inner image

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης "Ο Δίας & οι Μούσες". Διάρκεια έκθεσης :2/10-2/12 2015

Ανοιχτά: Δευτέρα έως παρασκευή 6-8 το βράδυ

CAVEMAN με τον Θανάση Βισκαδουράκη

Δύο παραστάσεις του  CAVEMAN με τον Θανάση Βισκαδουράκη στο κιν/θέατρο Αστόρια Cyta στο Ηράκλειο  το Σαββάτο  31/10 και την Κυριακή το βράδυ στις 21.15. Caveman η μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway ταξιδεύει στην Κρήτη για 9η χρονιά με τον Θανάση Βισκαδουράκη στο ρόλο του άνθρωπου των σπηλαίων.

Παιδική σκηνή ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ

Το Νυν και Αεί, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στο πολιτιστικό περιβάλλον της πόλης, εγκαινιάζει την παιδική του σκηνή, με τη θεατρική παράσταση ΄΄Οδυσσεβάχ΄΄ της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Πάνου Ιωαννίδη. Μία παράσταση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Ο Βάτραχος κι ο Ξένος του Μαξ Βέλθουις (Βραβείο Άντερσεν) - Εθελοντική ομάδα Παιδείας

Ένα εμπνευσμένο παραμύθι, που προσεγγίζει σοβαρά ζητήματα, όπως εκείνο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού με χιούμορ και ευαισθησία.

Ο ήρωας του παραμυθιού, ο Ποντικός έχει δικαίωμα στη διαφορετικότητα, μόνο που συχνά ο φόβος και η προκατάληψη των ανθρώπων για το άλλο δεν έχουν να κάνουν μόνο με στρεβλές «απόλυτες αλήθειες» ριζωμένες μέσα τους,αλλά και με την αδυναμία τους να υποτάξουν τον εγωισμό τους μπροστά σε οτιδήποτε τους ξεπερνάει.

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα: Μητρικός θηλασμός

Η 7η Υγιειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την ΜΥ-ΠΕΔΥ Ηρακλείου διοργανώνουν και σας προσκαλούν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, στην ημερίδα με θέμα: "Μητρικός θηλασμός - Από τη θεωρία στην πράξη".

Xορωδιακή μουσική με τη μικτή, παιδική και νεανική χoρωδία Π.Ε Ηρακλείου

Βραδιά χορωδιακής μουσικής με τη μικτή, παιδική και νεανική χoρωδία Π.Ε Ηρακλείου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου  στις 20:00.

Συναυλία-Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από τον Βαγγέλη Σαμαράκη και την μουσική συντροφιά του

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου και θέλοντας να τιμήσει την προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της πόλης μας, οργανώνει συναυλία με την Μουσική Συντροφιά του Βαγγέλη Σαμαράκη, σε ένα αφιέρωμα στον ποιητή των ναυτικών Νίκο Καββαδία, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στις 21:00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές.

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Τα Ανώγεια και η Ιστορία τους Τόμος Α΄»

Ένα βιβλίο έκπληξη με μοναδικά ντοκουμέντα από τον Γιώργη Σκουλά του Μιλτιαδαντρέα.
Ο  πρώτος τόμος, ενός βιβλίου «ντοκουμέντου»,  για την ιστορία των Ανωγείων, που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Σκουλά του Μιλτιαδαντρέα, ενός σπουδαίου ερευνητή της τοπικής ιστορίας

Ημερίδα για την οργάνωση των υπηρεσιών και την αναπτυξιακή πολιτική των ΟΤΑ στο Ηράκλειο

Ημερίδα για την οργάνωση των υπηρεσιών και την αναπτυξιακή πολιτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνει στο Ηράκλειο την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού  Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Παρουσίαση του βιβλίου(θεατρικού έργου) «Μωβ με γκρι» του Μάριου Λεβέντη

Το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εκδηλώσεων του, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Μάριου Λεβέντη «ΜΩΒ ΜΕ ΓΚΡΙ» την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

« Η Ψυχική Υγεία της Εγκύου και της Νέας Μητέρας»

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» (www.fainareti.gr) οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και ώρες 12.00 - 15.00,  με θέμα « Η Ψυχική Υγεία της Εγκύου και της Νέας Μητέρας».

Παζάρι του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ»

Ο σύλλογος «ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» διοργανώνει στη Λότζια την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου το ετήσιο παζάρι του  από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ημερίδα με θέμα: «Εθνικές μελέτες υγείας ΕΜΕΝΟ και H-prolipsis»

Ημερίδα με θέμα «Εθνικές μελέτες υγείας ΕΜΕΝΟ και H-prolipsis» από το Δήμο Ηρακλείου και την ιατρική σχολή του Π.Κ

Το τμήμα Δημοσίας Υγείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοστατιστικής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο Πολιτικής Προστασίας

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, με θέματα:

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ειρήνης Μαθιουδάκη «Η Πριγκίπισα του Βοτανόκηπου»

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ειρήνης Μαθιουδάκη «Η Πριγκίπισα του Βοτανόκηπου» την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στις 18:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμο Ηρακλείου στην οδό Ανδρόγεω.

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ταξιδεύει… στο Ηράκλειο!

Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ), τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016, θα ταξιδέψει στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, διευρύνοντας τις υπηρεσίες του προς το κοινό του. Το ΜΝΚ θα επισκεφτεί το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε παιδιά, οικογένειες και εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών να γνωρίσουν τον κρητικό συγγραφέα μέσα από τις δράσεις του και να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό έργο του φορέα.

«Δημιουργικά Σάββατα» - Πλέξιμο με φουρκέτες

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, «Δημιουργικά Σάββατα» που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννη κάθε Σάββατο, το Σάββατο 7/11/2015 1700-1900 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 13ου Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο μέρος του σεμιναρίου «Πλέξιμο με φουρκέτες» και η κ. Ευαγγελία Πατεράκη θα διδάξει τη συνέχεια και το τελείωμα ενός πλεκτού με την τεχνική της φουρκέτας.

Εκδήλωση με θέμα: «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

To Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα:  «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» τη Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2015 στις 18.30 μμ.,  αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, οργανώνει εκδήλωση με ομιλητή κ.Στέφανο Κακλαμάνη

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πεντακοσίων χρόνων από τον θάνατο του διάσημου εκδότη της Αναγέννησης και ουμανιστή Άλδου Μανούτιου (1449-1515), η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, οργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στέφανο Κακλαμάνη, τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18:00΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Ημερίδα - Απολογισμός δράσεων της Πράξης«ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ» σας προσκαλεί σε Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.30 π.μ. στην Αίθουσα κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης. Η ημερίδα έχει θέμα τον απολογισμό των δράσεων της Πράξης «ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» που εντάσσεται στο πλαίσιο των «Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων» (ΤΟΠΕΚΟ). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου τιμούν τον Κώστα Γεωργουσόπουλο

Τιμητική εκδήλωση-αφιέρωμα στον Κώστα Γεωργουσόπουλο συνδιοργανώνουν σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ηράκλειο στη δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω» το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ), η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου. Στην διάρκεια της εκδήλωσης τον κ. Γεωργουσόπουλο θα τιμήσουν για το έργο του η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.

«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ» Αφιέρωμα στον ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΑΛΕΞΙΟΥ.

Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου Λιάνα Καλοκύρη

διοργανώνουν την εκδήλωση:

«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ»

Αφιέρωμα στα δύο χρόνια απουσίας του αειμνήστου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.00,

αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του Δήμου Ηρακλείου.

Λογοτεχνική βραδιά για τον ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννη Μότσιο

Μία μοναδική λογοτεχνική και καλλιτεχνική εκδήλωση διοργανώνει «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου,  τιμώντας έναν από τους τελευταίους Καθολικούς Ανθρώπους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τον Γιάννη Μότσιο ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ποιητή, δοκιμιογράφο, μεταφραστή,  συγγραφέα και καταγραφέα των Ελληνικών μοιρολογιών, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης με θυελλώδη, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή κ.λ.π .

«De Ρrofundis» του Οσκαρ Ουάιλντ

Ενα έργο που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στο θέατρο, το «De Ρrofundis» του Οσκαρ Ουάιλντ, επέλεξε να διερευνήσει και εντέλει να ανεβάσει στη σκηνή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σπύρος Κυριαζόπουλος, υπό το φίλτρο ενός σκοτεινού παραμυθιού. Η πρωτότυπη παράσταση που έφτιαξε με τίτλο «De Ρrofundis? »μια συμπαραγωγή της εταιρείας θεάτρου Dum Spiro Spero σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου. στην οποία παίζει ο ίδιος κάνει πρεμιέρα στο Ηράκλειο, στον χώρο του Θεάτρου Κρήτης (Κ. Χαραλάμπη 1, Πάρκο Θεοτοκόπουλου την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και κάθε βράδυ στις 21.30, ως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου

O Γιάννης Ζουγανέλης και η Βίκυ Καρατζόγλου σε μία διαδραστική μουσική παράσταση

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες με πολυδιάστατη και πολυτάλαντη προσωπικότητα. Συνθέτης, τραγουδιστής, στιχουργός, ηθοποιός, κωμικός, παρουσιαστής και διδάσκαλος παίζει, σατιρίζει & τραγουδά διασκεδάζοντας το κοινό ερχόμενος μαζί του σε άμεση επικοινωνία με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο Γιώργος και Νίκος Στρατάκης στο Νυν και Αεί

Ο Γιώργος και Νίκος Στρατάκης το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Νυν και Αεί

«Δημιουργικά Σάββατα» - «Μικρουφαντική»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, «Δημιουργικά Σάββατα» που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννη κάθε Σάββατο, το Σάββατο 14/11/2015  1700-1900 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 13ου Γυμνασίου θα επαναληφθεί το σεμινάριο «Μικρουφαντική» και η κ. Μάρω Κορνιλάκη θα ξαναπαρουσιάσει τη τεχνική κατασκευής Υφαντών Κοσμημάτων.

Συναυλία με τους Μαρία Κοπανάκη(τραγούδι) και Ανδρέας Παπαδάκης(πιάνο-τραγούδι)

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου κοντά μας η Μαρία Κοπανάκη(τραγούδι) και ο Ανδρέας Παπαδάκης(πιάνο-τραγούδι).

Θα μας παρουσιάσουν τραγούδια απο την εποχή του Χατζιδάκι μέχρι την πιο σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και δισκογραφία.
Μια μουσική διαδρομη με λατρεμένα τραγούδια συγχρονα ή μη, αναμενόμενα μα και απρόβλεπτα.Γινόμαστε όλοι μια παρέα και μοιραζόμαστε μουσικές και συναισθήματα.

Χειμερινός κύκλος σεμιναρίων 2015: Μινωικός Πολιτισμός - Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει τον χειμερινό κύκλο σεμιναρίων, με θέμα «Μινωικός Πολιτισμός. Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές».

Τα σεμινάρια απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και ιδίως στους νέους ανθρώπους της πόλης μας, και η συμμετοχή σε αυτά είναι ελεύθερη. Θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου 2015, τα δύο πρώτα στην Αίθουσα «Ανδρόγεω» και τα υπόλοιπα στο Πολιτιστικό Κέντρο (Μικρό θέατρο).

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ» του Νίκου Καζαντζάκη με τον Τάκη Χρυσικάκο

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. σε συνεργασία με τον Τάκη Χρυσικάκο,  παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ» του Νίκου Καζαντζάκη, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου (Λ. Πλαστήρα – Κομμένο Μπεντένι), από την Τετάρτη 4 έως την  Κυριακή 22 Νοεμβρίου καθημερινά εκτός Δευτέρας & Τρίτης.

Συζήτηση για την Εκπαίδευση και την Παιδεία που θέλουμε ως Κοινωνία

θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στις 7 η ώρα το απόγευμα, για την Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα, για την Παιδεία που θέλουμε ως Κοινωνία.

Διάλεξη – Συζήτηση με θέμα: «Συναισθηματική Νοημοσύνη: Η νοημοσύνη της Καρδιάς» του Νίκου Μαγαλιού

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», οργανώνουν  διάλεξη – συζήτηση με τον Εκπαιδευτή προσωπικής ανάπτυξης – ψυχολόγο κ. Νίκου Μαγαλιό, με θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη: η νοημοσύνη της Καρδιάς».

Μουσικοθεατρική παράσταση “10 εικόνες του έρωτα’’

Συνεχίζεται με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση "10 εικόνες του έρωτα" , στο "κτήμα" κι αυτήν την Παρασκευή 20 και Σάββατο  21 Νοεμβρίου στις 9:15μ.μ.

Η  ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία χρόνων στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα της πρωτεύουσας,   επαναπατρίζεται   καλλιτεχνικά στην γενέτειρά της  το Ηράκλειο, για πρώτη φορά σε πιο σταθερή βάση,  παρουσιάζοντας   την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική  παράσταση  “10 εικόνες του έρωτα’’ .  Συνοδοιπόρος  σ’ αυτό το ταξίδι είναι ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο.

 

Ημερίδα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών συμβούλων της Κρήτης

Η ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, διοργανώνει αύριο Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο ημερίδα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Κρήτης.

Διάλογος-Στοχασμός

Mια παρουσίαση που ακολουθώντας την ιστορική γραμμή που ενέπνευσε τον Μπάρτον, περνά από τη γοτθική εποχή, το μπαρόκ, το ρομαντισμό, το γερμανικό εξπρεσιονισμό, το goth της δεκαετίας του '80, μέχρι σήμερα. Επιχειρείται μια σύνθεση και αντιπαραβολή των τεχνών (μουσικής, μόδας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής κλπ) με το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο τους.

Ανεστορούμαι και ανεστορίζω (θεατρικό αναλόγιο)

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη Δευτέρα 23, την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 9:00 το βράδυ το θεατρικό αναλόγιο «Ανεστορούμαι και ανεστορίζω - γράμματα από τα Καπετανιανά».

«Νεοέλληνες ποιητές: Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη» - Βικελαία

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, διοργανώνει τον κύκλο ομιλιών: «Νεοέλληνες ποιητές: Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη».

Θα παρουσιαστεί το έργο και η δημιουργική πορεία κορυφαίων ποιητών μας (Σολωμός, Καβάφης, Παλαμάς, Σικελιανός, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Αναγνωστάκης), από ιδιαίτερα σημαντικούς μελετητές τους.

3ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Αγίου Σπυρίδωνα προσκαλεί παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών να συμμετάσχουν στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού.

Ενημερωτική εκδήλωση ο ΟΑΕΔ - Προβολή του Έργου Σχολών Μαθητείας και Γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Ενημερωτική Εκδήλωση διοργανώνει ο ΟΑΕΔ για την προβολή του Έργου των Σχολών Μαθητείας και των Γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ,την Τρίτη 24  Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 μ.μ.,  στο Επιμελητηριακό Μέγαρο Ηρακλείου, Αίθουσα Καρούζου (Κορωναίου 9).

Τεχνικές Αποτελεσματικού Μanagement

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου  σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Τεχνικές Αποτελεσματικού Μanagement» Lean Management - Αποτελεσματική Βελτίωση στην Πράξη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στις 19.00  αίθουσα «Καστελλάκη» Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9

Μινωικός Πολιτισμός. Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει τον χειμερινό κύκλο σεμιναρίων, με θέμα «Μινωικός Πολιτισμός. Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές».

Σεμινάριο: «Τεχνικές Αποτελεσματικού Μanagement»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την παρουσίαση μιας διαφορετικής προσέγγισης στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν επιχειρήσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σχετικά με τη βελτίωση της Ποιότητας, της Απόδοσης και της Αποτελεσματικότητας, μειώνοντας το λειτουργικό Κόστος.

Ενημέρωση για την αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας τράπεζας

 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου,

η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.

ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου,

και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

σας προσκαλούν

ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

και ώρα 17:00

 στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

με θέμα :

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ»

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Google DevFest

Η επίσημη κοινότητα των προγραμματιστών της Google (Google Developers Group) στην Ελλάδα, GDG Thessaloniki, διοργανώνουν στις 26, 27 & 28 Νοεμβρίου 2015, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της Google, το Google DevFest υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γρηγοράκη «Η Φούσκα»

Οι Εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας οργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γρηγοράκη  «ΦΟΥΣΚΑ» την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, στις 19:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Πολυχρόνης Σιφακάκης, σχολικός  σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Π.Ε. Ηρακλείου και Φίλιππος Μανδηλαράς, συγγραφέας

Οι Gadjo Dilo στο Cine Studio

Μετά την καλοκαιρινή τους περιοδεία σε Γερμανία, Κύπρο και Βαλκάνια, οι Gadjo Dilo επιστρέφουν για να μας παρουσιάσουν το μουσικό στυλ που οι ίδιοι δημιούργησαν, το Manouche De Grec.

ΚΕΣΑΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - «Βιωματικό Σεμινάριο εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου

 

 

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, διοργανώνουν «Βιωματικό Σεμινάριο οκτώ (8) ωρών για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών στο υλικό Αγωγής Υγείας ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ» - ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει εκπονηθεί από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), με εισηγήτρια  την Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία. 

Το ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ στοχεύει στην ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομάδες, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους και της ζωής τους στα πεδία: 

* «Κατανόηση επιρροών», 

* «Συναισθήματα», 

* «Αυτοπεποίθηση και Αποφασιστικότητα», 

* «Λήψη Αποφάσεων», 

* «Ταυτότητα και Αυτοεκτίμηση».

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε είκοσι πέντε (25) εκπαιδευτικούς κατά προτεραιότητα σε όσους έχουν αναλάβει project ή πρόκειται να αναλάβουν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με αντίστοιχη θεματολογία κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

 

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΣΑΝ (Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος) σε δύο φάσεις:

Α΄ φάση: Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, ώρα 17:00–21:00

Β΄ φάση: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, ώρα 17:00–21:00

 

Η παρακολούθηση και των δύο φάσεων είναι υποχρεωτική.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να στείλουν τη συν. αίτηση συμμετοχής στην Υπεύθυνη ΣΔ, Αγγελική Ζαχαράτου, έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sxoldra@dide.ira.sch.gr

Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και θα σταλούν στα e-mails των σχολείων.

H S.crew παρουσιάζει το «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά σε 6 επεισόδια

‘Ολοι λίγο πολύ θυμόμαστε τους δυο ηρωες, τον Σολων και τον Λουκα ,δύο αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, τα κουρέλια των οποίων είναι η ηθική ένδεια του πολιτισμού μας. διασχίζουν την πόλη και σατιρίζουν, ψυχογραφούν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται. Με το σχολιασμό, την ανταλλαγή απόψεων, τις ασταμάτητες φιλοσοφικές συζητήσεις για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, προσπαθούν να κατανοήσουν, χωρίς να τους πνίγει το άγχος των ανθρώπων που κατοικούν στις μεγάλες πόλεις, τα μυστήρια και τον παραλογισμό της κοινωνίας και παρότι έλκουν τη καταγωγή τους από το θέατρο του παραλόγου και τους ήρωες του Μπέκετ, παραμένουν πάνω απ΄ όλα δυο γνήσιοι και προβληματισμένοι Ρωμιοί.Ζητιάνοι; Ρέμπελοι; Αποτυχημένοι της ζωής; Φιλόσοφοι; Πολίτες και μόνο; Οι ήρωες του Κώστα Μουρσελά μοιάζουν να ήταν πάντα εδώ. Απόγονοι διακεκριμένων ηρώων του θεάτρου, αντιπροσωπεύουν βαθύτερες σκέψεις μας, προσδοκίες αλλά και όνειρα.

Σεμινάριο Χορογραφίας-Αυτοσχεδιασμού με την Φένια Αποστόλου

Η χορογραφία γεννιέται μέσα από τα μοτίβα που «σκέφτεται» το σώμα. Καθημερινά κινούμαστε συνθέτοντας, αυθόρμητα τις κινήσεις μας. Πότε με απλές και πότε με πολύπλοκες κινήσεις δημιουργούμε άθελα μας μικρές χορογραφίες για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να επικοινωνήσουμε μέσα από την γλώσσα του σώματος. Πώς θα ήταν, όμως, αν ήμασταν πιο συνειδητοί «χορογράφοι» του εαυτού μας;

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον Αλέξανδρο Σταυρόπουλο

Ροή - Χρήση της ταχύτητας - Εναλλαγές Ποιοτήτων - Μαλακότητα στη κίνηση... μέσα από μια σειρά ασκήσεων, αυτοσχεδιασμών και τέλος μιας χορογραφίας θα ανακαλύψουμε πως μπορούν να λειτουργήσουν οι παραπάνω συνθήκες σε ένα κινούμενο σώμα μέσω της έκφρασης και του σύγχρονου χορού.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ήδη μία επαφή με το σύγχρονο χορό και θέλουν να συλλέξουν καινούριες πληροφορίες και να τις εντάξουν στην κινησιολογία τους ανεξάρτητα από το επίπεδο της τεχνικής τους.

Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Κηλίδες ήλιου» από τις εκδόσεις «Λιτρίβι»

Το Πολύκεντρο Nεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα "Λιτρίβι - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση", σας προσκαλούν στις 27 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου (Ανδρόγεω 2, ισόγειο), στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με 24 ελληνικά χαϊκού του Γεράσιμου Κουβαρά, με τίτλο «Κηλίδες ήλιου».

Ημερίδα με θέμα το Branding

Ημερίδα με θέμα το Branding το Σάββατο 28/11 στο Κολλέγιο Κρήτης MBS μαζί με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης

3η Συνάντηση Εθελοντών «Διαβάζω για τους Άλλους»

Νέα συνάντηση εθελοντών διοργανώνει η δυναμική και ταχύτατα αναπτυσσομένη εθελοντική ομάδα «Διαβάζω για τους Άλλους», λίγες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίασή της στο Ηράκλειο και την τεράστια αποδοχή της από το κοινό της πόλης.

Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη

Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης, μετά από τρία ανατρεπτικά άλμπουμ, μία πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, και παράλληλα με τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου, συνεχίζει τις εμφανίσεις του ανά την Ελλάδα.


'Chair's Tragedy', 'The Dream of my Dream'

Το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος παρουσιαζει δυο χορευτικά σόλο:

"Chair's Tragedy"

Μια γυναίκα με το βάρος μιας απουσίας. . .
Μια άδεια καρέκλα – η θύμησή του. . .
Μια Άρια που γίνεται εμμονή. . .
Ένα έργο δωματίου για μια ύπαρξη παγιδευμένη στο παρελθόν.
Ένα δράμα που επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ.

The Dream of my Dream

Ένας νεαρός άνδρας προσπαθεί να σταθεί όρθιος....και μετά απο λίγο λαμβάνει μια πρόσκληση για ένα πάρτυ!
Βρίσκει πρώτα συντροφιά και μετά τη μοναξιά...
Η μέρα ενός νεαρού άνδρα ή του αγαπημένου του καρτούν?
Πως δυο διαδρομές γίνονται μια?
Πως το όνειρο ενός άνδρα είναι το όνειρο ενός παιδιού και πώς η ζωή ενός ενήλικα μπορεί να επιστρέψει πίσω στην παιδική του ηλικία?
Ένας χορευτής, ένα σαξόφωνο και τέσσερις πράξεις, όπου το όνειρο γίνεται πραγματικότητα ενός ιδανικού εαυτού στο οποίο ο άνδρας και ο άνθρωπος, ο άνθρωπος και το κινούμενο σχέδιο συνυπάρχουν.

Συναυλία Χορωδιακής Μουσικής από την Μικτή Χορωδία της Π.Ε Ηρακλείου στην Αγία Αικατερίνη

Συναυλία θα δώσει η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο Μουσείο Αγίας Αικατερίνης, (Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Ηράκλειο). Στη συναυλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Αγ. Αικατερίνης, θα ακουστούν έργα Ελλήνων και Ξένων συνθετών, στο πιάνο ο Νίκος Βλαζάκης, διευθύνει η Λένα Χατζηγεωργίου. Είσοδος ελεύθερη.

Δημιουργικά Σάββατα - 'Κατασκευή κούκλας με ξύλινη κουτάλα'

Ξεκινά το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με κατασκευή κούκλας με ξύλινη κουτάλα.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια των δημιουργικών Σαββάτων του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη οτι η ώρα συνάντησης αλλάζει σε 16:00 ως 18:00 (χειμερινό ωράριο), στον ίδιο χώρο. Η θεματολογία των σεμιναρίων, έως και 19/12, θα αφορά χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Το νέο πρόγραμμα για το 2016 θα ανακοινωθεί στην εφημερίδα του πολιτιστικού συλλόγου, το Βήμα του Αη Γιάννη, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Παρουσίαση βιβλίου: 'Ο άνεργος πρίγκιπας, ο τσαγκάρης της αγάπης και η …Νεράιδα Κρίση!'

Μια ιστορία για μια όμορφη νεράιδα που μια μέρα όπως μάζευε δροσοσταλίδες την αυγή μέσα στο δάσος, βρήκε ένα μικρό κατακόκκινο μανιτάρι. Θαμπώθηκε από το χρώμα του, το σχήμα, το άρωμα του, και χωρίς να το καλοσκεφτεί …δάγκωσε ένα πολύ μικρό κομμάτι. Αμέσως έχασε τη δύναμή της κι όλα άλλαξαν στην μικρή πολιτεία του δάσους. Οι άνθρωποι άρχισαν να χάνουν το γέλιο, τη χαρά και τις δουλειές τους. Η νεράιδα Ακριβή  ξέχασε ακόμα και το όνομά της και τώρα πια όλη τη φώναζαν …Κρίση. Ακόμα και  ο ίδιος ο βασιλιάς της  χώρας τους έμεινε… Άνεργος.

Σεμινάριο « LEGO SERIOUS PLAY» - ΚΕΚ Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο παρουσίασης της συμμετοχικής διαδικασίας συνεργασίας με βάση τη μέθοδο LEGO SERIOUS PLAY, κατάλληλο για εκπαιδευτές, εμψυχωτές ομάδων και στελέχη επιχειρήσεων, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου οργανώνουν παράσταση της ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ με τους «ΠΑΛΙΑΤΣΟΥΣ» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια»  την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

Ημερίδα με θέμα: 'Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Τ.Ε.Ι. Κρήτης'

Τα «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του Τ.Ε.Ι. Κρήτης» είναι ένα έργο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη και ελεύθερη διάθεση, μέσω του Διαδικτύου, ψηφιακού υλικού και βιντεοσκοπημένων διαλέξεων που διδάσκονται στο Ίδρυμα, στα πλαίσια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.
Ποιοι τα παρακολουθούν; Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται! Φοιτητές και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, επαγγελματίες, οποιοσδήποτε επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ – SOSHITE CHICHI NI NARU (2013, 121’) τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE