inner image

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης "Ο Δίας & οι Μούσες". Διάρκεια έκθεσης :2/10-2/12 2015

Ανοιχτά: Δευτέρα έως παρασκευή 6-8 το βράδυ

Συναυλία από την Περιφέρεια Κρήτης/ΠΕ Ηρακλείου με τον Στέφανο Κορκολή

Συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που θα αποδώσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης/ Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Στην συναυλία που θα έχει ελεύθερη είσοδο τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Σοφία Μανουσάκη. Επίσης θα συμμετέχει η Μικτή και Παιδική νεανική χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου

Οι εκδόσεις Αντίποδες και το βιβλιοπωλείο Πολύγραφος σας προσκαλούν την Τρίτη 1.12.2015 στις 19.00 στην παρουσίαση του «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4, 2810-399211).
Με τον συγγραφέα συζητούν μαθητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο, Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου και το 4ο Λύκειο Ηρακλείου.

Ημερίδα με θέμα: 'Διατήρηση, χρήση και αξιοποίηση της Κρητικής χλωρίδας' στα πλαίσια του ECOPLANTMED

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) σας προσκαλεί σε ημερίδα που διοργανώνει στο Ηράκλειο, 2 Δεκεμβρίου, και στο Ρέθυμνο, 4 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνης, αντίστοιχα.

Παρουσίαση του νέου βιβλίο του Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη «Το Τανγκό της Βροχής»

Το νέο βιβλίο του Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη «Το Τανγκό της Βροχής», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης παρουσιάζεται σε εκδήλωση την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. στη Δημοτική Αίθουσα της οδού Ανδρόγεω (2ος όροφος).

Αφιέρωμα στο Γαλλικό Τραγούδι - Une femme, une voix… Μια γυναίκα, μια φωνή….

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:30 με ελεύθερη είσοδο, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω) την συναυλία: Une femme, une voix… Μια γυναίκα, μια φωνή….

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ - Δεκέμβριος 2015:

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο Ηράκλειο

Ο Αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης, θα επισκεφθεί το Ηράκλειο στις 4 Δεκεμβρίου 2015, επικεφαλής κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής για την αποστολή και το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Παρουσίαση του βιβλίου ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ της Μαρίας Πετράκη - Μηλάκη

Το βιβλίο ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Της  φιλολόγου Μαρίας Πετράκη Μηλάκη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, ώρα 12 - 2, στην δημοτική αίθουσα  της οδού Ανδρόγεω, στη διάρκεια σεμιναρίου που οργανώνεται από τους  σχολικούς συμβούλους  φιλολόγων του νομού Ηρακλείου, κα Καλοκύρη Λιάνα και κο Κορναράκη Γιώργο.

ΚΕΣΑΝ - Δίκτυο Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στοχεύουν στη δημιουργία ενός Δικτύου Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι 2015 του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Αυτό τo Σάββατο 5  Δεκεμβρίου οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές του 6ου γυμνασίου Ηρακλείου σας προσκαλούν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνουν  στη Λοτζια του δήμου Ηρακλείου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι . Ελάτε να θαυμάσετε τις δημιουργίες  των μικρών και μεγάλων ,τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, να επωφεληθείτε από τις φανταστικές προσφορές μας και να κάνετε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας. Ελάτε να πιούμε μια ρακή και να κεράσουμε  φρεσκοψημένο καφέ  Δανδάλη και christmas blend καφέ  από τα Σtarbucks. Όσο για τους μικρούς μας φίλους  θα τους διασκεδάσει η κλόουν loulou με όμορφες και αστείες μπαλονοκατασκευές. (μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς ).

Ο Κώστας Τουρνάς live

Ο Κώστας Τουρνάς είναι όλη του τήν ζωή μουσικός. Πάντα ήθελε να κάνει διαφορετικά πράγματα, να αποδεσμεύεται από τις όποιες επιρροές και να γράφει αληθινά “δικά μας” τραγούδια, από αυτά που “βρίσκουν” τήν καρδιά μας.

Χριστουγεννιάτικο Σαπούνι

Χριστουγεννιάτικο Σαπούνι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 από 16:00 - 18:00.

Νικόλας Ευαντινός και Φέρ' το Φόκο Live!

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου το ΔιαRτηρητέο φιλοξενεί τους Νικόλα Ευαντινό και Φέρ' το Φόκο. Έχοντας στις αποσκευές τους τα τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά και διασκευές αγαπημένων επώνυμων και ανώνυμων συνθετών, ο Νικόλας Ευαντινός και οι Φέρ' το Φόκο με ακουστικής διάθεση  έρχονται στο Διατηρητέο, για να καταθέσουν  τα κοφτερά νοήματα της μουσικής τους  πλεγμένα στην Ποίηση που μονάχα ο Λόγος μπορεί να γεννήσει

Μουσική Βραδιά με Έντεχνα & Παραδοσιακά Τραγούδια

Το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2015 στις 21:00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω – ισόγειο) θα πραγματοποιηθεί Μουσική Βραδιά με τίτλο: «Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» σε ένα πρόγραμμα με έντεχνα & παραδοσιακά  τραγούδια (Ελεύθερη είσοδος).

Κουκλοθέατρο «Η Μιράντα Τσοκοσλούρπ και τα Μαγικά Μπισκότα»

Στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Ηρακλείου η ομάδα Κλωστηδόν και οι φίλοι της θα βρίσκονται στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. (Ανδρόγεω – ισόγειο) την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:30 και θα παρουσιάσουν την παράσταση κουκλοθεάτρου

Μαρία Κοπανάκη και Ανδρέας Παπαδάκης στο Νυν και Αεί

Η Μαρία Κοπανάκη στο τραγούδι και ο Ανδρέας Παπαδάκης στο πιάνο την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο Νυν και Αεί

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία SENSO

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία SENSO (1954, 117’) τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Σύλλογος ρευματοπαθών Κρήτης - Χριστουγεννιάτικο τσάι

Αγαπητοί φίλοι,με χαρά σας προσκαλούμε στο καθιερωμένο πλέον χριστουγεννιάτικο τσάι του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης "Αυτά τα Χριστούγεννα αλλάΖΩ", τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, 18.00-21.00 στην αίθουσα Brillant του ξενοδοχείου Lato (Επιμενίδου 15, Ηράκλειο). Ελάτε να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και οι προσδοκίες μας και να θέσουμε νέους στόχους! Συμμετοχή κατ' άτομο 6 ευρώ. Για πληροφορίες-συμμετοχές μπορείτε να καλείτε στο γραφείο του Συλλόγου (2810 226966).Σας περιμένουμε!!

Μινωικός Πολιτισμός. Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές - 4ο Σεμινάριο

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει τον χειμερινό κύκλο σεμιναρίων, με θέμα «Μινωικός Πολιτισμός . Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές».

Πρόσκληση σε ομιλία του ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ με θέμα: Κάπνισμα , μια σύγχρονη επιδημία με επικίνδυνες προεκτάσεις

Ομιλητές: Ο  κ. Γιάννης Τζωρτζάκης, πνευμονολόγος θα αναπτύξει το θέμα: Κάπνισμα , μια σύγχρονη επιδημία με επικίνδυνες προεκτάσεις:

Παθήσεις του Πνεύμονα, Καρκίνος.

Ο κ. Μιχάλης Καταπότης, πνευμονολόγος, θα αναφερθεί στην Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και την σημασία της ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»

Ξεκίνησε και φέτος στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή».

Συναυλία αλληλεγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου, καθώς και την Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες οργανώνουν συναυλία την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η.(Ισόγειο Ανδρόγεω), με συντελεστές μουσικούς, δάσκαλους και μαθητές που διαμένουν στο Ηράκλειο και νοιώθουν έντονη την ανάγκη έκφρασης της αλληλεγγύης μέσω της μουσικής.

Παρουσίαση των βιβλίων της κ. Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη

H Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, και οι εκδόσεις Mystis, σας προσκαλούν στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ. στην παρουσίαση των βιβλίων της κ. Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη: Ξεναγός, Σ/ς Τραπεζικός, Συγγραφέας.
• Τα ζώα στην Μινωϊκή Κρήτη
• Φυτά και Άνθη στην Μινωϊκή Κρήτη
• Άσκηση και Αθλητισμός στην Μινωϊκή Κρήτη
• Η Γυναίκα στην Μινωϊκή Κρήτη

Ομιλία με θέμα: ' Σύγχρονες μορφές ρατσισμού. Σκέψεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του'

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της λειτουργίας του "Καφενείου Έκφρασης", διοργανώνει ομιλία, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Πόρου, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. με θέμα, " Σύγχρονες μορφές ρατσισμού" .Σκέψεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του". Ομιλήτρια θα είναι η κ. Ειρήνη Στρατάκη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Ε.Σ.Α.Ν. Θα είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία των κατοίκων της περιοχής.

Μουσική Βραδιά με Έντεχνα Ελληνικά τραγούδια

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω – ισόγειο) θα πραγματοποιηθεί Μουσική Βραδιά με τίτλο "Μια θάλασσα τραγούδια", μια αναδρομή στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι (Ελεύθερη είσοδος).

Xριστουγεννιάτικό παζάρι φιλανθρωπικού σωματείου «Φιόγκος Αγάπης»

Χριστουγεννιάτικό παζάρι φιλανθρωπικού σωματείου «Φιόγκος Αγάπης». Από 10 Δεκεμβρίου 2015 έως 10 Ιανουαρίου 2016 στην Πλατεία Ελευθερίας και 27-28 Δεκεμβρίου στην Λότζια (αίθριο).

Εκπαιδευτικό σεμινάριο: 'O ρόλος του ΕΚΑΒ και η εξέλιξή του, στα 30 χρόνια λειτουργίας του'

Σας προσκαλούμε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο "ΖΙΝΝΙΑ 2015" με θέμα: "O ρόλος του ΕΚΑΒ και η εξέλιξή του, στα 30 χρόνια λειτουργίας του" που θα γίνει στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 15:00.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου

Αυτή την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, στο αίθριο της Λότζια, οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, διοργανώνουμε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Θα σας περιμένουμε όλους με υπέροχα μυρωδάτα γλυκά, περίτεχνα στολίδια και κατασκευές για να σας φτιάξουμε τη μέρα και να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας!

Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης της Νεολαίας για την Ελιά και το Ελαιόλαδο με θέμα: “Ελιά και Λάδι, Γεύση-Υγεία-Πολιτισμός”

Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου θα διοργανώσει εκδήλωση με θέμα “Ελιά και Λάδι, Γεύση-Υγεία-Πολιτισμός” στα πλαίσια υλοποίησης της εκστρατείας “Ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου”.

Σαββατοκύριακο Ευεξίας & Χαλάρωσης

Σαββατοκύριακο Ευεξίας & Χαλάρωσης το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 από 11:00 - 18:00 στο ξενοδοχείο Capsis Astoria Hotel, συνεδρίες ρεφλεξολογίας ή θεραπευτικού μασάζ από την Λιουδάκη Μαρία και την ομάδα της.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με πηλό αέρος

Δημιουργικά Σάββατα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη, Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με πηλό αέρος, Σάββατο , 2 Δεκεμβρίου 16:00 έως 18:00, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 13ου Γυμν. Οδός Βορεάδη 36

AZAFRAN TRIO live!

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου κοντα μας στο διαRτηρητέο ηLaura kortinas στο βιολι και την φωνη,ο Αlex Lafer στο ουτι και ο Βαγγελης Τζουφκας στο νέυ.Μαζί τους η Εμμανουέλα Πανταγάκη στα κρουστά.
Θα παιξουν δικες τους συνθεσεις καθως και διασκευες παραδοσιακων κομματιων της Mεσογειου.
Ενα μουσικο ταξιδι με ακουσματα απο Αρμενια, Τουρκια κ Ελλαδα.
Ώρα έναρξης 21:30 Είσοδος με ελευθερη συνεισφορά.
Τηλέφωνο:2815201555

“Το Κλασικό τραγούδι συναντά το έντεχνο”

Συναυλία με τίτλο «απόψε αυτοσχεδιάζουμε - το κλασικό τραγούδι συναντά το έντεχνο» διοργανώνει το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Είσοδος ελεύθερη).

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ –  Ο MENINO E O MUNDO (2013, 80’) τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ομιλία με θέμα: 'Έλεγχος και διαχείριση του στρες με την Ομοιοπαθητική Ιατρική και τη μέθοδο της Βιοανάδρασης'

O Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «Αρετούσα» σας προσκαλεί, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.00 στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της ιατρού κ. Πέρσας Κυβέλου, μέλους της Π.Ι.Ο.Ε., που θα γίνει στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (στο ισόγειο, Ανδρόγεω) με θέμα: έλεγχος και διαχείριση του στρες με την Ομοιοπαθητική Ιατρική και τη μέθοδο της Βιοανάδρασης. Η ομιλία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μετά το τέλος της θα πραγματοποιηθεί μέτρηση του στρες, σε όποιον το επιθυμεί.

Συναυλία με την μικτή χορωδία Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων “Χριστούγεννα 2015 –  Πρωτοχρονιά  2016”, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 με  Είσοδο Ελεύθερη την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Νεοέλληνες Ποιητές : Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη

Σε επτά ομιλίες παρουσιάζεται το έργο και η δημιουργική πορεία κορυφαίων ποιητών μας (Σολωμός, Καβάφης, Παλαμάς, Σικελιανός, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Αναγνωστάκης), από ιδιαίτερα σημαντικούς μελετητές τους.

Στην δεύτερη εκδήλωση (η πρώτη ήταν αφιερωμένη στον Δ. Σολωμό), ο κ. Αλέξης Πολίτης θα ομιλήσει για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. 

 

«Αριάδνη: Ξετυλίγοντας τον μίτο» - Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας

25 έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας δίνουν μία άλλη οπτική στην Αριάδνη σε μία έκθεση που πραγματοποιείται από 14 έως 21 Δεκεμβρίου στο καφέ – μπαρ «Ενοδία» στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για την έκθεση «Αριάδνη: Ξετυλίγοντας τον μίτο» που πραγματοποιούν οι εικαστικοί Καδιανή Βελιγραντάκη και Στέλλα Σκουτέλη και η φωτογράφος Τόνια Αυγουστάκη.

Εκδηλώσεις «Χριστούγεννα 2015 - Πρωτοχρονιά 2016»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Χριστούγεννα 2015 - Πρωτοχρονιά 2016" του Δήμου Ηρακλείου:

Χριστούγεννα 2015 - Πρωτοχρονιά 2016

 

Ημερίδα: Στηθαία ασφαλείας & οδική ασφάλεια

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε για τη διοργάνωση Ημερίδας από τη Uniglass M.E.Π.Ε , με θέμα την παρουσίαση γύρω από τα στηθαία ασφαλείας  κατά ΕΝ1317 του Ιταλικού οίκου Marcegaglia , την εφαρμογή τους στην Ελληνική αγορά και την ανάλυση τεχνικών ζητημάτων και θεμάτων ασφαλείας.

Δεύτερη συναυλία του Στέφανου Κορκολή με έργα του Μ. Θεοδωράκη από την ΠΕ Ηρακλείου

Η συναυλία του Στέφανου Κορκολή σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύτρια την Σοφία Μανουσάκη που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, θα επαναληφθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου (με δωρεάν είσοδο) στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 20:30.

Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης (Μονάδα Αριστείας)

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Μονάδα Αριστείας) διοργανώνει εκδήλωση στις 15/12/2015 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου και ώρα 16.30-19.00.

Μινωικός Πολιτισμός. Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές - 5ο Σεμινάριο

Στο πέμπτο και τελευταίο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το θέμα Η συμβολή της μεθόδου χρονολόγησης με άνθρακα-14 στη μελέτη του Μινωικού Πολιτισμού. Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Φακορέλλης, Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του ωδείου Δήμου Ηρακλείου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ του ΩΔΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με τίτλο: «2015 Νότες Χριστουγεννιάτικες». Συμμετέχουν σε ομαδικές και ατομικές εμφανίσεις οι σπουδαστές των τάξεων...

Παρουσίαση βιβλίου «Πακτωλός καλεί Ντάϊαμοντ»

Το Πολύκεντρο Νεολαίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου «Πακτωλός καλεί Ντάϊαμοντ» του Νίκου Χρυσοχόου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η.(Ανδρόγεω – ισόγειο)

Το θέατρο “ΣΦΕΝΔΟΝΗ” παρουσιάζει το έργο «ΕΓΩ Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΕΝΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ»

Το θέατρο Σφενδόνη, με την  Άννα Κοκκίνου και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση ¨Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος¨. Η παράσταση είναι ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

«Εκείνος και Εκείνος» απο τη S.crew

Συνεχίζεται το «Εκείνος και Εκείνος» απο τη S.crew.Το 2ο επεισόδιο (απο τα 6) έρχεται το Δεκέμβριο.

Alan Dalon_CABARET !!!

Για 4 Πέμπτες στο Νυν και Αεί, ταξιδεύουμε μουσικά και ατμοσφαιρικά στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης..

Παζάρι του Σύλλογου Γερμανόφωνων Γονέων και Κηδεμόνων

Την Πέμπτη, 17/12/2015, 10:00 με 19:30 ώρα στην λόγγια, θα πραγματοποιηθεί το παζάρι του Σύλλογου Γερμανόφωνων Γονέων και Κηδεμόνων  με παραδοσιακά γλυκά, ζεστό κόκκινό κρασί (Glühwein) και χειροποιητά Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Προβολή του Ντοκυμαντέρ με τίτλο 'LEVIN'

Σας προσκαλούμε στη προβολή του Ντοκυμαντέρ με τίτλο "LEVIN". Η κινηματογράφηση του έγινε για την ανάδειξη της περιοχής των Αστερουσίων (νότια Κρήτη) με κέντρο το Λέντα και τη Μιαμού. Οι άνθρωποι που επέλεξαν να μένουν εκεί, οι περαστικοί, η φύση και οι διαδρομές, η μυθολογία και η μουσική της περιοχής μπλέκονται με σκηνοθετημένες σκηνές ως σύμβολα των μυθολογικών χαρακτήρων της περιοχής.

Παρουσίαση βιβλίου: «Του παραδείσου τα κλειδιά»

Οι εκδόσεις «Μύστις» σε συνεργασία με το «Πολύκεντρο Νεολαίας» έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στη βιβλιοπαρουσίαση του θεατρικού έργου του Μανόλη Μ. Τσικαλά με τίτλο «Του παραδείσου τα κλειδιά», την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η.(Ανδρόγεω – ισόγειο).

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016» πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 21:00  η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στην Πλατεία Ελευθερίας.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το μουσικό σύνολο «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ»

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016» παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Θεατρικό Σταθμό τη μουσική και ποιητική εκδήλωση «Ταξίδι στην υδρόγειο των ήχων» με τραγούδια από τις χώρες του κόσμου πάνω σε κείμενα του Μίνω Σωμαράκη, με είσοδο ελεύθερη.

 

«Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα»

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την θεότρελη κωμωδία των Π. Καποδίστρια και Α. Γιαμάλογλου « Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα». Μπερδέματα και ίντριγκες σε ένα τρελό γαϊτανάκι παρεξηγήσεων. Η κωμωδία της χρονιάς.

Σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές».

Το Κέντρο Λογοθεραπείας Νίκης Στεφανάκη και η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφοριακής Παιδιατρικής σας προσκαλούν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:30μμ, στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στο σεμινάριο που διοργανώνουν, με θέμα «Εισαγωγή στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές». Εισηγητής είναι ο Δρ. Δημήτριος Δημητρίου-Παπαβασιλείου, Παιδίατρος –Νευροαναπτυξιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, ο οποίος θα μας μιλήσει για τον τρόπο με το οποίο θα αναγνωρίσουμε και θα αντιμετωπίσουμε τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές- Αυτισμό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φοιτητές. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944346830, 2811115561 μέχρι την Τρίτη 15/12/15 λόγο περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Διεθνή και Ελληνική μουσική στο ΔιαRτηρητέο

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου διασκεδάζουμε με διεθνή και Ελληνική μουσική , Μusicals και ....πολλά αναπάντεχα! Κοντά μας η Julie Naoum, Vocals - Guitar και ο Panos Tsikos Vocals - Keyboards! 
Φιλική συμμετοχή: Κωνσταντίνος Πλα'ί'της(κιθάρα-τραγούδι).

Ωρα έναρξης 21:30

Έκθεση σύγχρονης τέχνης

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και ο Κωστής Σχιζάκης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης "Λογοτεχνικές Εικονογραφίες" που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 7 το απόγευμα.

Δημιουργικά Σάββατα - 'Κατασκευή ημερολογίου από τσέπες και χριστουγεννιάτικα βάζα'

Δημιουργικά Σάββατα - "Κατασκευή ημερολογίου από τσέπες και χριστουγεννιάτικα βάζα"

Bραδιά Τζαζ Μουσικής στο Πολύκεντρο νεολαίας

Το Πολύκεντρο νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου οργανώνει βραδιά Τζαζ Μουσικής με το σχήμα ΤΖΑΖΟΟ με γνωστές αλλά και δικές τους JAZZ συνθέσεις. το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Η ενορία Κάτω Ασιτών διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που διοργανώνει η ενορία Κάτω Ασιτών το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από τις 11:00 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο. Σας περιμένουν πολλά παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητες κατασκευές αλλά και πολλές εκπλήξεις, άφθονο γέλιο, δυνατή μουσική και πλούσιος μπουφές!!!

Παρουσίαση βιβλίου : « Μάγισσα Χρωματούσα»

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι,στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης»,τα «Παραμύθια του Σαββάτου » έχουν προσκαλέσει μια Μάγισσα διαφορετική  από όλες όσες γνωρίζεται μέχρι σήμερα!

Διήμερο πάρτυ - Παιχνιδομαζέματα & δωροσκορπίσματα Νο4

Μια διήμερη γιορτή της δράσης θα λάβει χώρα με πολλές  εκδηλώσεις για τα παιδιά και την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το συγκρότημα ΜELISSES.

Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση 'Στην αγκαλιά των αγγέλων'

Το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016» παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:30 Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση από το Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού με τίτλο «Στην αγκαλιά των αγγέλων» από την Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού  Γεωργία Πουλιού με  είσοδο ελεύθερη.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα δώσει το βράδυ του Σαββάτου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Ένα εορταστικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και τη Σχολή της Φιλαρμονικής, που περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικους ύμνους, γνωστές κλασσικές μελωδίες και μουσικές επιτυχίες του διεθνούς ρεπερτορίου. Διευθύνει ο αρχιμουσικός  Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Eκδήλωση αλληλεγγύης: Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου ζώντας καθημερινά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε μαζική κινητοποίηση και δράση τους γονείς, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους μαθητές μας, τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους της περιοχής μας για να εκφράσουμε  έμπρακτα την αλληλεγγύη και στήριξή μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, με κορύφωση την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκέμβρη στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Ηρακλείου.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Νυν και Αεί

Μ έναν σπουδαίο δημιουργό συνεχίζει το ταξίδι της στη μουσική με τον πρώτο για φέτος καλεσμένο της …εξ Αθηνών, η μουσική σκηνή Νυν και Αεί, στο Ηράκλειο. Στις 20 Δεκεμβρίου έρχεται στο Νυν και Αεί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος μαζί με μουσικούς συνοδοιπόρους συνεχίζουν το αλλιώτικο ταξίδι τους στη μουσική με αποσκευή μια «Μικρή βαλίτσα», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Με πολύ χαρά σας ενημερώνουμε πως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου
 της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου τα παιδιά και οι νέοι της Ενορίας θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Ηλιαχτίδα:Προβολή παιδικής ταινίας

Εκδήλωση της Ηλιαχτίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20-12 2015 στο σινέ Τεχνόπολις ώρα 12.30.

Καλικάντζαροι σε δράση στο … Πολύκεντρο Νεολαίας την Κυριακή

Μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνουν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη και Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη με την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Βρεφονηπιακό σταθμό – Νηπιαγωγείο «H Χώρα των Παραμυθιών»

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός – Νηπιαγωγείο «H Χώρα των Παραμυθιών» σας προσκαλεί στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, την Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2015, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Χώρα των Παραμυθιών προετοιμάζει κάτι ιδιαίτερο για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το Make-A-Wish Ελλάδος πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιεί για 2η συνεχόμενη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του οργανισμού στη Λότζια, την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Μαγικό Χριστουγεννιάτικο χωριό

Απ΄άκρη σ΄άκρη η Ελλάδα φοράει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί  τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα και τον Αγ. Βασίλη  εορτάζουν σε κάθε μέρος διαφορετικά, όμως παντού  με την ίδια εορταστική ατμόσφαιρα . ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ο εορτασμός των Χριστουγέννων και φέτος ξεκινούν  όπως κάθε χρόνο με το άνοιγμα του ΜΑΓΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, το οποίο διοργανώνει και επιμελείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος  του Αγ. Ιωάννη.

Μουσικοποιητική βραδιά: «Χωρίς Πινακίδες…»

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του, σας προσκαλούν σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο: Χωρίς Πινακίδες…

Μουσικό παραμύθι: «Τα  Χριστούγεννα του Σκρούτζ»

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ παρουσιάζει το «ΕΝΤΕΧΝΟ ΩΔΕΙΟ»  με τίτλο: «Τα  Χριστούγεννα του Σκρούτζ»

Χριστουγεννιάτικο παζάρι συλλόγου Φιλαρέτη

Χριστουγεννιάτικο παζάρι συλλόγου Γυναικών Σταλίδας - Μοχού Φιλαρέτη στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στη Λότζια.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση - παζάρι,«Η ΡΟΔΑΥΓΗ»

Ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «η ροδαυγή» θα πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:00 το βράδυ στην αίθουσα Ανδρόγεω. Τα παιδιά «της ροδαυγής» θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα ψάλουν κάλαντα και θα γίνουν πρωταγωνιστές σε χριστουγεννιάτικα δρώμενα -θεατρικό και χοροδραματικό. Στον προθάλαμο της αίθουσας θα υπάρχει έκθεση των χειροποιημάτων των παιδιών.

Παιδικό θέατρο: 'Ο Δον Κιχώτης'

Ο θίασος «ΣΧΗΜΑ 7» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016», παρουσιάζει την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 18:00 στον Θεατρικό Σταθμό με είσοδο ελεύθερη το πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα όλων των εποχών o «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» του ΜIGUEL De CERVANTES ,που ζωντανεύει σε ένα θεατρικό έργο τους ήρωες αυτού του υπέροχου κειμένου.

Παραδοσιακά κάλαντα από χορωδία 'Ιωνία Αηδών'

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου«Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016» την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στην Βασιλική Του Αγίου Μάρκου στις 20:30 με είσοδο ελεύθερη, παρουσιάζεται εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από την Χορωδία «Ιωνία Αηδών»

Παρουσίαση παραμυθιού “ Η Ωμεγαάλφα. . . μια φορά και έναν καιρό”

Οι εκδόσεις ΤALES QUEST και η Βάνα Πουλή, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού “ Η Ωμεγαάλφα. . . μια φορά και έναν καιρό” στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η.(Ανδρόγεω – ισόγειο) την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 19:00.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της πόλης

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, διοργανώνουν μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, για τα παιδιά της πόλης. Οι σπουδαστές του τομέα των Παιδαγωγικών, θα κατασκευάσουν χειροτεχνίες παρέα με τους μικρούς μας φίλους και θα διαβάσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Επίσης θα μοιραστούν γιορτινά κεράσματα από τους σπουδαστές του τομέα Επισιτισμού και οι σπουδαστές του τομέα Αισθητικής θα στολίσουν τα προσωπάκια των παιδιών με ζωγραφιές γεμάτες χρώματα!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ημερομηνία υλοποίησης: Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 17:00-20:00, Κτήριο Αχτάρικα

Η Μαρία Κοπανάκη και ο Ανδρέας Παπαδάκης στο διαRτηρητέο

Η Μαρία Κοπανάκη στο τραγούδι και ο Ανδρέας Παπαδάκης στο πιάνο την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στο διαRτηρητέο...

Αρμός Unplugged Concert στο ΔιαRτηρητέο

Οι Αρμός, σε μια μοναδική εμφάνιση στο ΔιαRτηρητέο, την Τετάρτη 23/12/2015, θα παρουσιάσουν τραγούδια από τους δίσκους τους και επιλογές από τη δισκογραφία σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και σύγχρονων τραγουδοποιών, ενορχηστρωμένα με τρόπο που ο διακριτός ρόλος των οργάνων ( πιάνου, κιθάρας και κοντραμπάσου) και των δύο φωνών, αναδεικνύει τη μελωδικότητα και υπηρετεί το στίχο και το ύφος των τραγουδιών.

Αναζητώντας τη μαγεία των Χριστουγέννων...

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας, για τα παιδιά από 4 έως και 8 ετών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου

 

Mέσα από μία διαδραστική αφήγηση, τα παιδιά γίνονται πρωταγωνιστές και βιώνουν τη χαρούμενη, γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Ζωντανεύουν τους ήρωες του παραμυθιού και αναλαμβάνουν δράση, ενώ με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής τραγουδούν παραδοσιακά κάλαντα. Στη συνέχεια «σηκώνουν τα μανίκια» και παρασκευάζουν τα γλυκά των εορτών, ανακαλύπτοντας έτσι τις ασχολίες των ανθρώπων και τα έθιμα του τόπου τους κατά την περίοδο του δωδεκαημέρου.

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσης: Μαρίνα Στέλλα Μαρινάκη

Ημερομηνία υλοποίησης: Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, 17:00-20:00, Κτήριο Αχτάρικα

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Μικτή, Παιδική & Νεανική Χορωδία Περιφέρειας Κρήτης

H Μικτή  και Παιδική – Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει την ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία της την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για μια μουσική βραδιά με έργα Ελλήνων και Ξένων συνθετών, στο πιάνο ο Νίκος Βλαζάκης, στη διεύθυνση η Λένα Χατζηγεωργίου. Είσοδος ελεύθερη. 

Προπαραμονή Χριστουγέννων στο Ιστορικό Μουσείο - Late Night Museums

Στην παράδοση των Late Night Museums -Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες- και μόλις μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους για μια νυχτερινή περιήγηση στις Συλλογές του την ΤετάΣτην παράδοση των Late Night Museums -Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες- και μόλις μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους για μια νυχτερινή περιήγηση στις Συλλογές του την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20.00΄.ρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20.00΄.

Παιδικό Θέατρο «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Το Θέατρο Μορφές στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δ.Η. «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016», παρουσιάζει την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στις 19:00 στον Θεατρικό Σταθμό με είσοδο ελεύθερη...

Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού από την 4η Δημοτική Κοινότητα

Την ΠΕΜΠΤΗ 24-12-2015  και ώρα 17:00 η 4η Δημοτική Κοινότητα  οργανώνει το  Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού υπό την αιγίδα της 4ης  Δημοτικής Κοινότητας     στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων .

  Οι ομάδες των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο  Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού    θα γίνει στο «Πάρκο  Μικράς Ασίας»  που τους περιμένουν γρίφοι, δοκιμασίες, παιχνίδια και δώρα στους νικητές και σε όσους συμμετέχουν.

Εορταστική συναυλία της μικτής χορωδίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Εορταστικές Συναυλίες, με Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια και Κάλαντα, αλλά και έργα από το πλούσιο ρεπερτόριο της, πρόκειται να πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα, η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»...

«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κ. Ντίκενς

Το «Όμμα Στούντιο» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δ.Η. «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016», παρουσιάζει την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό με είσοδο ελεύθερη, την "Χριστουγεννιάτικη ιστορία"  του Κάρολου Ντίκενς μια   θεατρική  διασκευή για παιδιά και μεγάλους.

Χριστούγεννα με τον παππού Αριστοφάνη!

Μια φορά κι ένα καιρό… τέτοιες μέρες. Ο παππούς Αριστοφάνης αφηγείται… παραμύθια… αγάπη… παιχνίδια… τραγούδια... και ελπίδα!!!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αριστοφάνης Χουρδάκης

Ημερομηνία υλοποίησης: Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, 17:00-20:00, Κτήριο Αχτάρικα

Συναυλία Κλασικής Μουσικής στον Θεατρικό Σταθμό

Συναυλία με έργα για φωνή και πιάνο κλασσικού ρεπερτορίου με τίτλο “Tο τραγούδι των Αγγέλων” θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δ.Η. «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016», την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 στον Θεατρικό Σταθμό , με ελεύθερη είσοδο.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Παγκρήτιο Ωδείο

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Χριστούγεννα 2015 – Πρωτοχρονιά 2016», η Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Παγκρήτου Ωδείου παρουσιάζουν γιορτινή μουσική με τίτλο «CHRISTMAS CONCERT FROM CLASSICAL TO MODERN» την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:30 με είσοδο ελεύθερη.

Ομιλία για τη διαχείριση φόβου και άγχους

«Διαχείριση φόβου και άγχους» είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω από την ψυχολόγο κ. Μάνυα Μεροδουλάκη...

TAΔΕLFIA ΤΑΔΕ LIVE

Tη Τετάρτη 30 Δεκέμβρη ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης θα παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΝ στο ΔιαRτηρητέο (Χάνδακος 71, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2815 201555).

 To ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΝ είναι ένας δίσκος που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, με στόχο την εξερεύνηση παραδοσιακών ήχων και της ποίησης του Παύλου Βλαστού. Το ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΝ επίσης εμπεριέχει κομμάτια με τους Μάρθα Φριντζήλα και Απόστολο Κίτσο.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου με σύνθημα...

Χρήστος Δάντης Reload!

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ο Χρήστος Δάντης στήνει ένα δυναμικό, πρωτότυπο live party στην μουσική σκηνή Μύλος!
Θα φορέσεις το «Παλτό» σου και θα κατηφορίσεις στη μουσική σκηνή Μύλος, στο πιο ηλεκτρικό «Δωμάτιο» της πόλης. «Κάποιος σ’ αγαπάει» και θα φροντίσει με τα «Κομμάτια» του να σε βγάλει «Εκτός τροχιάς»

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE