Μαρία Σωμαράκη

Η σχολή κλασικού και μοντέρνου μπαλέτου Χορός & Τέχνη Μαρία Σωμαράκη οργανώνει παραστάσεις χορού την Τρίτη 7/4/2015 και την Τετάρτη 8/4/2015 στις 8.00 μμ. με τίτλο ‘Εκτός Προγράμματος’.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο ‘μαρια μανασακη’ στο φοιτητικό κέντρο του πανεπιστήμιου Κρήτης στις Βούτες με ελεύθερη είσοδο.

Λαμβάνουν μέρος οι μαθητές των ανωτέρων επιπέδων τις σχολή μια παράσταση εκτός των συνηθισμένων, εκτός αλληλουχίας, εκτός ροης…μια παράσταση εκτός…

Πασχαλινό Παζάρι του Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού

Πασχαλινό παζάρι ,  τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ανέγερση του παιδικού ξενώνα  "Σπίτι των Αγγέλων".

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη 'Αλλέγκρα'

Την Πέμπτη 16 Απριλίου στις 20:00,το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι εκδόσεις Πατάκης  σας προσκαλούν στην  παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, Αλλέγκρα.

Η Μελίνα Κανά και οι Αρμός

Παρασκευή 17 Απριλίου η Μελίνα Κανά και οι Αρμός στο Νυν και Αεί σε μια εξαιρετική συναυλία με παλιές και νέες επιτυχίες τους

Swing Street Party

Ταξίδι στον χρόνο, από το ’30 ως και σήμερα, μέσα από τις swing μουσικές επιλογές του dj Mbini. Ο dj Mbini, την Παρασκευή 17 Απριλίου, θα βρίσκεται στον πολυχώρο Τέχνης ΔιαRτηρητέο (Χάνδακος 71) και θα μας ταξιδέψει στις αγαπημένες γειτονιές της swing μουσικής μέσα από τις επιλογές του.

Το Φεστιβάλ των Κοινών στον Κοινωνικό Χώρο

Το Φεστιβάλ των Κοινών θα είναι και φέτος παρών στο Ηράκλειο στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου από τις 6 το απόγευμα.

Η έννοια των «Κοινών» αναφέρεται σε πολιτισμικούς και φυσικούς πόρους που είναι ελεύθερα προσβάσιμοι σε όλα τα μέλη της κοινωνίας. Παραδείγματα τέτοιων κοινών αγαθών αποτελούν το ελεύθερο λογισμικό Λίνουξ, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια, όπως επίσης και οι ελεύθερα αναπαραγόμενοι σπόροι ή τα ανοικτά σχέδια για την κατασκευή μηχανημάτων και εργαλείων. Τέτοια κοινά αγαθά παράγονται από διαφορετικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο ως απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση και ως πρόταση για μια εναλλακτική μορφή ομότιμης διακυβέρνησης που ως κύριο στόχο έχει την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα μέσα που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών τους.

«CAVEWOMAN» της Emma Peirson

Στο θέατρο Αστόρια-CYTA μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε για 8 συνεχόμενα χρόνια η παράσταση «Caveman» έρχεται  18-19-20  η «Cavewoman», η γυναίκα των σπηλαίων, να … επαναφέρει τις ισορροπίες δίνοντας τη δική της απάντηση! Μια γυναικεία εκδοχή της μάχης των φύλων εξαιρετικά αστεία και μπριόζικη, μια ευχάριστη ματιά στις σχέσεις δυο τόσο διαφορετικών πλασμάτων, που καλούνται να μοιράσουν τον πλανήτη, την χώρα, την πόλη και το χειρότερο: το ίδιο τους το ΣΠΙΤΙ!

Έναρξη των εκδηλώσεων για την «11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο Λιγότερο Τόσο Καλύτερα» .

Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο στήριξης ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ «Η Επιστροφή».

Η ΕΠΑ είναι μία δράση που ξεκίνησε το 2005, ως μία παρέμβαση πρωτογενούς πρόληψης της κατανάλωσης αλκοόλ. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε, μεγάλωσε και αγαπήθηκε, έτσι ώστε να καταλήξει να αποτελεί πλέον θεσμό, ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πρόληψης που λαμβάνουν χώρα κάθε άνοιξη, προσελκύοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, εθελοντές, συλλόγους και φορείς, μεγιστοποιώντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που έχουν σχέση με το αλκοόλ στο σύνολο της κοινωνίας μας.

Let’s do it - Περιβαλλοντική Δράση στον Αη Γιάννη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη  στα πλαίσια της Πανελλαδικής Δράσης Let’s do it,  την Κυριακή 19 Απριλίου  
καλεί τα μέλη και τους φίλους του  και ομάδες όπως τους εργαζόμενους  στο Βενιζελείο Νοσοκομείο,  ΔΟΥ,  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου.

Μήδεια του Ευριπίδη Θ.Ο.Κ.Ν.Η - 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο Λιγότερο Τόσο Καλύτερα» .

Μιλάω στα παιδιά για το αλκοόλ - 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2015

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο Λιγότερο Τόσο Καλύτερα» .

Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο στήριξης ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ «Η Επιστροφή».

Η ΕΠΑ είναι μία δράση που ξεκίνησε το 2005, ως μία παρέμβαση πρωτογενούς πρόληψης της κατανάλωσης αλκοόλ. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε, μεγάλωσε και αγαπήθηκε, έτσι ώστε να καταλήξει να αποτελεί πλέον θεσμό, ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πρόληψης που λαμβάνουν χώρα κάθε άνοιξη, προσελκύοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, εθελοντές, συλλόγους και φορείς, μεγιστοποιώντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που έχουν σχέση με το αλκοόλ στο σύνολο της κοινωνίας μας.

Παρουσίαση μαθητικών Project με θέμα το αλκοόλ - 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο Λιγότερο Τόσο Καλύτερα» .

Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο στήριξης ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ «Η Επιστροφή».

Η ΕΠΑ είναι μία δράση που ξεκίνησε το 2005, ως μία παρέμβαση πρωτογενούς πρόληψης της κατανάλωσης αλκοόλ. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε, μεγάλωσε και αγαπήθηκε, έτσι ώστε να καταλήξει να αποτελεί πλέον θεσμό, ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πρόληψης που λαμβάνουν χώρα κάθε άνοιξη, προσελκύοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, εθελοντές, συλλόγους και φορείς, μεγιστοποιώντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που έχουν σχέση με το αλκοόλ στο σύνολο της κοινωνίας μας.

ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου - Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων: 'Μαζί για το Κοινωνικό Σχολείο'

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο, υλοποιεί κύκλο τεσσάρων (4) βιωματικών σεμιναρίων με τίτλο: "Μαζί για το Κοινωνικό Σχολείο".

Τα σεμινάρια  πραγματοποιηούνται στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου -4ος όροφος-, στη Θέρισσο). Η διάρκεια του κάθε βιωματικού σεμιναρίου είναι τέσσερεις (4) ώρες. Στόχος των σεμιναρίων είναι η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων σχετικά με τους αντίστοιχους άξονες του κοινωνικού σχολείου, καθώς και η απόκτηση εκπαιδευτικών δεξιοτήτων για την εφαρμογή δράσεων μέσα στην τάξη.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε τριάντα (30) εκπαιδευτικούς Γυμνασίων (κατά προτεραιότητα) που έχουν αναλάβει Προγράμματα Αγωγής Υγείας ή άλλη δραστηριότητα με συναφή θεματολογία για το σχολικό έτος 2014-2015, και οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια του ΚΕΣΑΝ κατά τα παρελθόντα έτη. Επίσης, σημαντική είναι η εκπροσώπηση στα σεμινάρια εκπαιδευτικών από διαφορετικές σχολικές μονάδες. 

Η συμμετοχή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε όλο τον κύκλο των βιωματικών σεμιναρίων είναι υποχρεωτική.

  • Τρίτη 21 Απριλίου 201517:00-21:00  

                   3ο Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: Οι εξαρτήσεις στη ζωή μας.

                   Συντονίστρια: Στρατάκη Ειρήνη,Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΕΣΑΝ - Πολιτικός Επιστήμονας, MSc Πολιτική                      Επιστήμη και Κοινωνιολογία.

ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου- Νέος Κύκλος Βιωματικών σεμιναρίων:


Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης, στο πλαίσιο των δράσεών του και σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα", διοργανώνουν νέο κύκλο έξι (6) βιωματικών σεμιναρίων για Γονείς και Παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Προβολή της ταινίας «When love is not enough» - 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο Λιγότερο Τόσο Καλύτερα» .

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο… μικροσκόπιο

Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα γίνει σε Θεματικό Εργαστήριο  που διοργανώνει η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (πρώην ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ) την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στις 5.30μμ,  στην αίθουσα της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Ηρακλείου (Αθηνάς 18, Ηράκλειο).

Παρουσίαση του έργου “Ηράκλειο, κάθε βήμα…ένα ταξίδι στην ιστορία' Ηλεκτρονική Περιήγηση στην Παλιά Πόλη Ηρακλείου.

Παρουσίαση του έργου “Ηράκλειο, κάθε βήμα… ένα ταξίδι στην ιστορία" Ηλεκτρονική Περιήγηση στην Παλιά Πόλη Ηρακλείου.

Επιστημονική Ημερίδα - Εργαστήριο για τον Μητρικό Θηλασμό

Επιστημονική Ημερίδα- Εργαστήριο για τον Μητρικό Θηλασμό: «Ο μητρικός θηλασμός στην Πράξη» διοργανώνεται και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού- «ΑΛΚΥΟΝΗ»: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού.

Σεμινάριο με τίτλο «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στη διαχείριση περιεχομένου και επεξεργασίας εικόνας στον Τουρισμό»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει την διοργάνωση σεμιναρίου (διάρκειας 12 ωρών). Το σεμινάριο ξεκινάει στις 23/04/2015, ολοκληρώνεται στις 14/05/2015, και θα επικεντρωθεί στη θεματική περιοχή του Τουρισμού, με τίτλο: «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στη διαχείριση περιεχομένου και επεξεργασίας εικόνας στον Τουρισμό»

Διάλεξη με θέμα 'Αυτοκτονίες και αυτοκτονικότητα: Τι να κάνουμε;'

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σας προσκαλεί σε διάλεξη με θέμα "Αυτοκτονίες και αυτοκτονικότητα: Τι να κάνουμε;" με κύριο ομιλητή τον κύριο Αλέξανδρο Ν. Βγόντζα, Καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντή Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και ώρα 12.00-15.00 στην αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς.  Η διάλεξη πραγματοποιείται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ομάδας Προαγωγής Υγείας.

Βίντεο και Θεατρικά Δρώμενα από τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από τα Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α) Κρήτης

11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2015
«Αλκοόλ και οικογένεια. Όσο Λιγότερο τόσο Καλύτερα»

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, ώρα: 19:00 Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Βίντεο και Θεατρικά Δρώμενα από τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από τα Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α) Κρήτης

Κ.Ο.Π.Α. Αγίας Βαρβάρας: «Με καθαρό μυαλό» - Γραπτή αφήγηση
Κ.Ο.Π.Α. Γαζίου: «Δεν έχει σημασία το όνομα μου» - Γραπτή αφήγηση
Κ.Ο.Π.Α. Δειλινών: «Ο αλκοολικός» - Θεατρικό μονόπρακτο
Κ.Ο.Π.Α. Μασταμπά: «Ο κακός της καλύβας» - Παραμύθι

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Ευπρόσδεκτα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο)

Η Μελίνα Ασλανίδου στο Ηράκλειο

Η Μελίνα Ασλανίδου 24 & 25 Απριλίου 2015 στο Νυν και Αεί

Η Βικελαία ταξιδέυει… στην Ιαπωνία!!!

Επόμενος σταθμός για τη «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» αυτή τη φορά, θα είναι η Ιαπωνία με το παραμύθι: «Γιουκίκο: Η Γυναίκα πουλί». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της «Β.Δ.Β.», στην οδό Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46 (Αγ. Ματθαίος).

Η «Ζωοδόχος Πηγή» διοργανώνει το Συνέδριο 'ΜΑΡΙΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ' με θέμα «Δια βίου Εκπαίδευση, Επαγγελματική και Κοινωνική Ένταξη»

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» διοργανώνει Ετήσιο Διεπιστημονικό Συνέδριο "ΜΑΡΙΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ" για τη νοητική υστέρηση & τον αυτισμό, με θέμα: «Δια βίου Εκπαίδευση, Επαγγελματική και Κοινωνική Ένταξη. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24 & 25 Απριλίου 2015 στο Ηράκλειο Κρήτης, στο ξενοδοχείο GALAXY HOTEL (Αίθουσα Plaza).

Εσπερίδα για το Στρατηγικό Σχεδιασμό 2015-2019 του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα στον Άγιο Μύρωνα, την Παρασκευή 24/04/2015 και ώρα 19:30, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου στον Άγιο Μύρωνα. Στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού & Οργάνωσης του Δήμου θα παρουσιάσουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό (Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος) του Δήμου Ηρακλείου για τη περίοδο 2015-2019.

Θα αναλυθούν και θα συζητηθούν ιδιαίτερα, τα κρίσιμα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης, όπως αυτά αναδείχθηκαν από τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων συλλογής πληροφορίας των οικείων Τοπικών Κοινοτήτων.

Στην συνάντηση θα παραβρεθούν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κος Πέτρος Ινιωτάκης και κλιμάκιο αιρετών του Δήμου.

Ημερίδα με θέμα «Κανονισμός CLP: Οι επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις»

To Επιμελητήριο Ηρακλείου & η Ένωση Ελλήνων Χημικών  Π.Τ. Κρήτης σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: « ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ CLP: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ » την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στις 6.30 μμ. στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ενημερωτική εκδήλωση για την «Ηλεκτρονική κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό εργολάβων δακοκτονίας»

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών ,Ναυτιλίας  & Τουρισμού  , διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα: «Ηλεκτρονική κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό εργολάβων δακοκτονίας». Η ενημερωτική εκδήλωση   θα πραγματοποιηθεί τη  Παρασκευή   24 Απριλίου  2015 στο Πανεπιστήμιο  Κρήτης στο  Κτίριο  Επιστήμης Υπολογιστών Γραφείο Κ 107  στο Ηράκλειο.

Η «Γιορτή του Στίβου της Κρήτης»

Η  «Γιορτή του Στίβου της Κρήτης» θα διεξαχθεί στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του Δήμου Ηρακλείου, το ΣΑΒΒΑΤΟ  25  Απριλίου και ώρα 18.00.

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Θρομβωτικές και Αιμορραγικές Διαταραχές στη Μαιευτική & Γυναικολογία»

Στις 25 Απριλίου 2015 διοργανώνεται επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Θρομβωτικές και Αιμορραγικές Διαταραχές στη Μαιευτική & Γυναικολογία». Πρόεδρος της ανοιχτής αυτής ενημερωτικής εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης, ο οποίος είναι πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Μεσογειακής Εταιρείας Ιατρικής της Αναπαραγωγής.

Εκδήλωση με θέμα: «Η απούσα παρουσία του Θεού. (Όταν ο Θεός σιωπά)»

Το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τον π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο Θεολόγο -Συγγραφέα με θέμα: « Η απούσα παρουσία του Θεού.   (Όταν ο Θεός σιωπά) » που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στις  19:00  στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πλατεία Αγ. Μηνά, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου ανακοινώνει ότι, το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων  του  Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Διατροφής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου (που στεγάζεται στην ομώνυμη Συνοικία και στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με το 48ο Δημοτικό Σχολείο), διοργανώνει 4ωρο πολύ ενδιαφέρον εργαστηριακό σεμινάριο με Επιμορφωτή τον κον Κώστα Λαμπράκη εκπαιδευτικό με θέμα:                                      «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ»

Η παράσταση του Μ. Μανουσάκη «Ποντικοπαγίδα»

Η θρυλική «Ποντικοπαγίδα», το αγαπημένο θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι, που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης, θα παιχτεί στο Ηράκλειο, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στις 27, 28 και 29 Απριλίου.
Παραστάσεις θα δοθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και τις 9 το βράδυ, την Τρίτη 28 του μήνα στις 9 το βράδυ και την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και τις 9 το βράδυ.

Ημερίδα του έργου ClimaTourism «Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στο παράκτιο περιβάλλον σε σχέση με τον σχεδιασμό του τουρισμού»

Το Εργαστήριο Παράκτιας Ερευνάς του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας σας προσκαλεί στην ημερίδα του έργου ClimaTourism «Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στο παράκτιο περιβάλλον σε σχέση με τον σχεδιασμό του τουρισμού» την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής- World Wish Day 2015

Την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, στις 29 Απριλίου, για 5η συνεχόμενη χρονιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα παραρτήματα του Οργανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο και γιορτάζουμε την εκπλήρωση της πρώτης ευχής, του Chris, το 1980. Της ευχής, που ενέπνευσε τη δημιουργία του Make-A-Wish ως Οργανισμό, πριν από 35 χρόνια!

Το Μόνιτορ και η θεατρική ομάδα Ubuntu παρουσιάζουν την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum»

Μετά από 2 επιτυχημένες σεζόν στη cinematheque του αθηναικού Bios, το Μόνιτορ και η θεατρική ομάδα Ubuntu παρουσιάζουν στο Ηράκλειο την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum». Από την Πέμπτη 30 Απριλίου έως την Κυριακή 3 Μαίου, στις 21.30 στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

Ημερίδα με θέμα “Παρουσιάση των Ερευνητικών και Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Εργων Καινοτομίας που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης”

Ημερίδα με θέμα “Παρουσιάση των Ερευνητικών και Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Εργων Καινοτομίας που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης” που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του  Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στο Ηράκλειο, Καστοριάς 32Α, Μέσα Κατσαμπάς.

Συνημμένα η Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Διάλεξη με θέμα “Αρτηριακή Υπέρταση”

Στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, ώρα 09.30 π.μ., διάλεξη με θέμα “Αρτηριακή Υπέρταση”, με ομιλήτριες τις νοσηλεύτριες κ. κ. Μητράκου Φανή & Κομνηνού Δέσποινα.

Η διάλεξη διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Νοσηλευτικής Φροντίδας Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην ορθή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης από εθελοντές νοσηλευτές/τριες.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE